December 22 2024 06:30:16
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 12

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,751
· Nejnovější pilot: VGR-Spawn
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Výběr grafiky
FK_Aachen
Ahoj,
chtěl bych Vás požádat o pomoc při výběru nové grafiky do strašího PC. Jsem vlastníkem tohoto:
procesor: Intel Celeron 2.53GHz
zákl. deska: Asus
pamět 1.50 GB RAM dual
zdroj: asi 400W (na štitku EC 400W)
sloty pro grafiku: 2x AGP, 3x PCI

Dosud jsem používal Nvidia FX 5600 128MB DDRAM, 128bit.

Co si myslíte, že by bylo nejlepší pořídit, aby to fungovalo jako celek?

1stCL_Fucida
Možná zkusit někde sehnat starší GeForce 6600GT do AGP - s tou jsem byl ve své době maximálně spokojený. Ale je otázka, jestli má vůbec cenu do takto starého stroje ještě něco investovat. Posledním ATi do AGP se raději vyhni obloukem, v OpenGL (tedy i v ILovi) stojí za ho*no.
Ale BoBku na tomhle stroji už asi v rozumné podobě nerozjedeš.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

BP_Tyrl
Já mám NVIDIA GeForce9800 GTX+ a naprostá spokojenost. Stabilních 61 FPS. Jen když se rozjásá lehký flak uprostřed velkého města, tak mi to spadne na 30 FPS.

XXX_Dazz
Tyrle, ale tady se požaduje grafika do slotu AGP !!!

Nejlepší řešení je asi to co navrhuje Fuči, svého času sem byl s GeForce 6600GT taky velmi spokojen.

1stCL_Novotny
Třeba Akro má momentálně dost AGP grafik.
http://www.aukro....56bit.html

nebo všechno:
http://www.aukro....rce_6.html

1stCL_Novotny
Jen bych jěště źkusil sehnet za pár drobnejch nějakej procík do tvé patice, páč ty Celery stojí za starou belu a degradují grafiku.Zamračený
Ale jen za těch pár drobnejch.Mrknutí

torr
já bych zkusil třeba toto:
http://www.czechc...rtno=67787

Mám takový pocit že Fučida mluví o ATI 1900pro,což opravdu v ilovy byla problematická karta

1stCL_Novotny
Hm ta HD 4650 je gut,ale do sestavy co uvádí je grafika za cca 2000kč vražda.Zamračený

606_Temp
Ač jsem spíše zastáncem ATI, tak tu HD 4650 nedoporučuju. Jde o to, že od do X600/800 oficiálně ATI AGP slot nepodporuje. její chipy jsou dělané na PCI-e a následné AGP verze mají na triku samotní výrobci a jede to všechno přes starý redukční chip, který s novějšíma kartama dělá jen problémy. Měl jsem v AGP novější karty (řady 2 a 3) a oladače všech stály zahouby. Hrozně záleží na chipsetu základní desky atd. někdy si to rozumí, jindy ne.
Co jsem měl naposledy v AGP a byl jsem s tím spokojen byla nv7600GS (ač se to možná některým nechce věřit, tak nejsem zarytým zastáncem jedné, nebo druhé stáje) a byla to dost slušná karta.
Ale stejně zjistíš, že to bude chtít nové železo, protože dávat zavýkonou jetou P4 to co za dvoujádro je cesta do pekel a jen si tím prodražíš nákup nového PC.
Spíš se koukni na to aukro a vem desku, ramky, procák a grafiku. Vyjde tě to sice možná na dvojnásobek té AGP kraty a P4, ale výkon bude uplně jinde.
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin

http://no606.ic.cz/
Hoper
je dobré si říci, co chceš se šturmem dělat - pokud sem tam lítat oflline, stačí ti 6600 případně 6800 - obé AGP

pokud chceš lítat online, máš problém
minimálně ten, že servery s více jak cca 30 lidmi ti už bude dělat problém - já, ač měl do své staré dobré P4B533-E nejlepší CPU, co do toho šlo dát a ATI tuším 3850 (případně NV 6800), tak šturm mi online při větším počtu lidí nestíhal (CPU se flákalo, nevěřím, že by nestíhala grafárna...)
takže pokud csi chceš trošku slušněji zalítat online, nepotěším tě ... :))
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

Topper-Czech
Zkus se také mrknout na bazarovou nabídku PC obchůdků ve tvém okolí. S tím mám já osobně dobré zkušenosti. Stále se tak dají najít dobré kousky starého odzkoušeného funkčního železa. S GF řady 5 a 6 do AGP by neměl být problém. Taková 6600 je jistota Úsměv

http://www.e-airport.wz.cz
LWolf
Ani ATi ani nVidia nemá dnes grafiku do AGP. Rozhodně nemá cenu kupovat novou GK. Dožij s tím co máš a pak kup celej novej computer.

FK_Aachen
Díky za Váš čas a názoryMrknutí. V podstatě s Vámi souhlasím-do budoucna mě koupě nového PC nemine. Ted ale musim přežít dobu temna na mém účtě, takže jsem se rozhodl sehnat starší GF6600. Mám ted jeden tip, ale nevim jak to dopadne. Kdyby se někomu náhodou válela v šupliku, dejte vědět.

BIVOY
Tákže nechci otvírat nové téma , ale hodí se k tomuto . Máme asi více lidí starší železa a vyčkávame s koupí nového a tudíž aby to současné šlapalo líp tak by mu možná šlo pomoct taktováním . Nešel bych do extrému , ale s rozumnou mírou a bez následků . Co se dá taktovat kde jak ..... za rady a připomínky děkuji .

1stCL_Fucida
Dá se taktovat grafická karta na jedné straně a procesor a paměti na straně druhé. Na toto téma ale jistě najdeš mnohem kvalifikovanější debaty, než jsou na SVK.
Celkově vzato třeba takové procesory Core 2 Duo jdou v některých případe taktovat úplně fantasticky (jako třeba ten můj). Ale u starých Celeronů to už bůhvíjak velký význam nemá. U grafické karty v případě Šturma taky úplně ne.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

LWolf
Mrkni na:
http://pctuning.t...
http://www.extrah...

Sekce Návody -> Přetaktování
Najdeš tam dost informací o taktování i pro starší stroje.
A kdyby něco nešlo, tak zkus prostudovat fóra obou webů... taky dobrej zdroj. Úsměv

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

08-12-2024 13:02
Vypadá to, že Nvidia definitivně ruší GeForce Experience. Už se mi aktualizuje na Nvidia App.

06-12-2024 19:02
Viděl jsem jen prvních 8 sekund videa. Stačilo mi.

04-12-2024 13:31
Vlastně jako by miliony mozkových buněk vykřikly hrůzou a náhle utichly.

04-12-2024 12:50

03-12-2024 15:48
Zase po letech jsem zaskočil a tak vás všechny zdravím...borci Mrknutí

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

36,120,234 návštěv