Tento víkend zahajujeme expozici fotek, které pořídil můj pradědeček na italské frontě za I. světové války.
Kromě této unikátní sbírky je trvale k vidění expozice muzea knihařství. Neboť můj praděd i prapraděd byli mistry knihařského řemesla. Unikátní dílna mých předků byla nedávno zrekonstruována a otevřena veřejnosti.
K vidění jsou jak stroje k výrobě knižní vazby, tak i díla mého praděda Jendy Rajmana (1892 – 1965), uznávaného předválečného knihařského mistra.
František Mlejnecký byl rodákem z Rožďalovic a za války stíhačem RAF
Autorem je rodinný přítel Jiří Pour (ročník 1927 donedávna aktivní pilot a nerad bych mu křivdil, vsadím se, že se občas ještě proletí)
Takže budete-li mít cestu okolo, neváhejte se zastavit.
Je lepší se ozvat předem a nebude-li otevřeno, volejte na číslo uvedené na dveřích.
Držet muzeum otevřené po celou sezónu je nemožné, nicméně bydlíme nedaleko a není problém prohlídku obstarat.
Zrovna předvčerem jsem jel na kole okolo (jsem z Kopidlna) a koukal jsem tam do výlohy na spity. Až budu mit znova cestu kolem, určitě nahlédnu dovnitř.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.