mam problem s routerem ..pri hrani BattleField2 me to vzdy napise lost connection to server. kdyz napojim komp na primo (tj. na modem), tak tento problem nemam. sitovani moc nehovim, dokazete nekdo odhadnout, kde muze byt chyba? pripadne dodam detaily routeru...
diky
ps. mozna je to trest za hrani blatoslapa a neletani...ze by muj router byl prisny, ale spravedlivy?
Tak typ fyzicky a linkovy vrstvy je irelevantni kdyz pise ze pri primim napichnuti na modem to beha cajk.
Ale pokud ma nekdo poradit tak je treba detailnejsi popis problemu, na jekajech portech to beha, TCP nebo UDP, kdy dokaci ke ztrate spojeni je to providelna zalezitost nebo dochazi nahodne k odpojeni.
kdyz ses pripojenej pres router pouzivis wifi nebo kabel ? Nebezi ti nejaky torrenty ? (torrenty dokazou s prehledem zahltit vecinu domacich routru)
Teď se také trápím s nastavením routeru Mám typ 3COM CABLE/DSL Wireless 11n Firewall router, povolený virtual server, port 21000, dá se ke mně dopingnout, vše to provozuji na 15-ti megové lince ve Win XP, hra 4.08 bez módů, žádné CRT. Ale někde se vyskytuje náhodně chyba, že se hráči ke mně připojí tak 8x z 10-ti pokusů, občas to prostě napíše, že čas pro spojení vypršel a nespojí to. Stačí sice 10x proklikat JOIN a nakonec se přece spojení povede, ale chtěl bych i tuto závadu odstranit. Tato chyba se vyskytuje náhodně, bez zjevné příčiny a o to těžší je najít toho zakopaného psa Nestalo se to už někomu, že by router byl takto vybíravý, koho pustí a koho ne, nebo ve kterou chvíli?
Díky
LC_LEON_CZ napsal:
Teď se také trápím s nastavením routeru Mám typ 3COM CABLE/DSL Wireless 11n Firewall router, povolený virtual server, port 21000, dá se ke mně dopingnout, vše to provozuji na 15-ti megové lince ve Win XP, hra 4.08 bez módů, žádné CRT. Ale někde se vyskytuje náhodně chyba, že se hráči ke mně připojí tak 8x z 10-ti pokusů, občas to prostě napíše, že čas pro spojení vypršel a nespojí to. Stačí sice 10x proklikat JOIN a nakonec se přece spojení povede, ale chtěl bych i tuto závadu odstranit. Tato chyba se vyskytuje náhodně, bez zjevné příčiny a o to těžší je najít toho zakopaného psa Nestalo se to už někomu, že by router byl takto vybíravý, koho pustí a koho ne, nebo ve kterou chvíli?
Díky
Tezko rict tahle krabice ma docela zajimavy nastaveni FW tak ze pokud provozujes nakou aplikace co otvira hodne sessions ala DC++ Torenty tak bych videl problem s FW. Mozna zkusit prenout FW na low.
Muzes ksusit dat svoje PC se sturmem do DMZ pak by neelo bejt vubec omezeny FW a vse by melo bejt OK. Ma to ovsem i svoje nevyhody jako ze clovek neni chranenej natem.
DMZ nepomohlo, zkoušel jsem ho jako první To hafo možností nastavení Firewallu v tomhle routeru je vážně úctyhodný, zkusím je trochu zredukovat tou LOW volbou, to máš pravdu.
Díky
Edit: Tak ani nastavení Firewallu tohoto routeru na LOW nepomohlo a stále to někoho pustí, někoho ne a koho to nepustí hned, tak ho to pustí za půl hodiny, nebo taky vůbec, jak se routeru zlíbí...
Upravil/a LEON_CZ dne 24-09-2009 17:21
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.