June 16 2024 15:36:44
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 4

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Valenok
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » DS Asfaltoví Holubi - INFORMACE
 Vytisknout diskuzi
Filozoficka - AH server zakladni pristup
AH_Cutora
AH_Cutora, spravce a vlastnik CZ_AH_Dedicated,
zde popisu svuj pristup k IL2 a DF serveru jako reakci k nekolika stale se opakujicim diskusim ruzne.

DF server jsem postavil kdysi pro to, ze jsem chtel letat s par kamarady se kterymi jsem se znal. Nase parta jsme meli nekolik pozadavku:
1) nebavili nas uz ty silene quake fighty a zhovadilosti na spouste serveru.
2) chteli jsme to letat na atmosferu skut. boju. Tak zvany full real co nabizi IL neni realne. Viditelnost a identifikovatelnost letounu i pozemnich cilu v realu je podle me lepsi, nez co nam soucasna PC technika umoznuje (mno v pripade pozemni techniky v pripade maskovani naopak zase vyrazne horsi). Nastaveni ikon na AH je kompromisem ke kteremu jsme s par pilotama ULL a PPL dospeli. Stejne tak si myslim, ze speedbar neni zadny velky prohresek k realite. Jednak jsou budiky v realu lepe citelne nez v IL2, jednak pilot nema problemy s neustalym presedanim mezi stroji, jednak staci v realu jen svunknout vokem a vidim .... Vlastni ikona na mape je ustupek siroke komunite. Navigace jednoznacne patri k leteckym dovednostem stejne jako umet strilet a manevrovat. Ale kdyz jsme ji sundali, lidi prestali chodit.
3) chteli jsme primarne cesky server kde se budeme schazet s kamarady a lidmi ktere zname a komunikovat i pres TS, protoze teamove letani je uplne o necem jinem.
4) nasim cilem neni masova navstevnost za kazdou cenu, ale prazdny server taky nechceme (proto napr. mame vlastni ikonu na mape).

Techto zakladnich pozadavku se s AH drzim dodnes a myslim, ze to je dobry pristup. Kazdodeni navstevnost me o tom presvedcuje.

Ze sve skoro 2.5 lete zkusenosti s provozem serveru (od dob kdy jsem nahodil zaheslovany server jeste na original prvnim IL2 sturmovik na zamcene masine na desktopu v okne 640x480 na min. detaily - stala tam v lese skovana stuka na kterou nikdo nesmel utocit protoze to byl server) muzu rict, ze se nazor na historicnost misi dost silne posunul. Mapy ze zacatku naseho letani by dnes komunita oznacila za Quake mapy. Mapy se prubezne historicky zpresnuji, nektere se stahuji a nahrazuji jinymi (dodnes vzpominam na svou oblibenou JET misi se kterou jsem se loucil velmi nerad). Dnes patri mezi nejstarsi mise trosku funy horecka, z ni odvozene Recko, Normandie 1940 (ta s tema lodickama) a Stalingrad zima. Ale od puvodniho tvaru jsou uz hoooodne upravene.

Jsou tam sporne veci o ktrerych se tu konec koncu obcas strhne diskuse kterou monitoruju a zvazuju jako: mraky, kill kick, nastaveni max pingu, nastaveni max. poctu hracu a podobne. Ale to jsou provozni zalezitosti ktere vychazi z mych zkusenosti s provozem IL2 DF serveru a hnout se mnou neni jednoduche, odolavam Mrknutí

Domnivam se, ze AH mapy, specialky a vedeni nekterych lidi pritahlo lidi i k bitevnimu letani a jsem na to hrozne hrdy. Ze uz to neni jen zbesily fight silenych stihacu, ale ze jsou tu i bitevnici a lidi koukaj jak splnit cile mise/jak protivnikovi v tom zabranit. Ze se leta za temer kazdeho pocasi (no v rozumnejsich typech pocasi, boure a snezeni podle me nejsou letecka pocasi - mimochodem, jak vlastne vypada dest v novych mracich?), od usvitu do zapadu slunce, tak jako v realu. Zde nelze nevzpomenout prukopnika Vilowse, ktery sice neumel ve vzduchu nic trefit, ale co bylo na zemi, to bylo jeho. Kdyz na mape nebyla stuka nebo schwalbe s bombama, tak proste neletal.

AH server neni HW nafukovaci. Kazdy dalsi server jsou starosti navic. Uz ted mame AH DF server + vycvikac/akrobatak/treningac pro sirokou skalu pouziti.

Server (jakykoli) byl, je a vzdy bude obrazem admina/adminu a majitele. To je zcela prirozeny a nezvratny fakt. Lioni maji trosku jiny nazor na realny server a postavili si jej podle toho. Jejich primarnim cilem neni masova navstevnost. Muzete s tim nesouhlasit, muzete proti tomu protestovat, ale je to jejich legitimni volba. Stejne tak WT maji jinou predstavu o zabavne a spravne obtiznosti serveru. Stejne tak Hanaci... Kazdy mame trosku jinou predstavu a cile a podle toho se chovame a stavime servery. A jsem za to rad, kazdy si muze vybrat dle sve chuti.

Postavit IL2 server neni nic moc sloziteho. Staci vam obstarozni PC (konfigurace AH serveru: AMD Athlon XP 2200+, 1GB RAM, disk 40GB, grafika nejaka bazarova VGA karta, sitovka stara bazarova 3com 10/100 Mb/s, deska za 500,-Kc). Monitor, klavesnici ani mys nepotrebujete, je to server. A jeste drobnost, pripojeni k netu. Na 40 lidi staci i se zalohou 2Mb/s full duplex, ale musi byt stabilni bez vypadku. Tohle je tezke pomoct, musite si budto najit nekoho kdo vam ten server vyvesi ze znamosti, nebo si to holt zaplatit. S rozjetim serveru vam radi pomuzeme a to myslim mluvim za vsechny zde pritomne adminy. Ale provozovat server, to je beh na hodne dlouhou trat... konec koncu, Fuci, zpocatku desne nadseny a plny elanu, uz taky za tu chvilku vi sve, ze Mrknutí
Upravil/a AH_Cutora dne 12-12-2005 11:00
 
Bambule
ze ti do toho kecam Cutoro..ale fYlozoficka :lol:
 
AH_Cutora
Aaaaa, cestin majn kamarad, na ja.
 
rudidlo
pěkně jsi to popsal, čutoro. Díky. Doufám, že to pomůže ukončit vlákno, které "může" za vznik tohoto.
 
http://silicon-remarks.blogspot.com
Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

13-06-2024 22:31
nj, hledání žabiček Šklebící se https://youtu.be/.
..33_oGDEzWd


13-06-2024 16:27

13-06-2024 16:27
A tak to jo, na žábu pozor. V Polsku uz zřizují i kultovni místa kde uctívají žábu a Billa Gatese.

13-06-2024 16:06
Konspirace o známce od Rainforest Alliance

12-06-2024 08:18
Za ty politické zcela určitě Úsměv

11-06-2024 18:46
On to pak, "Ten, jenž není", až přijde čas, předsedovi spočítá, za ty všechny bludný balvany Šklebící se

11-06-2024 12:29
Souhlasím s obojím. Jsemť duše mělká a pochybovačná Úsměv

11-06-2024 10:36
Kdo se snaží poučit, musí umět především pochybovat, neboť pochybnosti ducha vedou k zjevení pravdy.

11-06-2024 10:33
Zvyk nalézati ve všem všudy jen směšnou stránku je nejspolehlivějším příznakem duše mělké - neboť směšné leží vždy na povrchu.

11-06-2024 10:28
Znám i člověka, který věří na neposkvrněné početí Panenky Márie a dělá předsedu Spolku Sysifos. Takže nemáš kam se vzdálit.

35,048,976 návštěv