Mám problém s maximalizací okna s PF 4.08. Pokud hru minimalizuji do systémové lišty, málokdy se mi povede okno opět maximalizovat, jakékoliv pokusy končí úplným ukončením hry a to při jakémkoliv rozlišení hry i desktopu. Grafiku mám starou nVidia Ti4200 a ovladače nvidia 6.14.109371 (asi z poslední verze softu ke kartě). Nevěděl byste prosím někdo?
Na staré grafické kartě mi to dělalo občas také. Úplně se to vyřešilo až když jsem si pořídil novější.
Napadá mne ještě jako možná příčina nedostatek paměti, případně zkus zvětšit virtuální paměť.
Díky moc, bylo to tou virtuální pamětí. Mám RAM 1 GB a virtuální pamět jsem měl 1,5 GB. Ted jsem jí zvětšil na 3GB a do minimalizovaného Sturmovika se vpohodě vrátím
Mám win XP. Kdysi mi to také nedělalo, to jsem hrál ještě FB 2.04
Bohužel přesně nevím tu událost, odkdy to začalo dělat. Nemohu říct, že to je to verzí 4.08, reinstal OS nepomohl. MUsím ale ještě upřesnit: i po zvětšení virt. paměti mne to dělá tu chybu, ale stačí jednou spuštění hry zopakovat a už to po minimalizaci maximalizovat jde. Má to tyto příznaky: když stisknu tlačítko pro minimalizaci, tak se chvilinku neděje nic, přitom pracuje HDD, pak se okno shodí. Při pokusu o maximalizaci se chilku neděje nic a pak se hra ukončí. Při zdařené maximalizaci přechod ze hry na desktop a obráceně je okamžitý, bez činnosti HDD. Připadá mi, že záleží kolik z té hry je na RAM, pokud je tam vše potřebné, jde to v pohodě. Zvětšení virt. paměti pomůže uvolnění RAM pro Sturma...? Mimochodem v pozadí mi téměř nic neběží, používám skript na hromadné vypínání rezidentních programů a služeb se spuštěním Sturma.
Upravil/a Prorock dne 11-05-2009 13:30
Po delší době se mi podadřilo hnout s tímto problémem. Přeinstaloval jsem celého Sturma (což jsem ale předtím dělal také) a updatoval na 4.09m. Hlavně jsem ale trochu upravil conf.ini. Jednak jsem nastavil nerestartování hry po změně grafic. nastavení a povolil jsem přepínání pomocí alt+tab (což jsem předtím nastavené neměl). Jde to teď bez problémů. Virtuální paměť jsem nechal na 3GB. Nemám tam teď žádné módy, to jsem ale předtím neměl také. Omódované jsem to předtím musel vždy jednou restartovat, abych mohl hýbat myší. Vypadá to, že nejvíce tomu pomohlo nastavení toho conf.ini, kdydby někoho trápila stejná věc..
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.