October 20 2025 08:47:29
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - diskuse
 Vytisknout diskuzi
Dotazy: Soundmod 0.93vs0.9 - výkon v pacifiku - vypnutí klávesnice
ondravojta
Zdravim, předem se omlouvám za ten dlouhej nadpis, ale chtěl sem to všechno nacpat do jednoho tématu.

1. Konečně jsem si nainstaloval soundmod. Nejdříve verzi 0.93 Zdálo se, že je vše ok, ale občas se mi (možná jenom při onlineu) stávalo, že se mi najedou z repraku spustila palba, jak kdyby palubní střelec chtěl rozstřílet celej svět a seděl vedle mě. Jediné co vím je, že se to stalo u A-20, ale i u F6F, která jak známo střelce nemá :-)
Tak sem vratil sturma ze zalohy a zkusil verzi 0.9 Zatím to vypadá ok, snad to vydží. ---- Setlkal jste se s tím někdo? Zkoušel jste někdo verze 0.9 i 0.93 ...jestli o něco zásadního se starší verzí přicházím?

2. Skoro vždy, když ILa minimalizuji, tak mi přestane fungovat v ILovi klávesnice. Joy a myš - ok. Chodí na ní snad jen ESC. Párkrát se mi to povedlo zprovoznit, když jsem ho asi milionkrát minimalizoval a zase obnovil. Jednodušší ale asi je ho vypnout a zapnou. Je to taková drobnost, ale dokáže otrávit, když začne pískat icq, nebo chci zapnout TS. Opět: Setkal jste se s tím někdo? Nevíte o nějaké triku, jak jí zase nahodit?

3. Grafiku mám nastavenou na medium, akorát krajinu na perfect. AA mám pro ILa zapnutý v ovladačích nVidie na 4x. Rozlišení 1280×1024. Všude mi běží nejhůře "obstojně". Nad městem, v mracích, nad vodou, ve flaku, .... dokud nepřijde mise z pacifiku. To je pak dost špatný. Chápu to, že když se startuje z nějaké velké flotili, tak to dá počítači zabrat. Jenže nejhorší to je na pevnině na letišti. Nechápu proč. Mám takové podezření na ty stromy, protože to je asi jediná věc, kterou se pacifik zásadně liší. Moc se to nezlepší ani při stažení detailů. Nějakej nápad, či podobné zkušenosti? (Pentium D820 2.8GHz, 3GB ram, nVidia 7600 256MB nebo Ati Radeon HD 2600 PRO 512MB )

Předem děkuji za odpověď...

czs_scharck
1) Máš nějaký zvláštní důvod proč chceš používat rok starý sound mod ?
Protože jestli ne, tak sosni raději Unified Installer a nainstaluj ho na ČISTOU instalaci Ila v4.08m.
Máš to v jednom balení - nové mapy, nová éra, v4.09bm i sound mod + jednoduchý přepínač/switcher mezi 4.08m+/-mody a 4.09bm+/-mody.
Unified Installer
Už se tady o tom hodně naklábosilo tak pohledej.

2) Občas se mi někdy taky stane že se Il "drží zuby nehty" a je potřeba ho shodit ctrl+alt+del. Zvykneš si, je to holt Rus. Úsměv

3) Není to jenom o nastavení grafiky ale i o ladění conf.ini.
Mrkni sem:
https://vwings.net...?page_id=4
https://vwings.net...?page_id=5
Někde přidej, někde uber, je to dost individuální podle kondice PC a podle toho co se komu líbí a co už ne.
CSL/I_Scharck <iíi=< 59

BP_Tyrl
2. Při letu si vypmi ICQ a podobné zbytečnosti, například upgrade firewalu.

3.V config.ini si do řádky trees=3 doplň něco mezi dvojkou a nulou lesy přestanou tolik lagovat. Zase jsou při přízemním letu hůř vidět a musíš dávat většího bacha na Olegův Lesík.Šklebící se

MK_KaiN
1. mě se záhadné zvuky střelby stávali když ještě žádnej soundmod nebyl. Takže klid, je to asi zvukovkou + jejím nastavením. A děje se to jen online. Nějak jsem to tehdá vyřešil, jenže už je to cca 3 roky, takže vím prd co jsem s tím udělal. Úsměv

ondravojta
Díky. Asi to teď ještě zkusím chvíli se soundmodem 0.9 ... bez něj mi to ty zvuky nedělalo a na AAA jsem v threadu se soundmodem četl asi dva příspěvky, které možná popisovali stejný problém jako mám já a mluvili pouze o verzi 0.93
Pokud by to nepomohlo, nebo až budu mít víc času, tak tam hodím Unified Installer, který počítám obsahuje verzi 0.93 a budu to zkoušt řešit nějak dál a jinak.

Zksím přehodit ty stromy. Já nevím jestli to je těma stromama, ale nic jiného mě nenapadá, když to děla pouze v pacifiku a vodou to není. Počítám, že nějaké mnohonásobně složitější objekty tam nejsou (mimo lodí).

BP_Tyrl
Jestli ti to dělá v Pacifiku na AH, tak se nediv. tam loděma a dělostřelbou nešetří.

Hoper
1. to je sonar, kvůli kterému se dělal soundmod (tedy nejen kvůli němu)
a já ho už slyšel i v tom SM (mám UI)

2. vím o tom, že zlobila myš, ale o klávesnic jsem neslyšel (je USB nebo PS2 ?)
(rady typu - nepřepínej se jsou naprd, neb občas je nutné se přepnout - právě kvůli TS a pod. Ovšem to ICQ a další žrouty konektivity si opravdu vypni ;) )

3. nevím, jestli to dělají palmy, to se mi moc nezdá... Spíše bych okouknul stíny (mohlo by to být ve spojitosti s nastavením Water) a také se mrkni, kolik bývá přihlášených lidí na serveru (ale u Pfiku bych čekal spíše menší počet...)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

ondravojta
Velké díky... Mrknutí Klávesnice byla usb, zapojená přes redukci do ps2, protože po zakoupení ne a ne naběhnout přímo přes usb. Od té doby jsem "několikrát" přeinstaloval windows a teď to vypadá, že běží a taky to vypadá, že se to ILovi líbí o dost víc :-)

Jinak sem si v pauze mezi učenim :-( na oddych zkusil zase obnovit ILa ze zalohy a nainstaloval UI. Neměj sem moc čas se v tom šťourat, ale když me trefil flak, tak to málem oddělalo repráky...Naštvaný

ondravojta
Pomalu to přestávám chápat. Zjistil sem, že ten "debilní" zvuk flaku je \files\samples\exp2_54_1.wav a exp3_11.wav a opravdu je hlasitější než ostatní zvuky v té složce.
Na AllAircraftArcade.com sem našel někoho, komu to dělalo to samé. Poradili mu, ať si to otevře v "záznam zvuku" ve windows a tam klikne kolikrát chce na ztlumit a uloží to. Já klikl na ztlumit asi 15×, címž jsem to ztlumil o 325% Úsměv Když jsem si to ve winech pustil, tak už nebylo vůbec nic slyšet. V ILovi ale pořád dost a stále to byl nepříjemný zvuk, který se podle mě spíš podobá bouchání do bubínku, než zásahu nějakou střelou. Tak mě napadl "skvělý" nápad, vzít si tyto zvuky z ILa se soundmodem 0.9 A tak sem je překopíroval. Sustil sem ILa a naprosto náhodně si vybral Tempesta. To nebyla moc dobrá volba, protože přes řev jeho motoru (o hodně větší než třeba u Spitu) sem neslyšel nic jiného. Ani střelbu z artilerie, kterou jeho křídla disponují. To asi taky není uplně normální. Už to prostě vůbec nepobírám. Co sakra dělám špatně?!?!

....jestli se můžu vrátit ke Scharckově otázce na začátku:
Máš nějaký zvláštní důvod proč chceš používat rok starý sound mod ?
Protože jestli ne, tak sosni raději Unified Installer a nainstaluj ho na ČISTOU instalaci Ila v4.08m.

Už asi začínám mít
Naštvaný

czs_scharck
Co ti na to mám říct . . .
Buď patříš ''s tím jedním z AAA'' k malému procentu těch, kterým dělá hlasitost asi psí kusy.
Nebo patříš k těm, kteří si neumějí poladit nastavení zvuků přímo v Ilovi a v ovladačích zvukovky. (nic ve zlým, lidé jsou různí, neznám tě)
A nebo jsi někde mezi.
Koukám, že se v tom rád vrtáš tak ti to snad jednou vyjde.
Mrknutí
Upravil/a czs_scharck dne 15-01-2009 23:19
CSL/I_Scharck <iíi=< 59

Hoper
nastavení zvuku v Ilovi máš správně ? Sound Mod nechce enhanced mod, dokonce i EAX se občas vyplatí vypnout...

ovarek.cz/hamster.gif

ondravojta
V nastavení zvuku se moc nevyznám, ale co se týče nastavení zvuku přes nastavení mimo hru i ve hře, tak jsem zkusil přepnout asi úplně všechno a i různé kombinace.
Zvukovou kartu mám Realtek ALC882/D/M @ Intel 82801GB ICH7, což je integrovaná na desce Gigabyte GA-8I955X Royal ...jestli se nepletu. Ze stránek Gigabyte jsem stáhl nové ovladače a to také nepomohlo.
Nějaká pokročilá nastavení ke zvukovce sem ve windows nenašel a myslím že sem hledal dost důkladně. V nastavení softwareu, který se nainstaluje s ovladači taky nic použitelného nevidím. Pouze samé hovadiny, ekvalizér, nastavení prostorového zvuku,....
Ten zvuk "zabubnování" mi přijde opravdu hodně hlasitý i při přehrání ve win a to jakýmkoli přehrávačem. To trošku nahrává tomu, že to není pouze nastavením ila. Ale nevím....

---
Mohli byste mi nějak popsat, jak zní, když si výše zmiňované wav soubory přehrajete jen tak ve windows? Nebo jestli byste to popsali podobně jako já: U mě ten první soubor zní jako hodně hlasité bouchnutí něčím kovovým do tenkého velkého plechu, který jen tak někde volně visí / stojí. (myslim že sem to vystih pěkně Úsměv )
Upravil/a ondravojta dne 16-01-2009 23:08

WT_Horrido
Zkus použít SFX 0.6. http://allaircraf...php?t=3607

武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

ondravojta
Ten SFX se ale asi neinstaluje pres UI, ne? Když sem to udělal, začala hra padat při spouštění. Např. mod B29 ho určitě nemá rád, ale jeho zakázání nepomůže.
Už to ale asi s UI vzdávám. Včera sem tim zabil hroznýho času a přestává mě to bavit. Naštvaný

Když sem si pak šel zalítat na AH se SoundModem0.9, tak sem slyšel zase tu neexistující hlasitou střelbu. Takže instalací starší verze se to nevyřešilo. Vrátím sem tedy asi k samotné verzi 0.93 a budu doufat, že když sem naposled tu záhadnou střelbu slyšel asi 2×během deseti minut, tak to byla pouze shoda náhod a jinak to bude relativně ok, jako verze 0.9, u které se to objevilo až po několika hodinách létání.
Takže jediné co by mě zajímalo je, jestli je ta "záhadná střelba" relativně normální věc a jestli se jí dá tedy nějak zbavit...
Upravil/a ondravojta dne 17-01-2009 11:18

Hoper
"záhadná střelba" je sonar, co blbne už od raných verzí šturma
údajně se měl odstranit sound modem
jak jsem již jednou psal, já ten "sonar" slyšel už taky párkrát se SM... (můžeš slyšet i klapky, ač je ty nevysouváš/nezasouváš)

takže - zvykni si :D

ovarek.cz/hamster.gif

1stCL_Pison
"záhadnou střelbu" slyšim pokaždé, když se narodím na letišti, je to prostě bug a nijak to neřešim, jak řikal Hop, zvykneš si....Mrknutí

ondravojta
Ok :-)
Budu si teda zvykat. Mě se to stává za letu. Nepříjemný to je akorát v letadle, která má další střelce. Pak projíždím všechny pozice a hledám, po kom to střílí.

A děkuju všem za pomoc
Upravil/a ondravojta dne 17-01-2009 12:35

ondravojta
Nějak se teď pořád snažím vyladit grafiku, abych dosáhl nslušného poměru fps / vzhledu. V offlineu je to všechno v pohodě - min 30fps i při průletu nad městem / zoomování z výšky.
V onlineu ale moc ne. Jakmile je někde relativně hodně pozemních objektů, tak se to o dost zhorší (5-15fps). Nastavoval sem to podle návodu na conf.ini a je to dobrý, když mám nastavenou dohledovou vzdálenost na 2 (dřiv jsem měl 3). Bude to nějaká zásadnější nevýhoda při hraní? ...co se týče viditelnosti dotů a pozemních cílů pro bobardování?
Docela špatně se to testuje a proto se chci zeptat. Jistě to už někdo řešil ;-)

( Pentium D820 2.8GHz, 3GB ram, nVidia 7600 256MB )
Upravil/a ondravojta dne 31-01-2009 18:49

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,314,924 návštěv