January 14 2025 11:51:56
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 3

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,752
· Nejnovější pilot: 312Mates
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » Rise of flight (letový bojový simulátor z období první světové války) » Rise of flight - diskuse
 Vytisknout diskuzi
Problém s FreeTrackem v RoF (cuká obraz)
LEON_CZ
Zdar,
moje sestava je I7 930 Quad Core 2,8GHz, 6GB DDR3 RAM, GTX260 440-bit 896MB, Rise of Flight mi jede na 90+ FPS (držím ho ale na 60 FPS kvůli V-sync). Do nedávna mi vše šlapalo v pohodě. Jednoho dne mi ale z ničeho nic začal velice cukat obraz, kdykoliv jsem otáčel pohledem přes FreeTrack. Při dlouhém plynulém otáčení hlavou je to poškubávání obrazu pravidelné - obraz cukne, okamžik jede plynule, pak se jakoby obraz o kousíček vrátí zpět a hned na to další velký cuk vpřed a tak se to opakuje. Mate mě hlavně to, že se obraz před každým pocuknutím jakoby vrátí o kousíček zpět. Pokud FreeTrack vypnu a rozhlížím se myší nebo kloboučkem, vše jede plynule bez problému. V IL-2 1946 mi jede FreeTrack plynule, i kontrolní lebkoun se v software FreeTracku otáčí plynule bez cukání a webka jede na 30 FPS. Přeinstaloval jsem ovladače grafiky, ovladače webky VX-1000, FreeTrack i hru samotnou, bez úspěchu. Drobné zlepšení nastane, pokud nastavím v RoF přes integrovaný FPS limiter natvrdo 30 FPS, pak se ty velké cukance rozloží na sérii drobných pravidelných cukanečků, že to je i jakž takž hratelné, ale stejně to cukání ruší, nehledě na to, že létat trhaně RoF na takovéto sestavě je úchylné, to jsem si zrovna mohl nechat starého dýchavičného Athlona. Nesetkal se někdo s podobným problémem také ? Problém se synchronizací obrazu apod. Jsem už skoro tak zoufalý, že bych koupil TrackIR 4, pokud bych měl jistotu, že to pomůže...

http://www.virtualnipilot.cz/
BP_Madvlk
Já mám Track IR4 se softwarem na 5-ku a naprostá spokojenost.Takže mohu jen doporučit.Bohužel díky tomu nedokážu řešit tvůj problém.

LEON_CZ
Mně taky běžel FreeTrack za pár korun dlouhou dobu k naprosté spokojenosti Šklebící se Pouze bych rád znal příčinu této zvláštní poruchy, co jsem si kde dojebal. Jelikož používám své PC i pro práci, tak na něm kvůli stabilitě systému neinstaluju kdejaký stažený blbosti, ale mám tam pouze své CAD/CAM, Rise of Flight, IL-2 1946 a nějaké komunikační programy jako TS, Ventrilo a Skype, takže si nepamatuju, že bych něco pojebal nějakou instalací jiného SW. Snad jen jediná podezřelá věc, kterou jsem si do PC nerad pustil, byl nějaký 190MB driver od Microsoftu pro GTX260 grafiku, který se mi stáhl s Microsoft update. Ovladače na grafiku jsem si ale už také přeinstaloval a použil nejnovější od nVidie...

Thomsen
Freetrack mám i s uvedenou kamerou,semo tamo drobný pocukávání či zadrhnutí tam mám taky,ale to připisuju boji ROF s dvojjádrem. Jediný kdy mi to hodně cukalo a bylo to podobný tvému popisu,bylo když jsem si hrál s nastavením v Profile -> Advenced a přehnal jsem to na těch táhlech,akorát už nevim který z těch tří to bylo.Patch 1.015 nic nezměnil.
Grafiku mám taky 260socku a drivery ,myslím poslední co nabízeli.

Vilik
Jak píše thomsen, asi budeš mít něco blbě nastavenýho ve freetracku.
Mně to jde plynule. A to mám proklínanou grafiku od AMD.Šklebící se

LEON_CZ
Ve FreeTracku problém asi nebude, to by mi blblo ve všech hrách. V obou IL-2 to ale jede naprosto plynule (samozřejmě v rámci možností 30FPS webky), pouze Rise of Flight začal zlobit. A obraz při otáčení cuká i když shodím veškeré detaily na LOW, takže nedostatkem výkonu to také nebude. Řešením by asi bylo přeinstalovat samotný windows, do toho se mi ale moc nechce, zase nastavovat všechny programy, CADy apod. Pouze mě zajímalo, jestli se někomu nestalo něco podobného.

Pan_Chrobak
Ja sem se ted setkal s podobnym problemem ale bylo to pouze v nastaveni fps kamery. Nicmene nez sem na to prisel, hledal sem a na rofu sou k tomu asi 2 vlakna. Nejvetsi problem je udajne s Visual C++. Radili ho odinstalovat a prervat to Visual C++ (vcredist.exe) co je na instalacnim dvd. Kazdopadne nez se do toho pustit radsi si zkus najit zdroj na rof forech. Sem linej to ted hledatÚsměv
Upravil/a Pan_Chrobak dne 08-12-2010 01:45

LEON
Ono se cosi psalo na ofic fóru i o tom, že by toto cukání způsobené kombinací FreeTrack+joystick s FF, měl odstranit patch 1.016. Ten to cukání (alespoň u mě) sice radikálně zmírnil, ale neodstranil úplně, občas si ten obraz ještě prostě poskočí Zamračený Proto mám stále FF vyplé i po patchi 1.016
Upravil/a LEON dne 08-12-2010 18:17

https://www.rcfree.eu
Pan_Chrobak
Mno aby sme tu neplacali do vzduchu konkretne sem myslel tohle vlakno (je vyreseny!):
Zdroj stáhnutí  Code
http://riseofflig...=freetrack
http://riseofflight.com/Forum/viewtopic.php?f=128&t=12116&p=140796&hilit=freetrack+Visual+C+#p140796

Doufam, ze to vlakno resi skutecne sekani, protoze opravdu nevim co znamena anglicky "stutters". Z kontextu to snad ale nejak vypliva.

edit: Ted sem se jeste koukal do linklejch temat a vypada to, ze to procistili nebo opravdu uz nevim kde sem sebral problem s visual c++ a kde sem cet ze by mohlo pomoct vypnuti smoothingu v rofu:|
Upravil/a Pan_Chrobak dne 10-12-2010 13:04

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

01-01-2025 10:10
Štěstí, zdraví, spokojenost a mnoho potěšení duchovních i tělesných, přeju všem!

24-12-2024 12:49
vesele vanoce a štastny novy rok vam všem

24-12-2024 11:15
Pohodové Vánoce a šťastný nový rok přejí Vencourovi

08-12-2024 13:02
Vypadá to, že Nvidia definitivně ruší GeForce Experience. Už se mi aktualizuje na Nvidia App.

06-12-2024 19:02
Viděl jsem jen prvních 8 sekund videa. Stačilo mi.

04-12-2024 13:31
Vlastně jako by miliony mozkových buněk vykřikly hrůzou a náhle utichly.

04-12-2024 12:50

03-12-2024 15:48
Zase po letech jsem zaskočil a tak vás všechny zdravím...borci Mrknutí

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

36,192,824 návštěv