May 04 2024 20:48:51
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 3

· Piloti on-line: 1
Hot_Dog

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Test joysticku
Merten
ZVP Zdenek napsal:
Kfire, ty jsi nevědomky udělal zásadní chybu - napsal jsi pravdu. Saitek je nekvalitní šmejd, např. potenciometry použité v něm ( ty nejobyčejnější co se vyrábějí, plechové, neuzavřené) se cenou vyrovnají tak možná jedné kusovce z trafiky, narozdíl od uzavřených potenciometrů logitechu. to nemluvím o stabilitě logitechu, oproti lacinému provedení saiteku a jeho mizivé životnosti... nechápu jak někdo vůbec dokáže vyrobit joy s cetrální pružinou (což je imho hodně blbuvzdorné řešení mechaniky joye) tak nepřesně a s takovou "nevýdrží" jako právě saitek. Co se ergonomie týče, mi saitek nevyhovuje vůbec, ale to je zase individuální záležitost. Prostě, kdo vyzkoušel oba typy tak ví že Saitek je šmejd na kterém je blbě skoro vše co může a logitech je celkem dobře použitelný joy, ale to v komunitě letců nesmíš říkat nahlas Mrknutí Takže to už nikdy nedělej Šklebící se Akorát verze s force feedbackem to u mne projela na celé čáře..... Jo a co se Vist týče - styď se, Sturm na Vistách jede naprosto v pohodě, akorát se ztrátou 10 - 20 procent FPS, ale na to my si přeci nehrajem.....Pff
Mám na tebe dotaz v čem že jsi měl problém s verzí s FF?Úsměv
 
Kfirr64
Jaj no tady to zas vypada clovek prijde utahanej z prace a tohle na nej vybafneŠklebící se.Co se Vist tyce musim uznat ze jsem se mylil vychazel jsem z rok starych zkusenosti Vista vs IL2 ktere byly dost spatne a vzhledem ktomu ze mam dual boot system nebyl duvod hrat pod Vistama ted sem hral par hodin ve vistach a vypada to ze vse slape vcelku v pohode jako pod Xp. CO se joysticku tyce ze zdejsich reakci mam pocit ze starsi cyborg evo je daleko lepsi kus hardwaru nez cyborg X Mrknutí Jinak u Logitechu se mohli polepsit a novejsi revize 3d pro nemuseji byt tak problemove protoze nemuzu si pomoct ale na tom rok starem Logitechu se mne porad lita o neco lepe nez na cyborgu XCool
 
Mungo
WT_Pedropan napsal:
Ty mas na Saiteku potenciometry? Na starickem Cyborgu i jeho nasledovniku Evo mam vsude optiku. Jak na plynu, tak na twistu. O hlavnich osach nemluvim...
No a na tom dedeckovi litam uz vice nez pet let...
Ma, pretoze optiku mal vraj EVO Force - ten som nevlastnil, ale utroby mnou rozobraneho klasickeho Saitek EVO obsahuju potenciometre, ziadna optika sa nekona.
 
Rapier
Prodal jsem Saitek X-45, protoze kdo ma na stole mit tezitko zabirajici takovou plochu, ze? Koupil jsem si Saitek Cyborg-X.

Moje mala soukroma recenze:
1. jako majitel notebooku, ktery prenasi notebook, TIR-4+6DOF a vyse uvedeny yoj pravidelne do prace na odpoledni a nocni, abych si polital, kdyz neni co delat jsem max. spokojen.
Saitek Cyborg X jako jediny yoj na trhu, po odmonovani paky a slozeni boku podstavce do zakladny, velice snadn prenositelny. Zabira min minsta na stole i v batohu, neni problem do dat do supliku (opravdu maleho supliku) Mrknutí
2. Konstrukce yoje je velice slusna, jiste paka ma nejakou vuli okolo 5-10mm, je to dan za moznost rozmontovani. Tou vuli nemyslim vuli stredu u pruziny ale nad koleckem kde se paka prisroubuje a dotycnym koleckem zajisti. Nema to ovsem zadny vliv na pilotni schopnosti hrace. Subjektivne se mi s nim lita velice dobre. Drive jsem letasl s F-15 Talon, ruznymi verzi Genius F-23, Saitek X-45, a dodnes obcas letam s MS Sidewinder Precision 2.
Bezvadna je ta pruzina paky, stejne jako u X-45, zarucuje to, ze yoj nebude vychozeny ve stredu jako po 8 letech muj MS Sidewinder Precison 2 (ikdyz po softwarove strance drzi sted jak pribity, je to jen mechanicka vule)
3. ovladace, software: nemam zadne vyhrady, pod Windows Vista drobny problem s instalaci programovaciho software. Ten totiz nelze spustis s autorunu ale rucne z adresare na CD. Detail, kterym jsem ale stravil 1hod....Naštvaný
Jinak uz jen sama chvala, software je tradicni a funguje mi stejne spolehlive jako u X-45.
4. provedeni yoje.
Takze mam dost velkou ruku, to jen pro info. Yoj jde vsemozne nastavit ale me kupodivu vyhovuje v zakladu.
Co ocenuji:
1. moznost odmontovat paku, slozit boky a snadno schovat, premistit diky min. narokum na prostor.
2. zakladna je docela stabilni (samozrejme po rozlozeni boku)
3. dvojtou plynovou paku: pro Flankera, Lock On ci jine simy, ktere to podporuji idealni.
4. velky pocet tlacitkek: 8 smerny HAT + jedna osa (takove kolecko idelani pro vysunovani, zasunovani klapek, trimovani ci vzdusnou brzdu) + 11 tlac. + 1 tlacitko mozno vyuzit jako shift pro zdvojnasobeni poctu tlacitek.
Samozrejme yoj ma otocnou rukojet a uz zminenou dvojitou plynovou paku. Pokud clovek nemuze vyuzit dvojty plyn, klidne si jednu osu muze vyuzit diky programovacimu software na jinou funkci.

Kdyz jsem se rozhodoval mezi dalsim tezitkem na stole: Saitek X-52 PRO a Saitek Cyborg X, hrala u me dulezitou roli prenositelnost, vaha a rozmery. O cenu me ani tak neslo ale uz proste nejsem takovy nadsenec. Popravde receno lita se s tim skvele. 22 tlacitek + 8 na HATu + jedna osa (kolecko) me staci i na ovladani LOCK ON nebo Falcon 4.0. No jiste HOTAS to neni. Ale HOTAS bych fakt do prace netahal.

Dilenske zpracovani je velmi dobre. Ergonomie taky. Je to asi subjektivni nazor ale nevidim rozdil mezi MS Sidewinder 2 a Saitek Cyborg X, oboje mam doma a s obojim letam. Sidewinder 2 je moc pekny ale 8 tlacitek + 8 smerny HAT je fakt malo, presto ze mam na rozhlizeni TIR-4+6DOF.
 
ZVP Zdenek
WT Pedropan: ano, na Saitek Cyborg EVO mám potenciometry. Merten: Logitech Extreme 3D PRO Force Feedback se mi nelíbí protože protože FF pracuje ne plynule, ale jakoby v mikrokrocích. Tzn. chci li pohnout joyem na kteroukoli stranu, nejde to plynule ale v krocích řekněme 1 mm na horní části rukojeti joye. tato vlastnost mě vůbec nenadchla
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

03-05-2024 11:15
Vykání je následek nepochopení formy vlády pozdních římských císařů. Koncem Římského císařství spoluvládli čtyři vládci. Proto byli oslovován jako celek. Tykání je správné.

30-04-2024 10:19
Teď se tyká všude. Každý je familierní jak kdybychom všichni spolu pásli husy.

29-04-2024 20:53
Tem Teamspeak jedete trojku nebo pětku? Mně se nechce nikam registrovat.

29-04-2024 20:44
Jsem zapl discord. FUJ! Proč mi tam všechno tyká? To je tak nezdvořilé a neuctivé.

24-04-2024 12:25
-Vzrusuju te? - -Docela jo, jsi krasna zenska a chtel bych byt tvuj princ. - -To je pekne. Ale na to jsem se neptala. Potrebovala bzch yjistit, jak se yapina ceska klavesnice. Pomuyes mi?

22-04-2024 20:31
Njelepší je kombinace FF (s pluginem kačera)+uBlock ;-)

21-04-2024 09:36
No zatím ještě není. Neumí blokovat vyskakovací okna.

19-04-2024 23:01
jo, kačer je dobrej Úsměv

19-04-2024 17:04
No já asi přejdu na duckduckgo, až jej vyladí.

16-04-2024 11:52
To jsou Jaromíre defekty z realtime anti-anti-ads google teroru. Chyba není na tvém přijímači. Už před 3 rokama jsem Chrome definitivně odinstaloval a přešel opět po 20 letech na FF

34,815,821 návštěv