Obránci vlasti -1. československá kampaň vůbec!
|
Cracken |
Přidané 25-12-2008 16:11
|
Uživatel
Příspěvek: 742
Založený: 08.11.08
|
Čau, tak mám konečně vše, abych začal dělat první čs. kampaň - bude to pro pilota Š-328 (U-2vs) v neradostném období 1938-1939. Medal pack Pavla K si fakt československou kampaň zaslouží. Bude to plně historická kampaň, která se bude odehrávat v Čechách (mapa Northwest Europe se mi zdála jako nejmenší zlo), na jihozápadním Slovensku (Alpine map - ale musíme jako Čechoslováci anektovat kousíček Rakouska), samozřejmě Slovensko, a taky Podkarpatská Rus (Lvov). A nepřátelé? Němci, Poláci, Maďaři a Karpatská Sič, čili Ukrajinci.
Obrázky zde:
http://www.mission4today.com/index.php?name=ForumsPro&file=viewtopic&p=40760#40760 |
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 25-12-2008 21:16
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 10825
Založený: 26.01.13
|
No ne že bych chtěl být jízlivý, ale co má tohle společného s historií? Když už je to ta "plně historická kampaň"?
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
|
|
|
Cracken |
Přidané 25-12-2008 21:42
|
Uživatel
|
1stCL_Fucida napsal:
No ne že bych chtěl být jízlivý, ale co má tohle společného s historií? Když už je to ta "plně historická kampaň"?
Každá mise bude mít reálný historický základ, který se stal. (Když necháme stranou maličkosti typu, že nemáme "šmolíka" ani "avii", a že dějiště událostí leží většinou mimo danou mapu.) Málokdo dneska totiž ví, (asi včetně tebe, jak vidím) že čs. letectvo v letech 1938-39 skutečně OPERAČNĚ LÉTALO proti nepřátelům. Např. monitorovalo henleinovce a shromažďování Wehrmachtu na hranicích, občas proniklo i nad území nepřítele (např. Karel Mrázek letěl až nad Wiener Neustadt) bombardovalo několikrát maďarské teroristy na Podkarpatské Rusi, sledovalo Polsko-Československou přestřelku u Čadci, zajišťovalo poštovní spojení s Podkarpatskou Rusí, střetlo se s maďarskými letouny (2 fiaty CR-32 sestřelily 25. 10. 1938 "šmolíka" u Dunaje... je ti to málo? Myslím, že na kampaň je to až dost. (Hlavně pro jejího stavitele) Sice nebude možná až tak akční, jako by byla třeba 310. peruť v bitvě o Británii... Bude malá a především za letectvo Československa, či pak Česko-Slovenska. A taky má pomoct v tom, aby lidi víc věděli, že se v roce 1938 OPRAVDU BOJOVALO. Při obraně republiky padlo na 170 lidí, což si myslím, není zas tak málo... |
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 25-12-2008 23:03
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 10825
Založený: 26.01.13
|
Pomineme-li tedy fakt, že se to odehrává v jiných letadlech nad jiným územím a že se tam v případě historické korektnosti vlastně nebude bojovat, nýbrž jen tak poletovat (krom snad jediného významnějšího střetu s Maďary, další mě nenapadají), tak to vlastně bude asi děsně fajn Možná sis mohl vybrat jako téma Lindberghův přelet Atlantického oceánu, ne? Sice není Spirit of Saint Louis, ani celý Atlantik, ale s trochou dobré vůle, když se na mapě Berlína několikrát otočíš v PZL.11, tak by to mohlo být podobně dobré
Myslím, že 170 padlých je v kontextu následujících sedmi let asi tak významné číslo, jako informace, že mi před 12ti lety vypadl vlas za levým uchem
Ale dělej jak uznáš za vhodné. Jakoukoliv nezištně vyvíjenou činnost pro komunitu považuji za veskrze pozitivní věc.. Jen myslím, že si vybíráš naprosto nevhodná témata - a že třeba to zpracování BoB z pohledu 310. perutě RAF by bylo nejen mnohem hratelnější a zajímavější, ale i celkově cennější.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
|
|
|
Cracken |
Přidané 25-12-2008 23:45
|
Uživatel
|
Podívej, hochu, asi jseš hodně vtipnej, ale buď tak laskav, a kritzuj teprve tehdy, až tu kampaň z let 1938-39 dohraješ. Pak vynášej soudy. Pokud ti střety roku 1938 nic neříkají, dokážu to pochopit. A že to zrovna tebe nezajímá, to je tvůj problém... Jsou i lidé, které to zrovna zajímat může. Máš-li pocit, že nějaká kampaň opravdu schází, pusť se do ní sám. Tvůrců kampaní s neotřelými tématy je jako šafránu a Čechů, kteří tvoří něco pro blaho jiných, ještě míň. (O kampaních pro Čechy a Slováky ani nemluvě.) Za to"všeználků" a "Brouků Pytlíků" je až až... Kromě toho čs. kampaň pro RAF bude v podstatě za cizí stát, já chtěl nejprve čistě čs. kampaň za samostatné čs. letectvo. Hratelnost je samozřejmě důležitá, proto udělám za nějakej čásek i fiktivní kampaň pro stíhače v roce 1938 (včetně Avie B-135). Časem možná něco pro Anglii a SSSR nebo SNP.
A od nynějška přestávám reagovat na podobné bezobsažné výlevy, které nejsou ničím jiným, než "mlácením prázdné slámy".
P.S.
A celý Atlantik náhodou je, dá se stáhnout (občas je třeba navštěvovat i jiná fóra než toto), akorát že je to jen čistá vodní plocha bez jediného břehu či ostrovu
Upravil/a Cracken dne 26-12-2008 00:06
|
|
|
|
czs_scharck |
Přidané 26-12-2008 00:19
|
Uživatel
Příspěvek: 1307
Založený: 05.12.06
|
Nenech se nasrat . . on jinak nepije
Jelikož je tohle období ČSR mým mnohaletým zájmem, tak to pak testnu
Shodou okolností teď čtu tohle (3.díl): http://www.bunkry...il&id=h050
Tak se těším na Maďary.
Hele . . . a doufám že tam budou na hranicích nějaký bunkry čéče.
Dělostřelecký tvrze, samostatný pěchoťáky a řopíky. Sem tam nějaká šestatřicítka a tak . . .
I na Karpatsku se stihlo postavit několik řopíků.
CSL/I_Scharck <iíi=< 59
|
|
|
|
3BAP_Cassius Chaerea |
Přidané 26-12-2008 00:23
|
Diskutující
Příspěvek: 2854
Založený: 30.09.05
|
Cracken napsal:
Tvůrců kampaní s neotřelými tématy je jako šafránu a Čechů, kteří tvoří něco pro blaho jiných, ještě míň... Jako Brouk Pytlík k tomu musím dodat, že je ale dost těch který kecaj o něčem co ještě neudělali. Lépe něco vytvořit a pak o tom mluvit než naopak. |
|
|
|
Cracken |
Přidané 26-12-2008 00:38
|
Uživatel
|
CZS_Scharck napsal:
Nenech se nasrat . . on jinak nepije
Jelikož je tohle období ČSR mým mnohaletým zájmem, tak to pak testnu
Shodou okolností teď čtu tohle (3.díl): http://www.bunkry...il&id=h050
Tak se těším na Maďary.
Hele . . . a doufám že tam budou na hranicích nějaký bunkry čéče.
Dělostřelecký tvrze, samostatný pěchoťáky a řopíky. Sem tam nějaká šestatřicítka a tak . . .
I na Karpatsku se stihlo postavit několik řopíků.
Jo, pár bunkrů tam už mám, ještě něco dodám, LAL_RONE se docela činí: http://allaircraftarcade.com/forum/viewtopic.php?t=9302
Je to pěkná "dekorace" určitě jich tam pár ještě našoupu |
|
|
|
SVK_Mechan |
Přidané 26-12-2008 01:02
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 327
Založený: 04.06.06
|
Fucido mne tohle období taky nezajímá, nic méně jak to říci slušně si dobrý chalan ale kokooooot. Jsou zde lidi kteří se snaží do našeho milovaného simu přinést něco nového a ty mu tu práci takhle popliveš. Však to nedělal pro tebe ale pro ty, které to zajímá. Já se ku příkladu dožvěděl, kolik padlo lidí za naší vlast před r. 39
Upravil/a SVK_Mechan dne 26-12-2008 01:07
|
|
|
|
3BAP_Cassius Chaerea |
Přidané 26-12-2008 01:18
|
Diskutující
Příspěvek: 2854
|
Mechane a tobě informace 170 lidí stačí ke spokojenosti, bez toho aby sis ověřil z jakého zdroje ona informace pochází, kdo vůbec je počítán k oněm 170 lidem a v jakém časovém a územním rozmezí mělo padnout oněch 170 lidí? |
|
|
|
SVK_Mechan |
Přidané 26-12-2008 01:36
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 327
Založený: 04.06.06
|
To ne. Akorát mne může zdvihnout z židle, když někdo nefandí lidem, co dělají něco pro il-2, rozumí na co kde šáhnout, což já jsem na to trotl a navíc aspon já neviděl nebo si nevzpomínám v tomto simu létat. Jesltli ano tak se omlouvám. Sem skoro nováček, ale snažím se aspoň vlnit vzduch. |
|
|
|
FK_Rychtyg |
Přidané 26-12-2008 01:52
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 467
Založený: 20.01.07
|
Mechan napsal:
To ne. Akorát mne může zdvihnout z židle, když někdo nefandí lidem, co dělají něco pro il-2, rozumí na co kde šáhnout, což já jsem na to trotl a navíc aspon já neviděl nebo si nevzpomínám v tomto simu létat. Jesltli ano tak se omlouvám. Sem skoro nováček, ale snažím se aspoň vlnit vzduch.
Nejspíš létáš na nesprávných místech v nesprávnou dobu |
|
|
|
czs_scharck |
Přidané 26-12-2008 01:56
|
Uživatel
|
http://www.bunkry...
http://www.opevne...
http://www.ropiky...
Místní data . . .
Upravil/a czs_scharck dne 26-12-2008 02:13
CSL/I_Scharck <iíi=< 59
|
|
|
|
WT_Horrido |
Přidané 26-12-2008 11:33
|
Fusioner
Příspěvek: 10264
|
Ale pěkně to ten Landa zazpíval, to zas jo.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
|
|
|
|
310_cibule |
Přidané 26-12-2008 12:33
|
Fusioner
Příspěvek: 15069
Založený: 29.09.05
|
Nenech se odradit, Crackene. Děláš to dobře.
Jen zvaž, jestli by nebylo lepší, udělat tu kampaň pro B-534 (prozatím asi gladiátora či C.R. 42). Časem bude létatelná (pravděpodobně v MOD), zatímco šmolík bude asi jen jako AI. Bylo by pak jednodušší ji převést.
Na tvoji kampaň se těším.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
Cracken |
Přidané 26-12-2008 13:01
|
Uživatel
|
No, plán je následující: "šmolíková" (U-2vs) kampaň 1938-39 věrně kopírující historii. (Fiat CR-42 zde bude představovat Fiat CR-32, před týdnem jsem konečně dostal skiny od vpmedii.) Pak kampaň pro "Avii B-534" (Gladiator) v rámci "Malé války" - pohraniční konflikt Slováků s Maďary v březnu 1939 na východním Slovensku (slovenská letadla tehdy stále ještě nesla původní čs. znaky). A pak naprosto fiktivní kampaň pro čs. stíhače (Gladiator alias B-534, dokonce i Yak-1 jako B-135), která bude simulovat boje s Němci, Maďary a Poláky v letech 1938-39, čs. armáda bude zatlačena na Slovensko, mezitím se podaří uvést do provozu pár moderních B-135, a do toho konečně přispěchají na pomoc Sověti a Francouzi a vyženou společně s Čechoslováky všechny okupanty... |
|
|
|
310_cibule |
Přidané 26-12-2008 13:53
|
Fusioner
Příspěvek: 15069
Založený: 29.09.05
|
Tak to vypadá dobře, do toho bych šel. Držím palce (a šmolíkovi i avii též ;-)
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
1stCL_Pospa |
Přidané 26-12-2008 16:24
|
Uživatel
Příspěvek: 990
Založený: 03.11.05
|
Taktohle vlákno fakt stojí za to ... zjistil jsem že jsem asi brouk pytlik. Crackene jsem opravdu zvědav na tvoji kampaň či na její zábavnost Jinak všimnul sis že Tě tady nikdo neoslovuje "podivej hochu" atp. ? Myslím že Fuči to jistě nemyslel nijak zle jen Ti chtěl vysvětlit že to bude maličko zbytečná práce. |
|
|
|
czs_scharck |
Přidané 26-12-2008 17:23
|
Uživatel
|
1stCL_Pospa napsal:..... že to bude maličko zbytečná práce.
A pročpato ??
Chystá se snad Olin Masox dát takovou nebo lepší kampaň do final 4.09m ???
Mám počkat 14 dní ?
CSL/I_Scharck <iíi=< 59
|
|
|
|
doktorkop |
Přidané 26-12-2008 18:43
|
Uživatel
Příspěvek: 732
|
Já myslím,že kampaň tohoto typu,jestli bude dobře udělaná,bude možná zajímavější než historicky a planetsetem korektní Manchuria
A BoBa dělá dnes každej
Je snadné být přečíslen,když je někdo nula.
Že?
|
|
|