Zdar,
když nahrávám FRAPSem ze hry video, nahrává se k tomu zvuk z mikrofonu vebové kamery, ne přímo ze hry. Pokud mikrofon vypnu, není ve videu zvuk žádný. Mám Windows 7 a FRAPS v.2-25 (starší verze protože je FULL). Pod Windows XP jsem tento problém neměl, v Sedmičkách ale nemůžu donutit FRAPS, aby bral zvuk ze hry a ne z mikrofonu. V záložce MOVIES ve Frapsu není pod SOUND DEVICE nic (je tam prázdný řádek), SOUND INPUT DEFAULT a přepínač Detect best sound input / Use Windows input nepomáhá.
zkus se spíš podívat do nastavení zvuku v samotných ovládacích panelech Win a zruš třeba dočasně vstup mikrofonu, nebo tak něco. Win 7 tedy nemám, ale něco podobného jsem řešil na XP a řešením bylo pohrát si s ovládacíma panelama.
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
TO 606_Tempík: V nastavení zvuku jsem právě ten mikrofon zakazoval, ale pak se nenahrával do videa vůbec žádný zvuk.
TO 313_Vity: S novým FRAPSem se sice zvuk ze hry nahrává, ale zase umožňuje jen 30 sekund videa. Starší verze byla FREE bez omezení délky nahrávaného videa a hledání nějakých cracků na novou verzi jsem se právě chtěl vyhnout použitím té starší FREE verze
Fraps nahrává zvuky, které se nastaví jako zdroj v zařízení pro záznam. V XP jde bohužel nastavit jen jeden zdroj.
Na Win7 a s novou verzí Fraps je pak možné nahrávat zvuky ze dvou zdrojů, jednim je například hra (ve směšovači se pri spuštěné hře objeví tahátko WWIIOL, Sturmovik nebo ARMA) a druhým externí zdroj, který může být pro přehrávání zamutovaný (line-in, mic1, mic2 a pod).
Směšovač pak umožní i různé nastavení hlasitosti nahrávání pro Teamspeak/Ventrilo/hru a různou hlasitost zdrojů při přehrávání. Jediný to důvod, proč přejít z XP na Win7, SW směšovač.
Fraps za ty peníze stojí, obzvláště pak v kombinaci s Win7
PS: Jinak v poslední vezi přibylo nahrávání do 30s bufferu
Upravil/a clone9cz dne 14-06-2010 01:06
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.