May 20 2024 04:56:53
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 3

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - Neoficiální Addony a MODy
 Vytisknout diskuzi
Voicepack CZ
cyberolas
áha, já byl vždycky vedoucíŠklebící se. Tak to jo. Už se těším jak se na to v sobotu vrhnuVyděšený
 
Pavel K
Souhlas, když už dělat voicepack tak primárně celý český (moje další navrhované anglicko-české varianty se neujaly :-( ) ze slovenského voicepacku by určitě šel použít aktér 5 střelec, těch pár u RAF sloužilo.Pro zdatné dabéry je těch 160-250 hlášek u aktérů 1 a 6-9 a u těch ostatních aktérů do 50 hlášek věcí dvouch třech hodin. Nahrávací studio se taky určitě hodí, ale větší výhra by byly zajímavé a školené hlasy. Nevím jak se nahrával slovenský voicepack, který je na velice slušné úrovni, každopádně kvalitní vybavení a mikrofony je velké plus ( i když se materiál musí zprznit efekty). Co se týče cyberolasova návrhu na efektování v Reasonu i to se může zkusit ( nějaké pluginy bude určitě mít i standa-rd) každopádně až po srovnání hlasitosti všech nahraných aktérů a jejich hlášek. Já jsem ale jako nejlepší efekt našel VST plugin Spaceman v2, který krásně simuluje i přepínání vysílání-příjem. Ve studiu by taky mohly být k dispozici ruchové samply použitelné pro podkreslení hlasů, poruchy a výpadky vysílání atd. I to by určitě Reason nějak uměl nasimulovat, otázka je kolik práce by to stálo. V případě amatérského samodomo nahrávání se mnou určitě můžete taky počítat, ale pokud by to šlo určitě aspoň aktér 1 by měl být namluvený nějakým zajímavým hlasem.

P.S. Hlásím se jako aktér 6
 
Cracken
Dobře Pavle máš šestku.Mrknutí Já jsem skromný - samo sebou nemusím být Actor 1, ale prosím všechny zúčastněné, aby si uvědomili, že kardinální otázka je spíš "Zda vůbec?" než "Jak?" Všechny ty studia a kravinky (jako praskání, přepínání atp.) jsou fajn, ale já budu šťastný, když aspoň více než polovina Actorů bude mluvit česky. A hlavně: piloti byli piloti, ne herci.

A hlavně bavme se o "blbůstkách" teprve tehdy, až sem všichni zúčastnění dají své odkazy na své hlášky.

Osobně moc nevěřím, že to studio v Brně vyjde. Takže pracujme s tím, co máme. Děkuju všem za pochopení a respektuju vaši práci i čas.
Upravil/a Cracken dne 09-05-2009 16:43
 
cyberolas
Přátelé, jeden malý problém. Nemáte někdo zkušenosti s komprimací formátu wav? Sturmovik jede na formátu wav typ MPEG Layer-3, a ten když zadám do Soundforge tak mi vše provede, ale na začátek a konec wavu přidá cca 0.5 sec. Pak to vypadá že český pilot reaguje trošku pomaleji. Ten formát wavu je samozřejmě výborná věc, jako stvořený pro hry, minimální objem dat a kvalita zvuku výborná, jen nevím co s tímto. Máte software, který vám otevře wav třeba ze sk voicepacku a pak jej po úpravě ve stejném formátu uloží? To by bylo řešení...
 
cyberolas
Vyzkoušejte sami...http://www.mediafire.com/download.php?yorrdwzuowm

Jinak pro zájemce o ztvárnění pilotů mám dobrou zprávu - nemusíte se bát že váš hlas je nevhodný, tak jako já, opravdu jsem se u svého zhrozil. Stačilo jej ale v Reasonu podladit a hned byl z mého tenoru alespoň o trochu větší chlapák. Nesmí se to dělat o moc, ale pomůže to.
 
Cracken
Jako technický antitalent to dělám přes Audacity, pak to extrahuju do mp3 (fakt jsem nedokázal pořešit ty layery v soundforgi...) a pak to předělám do *.wav pomocí tohodle prográmku, s jehož pomocí dostanu do Sturmovika prakticky všechno tak, aby to hrálo.

http://www.4share...vemp3.html


Jo, a cyberolasi, ten tvůj Actor 7 tam jaksi není...
Upravil/a Cracken dne 10-05-2009 12:23
 
cyberolas
Tak to zkusme takto:
http://www.mediafire.com/?sharekey=69848610f3291d6e7069484bded33bcd27c256e8910aeae6

Dal jsem tam verzi dělanou podobným způsobem jako ty Crackene, má název prostě Actor7, ta s tím cz je ta stará v Soundforgi... tak snad už to tam bude viset, překvapuje mne, že tam ten soubor není...
Upravil/a cyberolas dne 10-05-2009 12:42
 
Cracken
Ten Actor7cz nějak nešel, ale ten Actor 7 je OK, i když ve hře jsem to ještě nezkoušel. Máš dost dobrej hlasMrknutíMrknutíMrknutí Myslím, že bys byl o dost lepší velitel než já. (Tím se samozřejmě nechci vyvlíct z nejrozáshlejšího nahrávání vůbec.Šklebící se Ale myslím, že takhle rychle to mít nebudu.)
 
cyberolas
Nevěš hlavu chlapče, víš co s tvým hlasem udělá Pitchifter? Můj hlas v originále je otřesnej. Spíš jde o to, aby tam byly i nějaké emoce, tam kde to jde a sedí...a nebát se to i malinko přehnat, zkreslení těch emocí trochu sežere, to tak bývá...
Upravil/a cyberolas dne 10-05-2009 13:33
 
Cracken
Tak, velitel už je taky hotovej. Můžete si ho stáhnout tady:

http://www.4share...ctor1.html

Testoval jsem to ve hře, a fakt to funguje. (Stejně jako cyberolasův Actor 7 - viz seznam všech dabérů na předchozí straně).

Takže cyberolasi, uprav si mě, jak uznáš za vhodné.

(Kdybys potřeboval k práci spíš mp3, jsou tady:
http://www.4share...r1mp3.html)

A vy ostatní se taky čiňte!Šklebící seCool

Takže, na první stránce už máme tak nějak hotové Actory 1,4 a 7. Když si to všechno stáhnete a použijete, budete mít už celkem slušný zárodek čs. voicepackuMrknutí Jen bych prosil aspoň ještě někoho, aby se přihlásil na bombardéra, aby aspoň jeden bombardér byl Čech. Jeden stíhač by mohl možná zůstat Slovák. Koneckonců Otto Smik byl velká osobnost a určitě by si zasloužil čs. kampaň se "svým" hlasem.
Upravil/a Cracken dne 10-05-2009 21:35
 
cyberolas
Jejejeje, chlapci, aby to Reason skousnul, potřebuju wav 16 bit, stereo, 44100 (klasický wav), jinak mi to nenačte. Jde to samozřejmě hromadně převést, ale ušetříte mi práci.
Upravil/a cyberolas dne 10-05-2009 23:29
 
cyberolas
Tak jsem poslouchal tvůj maraton Crackene - těch hlášek je opravdu požehnaně. Občas to zní ale docela strojeně a zbytečně spisovně. Nebo to uděláme jako záměr? Nadávka "ty plantážníku" ve chvíli kdy na mě střílí můj soukmenovec mne pobavila, to je fakt. Ale trochu emocí by to chtělo. Ještě dnes večer ti pošlu jeden vzorek (napiš mi svůj mail prosím) jak vypadá tvůj hlas po podladěmí a naefektování - uvidíš že nemusíš mít strach, je z tebe úplně jinej člověk a ani se nepoznáš, takže ty emoce tam beze studu dej. To platí pro všechny přátelé - nebojte se emocí, vemte si příklad třeba z maďarského voicepacku, ten je můj nejoblíbeněší. Co se nadávek týče - Osolsobě tomu věnuje celý odstavec ve své knize, že se sprostě do éteru zkrátka mluvilo.
Co se další práce týče, zkusil jsem přemluvit Actora4 a podladit svůj hlas ještě více, takže je to takový bručoun, ale chtělo by to jiný hlas. Zkusím ve svém okolí někoho přemluvit, to bude lepší.
Upravil/a cyberolas dne 11-05-2009 07:34
 
veikso
...Koneckonců Otto Smik byl velká osobnost a určitě by si zasloužil čs. kampaň se "svým" hlasem.

Podle vzpomínek spolubojovníků, Otto byl sice Slovák, ale mluvil česky.
 
Indy
veikso napsal:
Podle vzpomínek spolubojovníků, Otto byl sice Slovák, ale mluvil česky.

Ano, tiez som o tom cital, u cs.perute v sluzobnom styku pouzival cestinu.
Letka_13/Indy
 
veikso
Indy napsal:
veikso napsal:
Podle vzpomínek spolubojovníků, Otto byl sice Slovák, ale mluvil česky.

Ano, tiez som o tom cital, u cs.perute v sluzobnom styku pouzival cestinu.

Ano, přesně tak jsem to myslelMrknutí
 
WT_Horrido
Krucinál chlape... aby tě čert vzal plantážníku, to je utrpení svatého Stěpána.

Hádám, že když někdo vystřelil po vlastním, že označení za plantážníka se mu zcela určitě nedostalo. Myslím že by spíše někdo zařval "co děláš kurva... střílíš po vlastních." A do kurev zhýralých, škaredých si v Čechách nadávali již v dávném středověku.

BTW ony ty hlášky musí být věrným překladem těch anglických?
K čemu jsou tam ty číslovky? V anglickém názvu souboru je jednou pět(ko) a podruhé pátý, v češtině namluveno dvakrát "pětko?"

Pokud to má být pro Čechy v RAF, neměly by být běžné letové hlášky v angličtině (s českým přízvukem) a nadávky a výzvy česky?
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
 
WT_Schmouddle
A do toho by občas měl někdo s anglickým přízvukem říct "no bloody Czech chit-chat on RT!"
[img]http://forum.il2sturmovik.com/public/style_extra/team_icons/founder_gold_en.png[/img] is not a valid Image.
 
www.wtigers.org
Hoper
Horri, co když se český voicepack bude chtít použít pro východní frontu ? Tam by to pak taky mluvilo anglicky s českým přízvukem ?
A co předválečné české mise ?
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif
 
WT_Horrido
Předválečné české mise? Tak to jsou jen tři fráze ne? Bacha, na Němce nestřílet. Vzdáváme se. Vemte si můj flugcojg. Úsměv

A na východě se jako dělo co? Úsměv
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
 
j4ck41
WT_Horrido napsal:
Předválečné české mise? Tak to jsou jen tři fráze ne? Bacha, na Němce nestřílet. Vzdáváme se. Vemte si můj flugcojg. Úsměv


to teda neni vubec zadna pravda ... jeste by jsi musel doplnit - Na Madary strilet jen kdyz narusej vzdusny prostor. Utikaj.
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

19-05-2024 10:25
Akutní máte někdo fotku Spitfiru 313.SQN s invazními pruhy? A mohl bych ji vidět? Nemám jedinou ...

15-05-2024 22:10
2 z 16 snad to stihnu na termín. Ale ty pruhy jsou děs.

15-05-2024 21:49
Nesnáším proužky o šířce 46 cm! Děs. A ani jeden to nemá stejně!

09-05-2024 09:43
Thou shalt not bear false witness.

08-05-2024 22:45
A nebo naopak? Takove "you" je i pro jednotne cislo a preklada se jako "ty"?

07-05-2024 20:34
Angličané si jenom vykají. Takove "you" je i pro množné číslo. Tedy v češtině se vždy překládá jako "vy".

06-05-2024 11:24
Ještě Paulusi napiš že "takoví angličané si jenom tykaji." Úsměv

05-05-2024 18:15
Ale hovno. Co je správné, určuje společnost a její kultura.

03-05-2024 11:15
Vykání je následek nepochopení formy vlády pozdních římských císařů. Koncem Římského císařství spoluvládli čtyři vládci. Proto byli oslovován jako celek. Tykání je správné.

30-04-2024 10:19
Teď se tyká všude. Každý je familierní jak kdybychom všichni spolu pásli husy.

34,911,077 návštěv