Je nějaká možnost (prográmek) vytrimovat joystick, který nemá HW zařízení k trimování (poťáky) ? Mám Saitek Cybork Evo. Il2-JoyControl mám nainstalovaný, trimovat s tím tento joy nejde, ani nijak jinak ..
Asi ti (možná) jde právě o to, trimovat letadlo. Před 10 lety nebyly možnosti něčeho takového v simu a tak se to někdy dělalo HW trimem na joyi.
Pokud je to tak, tedy že potřebuješ něco aby ti lítadlo letělo např. rovně a nemusels přitom furt někam tlačit joy, tak to je trim letadla. V Ilu jsou na to nastavení, dá se to dokonce i na osy pokud jich máš dost, ale některá letadla neměla trim na všechny osy - některá neměla žádný trim.
Pokud ti ale joy dělá to že i když máš páku ve prostřed a v Herních zařízeních máš nastaveno, a přesto máš ve hře nějakou osu vyosenou, je to chyba joye. Je tedy rozbitý. Napřed ale vyzkoušej Herní zařízení - Vlastnosti - Kalibrovat.
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
Jo, sorry, teď jsem si všimnul že píšeš že máš Evo.
Tak tam je to takhle: Když zapneš PC, ještě než budeš spouštět sim (jakýkoli), tak vychyl tak dvakrát páku do stran - můžeš klidně i zakroužit - a twistuj na strany taky tak dvakrát, a taky nezapomeň udělat totéž s plynem.
Evo má samonastavovací systém, vykalibruje se ti a vycentruje sám. Udělal by to i ve hře, kdybys to zakvedlání udělal až tam, jenže většinou se člověk lekne že mu to letí někam do ***
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
Jo jo stačí na letišti před prvním startem párkrát prokvrdlat a je to. Že letadlo po té stále někam přepadává a uhybá je už jiná otázka.
Il2-JoyControl slouží spíš k nastavení citlivosti a odezvy Joye.
OK, díky moc, funguje to, ale jen někdy. Problém je v tom, že směrovka má svůj záběr u na jednu stranu o dost seříznutý. A tak když se automaticky nastaví střed, tak je o dost vedle od fyzického neutrálu směrovky. Možná by to šlo nějak ošálit při kalibraci ve win?
Za pár dní se ktomu dostanu..
Jsem si jistý. Je to obrovská škoda, Evo má podle mne skvělé provedení, ale ta kvalita. První kousek jsem po 5 měsících reklamoval kvůli kloboučku a ted po 5 měsících u nového kusu směrovka(hraju tak 3 hod týdně). Další měsíc se mi na reklamaci čekat nechce, nevím, jestli by nešlo vyměnit poťák.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.