November 21 2024 21:03:57
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 12

· Piloti on-line: 1
magot

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Sidewinder Force Feedback PRO - problém
606_Druindin
Zdravím

Koupil jsem tohoto historika (Microsoft Sidewinder Force Feedback PRO - připojení přes gameport).
Mám problém s feedbackem. V IL-1946 4.09 mě nefunguje správně. Joy simuluje pružinky (zpětná vazba klade odpor). Při první střelbě (někdy i druhé dávce) se to zaklepe, pak už to ale na střelbu nereaguje (neklepe). Pružinky to dál simuluje, takže zpětná vazba funguje. Nevíte někdo co stím?
O nějakym odporu v turbulenci, utržení do vývrtky nebo při poškození stroje ani nemluvim, to si můžu nechat jenom zdát :-)

Operační systém Windows XP Home
ovladače jsou ty co byly v XP v herních zařízeních
Microsoft Game contoll 3, 3.02 se mi nepodařilo pod XP rozchodit
Game Controll 4 jsem nainstaloval, funguje ale jen pro usb verze.

Budu vděčnej za každou radu, dík...

606_Druindin
ještě dodám, že v ilovi mám v CONTROLL \ INPUT zaškrtnuto force feedback

1stCL_Novotny
Vyzkoušej to bez zaškrtnutí FF v Ilovi. Nevím proč, ale tohle se mi stávalo i na MS FF2.Zamračený

Adler
Druindin napsal:
Zdravím

Koupil jsem tohoto historika (Microsoft Sidewinder Force Feedback PRO - připojení přes gameport).
Mám problém s feedbackem. V IL-1946 4.09 mě nefunguje správně. Joy simuluje pružinky (zpětná vazba klade odpor). Při první střelbě (někdy i druhé dávce) se to zaklepe, pak už to ale na střelbu nereaguje (neklepe). Pružinky to dál simuluje, takže zpětná vazba funguje. Nevíte někdo co stím?
O nějakym odporu v turbulenci, utržení do vývrtky nebo při poškození stroje ani nemluvim, to si můžu nechat jenom zdát :-)

Ked sa ti to zase stane, tak pokvrdlaj kontaktom napajania smerom dnu do joya a mozno to zase nabehne (pozeraj na to zlte svetielko na pake, ked nesvieti, tak je prerusene napajanie a mozno preto nekladie odpor). Taktiez FF prestava fungovat, ak sa prepnes zo sturma do okien a nazad (oprava je button refly). Na fungovanie nie je potrebny soft, staci pridat vhodne "herni zarizeni". Odporucam stiahnut lepsie FF fajli do sturma, lebo tie origos od Maddox teamu su ako na traktor a na frakturu zapastia Úsměv
Upravil/a Adler dne 18-01-2010 19:27

606_Druindin
Sem stym laboroval a zjistil jsem že se to nesnáší s freetrackem. Když spustím ila bez freetracku, tak fungujeje zpětná vazba, jenže díky vypnutymu freetracku čumim do sedačky a jinam stím hnout nejde, jakmile pustím freetrack tak zas nefugjue zpětná vazba, respektive funguje jen na první střelbu a dál simuluje pružinky. Což mě teda moc nepotěšilo, bo sem si na freetrack už zvykl.
Nevite někdo jak rozchodit oboje zaráz?? Vyděšený

606_Druindin
Adler napsal:
Druindin napsal:
Zdravím

Ked sa ti to zase stane, tak pokvrdlaj kontaktom napajania smerom dnu do joya a mozno to zase nabehne (pozeraj na to zlte svetielko na pake, ked nesvieti, tak je prerusene napajanie a mozno preto nekladie odpor). Taktiez FF prestava fungovat, ak sa prepnes zo sturma do okien a nazad (oprava je button refly). Na fungovanie nie je potrebny soft, staci pridat vhodne "herni zarizeni". Odporucam stiahnut lepsie FF fajli do sturma, lebo tie origos od Maddox teamu su ako na traktor a na frakturu zapastia Úsměv

Světýlko svítí furt a vazba funguje - simulace pružin
Přepnutí do widlí vyřadí odpor v páce cukání na střelbu funguje. Po refly jsem to ještě nezkoušel, ale doufám že to pojede zas normálně.
Prográmek by se hodil, páč mě to teď mlátí stolem jak vztekly, chtělo by to zeslabit Úsměv

co stím freetrackem nevís?

Adler
Freetrack nepouzivam, takze neviem a na ten jemnejsi a plynulejsi FF ti netreba program, ale tie subory co mas v Sturmovi v zlozke "ForceFeedback" ... maju priponu *.ffe ... ak nenajdes nijake, tak ti uploadnem moje a mozes ich skusit, ale myslim, ze nejake su na AAA fore a nejake ine na Mission4Today fore. Ja mam nejaky mix tusim, ale uz si nie som isty, lebo ich mam uz ani neveim odkedy. Zamračený

606_Druindin
Tak už to chodí oboje.
Ve freetracku v OUTPUT jsem nastavil conntroller z 1 na 3 a už to jede.
Asi to simuluje joystick a hádalo se to tím že to bylo na 1 místě.

Díky za pomoc

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,009,047 návštěv