Dnes 29.11. při poletu na AH, trefil se WT Slawa. Zjeho doprovodem jsem šťastně doletěl nad vlastní letiště a zabil se při nouzáku. Příště si nechám poradit a vyskočím.
[img]http://sweb.cz/jiri.foltyn77/Slawa%20se%20trefil.jpg[/img] is not a valid Image.
.....Při návratu z jednoho z mnoha útoků...tady jsem šťastně přistál....
[img]http://sweb.cz/jiri.foltyn77/Po%20n%C3%A1letu.jpg[/img] is not a valid Image.
Ten chybejici konec kridla mi pripada spis jako graficky bug. Znam jedine letadlo, ktere je po ustreleni konce kridla schopne letet, a to je Hurricane - kdyz mu ustrelite poslednich 20cm. I Spit (s neorezanym kridlem) pada k zemi, kdyz mu ustrelite konec kridla, a dokonce (ach ta ironie) vubec neleti, kdyz mu urazite oba konce kridel a tim z nej udelate regulerni clipped wing verzi.
Mě by spíše zajímalo, jaké kouzlo použil polot tohoto letounu k udržení ocasních ploch:
[img]http://home.karneval.cz/0315747601/temp/riga1.jpg[/img] is not a valid Image.
[img]http://home.karneval.cz/0315747601/temp/riga2.jpg[/img] is not a valid Image.
Předpokládám, že pilot se poznal
Maxxis napsal:
sviti ti palivo, stejnak bys spadl, ale to kridlo je kruty, takhle umet strilet:sm39:
Tak se přestaň zabývat špehováním much a trénuj Upravil/a rudidlo dne 29-11-2005 22:12
No ten šturm je pěknej kousek! ILy patří kmým oblíbeným cílům...už jsem jich pár docela slušně vytuněných viděl...je neskutečné, kolik toho ty potvory dokážou vydržet , ale zároveň z mého pohledu zaslouží obdiv i pilot, který něco takového dokáže udržet ve vzduchu.... S!:jamamoto:
1stCL_Jamamoto napsal:
No ten šturm je pěknej kousek! ILy patří kmým oblíbeným cílům...už jsem jich pár docela slušně vytuněných viděl...je neskutečné, kolik toho ty potvory dokážou vydržet , ale zároveň z mého pohledu zaslouží obdiv i pilot, který něco takového dokáže udržet ve vzduchu.... S!:jamamoto:
A nejen to, dost stihačů šturma podceňuje a já osobně mám víc sestřelů s Ilem. (zatím, než vyměním logiteka za x52 :sm6: )
Upravil/a 313_Paegas dne 30-11-2005 08:08
1stCL_Jamamoto napsal:
A nejen to, dost stihačů šturma podceňuje a já osobně mám víc sestřelů s Ilem. (zatím, než vyměním logiteka za x52 :sm6: )
Souhlas...hodně záleží, kdo s tím ILem letí...jsou piloti, kteří s tím dokážou regulerně stíhat. Jsou letci, kteří se navíc ILům plně věnují. Pamatuji si na svůj první sestřel Gluma, v podstatě velmi snadnou záležitost. A bylo to i poměrně nedávno. Od té doby ale udělal obrovské pokroky a boj s ním už zdaleka není nic snadného, ba naopak. Létá s tím přesně tak, jak se létat má a je to velmi těžký soupeř, kterého musím brát smrtelně vážně a sám jsem velmi rád, když z takového souboje vyváznu se zdravou kůží. To samé Doktor Kop. To co předvedl tuto neděli nad zamrzlým Finským zálivem u Lenigradu bylo famosní a zaslouží to můj obdiv. Po té, co jsem setřelil jeho kamaráda se do mne pustil a snad deflexí(do teď přesně nevím, jak to udělal) mne zasáhl, rozkouřil a přinutil mne přerušit útoky na něj a zdekovat se, po sléze i vyskočit, tak že mne regulerně sestřelil.Jen jsem uznale pokýval hlavou..jo, jo DoktorKop...Je radost proti takovým soupeřům bojovat...S! pánové!:jamamoto:
313_OTU_Paegas napsal:
Trosku odbocim. Vcera se mi stalo, ze jsem videl ve Stalingradu se po zemi plazit ero. Rikam si velikosti to bude IL. Tak se na nej vrhnu a klesam a klesam, libuju si jak leti rovne ze mu takhle zeshora vyprasim kozich a najednou vidim, pred nim povedoma silueta v levelu a v mirne zatacce jako ja .... kuuurva utocim na stiny na zemi a ten vepredu jsem ja, takze IL je za mnou .... Vybrani vyslo snad na milimetry. Ten se asi musel divit kerej blb mu seshora proficel kolem laufu a vali to jak kamikadze dolu .... Vubec mi nedoslo ze vlastne nevidim ikony ... Tak jsem zacal stoupat na rychlosti a utekl jsem mu. Ale snazil se. No ale zaver byl, ze nez jsem ho znova nasel abych mu to teda vysvetlil, tak na me spadla lavocka z vejsky a tim jsem skoncil.
313_OTU_Paegas napsal:
Trosku odbocim. Vcera se mi stalo, ze jsem videl ve Stalingradu se po zemi plazit ero. Rikam si velikosti to bude IL. Tak se na nej vrhnu a klesam a klesam, libuju si jak leti rovne ze mu takhle zeshora vyprasim kozich a najednou vidim, pred nim povedoma silueta v levelu a v mirne zatacce jako ja .... kuuurva utocim na stiny na zemi a ten vepredu jsem ja, takze IL je za mnou .... Vybrani vyslo snad na milimetry. Ten se asi musel divit kerej blb mu seshora proficel kolem laufu a vali to jak kamikadze dolu .... Vubec mi nedoslo ze vlastne nevidim ikony ... Tak jsem zacal stoupat na rychlosti a utekl jsem mu. Ale snazil se. No ale zaver byl, ze nez jsem ho znova nasel abych mu to teda vysvetlil, tak na me spadla lavocka z vejsky a tim jsem skoncil.
Z toho si nic nedělej... ty jsi alespoň útočil na nepřátelský stín....já už párkrát zuřivě divoval na svůj vlastní stín, pále ze všech zbraní, a horzně jem se divil, že mu to nic nedělá a že stále letí...párkrát mne už takový "útok" i stál krk...
1stCL_Jamamoto napsal:
Jsou letci, kteří se navíc ILům plně věnují. Pamatuji si na svůj první sestřel Gluma, v podstatě velmi snadnou záležitost. A bylo to i poměrně nedávno. Od té doby ale udělal obrovské pokroky a boj s ním už zdaleka není nic snadného, ba naopak. Létá s tím přesně tak, jak se létat má a je to velmi těžký soupeř, kterého musím brát smrtelně vážně a sám jsem velmi rád, když z takového souboje vyváznu se zdravou kůží.
Já jen info, ať nevznikne nějaké nedorozumnění.
Létají dva glumové - glum a AH_Glum, v tomto případě Jamamoto chválí gluma. Pokud sestřelíte nějakého gluma v ILu jako snadnou záležitost, tak to budu jistě já - AH_Glum :-)
BTW asi si změním nick :-(
1stCL_Jamamoto napsal:
Jsou letci, kteří se navíc ILům plně věnují. Pamatuji si na svůj první sestřel Gluma, v podstatě velmi snadnou záležitost. A bylo to i poměrně nedávno. Od té doby ale udělal obrovské pokroky a boj s ním už zdaleka není nic snadného, ba naopak. Létá s tím přesně tak, jak se létat má a je to velmi těžký soupeř, kterého musím brát smrtelně vážně a sám jsem velmi rád, když z takového souboje vyváznu se zdravou kůží.
Létají dva glumové - glum a AH_Glum, v tomto případě Jamamoto chválí gluma. Pokud sestřelíte nějakého gluma v ILu jako snadnou záležitost, tak to budu jistě já - AH_Glum :-)
Já vím, že jste dva...ale tehdy jsem tuším sestřelil Gluma bez AH...byl to snad jeden z jeho prvních letů ve šturmoviku vůbec...
1stCL_Jamamoto napsal:
Já vím, že jste dva...ale tehdy jsem tuším sestřelil Gluma bez AH...byl to snad jeden z jeho prvních letů ve šturmoviku vůbec...
Jo na to si vzpomínám, to jsem byl rád že vůbec letím rovně v dohledu vedoucího a najednou se přiřítilo Bf zezadu, trochu mě ošilo a já byl tak vyděšenej že za mnou pořád visí, že jsem to urval a napálil to do lesa .
Jinak k záměně s AH_Glumem, já už mám teď 3BAP_UO_glum, tak snad je to ještě víc rozlišené. Omlouvám se všem za matení nepřítele, ale po těch letech co tenhle nick používám bych si hrozně těžko zvykal na nový.
Jamammoto možná si už na to nepamatuješ, ale já si dobře vzpomínám na naše první setkání ve vzduchu. Bylo to v době, kdy jsme oba začínali (tedy nedávno:sm6: ) ty už u Lionů a já ještě pod nickem BuboBubo. Bylo to v pacifiku. Byl jsem připojený na TS, ale neměl mikrofon, a tak jsem věděl, že chcete nechat SBD svrhnout pumy (důvod jasný- přetočení mapy) a útočit na ně budete až při návratu. Odhodil jsem pumu bez účinku a vracel se domů, když jsem tě slyšel hlásit, že útočíš na osamocené SBD. Hodil jsem se do střeliště a vida, to SBD jsem byl já. Tak dlouho jsme po sebě stříleli, až jsi hlásil, že ti došly náboje. :sm5: A to byl čas pro mne:sm11: otočil jsem to za tebou dolů, doletěl si za tebe a pustil to ze všech laufů :sm29: a slyším: " to SBD to do mne šije!!!!......no pěkně a teď mi došla ještě šťáva..." no a to bylo asi tvoje štěstí, protože jsem tě přeletěl a pak už tě nenašel, takže ani nevím, jestli jsem tě tenkrát trefil, nebo sestřelil, nebo jsi šel na nouzák, či vyskočil.:sm38:
Edit: od té doby se stíhaček nebojím:sm6:
Upravil/a 313_Paegas dne 30-11-2005 10:03
1stCL_Jamamoto napsal:
ano, ano, moje najkrajšie zostrely sú z IL2.
Včera na AH-Stalingrad sa mi podaril jeden z tých najkrajších.
Najprv jeden pekný súboj spolu s Watsonom v 3km proti jednej 109-tke.Dakujem kamarátom v La5, za podporu.
V druhom lete som sa vydal na lov Bf-iek. Schovaný v mrakoch čakám na obeť. Bf-ká a jaky a lagy dogfajtia v 500m. Zozumujem , a zostrelím jedno. A vystúpam. Potom znova, ale neúpešne. Ustrelil ho jak. NA tretí pokus na vyčíha 110 s 30mm kanonmi. Spravím "Barel" a je predomnou. Ten asi nikdy nepochopí čo sa stalo. Dostal sa mi pred laufy a začalo ratata-Bum. Znažil sa zdrhnúť ale beda, velká smola. Stále bol pod palbou , až sa zrútil.
S!
313_OTU_Paegas napsal:
Jamammoto možná si už na to nepamatuješ, ale já si dobře vzpomínám na naše první setkání ve vzduchu. Bylo to v době, kdy jsme oba začínali (tedy nedávno:sm6: ) ty už u Lionů a já ještě pod nickem BuboBubo. Bylo to v pacifiku. Byl jsem připojený na TS, ale neměl mikrofon, a tak jsem věděl, že chcete nechat SBD svrhnout pumy (důvod jasný- přetočení mapy) a útočit na ně budete až při návratu. Odhodil jsem pumu bez účinku a vracel se domů, když jsem tě slyšel hlásit, že útočíš na osamocené SBD. Hodil jsem se do střeliště a vida, to SBD jsem byl já. Tak dlouho jsme po sebě stříleli, až jsi hlásil, že ti došly náboje. :sm5: A to byl čas pro mne:sm11: otočil jsem to za tebou dolů, doletěl si za tebe a pustil to ze všech laufů :sm29: a slyším: " to SBD to do mne šije!!!!......no pěkně a teď mi došla ještě šťáva..." no a to bylo asi tvoje štěstí, protože jsem tě přeletěl a pak už tě nenašel, takže ani nevím, jestli jsem tě tenkrát trefil, nebo sestřelil, nebo jsi šel na nouzák, či vyskočil.:sm38:
Edit: od té doby se stíhaček nebojím:sm6:
Ale ano, vzpomínám si! Palivo mi zase tolikrát nedošlo a nad Pacifikem snad jen v tomhle případě.Tehdy jsem hrozně dlouho létal nad naším konvojem a vyhlížel nějakou oběť. Pak jsem se dočkal a přilétla v té podobě. Na těch japonskejch potvorách moc nelétám a střílet z toho taky moc neumím.Šil jsem tehdy do tebe, dokud bylo čím ale moc jsi si z toho evidentně nedělal. Když došlo střelivo, tak jsem se odpoutal a pak jsem se nestačil divit, že mě to SBD začalo pronásledovat a pálit do mne ze všech laufů.Nadával jsem jak špaček...myslím, že jsem tě nakonec nějak setřásl, ale v zápětí na to mi došel ten benzín. Startoval jsem jen z půlkou nádrže a nějak jsem si to neuvědomil. Jestli jsem tehdy skákal, nebo šel na nouzák, to už si nevybavuji. ale každopádně jsi si asi připsal sestřel, protože, tvá zuřivá palba na mne šrámy zanechala. Možná i toho beňalu jsi mi tenkrát trochu odpustil ty! Tak dodatečně: S!:jamamoto:
Ahoj, jak bych si s vámi mohl zalétat? Kdy, kde a jak?
Létal jsem BOS solo a ted si na TAW trosku osvojil i engine mgmt a navigaci jen podle mapy. Sám ale nemám šanci. Létám za spojence.
Ahoj,
Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá poraďte mi kde bych objevil staré veterány.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.