November 22 2024 13:23:41
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 8

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - Neoficiální Addony a MODy
 Vytisknout diskuzi
Nádrže MiG-15
Uzin
PeterD, který pro Ila dělá MiG-15,
http://allaircraf...sc&start=0
má pochybnosti o tom, zda měl MiG-15 samosvorné nádrže. Nevíte někdo něco bližšího, prosím?
Upravil/a Uzin dne 26-06-2009 21:37

Uzin
Nikdo?
Můžete psát samozřejmě přímo PeteruD na AAA serveru.
Snad nikdo nechce, aby Migy v Ilovi hořely jako japonské stihačky?Úsměv

jirik
Ahoj, táta byl na vojně sice u vrtulníků, ale u MiGu 15 probírali jeho konstrukci a rozebírali ho. V nádrži byla guma odolná ropným produktům, která měla tu samosvornost zajišťovat, jestli jsem to správně pochopil. Mil MI-4 měl samosvorný nádrže jistě a MiG 15 s velmi vysokou pravděpodobností taky. Prej se to kontrolovalo baterkou při pohledu dovnitř.Úsměv Teď se ta samosvorná guma vyrábí v Rubeně Náchod pro L-410.

Uzin
jirik napsal:
Ahoj, táta byl na vojně sice u vrtulníků, ale u MiGu 15 probírali jeho konstrukci a rozebírali ho. V nádrži byla guma odolná ropným produktům, která měla tu samosvornost zajišťovat, jestli jsem to správně pochopil. Mil MI-4 měl samosvorný nádrže jistě a MiG 15 s velmi vysokou pravděpodobností taky. Prej se to kontrolovalo baterkou při pohledu dovnitř.Úsměv Teď se ta samosvorná guma vyrábí v Rubeně Náchod pro L-410.

Díky. To je přímo od pramene.Mrknutí

LesniHU
Co jsem slysel, tak samosvorne obaly se delaly z vnejsi strany nadrze a z gumy, ktera prave proti benzinu odolna nebyla. Pri doteku s nim bobtnala, takze dira do nadrze byla promptne zabobtnana. Ovsem co presne bylo pouzito na MiGu15 nevim.

1stCL_Fucida
Záleží na konstrukci samosvorný nádrže..těch druhů bylo celkem dost Úsměv Mně je blbě Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

alfik
Ona to byla roura, ty nelítají na benzín ale na kerosen který nijak zvláště ochotně nehoří. Ale v LK a jiných pramenech co jsem četl psali že měl samosvorné, tak asi měl.
Úsměv Mě ne, jen jsem trošku dehydrovaný Úsměv
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus

Hoper
Uzine, zkus si sehant Lovce od Kramarenka, něco tam k tomu poškozování a nehoření psal (já to nechci dohledávat, neb nevím kde to bylo a pročítat celou knihu se mi taky nechce :) )
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

Joe Hallenbeck
Kerosen je po staru, po novu to je kerosin a defacto z chemickeho hlediska jde o petrolej. A pokud vim tak petrolejove lampy hori.

Krom toho jsem kdysi videl na Youtube zaber z kamery, kde F-4 sestreluje Mig-17 krasnym zasahem do kridla Migu, jenz zacalo krasne horet. Tak nevim tedy.
Upravil/a Joe Hallenbeck dne 30-06-2009 00:32
313_FlyBoy
RY-C

1stCL_Fucida
Joe Hallenbeck napsal:
Kerosen je po staru, po novu to je kerosin a defacto z chemickeho hlediska jde o petrolej. A pokud vim tak petrolejove lampy hori.

Mno, jistě, je to hořlavina Úsměv Ale oproti benzinovým výparům nemá takovou chuť explodovat Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Joe Hallenbeck
Ja jen reagoval na slova Alfika
313_FlyBoy
RY-C

alfik
No vem si to jako příležitost k eksperymentu Šklebící se
Do jednoho kýble dej 10l benálu, a do druhého 10l petrolínu/kerosínu/kerosenu. Poté se nakloň nad kýbl s benzínem, rozežni sirku a hoď do něj. Nahlédni jak hoří. Poté (přežiješ-li) proveď kontrolní zážeh petroleje. A budeš přesně vědět co jsem svými troufalými a navýsost nedokonalými formulacemi měl na mysli. Cool
Mch, tohle se ukazovalo už za WWII: stačí si srovnat počty a úroveň poškození ohněm u zahořivších pilotů za jednotlivé státy a kvalitu paliva za tytéž státy. Ukáže se ti zajímavá korelace.
Dal bych sem i odkazy, ale popravdě - nemám na to čas a ani náladu. Právě jsem se asi tak po třetí či čtvrté usušil a ráno valím zase do bahna po povodních. Mám pocit, že od zítřejšího odpoledne do odvolání budfu offline... ono už zase kurvadrát leje a blejská...
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus

606_Smis
V knihe Lovec od S.M.Kramarenka bolo ze oni na zostrel stali mat pekny zaber z fotogulometu , lebo pri takej rychlosti a v takej vyske to vecinou vobec nehorelo

Hoper
jelikož je to do šturma, tak to "nehoření" v takej výške je o ničem - posledně jsem zahořel jasným plamenem v 10km a hořel jsem tak dlouho, dokud jsem neuhořel...
(právě proto, že jsem četl toho Kramarenka... :)) )
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

Joe Hallenbeck
http://www.youtub...pYfqI8uMKM
0:47 Vyděšený
313_FlyBoy
RY-C

311_Liboch
Zrovna Kramarenka čtu. Nádrže byly samosvorné a bylo velice obtížné Mig zapálit. Pilotní kabina byla pancéřovaná. Btw, hezké čteníMrknutí
Upravil/a 311_Liboch dne 23-08-2009 03:08

Uzin
311_Liboch napsal:
Zrovna Kramarenka čtu. Nádrže byly samosvorné a bylo velice obtížné Mig zapálit. Pilotní kabina byla pancéřovaná. Btw, hezké čteníMrknutí

Je to tenhle Kramarenko?
http://militera.l...index.html

311_Liboch
Je to tenhle Kramarenko?
http://militera.lib.ru/memo/russian/kramarenko_sm/index.html

To bude ono.Čtu ale tuto českou verzi. Rusky bych to už nedalÚsměv

LEON_CZ
Nádherná knížka, přelouskl jsem ji na jeden zátah Úsměv

http://www.virtualnipilot.cz/
Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,015,779 návštěv