November 22 2024 15:16:54
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 1
606_Druindin

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
il2FB: ne-defragmentovatelne soubory *.SFS
clone9cz
fb_3do06.SFS 126 fragmentu
fb_3do01.sfs 102 fragmentu

problem je snad kazdemu jasny, rad bych je nejak defragmentoval a tim urychlil il2FB, nevite ale cim?

speed disk (v18.0.0.62 - 2004) je proste nedefragmentuje Smutný
a to nejsou "read only" a ani "system files"

http://www.wwii-illusion.net
AH_James_Gastowski
něco mě napadlo, ale je to asi úplná blbost. Co kdybys ty soubory hodil na jiný disk. Zdefragmentoval, vrátil je zpět, zdefragmentoval znova, jestli už to nebude fungovat.

Hoper
když jsme u defragmentace - vyplatí se už mít "herní" disk na NTFS nebo stále na těch posledních FAT32XP ?

Jirka
- fragmentace souborů vzniká jak na FAT tak na ntfs stejně.
- kopírováním se ničeho nedosáhne

základní defragmentaci lze provést nástrojem. který je součástí windows a je přístupný přes start menu. Tento však neumí defragmentovat swapovací soubor a MFT(ntfs). Stejně tak neudělá optimalizaci adresářů/souborů pro rychlejší přístup. Na toto je vhodné použít komerční defragmentátory jako je třeba Diskeeper v režimu boot defrag.

clone9cz
je to par mesicu co jsem kdesi cetl o programu, ktery svede defragmentovat 1 soubor
nevite, neznate ?

Gastowsky : kopirovani pres druhy disk problem nevyresi
pokud nebudu mit optimalizovane adresare, tak zbyde na disku spousta malych prazdnych mist, do kterych se 180MB SFS pekne nakopiruje

LesniHU
Samotnym kopirovanim sem a tam se nic v principu nevyresi (i kdyz muze stastnou nahodou...), ale kdyz se mezitim disk zdefragmentuje, jak psal Gastowski, tak to pomuze.

Pokud ti to windowsi defragmentator nezdefragmentuje (sakra to jsou slova), poustej ho opakovane, casem to dodela - ja jsem takhle jednou defragmentoval na petkrat.

313_OTU_oblak
mno, zas tolik computerum nerozumin. jeden z programku co mi byl doporucen se jmenoval OO defrag. ale jestli zvladne co potrebujes opravdu nevim Smutný

ad windousi defragmentator - ne vzdy si se vsim poradi.....osobni zkusenost.

Hoper
OO jsem "viděl"
umí srovnávat a boot defrag, ale asi ne srovnávat adresáře
navíc u těch, co bych zrovna potřeboval srovnat mi napíše, že jsou locknuté (nevím proč a jak a čím) a ani s nima nehne ...
a samo že přesun na jiný HDD a návrat zpět nepomůže ...

clone9cz
http://www.sysinternals.com/

Contig v1.52
Wish you could quickly defragment your frequently used files? Use Contig to optimize individual files, or to create new files that are contiguous.

57MH_Zvire
A proč těm nedefragmentovatelným souborům nepřiřadíte práva? To by jste se divili, co všechno se dá přesouvat a mazat se správnějma právama. Šklebící se

airspace.cz
GC3_Messik
Pokud teda nejedeš přes administrátora, tak jako já.. Mrknutí
Išak je ten nejlepší! pozn. v roce 33 Mrknutí

gc3normandie.over.cz
Hoper
jasně, tohle je podmínkou, že jedeš na NTFS...
ale já partišnu se šturmem mám na FAT32X (mi ještě nikdo nedokázal odpovědět, jestli už je jedno, jestli NTFS nebo ta poslední FATka - rychlejší / pomalejší) a tam i když jedu na admina, tak mi určité adresáře zůstávají označené jen pro čtení. I když to změním (atribut), okamžitě se zas přepnou zpět ...

310_cibule
Ty vole, to je hnusnej flejm. Většinu těch nadávek ani neznám.

57MH_Zvire
Messik napsal:
Pokud teda nejedeš přes administrátora, tak jako já.. Mrknutí

No z vlastních zkušeností vím, že ač jsi ve skupině Administrator, tak se na některé veci nedostaneš. To by jsi musel být systém.

airspace.cz
57MH_Zvire
Hoper napsal:
jasně, tohle je podmínkou, že jedeš na NTFS...
ale já partišnu se šturmem mám na FAT32X (mi ještě nikdo nedokázal odpovědět, jestli už je jedno, jestli NTFS nebo ta poslední FATka - rychlejší / pomalejší) a tam i když jedu na admina, tak mi určité adresáře zůstávají označené jen pro čtení. I když to změním (atribut), okamžitě se zas přepnou zpět ...

"FAT32 je rychlejší jak NTFS" - tak tohle je teda fáma jak prse. TAkovej českej Urban Legend.

S nynějším HW je úplně jendo, ketrý FS tam máš. Kromě toho že FAT32 je mnohem míň stabilnější jak NTFS a NTFS vydrží 100x tolik co FAT32. Viz třeba můj pracovní notes. Mám porblémy se studeňákama v napájecích okruzích, takže většinou vypínám notebook tak, že ho odpojím od zdroje a v momentě, kdy ho zvednu ze stolu, tak umře. Když jsem tam měl kdysi dávno FAT32, tak jsem po 14 dnech reinstaloval OS. Teď ho mám na NTFS, je stejně rychlej jako na FAT32 a instaloval jsem ho naposledy před víc jak rokem po tom, co jsem si na zákazníkově externí vypalovačce složil Okna.

Na FAT32 není možnost nastavení práv na jednotlivé adresáře. Řekl bych, že na FAT32 jsi nesvéprávný i jako Admin. Šklebící se

airspace.cz
57MH_Zvire
Ech... ještě jsem zapoměl. Atributy souborů je něco úplně jiného jako vlastnická práva.

airspace.cz
57MH_Zvire
313_cibule napsal:
No, a co pak? Jak to souvisí s defragem?

No jednoduše. Defrag se většinou řídí právy. A systém si nastavuje na některé části výhradní práva a defrag s nima nehne. Takže si prostě přidáš práva pro sebe (a defrag) a vesele si to zdefragmentuješ. Šklebící se

airspace.cz
57MH_Zvire
313_cibule napsal:
Ty vole, to je hnusnej flejm. Většinu těch nadávek ani neznám.

Neboj, až vyrosteš, tak tomu budeš taky rozumět. :sm6:

airspace.cz
310_cibule
Počkej, já to myslím vážně. Může mi to nějak pomoct s tím defragem? A jak?

57MH_Zvire
V6Dyť ti to píšu. Ale nejdřív mi zděl sladké tajemství. Jaké máš Windows a jaký máš souborový systém na HDD?

airspace.cz
Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,016,606 návštěv