May 20 2024 05:08:47
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 2

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - Neoficiální Addony a MODy
 Vytisknout diskuzi
Voicepack CZ
Cracken
A slyšel si někdy Itala v reálu?? Proti nim my Češi fakt šeptáme, takže bych je neztlumoval.Úsměv
 
cyberolas
Vyzýváme Pavla K a Thurgaua k dodání nahraných hlášek, či alepoň k obeznámení široké veřejnosti s tím, jak jsou s celou věcí daleko. Děkujeme.
 
Paulus
Ztlumil jsem motory až na 50% pak teprve trochu rozumím českým hláškám. Není to jen moje namluvení, ale i ten Actor7. Dokonce i Slováci jsou srozumitelnější. Zamračený

Ještě tu mám jeden problém.
Udělal jsem si pro sebe CZ Speech (kombinace SK a nových CZ). V CZ misích mám své kampaně (rozdělané) a plete se mi tam čeština s angličtinou. Teprve když jsem přejmenoval CZ na GB a původní GB odstranil tak to teprve začalo mluvit československy. SK mise mluvěj slovensky(občas německy)
Co dělám šapatně?Smutný

Crackene jestli je třeba namluvím i další. Mám čas.
 
cyberolas
Ajaj, ty to budeš mít nějaké pomotané. Nemáš ve svých misích zvoleny špatně jednotky/národnosti?
 
Cracken
Počkal bych do konce května a uvidíme, zda se na to Pavel K a Thurgau nevyprdli. (I když Pavel by to mohl zmáknout, udělal toho pro komunitu už dost, tak myslím, že se na to jen tak nevykašle. A co se týče Thurgaua - moc nevěřím lidem, kteří jsou na tomto fóru jen krátce - viz také onen "standa-rd", který se jen zaregistroval, slíbil, a tím to zvadlo...)

Ale nepředbíhejme, počkal bych do konce května, a když nic nebude, taki ten zbytek namluvme my. (Jestli tedy cyberolas souhlasí... Už jsem mu o tom psal včera. Já kromě sebe nemám "žádného dalšího šílence", který by se chtěl zapojit...)

Chci mít brzo československý speech pack, který bude samostatný. (Jakmile to bude, píšu hochům od "Forgotten Countries", aby ho integrovali. Ten současný totiž bere hlášky z "SK", ne z "GB". Takže i když letíte za RAF, mluví to původní slovenštinou pro východní frontu...)
Upravil/a Cracken dne 18-05-2009 20:45
 
cyberolas
Takže ve vopicepacku budou jen tři lidé? To je z ostudy kabát, má cenu to takhle uspěchávat? Musíme sehnat další lidi, to je vše.
 
Cracken
Uspěchávat? Já si myslím, že měsíc je čas tak akorát... Pak bychom totiž mohli čekat donekonečna oněch zlopověstných "14 dní"...

A ostuda je to těch lidí, co sem na tenhle link lezou, ale jinak nehnou zadkem.
 
Pavel K
Já se na to nevykašlal tady je šestka

http://www.mediaf...unycedy4bl

Jinak co jsem zatím slyšel dobře namluveno, ale možná bych ubral trochu na efektovech, hlasy jsou na můj vkus moc podladěné (vypadají moc přestárle a unaveně) a u někoho jsem slyšel něco jako simulaci dozvuku nebo hallu, to mi tam už vůbec nesedí. Hlavně nechejte originální namluvení ať se může udělat finální "mastering".
 
cyberolas
Nerozumím poslední větě. Ale jinak - jestli chceš Pavle K, nedám ti na hlas žádné podladění a jen jej zkreslím, ok? Hall ani dozvuk není na žádnémk vzorku dáván.
 
Paulus
cyberolas napsal:
Ajaj, ty to budeš mít nějaké pomotané. Nemáš ve svých misích zvoleny špatně jednotky/národnosti?


SmutnýTo jsem jaksi nepochopil. Když fělám misi, kde se volej jednotky/národnosti?
 
cyberolas
Když zadáváš v FMB objekt - čili letoun - zadáváš spoustu vlastností - nejen zda poletí za rudé či modré, ale taky jednotku (to je ono) - je to ta roletka hned pod volbou rudí/modří
 
Cracken
Tak, Thurgau mi přislíbil to dodělat do pátku, tak uvidíme. Potom už by nám zbývali jen Actoři 3,5 a 9.

Nechtěl by se ještě někdo nový přece jen připojit? Klucí, prosím, už jen tři dobrovolníci, ať to máme celý česky...Cool

A trojka a pětka je fakt máček...

Von Pavlovi:

Koukni na tohle video:

http://www.il2-fu...ission.php

Zhruba za půlkou uvidíš, jak ten člověk vybírá jednotku pro toho Mustanga - angl. "properties". Nemusíš ani moc umět anglicky, jen se dobře dívej.
Upravil/a Cracken dne 19-05-2009 21:47
 
cyberolas
A nebojte se svého hlasu, po zefektování byli všichni účastníci spokojeni a téměř se nepoznali. Pouze Pavla K (Actor6) budu eketovat méně na jeho přání - viz výše. Actor 4 (věž) by chtěl namluvit také - je opravdu přeefektován (namlouvala ho moje přítelkyně a já ji podladil natolik, aby z ní byl chlap)...

Crackene, Actor3 je jen 10 hlášek, mohl bys mi prosím poslat přesný překlad těch hlášek? Musím někoho v okolí chytit, svázat, vytáhnout roubík a přinutit jej...
Upravil/a cyberolas dne 20-05-2009 08:40
 
Pavel K
Ve starším vláknu o voicepacku http://www.vwings...rowstart=0 jsem psal o alternativě nahradit mužský hlas řídícího nějakým ženským a Cyberolas to udělal, neřekl nám o tom a podladil ho k nepoznání. To se dělá? Úsměv Navrhuju ať si každý vybere, jakou verzi použije a pro aktéra 4 udělej obě dvě, jak ženský tak mužský hlas. S tím dozvukem byla chyba na mojí straně, asi se mi do toho přimíchal insert efekt zvukovky. Podladit bych malinko prosil, tak o tón nebo dva. Při testu ve hře jsem ocenil pěkně nasimulované rádiově poruchy u aktéra 4, ale stejně jako u von Pavla hlavně bombardérům není moc rozumět. Proto jsem psal tu poslední větu, aby si každý nechal záložní originály pro eventuální úpravy. Vím o čem mluvím, to co jsem namluvil jsem natrvdo naefektoval a přepsal původní soubory, protože jsem si myslel, že to líp udělat nepůjde. A teď jsem si ty hlášky musel zopakovat.
 
cyberolas
Aha, tak to je úkol především pro mne. Každého hlas archivuji ve všech 4 fázích zpracování: čistý hlas, podladění+distortion, "telefonní" zvuk vytvořený eqalizací a konečně masteringové zesílení - tedy kromě svého Actora, tam jsem podlehl stejnému mámení jako Pavel K. Jak jsem zmínil výše, poměry hlasitostí by mohlo řešit vystavení voicepacků všech zemí se srovnanými hlasitostmi. Trošku se děsím toho, že bych všech cca 1065 hlášek znovu otevíral a zesiloval...
A mám ještě jeden návrh - nechť někdo publikuje misi, na které si všichni všechno ověří - hlášky bombrů, věže, všech aktérů apod. Nemám nic proti tomu bombardéra trochu odefektovat (těch hlášek není moc). Vždycky si ale musíme říct co přesně budu dělat - není mu rozumět čili - je potichu nebo je příliš zkeslen a tudíž ve hře máme hlasité šelesty ale vlastnímu hlasu jde rozumět méně? Moje zkušenost říká - Il ve hře seřezává basy a vytahuje výšky, takže některé ruchy jako třeba pískání je dobré dávat méně...apod.
Upravil/a cyberolas dne 20-05-2009 11:49
 
Paulus
cyberolas napsal:
Když zadáváš v FMB objekt - čili letoun - zadáváš spoustu vlastností - nejen zda poletí za rudé či modré, ale taky jednotku (to je ono) - je to ta roletka hned pod volbou rudí/modří


Mám v tomhle trochu dlouhé vedeníŠklebící se
Takže sem dám postup jak jsem ho pochopil.
Otevřu „Kompletní editor“. Kliknu postupně: Soubor/nahrát/Campaign/CZ/příslušná mise. V Pohled/Objekt/letadla najdu příslušné letadlo, např. Hurricane Mk.I jdu na Vlastnosti/červená, zadám letku: 312. stíhací peruť RAF a pojede mi to v angličtině.
Aby to šlo česky, musel bych tam dát např. 1. letecký pluk…?
Myslel jsem, že když to dám do CZ národnosti a ve samples/Speech/přidám CZ waw. tak mi to při hraní mise za Čechoslováky pojede česky.
Nebo to tak nejde?
 
alfik
Omlouvám se že jsem se dlouho neozval - a tím tedy odpovídám i na PM.
Dělám na Hlasu č. 9, mohl by být zítra či pozítří v MP3kách a pak se ozvu co s tím dál. Dělám to v Audacity.
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
 
cyberolas
von Pavle, mám pocit že takovéto přidání národnosti bude složitější, jinak by na AAA nevycházely MODy Forgotten nations apod. Cracken bude směřovat naše kroky až to doděláme.
alfiku výborně!!! Já na tom makám vždycky o víkendu, takže pohoda. Těším se. Nezapomeň na EMOceÚsměv
Upravil/a cyberolas dne 20-05-2009 16:36
 
Pavel K
Diky Alfiku, a ať ti práce jde pěkně od ruky Šklebící se

Ještě jsem zapoměl, při testování voicepacku jsem přišel na to, že u actora 7 je u souboru copy_loitering_here.wav překlep je tam jenom copy_litering_here.wav, tak si tam to "o" doplňte, nebo to nebude hrát. A u actora 4 je nenamluvený soubor Good_luck.wav "hodně štěstí".

S tou misí to není špatný nápad, něco udělám a k hláškám bombardérů - ty jsou příliš zkreslené.

Pro von Pavla a vlastně i všechny ostatní jsem připravil základ modového voicepacku. Kromě samotných samplů hlasů jsou u něho taky soubory, které definují jednotky. Jsou v adresáři PainSchemes/Red a pokud tam nejsou načítají se z sfs souboru. Nemají příponu a pokud je otevřete v texťáku, uvidíte u RAF_No310SQN, který popisuje originální šturmovskou 310 peruť asi tohle

country = GB
id = NN
gruppeNumber = 1
speech = Cz
short =
info =

V původním souboru ale chybí řádek speech, který jak už chytří vědí znamená název adresáře v samples/speech. Pokud tam napíšete Sk budou mluvit slovensky De německy atd... Ostatní je vám asi taky jasné, Country je kód země, id jsou kódová písmena u gruppeNumber si nejsem přeně jistej a short a info jsou názvy jednotky a informace do FMB. Tyhle soubory jsou i u Forggoten Countries pro všechny nové jednotky. Udělal jsem malý jednoduchý mod, který pro všechny čs jednotky nastaví řeč tak aby se natahovala z adresáře samples/speech/cz a přidal tam už udělané actory 2,4,7. Až budou hotoví další doplňte si je buď do adresáře MODS/CS_voicepack_SVK/samples/speech/Cz nebo celý voicepack přesuňte k ostatním voicepackům do samples/speech to je jedno.

Stahujte tady

http://leteckapos.../961425757
 
veikso
Chlapi, jak to tu čtu a vidím, že se do toho nikomu nechce, řekl jsem si že než zajdu na pivo, namluvím vám těch pár větiček do Actora 5. Dělejte si s tím co chcete, doufám že to bude k něčemu dobré. Cyberolas má odkaz v PM.
Zdar jak cyp!
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

19-05-2024 10:25
Akutní máte někdo fotku Spitfiru 313.SQN s invazními pruhy? A mohl bych ji vidět? Nemám jedinou ...

15-05-2024 22:10
2 z 16 snad to stihnu na termín. Ale ty pruhy jsou děs.

15-05-2024 21:49
Nesnáším proužky o šířce 46 cm! Děs. A ani jeden to nemá stejně!

09-05-2024 09:43
Thou shalt not bear false witness.

08-05-2024 22:45
A nebo naopak? Takove "you" je i pro jednotne cislo a preklada se jako "ty"?

07-05-2024 20:34
Angličané si jenom vykají. Takove "you" je i pro množné číslo. Tedy v češtině se vždy překládá jako "vy".

06-05-2024 11:24
Ještě Paulusi napiš že "takoví angličané si jenom tykaji." Úsměv

05-05-2024 18:15
Ale hovno. Co je správné, určuje společnost a její kultura.

03-05-2024 11:15
Vykání je následek nepochopení formy vlády pozdních římských císařů. Koncem Římského císařství spoluvládli čtyři vládci. Proto byli oslovován jako celek. Tykání je správné.

30-04-2024 10:19
Teď se tyká všude. Každý je familierní jak kdybychom všichni spolu pásli husy.

34,911,114 návštěv