Tento víkend zahajujeme expozici fotek, které pořídil můj pradědeček na italské frontě za I. světové války.
Kromě této unikátní sbírky je trvale k vidění expozice muzea knihařství. Neboť můj praděd i prapraděd byli mistry knihařského řemesla. Unikátní dílna mých předků byla nedávno zrekonstruována a otevřena veřejnosti.
K vidění jsou jak stroje k výrobě knižní vazby, tak i díla mého praděda Jendy Rajmana (1892 – 1965), uznávaného předválečného knihařského mistra.
František Mlejnecký byl rodákem z Rožďalovic a za války stíhačem RAF
Autorem je rodinný přítel Jiří Pour (ročník 1927 donedávna aktivní pilot a nerad bych mu křivdil, vsadím se, že se občas ještě proletí)
Takže budete-li mít cestu okolo, neváhejte se zastavit.
Je lepší se ozvat předem a nebude-li otevřeno, volejte na číslo uvedené na dveřích.
Držet muzeum otevřené po celou sezónu je nemožné, nicméně bydlíme nedaleko a není problém prohlídku obstarat.
Zrovna předvčerem jsem jel na kole okolo (jsem z Kopidlna) a koukal jsem tam do výlohy na spity. Až budu mit znova cestu kolem, určitě nahlédnu dovnitř.
Ahoj,
Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá poraďte mi kde bych objevil staré veterány.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.