May 17 2024 06:01:47
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 4

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Jaký joystick si pořídit?
Paulus
XXX_Dazz napsal:
V únoru by měl THRUSTMASTER vydat nový joy s novou snímací technologii více zde http://benchmarkr...&Itemid=47.


To není pro mne nemá plynovou pákuNaštvaný

odpověď pro BP_Rufu: když už není FF tak aspoň vibraceŠklebící se
 
CZ_BOB
Po dlouhé době zas musím koupit nový joy a tak jsem se rozhlížel co je na trhu.Do X52 investovat nechci ale celkem se mi líbí tahle novinka.http://www.czechc...rtno=62528 A tak se chci zeptat,nemáte jej někdo?
 
Hood
S tímhle joystickem Saitek Cyborg X Flight Stick http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=62528 zatím zkušenosti nemám, taky o něm uvažuju, ale podle diskuze na CZC má ve středu vůli. Tak nevím......
 
Rufu
Hlavně má podle diskuse vůli ve spojení páka základna.
 
Jp-
jj to je problém všech saiteků dělaj ten střed z moc měkýho plastu, ale dá se, mam druhej saitek jeden 4 roky, druhej mam skoro 3 roky docela používání a nezhoršuje se to. Zamračený
 
MartinQ
Ahoj, jsem tady nový, chci si koupit joystick a líbí se mi tento http://www.extreme-pctuning.cz/cs/pc-tuning/herni-konsole/playstation-3/thrustmaster-t-flight-hotas-x-527.html Máte nějaké zkušenosti? Děkuji za případnou odpověď.
 
MartinQ
omlouvám se za odkaz tedy znovu http://www.extrem...x-527.html
 
BP_Tyrl
Kdysi jsem ho míval a byl jsem spokojen. Jen měl úplně stupidní FF. Ale tenhle je zjevně bez, tak bych řekl, že dobrá volba za ty prachy.
 
Tomik
S nákupem klacku ještě chvilku počkejte..
Tento vypadá zajímavě..:
http://www.guru3d...interview/
Mrknutí
 
MartinQ
to BP_Tyrl: děkuji za radu, jen se teď se synem dohadujeme, protože on je levák, a navíc se mu líbí Saitek Aviator, takže to možná dopadne úplně jinak.
 
310_Podrs
MaveQ napsal:
to BP_Tyrl: děkuji za radu, jen se teď se synem dohadujeme, protože on je levák, a navíc se mu líbí Saitek Aviator, takže to možná dopadne úplně jinak.

Většinou bývá bezpečnější,když má každý chlap svůj vlastní klacek.. Šklebící se
 
http://www.310raf.com
1stCL_Fucida
MaveQ napsal:
to BP_Tyrl: děkuji za radu, jen se teď se synem dohadujeme, protože on je levák, a navíc se mu líbí Saitek Aviator, takže to možná dopadne úplně jinak.


Tak ten opravdu velmi silně nedoporučuji. To už raději ten Cyborg X, který sice vlastně ještě nikdo pořádně nevyzkoušel, ale horší než Aviator být nemůže..to snad ani nelze. Aviator byl největší joystickové rozčarování, které jsem zažil (krom výměny třech Logitechů Wingman 3D v jednom měsíci, to bylo taky hustý).
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
BP_Tyrl
MaveQ napsal:
to BP_Tyrl: děkuji za radu, jen se teď se synem dohadujeme, protože on je levák, a navíc se mu líbí Saitek Aviator, takže to možná dopadne úplně jinak.


Tak to bych se podíval tady: http://computron....-joysticky
Většina je pro leváky i pro praváky.
 
3IAP_David
Tomik napsal:
S nákupem klacku ještě chvilku počkejte..
Tento vypadá zajímavě..:
http://www.guru3d...interview/
Mrknutí


Cool Pěknej ale aby člověk začal chodit do posilovny když vidim ten FF ....
 
MartinQ
to 1stCL_Fucida: V čem byl konkrétně špatný ten Saitek Aviator, jestli se Ti tedy chce o tom rozepisovat. Ty Cyborgy vypadají fakt jak ze Startreku.
 
1stCL_Fucida
MaveQ napsal:
to 1stCL_Fucida: V čem byl konkrétně špatný ten Saitek Aviator, jestli se Ti tedy chce o tom rozepisovat. Ty Cyborgy vypadají fakt jak ze Startreku.


Před časem jsem na něj psal kratičkou recenzi do jednoho magazínu, tady je ten text:

Saitek Aviator je joystick plný překvapení. První z nich vás zasáhne hned při rozbalování. Pokud jste si totiž klacek nevyzkoušeli (nebo alespoň neprohlédli) hned v obchodě, tak zřejmě vyvalíte oči, spadne vám čelist a pokud pamatujete léta 80., tak se slzou v oku zavzpomínáte na stařičký osmisměrný (nebo jen čtyř?) pákový ovladač k ZX Spectru. Uzříte neforemně tvarovanou (nebo snad i lépe řečeno zcela netvarovanou) řídící páku. Považuji se za estéta z doby kamenné, ale tohle je trochu moc. Samozřejmě první, co vás napadne, je uchopit joystick do ruky. Koneckonců ať vypadá jakkoliv, sledovat budete hlavně cíle a ne knipl. Jenže ouha..páce chybí jakákoliv podpěrka ruky. Hrabete se dále v krabici a nacházíte jakousi neskutečně primitivní „podložku“ – tu můžete v dolní poloze „ukotvit“ pomocí dvou šroubků. Uvozovky jsou bohužel zcela na místě. Výlisek je tak nevhodně navržený, že jeho připevnění není možné. Dříve strhnete závity, než připravíte pevnou oporu pro svou ruku. Možná self-made úprava za pomoci vteřinového lepidla by mohla slavit úspěch, ale to u zapůjčeného kusu samozřejmě nebylo možné vyzkoušet 
Když vidíte, do jakého místa je tato opora pro ruku situována, tak s největší pravděpodobností zjistíte, že dlaň máte o několik centimetrů výše a podložka je tedy stejně k ničemu. Joystick byl zřejmě navržen pro skutečného obra. Mému kamarádovi, průměrnému hráči amerického fotbalu (s mírami 2m x 2m x 130 kg), padl joystick do ruky jako ulitý..ale koupit ho pro normálního člověka, nedejbože pro anorektickou dceru, je mírně řečeno nevhodné.
Toliko teorie, vrhněme se na praxi. K dispozici máme 4 základní tlačítka na vrcholu páky. Jedno je opatřeno plastovou pojistkou, aby asi vznikl tzv. efekt „tohle tlačítko slouží minimálně k spuštění atomovky“. Popravdě řečeno to na mě působí nejen trochu dětinským dojmem, ale jako téměř vše na této páce vypadá až moc levně. No, nechme ho být. Všechna čtyři tlačítka jsou poměrně dobře dostupná, poziční klobouček bohužel naopak. Zajímavá je základna. Čtyři dvoupolohové páčky fungují jako 8 dalších tlačítek, zajímavě řešený přepínač pak jako další dvě tlačítka. Pokud to hra podporuje, můžete s jeho pomocí všem ostatním přiřadit další funkce. Celkový počet namapovatelných funkcí se pak násobí. To také patří mezi největší klady. Vůbec nejvýraznější je ale dvojice plynových pák na přední části základny. Díky jednoduchému spínači je lze i vzájemně spojit. Zajímavé, neotřelé, byť trošičku neergonomické. Přesto jednoznačné plus.
A jak se s tím létá? Ač je základna poměrně lehká a páka naopak vysoká, joystick naštěstí moc neposkakuje. Jeho tuhost je přiměřená, stejně tak i tuhost plynových pák. Co mě až neskutečně šokovalo byl twist. Tedy prvek, kterým lze ovládat směrové kormidlo letadel. Na každou stranu se vychylovalo v jiném rozpětí..a rozdíl byl bohužel dosti patrný. A to ať se na mě nikdo nezlobí, ale jak může někdo takového „zmetka“ poslat do oběhu. Možná se jedná o ojedinělý kus, nebo špatnou výrobní sérii, ale úspěšně to zničilo i poslední zbytky kladnějších dojmů, které jsem si vytvořil.
Létat se s tím trochu dá, přesné to také je. Můžeme očekávat, že Saitek vybavil i tuto páku poměrně kvalitní elektronikou a že by tedy mohla nějaký ten měsíc vydržet. Ale celkově jsem prožíval rozčarování od začátku až do konce. Ať jde o zpracování, nebo neergonomii. Pocit únavy a křeče do ruky jsem začal dostávat asi po patnáctiminutovém letu. Ani jsem se nedostal k nepříteli. V téhle cenové kategorii můžete koupit po všech směrech kvalitnější model Saitek Cyborg EVO..a pustit tuto nepovedenou hříčku přírody k vodě.


Hodnocení: 3/10

Klady&Zápory:
+ velké množství tlačítek
+ dokonale pravo/levý
+ celkově originální pojetí
- TOTÁLNĚ NEERGONOMICKÝ
- esteticky odpudivý
- příšerné dílenské zpracování

"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
MartinQ
to 1stCL_Fucida: Mockrát děkuji, tak se asi rozhodnu mezi Saitek Cyborg Evo bez FF a Thrustmasterem T-Flight HOTAS X
 
clone9cz
Ja nevim jak bych to rekl, cokoliv co vydrzi 3 roky a stoji to 1500,- je dobre, cokoliv co vydrzi 5 let a stoji to 2500,- je jeste lepsi. V obou pripadech to ale musi padnout do ruky !

Pocitejte tedy s tim, ze ten kousek plastu za 500,- ma cenu 50,- neb je jako kazdy vyrobeny v cine, jedine co od sebe deli kvalitu je vystupni kontrola, ktere je take mizerna

Ja osobne jsem si koupil HOTAS Cougar, po pul roce si nechal poslat nahradni potenciometry a za dalsi pul rok jsem vyhodil komplet mechanicke casti a poridil si nove od jednoho borce z australie, kterej je obrabi na pocitacove rizeny freze. Po 5 letech se sice jeste nevyplaci jako EVO, ale rocni cena se porad snizuje. Vyhoda je, ze ma od vykuchani skutecna kulickova ocelova loziska a ty hally, od vyhozeni puvodnich naprosto mechanicky udesesnych vnitrnosti je kvalita mereni stejna a vule nulove. Je to sice mimo kategorii, protoze jde o kompletne studici joy, tedy celokovovy, ale za ty prachy to stalo, protoze uz 5 let nemam starosti se shanenim joye, koupim jen nove pruzinu a je to. Mimochodem software ... no vubec jsem nemusel cist navod a mel jsem naprogramovane i slozitejsi funkce, loader bez problemu nacita profily tlacitek i krivky os podle toho jakou hru spustite, proste balzam na dusi. HOTAS cougar s australskejma vnitrnostma a hallama z USA by doporucilo 9 z 10 clonu.
Existuje vubec nejaka ceska recenze na cougar ?
 
http://www.wwii-illusion.net
WT_Horrido
Cougar má jednu chybu, nemá FF.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
 
clone9cz
Cougar ma jedinou chybu, vse co je v zakladne, vyjma elektroniky, je na vyhoz. Vcetne sroubku, ktery odejdou po desatym pouziti.
 
http://www.wwii-illusion.net
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

15-05-2024 22:10
2 z 16 snad to stihnu na termín. Ale ty pruhy jsou děs.

15-05-2024 21:49
Nesnáším proužky o šířce 46 cm! Děs. A ani jeden to nemá stejně!

09-05-2024 09:43
Thou shalt not bear false witness.

08-05-2024 22:45
A nebo naopak? Takove "you" je i pro jednotne cislo a preklada se jako "ty"?

07-05-2024 20:34
Angličané si jenom vykají. Takove "you" je i pro množné číslo. Tedy v češtině se vždy překládá jako "vy".

06-05-2024 11:24
Ještě Paulusi napiš že "takoví angličané si jenom tykaji." Úsměv

05-05-2024 18:15
Ale hovno. Co je správné, určuje společnost a její kultura.

03-05-2024 11:15
Vykání je následek nepochopení formy vlády pozdních římských císařů. Koncem Římského císařství spoluvládli čtyři vládci. Proto byli oslovován jako celek. Tykání je správné.

30-04-2024 10:19
Teď se tyká všude. Každý je familierní jak kdybychom všichni spolu pásli husy.

29-04-2024 20:53
Tem Teamspeak jedete trojku nebo pětku? Mně se nechce nikam registrovat.

34,890,698 návštěv