May 04 2024 12:22:59
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 1
Hot_Dog

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Cliffs of Dover (letový bojový simulátor z období bitvy o Británii) » IL-2: CLOD diskuse
 Vytisknout diskuzi
Patche, datadisky - kyblíček spekulací
313_Nevo
Mrknutí
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7
 
WT_Horrido
No konečně, bez kondenzačních stop to byl skoro War Thunder. Úsměv
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
 
310_cibule
Pěkné. Dík, barone.

Mimochodem experimentoval už někdo s kegetysem a příslušnými mody (tedy kromě Roba, Pauluse, Langa a Váolce, o nichž to vím)? Nejaké poznatky?
Upravil/a 310_cibule dne 22-01-2013 12:47
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
 
magot
Baron napsal:Hošani z ATAGu pripravujú patch Mrknutí Nejaké to videjó z "work in progres":

Doporučuju nekombinovat s LSD ...
 
Baron
Vlastna skusenost? Pff
Upravil/a Baron dne 22-01-2013 19:14
Hals - und Beinbruch!
 
310_cibule
Tohle mi přišlo mailem z ATAG. Docela zajímavá info.

Hi virtual pilots!

With the recent announcement that 1C has dropped further development of IL2 Cliffs of Dover, a group of talented programmers and modders called "Team Fusion" have been steadily working on future developments. The 1st internal test version for release candidate 1 is now under full internal testing.

Some of the bug fixes include:

- Flight model correction and the atmospheric engine fixed - This includes historically correct flight models and the high altitude bug being squashed. You will now be able to fly at proper altitudes.

- MP contrails are now visible by every pilot

- Bringing back the original look of weathering and reflections. This also includes the introduction of cockpit glass and cockpit gauge reflections. Depending on sunlight conditions the glass in your cockpit may even have cloud reflections.

- The in-game prop reflections have been greatly improved

- a new device link interface that allows all you virtual pilots with sim pits the ability for device link via IL2 Cliffs of Dover. This has been programmed so ONLY the instruments you have in the particular aircraft you are flying will register with Device link. This has been done to prevent any sort of exploitation of the system

- Numerous bug fixes to various attributes of the aircraft. This includes fixes such as the way fuel delivery works (tank to tank to engine) to incorrect placement of gauges all based on historical accuracy.

- Seasonal map changes of the English Channel map - This includes the standard English Channel Summer map with greatly improved textures, to an Autumn, and Winter versions of the same map

With that said, the 1st patch will focus on what we believe is the most glaring issue of the sim - the flight models. Once we are happy with the accuracy of all aircraft flight models, we will be purging ahead with many other bug fixes and additional content.

The ongoing progress can be seen here: http://theairtact...Discussion

Thank you,

Team Fusion

"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
 
magot
Zajímavé Úsměv Pokud budou šikovný, pak se na jejich práci těším víc než na BOS.
 
DarkTatka
No potes koste, ze by nekdo zmetka (a rikam to s laskou) opravil aniz by ho rozbil? To by bylo bozi Úsměv
 
magot
Ještě je otázka jak podchytěj steam ...
 
DarkTatka
magot napsal:
Ještě je otázka jak podchytěj steam ...


Pokud to nepodpori 1c tak to na steam tezko dostanou. A pokud 1c uzna ze patche party "amateru" jsou na dostatecne urovni, po tom fiasku co predvadeli, tak budu prekvapen Úsměv

Ale pral bych si aby zmetek dostal druhy dech.
 
magot
1C to pravděpodobně neuzná. Zřejmě vytvoří hack verze i se serverem.
 
DarkTatka
Jeste se muze stat ze 1C jim budou aktivne hazet klacky pod nohy ... Ale to snad ne. To snad proboha ne.
 
Pragr
Přijde mi celkem kómiš, že po zatím omezených, ale přesto alespoň nějakých zkušenostech s CloDem a jeho lítáním bych věděl tak o o 10 věcech, který jsou buď udělaný blbě, nebo pitomě natolik, že by stály za okamžitou opravu. Ani jedna z nich není na tom seznamu. Abych nebyl nařčen z nekonkrétního házení špíny:

1) zoom. Připadám si jako Kryton v RD. Vy nemáte plynulý zoom? jenom ty předpotopní 3 kroky, 1:1 a pak zmenšení 1:1,5 a 1:2 podle šířky úhlu pohledu? No jo to nevadí, to je vážně dobré, vždyť stačí přiblížit hlavu víc k monitoru.
2) proč je pilot tělesně postiženej?!? I moje 85ti letá babička otočí hlavu rychleji než to co sedí v kabině v CloDu. Abych opět parafrázoval "Rychlejší pohyby měl i Rimmer na diskotéce"
3) proč krucinál nemůžu hýbat hlavou do stran nějakým normálním způsobem. Je zvláštní, že otočení hlavy o 90° trvá pilotovi snad sekundu, ale když se naklonit hlavu abych viděl skrz zaměřovač je to skoro nemožný díky přehnaný citlivosti myši. A proč sakra nejde zaaretovat hlava v dané pozici? Nejde jen o zaměřovač, ale třeba o takové "drobnosti" jako kontrolu polohy chladiče.
4) ty letadla zaparkovaný na letišti, který vypadaj hůř než smrtka na pasový fotce, a který jsou mnohem ošklivější než v původním Ilovi z roku 2001, to je jako co? Pche Ilovi, to je horší než letadla v Aces over Europe a to byly v rozlišení 320x480.
5) je fajn se narodit na letišti v hangáru, jenže jaksi stojí-li přímo před čumákem mýho vlastního letadla AI stroj, který blokuje výjezd je to mírně řečeno blbost. Stává se z toho neomluvitelná chyba ve chvíli, kdy nepomůže respawn, nepomůže změna letiště nic. Jediná možnost je odpojit se ze serveru, znovu se připojit a doufat, že se to nebude opakovat. Vzhledem k tomu, že chlapík na letišti vedle mne vyjížděl z hangáru na pětkrát, přičemž zničil 4 vlastní letadla než se mu podařilo to AI rozjezdit natolik, aby mohl odstartovat to asi nebyl jenom můj problém.
6) chybějící kolizní model stromů/lesů?!? Jako vážně? Haló je rok 2013 ne polovina 90 let.
7) plynulost přechodu letadla z velikosti malého "dotu" na obrazovce na normální zobrazení. Přijde mi, že od dob prvního vydání Ila se nezměnilo. Opět možná chyba, že srovnávám s RoF, kde ten přechod je mnohem plynulejší.
8) to že letadlo chvíli letí s jednou nohou podvozku vytaženou, chvíli ji má zataženou (Baron mi tvrdil, že to je normální bug) to je celkem dost podstatná chyba, když je člověk v souboji. Přestanu-li střílet na letadlo co má jednu nohu venku jen abych se dověděl, že je to normální bug a hned pár vteřin na to hups, opravdu letadlo má podvozek zase kompletně zatažený... to naštve.
9) a nakonec, ale s tím bohužel nikdo nic neudělá to je prostě komunitou. Nic ve zlém a já vím, že to bylo myšleno ze srandy, ale stejně. Když se kdokoli zeptá na něco ke hře na RoF serveru, obvykle mu lidi poradí. Nestane se, že by kdokoli napsal mi radíme jenom červeným/modrým. Jak říkám, vím že to bylo myšleno z legrace, ale zůstane-li u tohohle výkřiku a žádné rady se člověk nedobere o něčem to svědčí. Uznávám chyba bude u mě, asi jsem si na takové chování odvykl.

Ale abych nehanil. Jak jsem naspal jinde, kabiny - paráda. Odstranění alá Hollywood efektů při zásazích 20mm něměckejch granátů co měl původní Il - plus. Možnost přepínat mezi nádržemi u letadel, která mají více než jednu (což me vždycky štvalo ve starým Ilovi že nejde) - jednoznačně plus. Zobrazení poškození na letadlech - plus. Ačkoli třeba nepoškozená křídla při pohledu z vlastní kabiny vypadají nějak neživě (opět v porovnání s RoF), ale to může být jenom subjektivní názor. Zobrazení oslnění sluncem - plus. Zvuk motoru když kolem mne letí další letadlo - plus.
Upravil/a Pragr dne 23-01-2013 08:02
 
310_cibule
Pragr napsal:
Přijde mi celkem kómiš, že po zatím omezených, ale přesto alespoň nějakých zkušenostech s CloDem a jeho lítáním bych věděl tak o o 10 věcech, který jsou buď udělaný blbě, nebo pitomě natolik, že by stály za okamžitou opravu. Ani jedna z nich není na tom seznamu. Abych nebyl nařčen z nekonkrétního házení špíny:


Tak to bychom asi věděli všichni Mrknutí Problém je (jak lidé z Fusion několikrát napsali), že ne ke všemu se v CoD dokáží dostat. Tedy z hlediska programátorského. To, co je uvedeno v tom dopise, koresponduje s tím, o čem hovořili již dříve jako o možnostech, které mají.

Taková zpětná zrcátka by ovšem též bodla. Úsměv

9) a nakonec, ale s tím bohužel nikdo nic neudělá to je prostě komunitou. Nic ve zlém a já vím, že to bylo myšleno ze srandy, ale stejně. Když se kdokoli zeptá na něco ke hře na RoF serveru, obvykle mu lidi poradí. Nestane se, že by kdokoli napsal mi radíme jenom červeným/modrým. Jak říkám, vím že to bylo myšleno z legrace, ale zůstane-li u tohohle výkřiku a žádné rady se člověk nedobere o něčem to svědčí. Uznávám chyba bude u mě, asi jsem si na takové chování odvykl.


A jen na okraj: kdykoliv je zde i na TS ochotno Ti poradit hned několik lidí. Takový Válec a Robo tím strávili úhrnem desítky hodin a pomohli desítkám lidí. Mohu to doložit celou řadou příspěvků zde.

To, co jsem včera v chatu odpověděl Baronovi byl opravdu fór. Jak ho znám, zcela jistě ho pochopil. Věděl, že kdybychom Robo nebo já tušili, jak pomoci, tak to uděláme. Stejně jako i on ochotně pomůže, když se ho někdo na něco kolem CoD zeptá. Nemohu si pomoci, ale mně přijde komunita CoD minimálně stejně vstřícná jako kolem jakéhokoliv jiného simulátoru (narozdíl od některých jiných se ale do nikoho nenaváž; tím nemyslím na Tebe).
Upravil/a 310_cibule dne 23-01-2013 08:53
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
 
Hoper
1 - 3 : Prágře, sry, ale je to jednoduché - TiR, bohužel
4 ??
5 - tohle asi není chyba kódu, ale tvůrce mise
6 - chybný kolizní model je ve vícero simech, s tím se holt musíme smířit ;)
7 - ano, zobrazování letadel z tvého pohledu v kokpitu je místama zvláštní
8 - myslel jsem, že je tohle už opravené :)
9 - je zvláštní, že kdykoliv měl někdo s BoB problém, bylo mu porazeno. Pokud se vědělo. To samé i u RoF - pokud se vědělo, komunita poradila, pokud komunita nevěděla, problém přešla (viz můj rozsypaný stín)

která je ta desátá věc ?
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif
 
WT_Horrido
Rozsypaný stín je ovsem problém jen pro Hopera. Úsměv

Desátá věc je celý zbytek CLODu.
Upravil/a WT_Horrido dne 23-01-2013 09:07
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
 
Baron
EDIT: Premazané, väčšina tu odznela od iných prispievateľov.
Upravil/a Baron dne 23-01-2013 09:19
Hals - und Beinbruch!
 
Pragr
Hoper napsal:...která je ta desátá věc ?


Například opravdu zajímavým způsobem vytvořený "Controls".

Chybí namapování takových kláves jako je mapa, chat a podobně. To je možná drobnost ale fakt, že si defaultně CloD nastaví ovládání základních os (elevator, ailerons, rudder a throttle) na nějaký Joystick2, který nemám, nikdy jsem neměl a doufám ani nikdy potřebovat nebudu to je prostě neakceptovatelné.

Btw, proč bych si měl pořizovat TiR, když body 1-3 co jsem popsal se očividně dají velmi efektivně vyřešit i bez jeho použití? Viz RoF. Nic ve zlém, ale to je jako by mi někdo prodal za cenu auta jenom volant a řekl mi, že chci-li jezdit, dá se to "pohodlně" vyřešit tím, že si dokoupím motor, kola, kastli, sedačky, brzdy atd.

Chybějící kolizní model je ve vícero simech? Mě napadají, WWIIOL - má kolizní model. DCS - má kolizní model. RoF - má kolizní model. Původní Il - má kolizní model alespoň s lesy. Takhle z patra mě napadá že jediný CloD nic takového nemá. Ale tohle by bylo na flejm jinde, ne tady.
Upravil/a Pragr dne 23-01-2013 09:45
 
TozziFan
Pragr napsal:
Hoper napsal:...která je ta desátá věc ?


Například opravdu zajímavým způsobem vytvořený "Controls".

Chybí namapování takových kláves jako je mapa, chat a podobně. To je možná drobnost ale fakt, že si defaultně CloD nastaví ovládání základních os (elevator, ailerons, rudder a throttle) na nějaký Joystick2, který nemám, nikdy jsem neměl a doufám ani nikdy potřebovat nebudu to je prostě neakceptovatelné.

Tak jestli si dobře pamatuji, tak mapa, chat a podobné věci se mapovat dají. Ale pravdu máš, že prohrabat se menu ovládání a nastavení vyžaduje trochu více trpělivosti a někdy i představivosti(v české lokalizaci Šklebící se)
 
1stCL_Novotny
Pagr to je tak, já to už pochopil.
Musíš to brát tak že to prostě tak je, pokud budeš dál nad tím dumat a všímat si dalších a dalších chyb bude to jen proti tobě. Nebuď za blázna. Mrknutí
Je to holt veřejné tajemství, je tam spousta dokonale vymyšlených věcí,ale také spousta co se nad nima nikdo nezastavil a tak prostě nejsou. Doba kdy nikdo neměl TiR a muselo se nad tím uvažovat je dááávno fuč, vývojáři se na to vy***li asi z důvodu aby to vydali a něco vůbec bylo. Ostatně to že dali do kupy aspoň pár věcí v mulťáku tomu jen nasvedčuje,bo do singlu to nikdo už laskavě nedal.
Ale nato se nikoho neptej bo to nikoho nezajímá protože singl nejedou. Úsměv
!!! Pro Cibuli: Není to urážka,ale názor vycházející z toho co jsem se od vás tady a na TS dozvěděl.Tak nemusíš zhurta reagovat. !!!
Pro ostatní snad bude stačit tohle" Mrknutí " Úsměv " !
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

03-05-2024 11:15
Vykání je následek nepochopení formy vlády pozdních římských císařů. Koncem Římského císařství spoluvládli čtyři vládci. Proto byli oslovován jako celek. Tykání je správné.

30-04-2024 10:19
Teď se tyká všude. Každý je familierní jak kdybychom všichni spolu pásli husy.

29-04-2024 20:53
Tem Teamspeak jedete trojku nebo pětku? Mně se nechce nikam registrovat.

29-04-2024 20:44
Jsem zapl discord. FUJ! Proč mi tam všechno tyká? To je tak nezdvořilé a neuctivé.

24-04-2024 12:25
-Vzrusuju te? - -Docela jo, jsi krasna zenska a chtel bych byt tvuj princ. - -To je pekne. Ale na to jsem se neptala. Potrebovala bzch yjistit, jak se yapina ceska klavesnice. Pomuyes mi?

22-04-2024 20:31
Njelepší je kombinace FF (s pluginem kačera)+uBlock ;-)

21-04-2024 09:36
No zatím ještě není. Neumí blokovat vyskakovací okna.

19-04-2024 23:01
jo, kačer je dobrej Úsměv

19-04-2024 17:04
No já asi přejdu na duckduckgo, až jej vyladí.

16-04-2024 11:52
To jsou Jaromíre defekty z realtime anti-anti-ads google teroru. Chyba není na tvém přijímači. Už před 3 rokama jsem Chrome definitivně odinstaloval a přešel opět po 20 letech na FF

34,813,667 návštěv