November 22 2024 09:41:51
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 15

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Názov: Kurt Rieder: Esá Tretej ríše – Najlepší Führerovi vojaci
Fuzo
Doufám že vás to pobaví jako to pobavilo moji maličkost. Jestli to tu někde je tak se omlouvám ale tak podařenou recenzi a knihu jsem dlouho neviděl.
EDIT: zapoměl jsem odkaz :-)http://www.revi.c...serep.html
Na výpočet jeho nezmyselných prekladov by nestačila celá rubrika v REVI. Preto naozaj len pár najväčších ukrutností: Erich Hartmann bol údajne navigátorom, lebo prekladateľ nezvládol termín Flugzeugfuehrer, teda pilot, mal hodnosť Obersturmführera – hoci nikdy nebol príslušníkom SS, Jagdgeschwader je rota, kryt kabíny je vrchnák, Bitka o Britániu je anglickou bitkou, Nowotnému zverili velenie Staffelu JG 54 1, mechanici sú montéri, vedúci roja je rojvodič, strmhlavé bombardéry sú padajúce bombardéry Šťuka, pozemná obsluha sa pýši označením obsluhovač na zemi, spúšť je zase vypaľovacie tlačidlo palubných zbraní. Barkhorna britskí piloti nezostrelili, ale vystrelili spod neho dvoch Messerschmittov. Ju 88 nemal drak, ale šarkana, Me 109 (správne Bf 109) mal zas dračiu konštrukciu (konštrukcia draku). Rudel vystrelil štyri sovietske tanky (namiesto zničil), Wittmann mal na hlavni svojho Tigra 88 „killmarkov“, korba tanku je tu podvozok postavený z kolmých dosiek skrine, pojazdové kolesá zas bežiace kotúče, ponorkám sa dostalo pomenovania“Lode Kriegsmarine U“, ktoré utopili (nie potopili) mnoho borcov a jednotiek. Útočili nadhladinovým útokom na nadhladinové ciele. Všetci spomínaní vojaci boli vyznamenaní dubovým lístím...

Upravil/a Fuzo dne 20-12-2008 19:48

http://www.fuzo.cz
310_Podrs
Šklebící se To je nářez, tomu jazykozpytci by měli fakt do ruk nasrat a nepustit ho k umyvadlu...

http://www.310raf.com
FK_Rychtyg
Šklebící se Nečetl jsem celé, ale stačil mi článek, který Fuzo postnul do svého příspěveku, končící dubovým listímMrknutí

310_Podrs
Listí je dobrý vyvařit na čaj, nebo ubalit do špeka... Šklebící se

http://www.310raf.com
czs_scharck
Jo, ta kniha se bude dobře prodávat v řeznictví . . . samej špek . . . Úsměv
CSL/I_Scharck <iíi=< 59

FK_Rychtyg
311_BleskovejPodrs napsal:
Listí je dobrý vyvařit na čaj, nebo ubalit do špeka... Šklebící se

Myslíš, že i to dubový?Šklebící se

311_Rampa
hlavně dubový Šklebící se

FK_Rychtyg
311_Rampa napsal:
hlavně dubový Šklebící se

To musí být matrošMrknutí

Hoper
ono takhle na foru je to "prdel" ale vemte si, že byste si to koupili za poměrně "velké" peníze a pak se dočetli tohle...
Není to problém jen této knihy, viz překlad "Jednotky stíhacích letadel japonské armády..." A to je kniha (překlad) z roku 2008, navíc téma, které tu není moc běžné...

(viz co jsem psal Nowymu:
tak jsem se opět dostal ke čtení té knížky o japonském armádním letectvu.
Pomalu nabývám dojmu, že to překládala nějaká 17letá, tématem nedotčená, studentka, chtějíc si přivydělat na veselý studentský život ... :(((
Zarazil jsem se na "superstabilní" B-29 a zarážím se i nadále
A to jsem na třinácté stránce
Dostávají mne už ale i "chyby" běžného překladu

Ono s knihami je to asi obecně těžké...
Nedávno jsem se bavil s TCm o "nových" knížkách. Vyšel třeba znovu Zacharov - Já stíhač. Mám postarší vydání, které je o polovinu "hubenější" než toto nové (a asi 10x levnější :)) ). Je to ale dáno tím, že v novějším vydání je papír nějaký pochybný (hrubý a silný) a písmenka textu a odřádkování taky dělají svoje...
A s klidem si za to řeknou i 300,-
Naproti tomu jsem pak měl v ruce Leteckou válku nad Ruskem. Cena sice 500,- a za 160 stran, ale jakých! Perfektní křídový papír (větší jak A4), velké množství kvalitních fotek, velikost textu "akorát", takže v konečném důsledku možná množství textu jak u toho Zacharova...
(podotýkám, že obsah textu ani překladu neznám ;) )

:(
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

310_Gringo
Jsem vám takhle jednou letěl se svým rojvodičem, když jsme potkali padající bombardéry Štuka.V tom nás napadli Me-109 jejichž piloti už tiskli vypalovací tlačítka palubních zbraní.Aby z podemě nevystřelili mého spita, zahájil jsem padací let.Dračí konstrukce to naštěstí vydržela...Kdepak, za mě dubový listí nedostanouCool

Všichni jsou blázen a já jsem letadlo Šklebící se

Hans-Assi
Letecká válka nad Ruskem - obsah textu je relativně v pořádku, faktograficky spíš průměr a překlad kupodivu bez nesmyslůÚsměv

Tajpan
Hoper, Ten Zacharov "Ja stíhač", oplatí sa to kúpiť?

FK_Rychtyg
Tajpan napsal:
Hoper, Ten Zacharov "Ja stíhač", oplatí sa to kúpiť?

Toto se vyplatí koupitVyděšený http://www.kosmas...ove-valky/
Dočítám posledních pár stránek a jsem velice spokojen, opět jsem se dozvěděl mnoho zajímavých věcíMrknutí

Merten
Mno já si teď koupil na vánoce Na nebi sladké francie je to tlustý že by se tim dalo klidně zabít cca 1500stránek tak jsem zvědavej.

Hoper
hele, jo, "recenze" a ohlasy na knihy pište
JINAM
:))
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

czs_scharck
FK_Rychtyg napsal:
Toto se vyplatí koupitVyděšený http://www.kosmas...ove-valky/
Dočítám posledních pár stránek a jsem velice spokojen, opět jsem se dozvěděl mnoho zajímavých věcíMrknutí

. . . . ano, například v celé knize se u všech strojů vyskytuje jen a pouze reflektorový zaměřovač, až na 1 zmínku o gyroskopické Askanii. (pokaždé u popisu jakéhokoliv souboje)
. . . . že letadla se ovládala řadící/mi pákou/ami. (taktéž pokaždé u popisu jakéhokoliv souboje)
. . . . že Me-163 Komet byl vyzbrojen dvouhlavňovým kanónem.
. . . . Hitlerovo nařízení aby se Me-262 Schwalbe vyráběl pouze jako bleskový bombardér pro odražení invazních vojsk a nikoliv jako stíhačka, je datováno do roku 1941.
. . . . pod jednou z fotek, kde se nachází asi 12 Dornierů Do-17 je čtenáři sdělováno, že jde o Junkersy Ju-88 vracející se po náletu na Británii.

"Špeků" by se tam našlo i víc ale po té co jsem tu knihu prolistoval, našel na fotce "Junkersy", zaregistroval "řadící" páky a "reflektorový" zaměřovače, ztratila pro mne cenu jako kniha k dobrému počtení a po kouskách jsem u ní trpěl pouze v místnosti kam i král chodí sám . . . .

Autor čerpal nebo se inspiroval cca 45-ti již napsanými knihami . . .
A překladatel Jiří Gojda ten slepenec svou prací "dorazil".

Nebrat !!
Mimo případy, kdy byste chtěli něčím dražším než kus dřeva podložit rozkývanou almaru.

Heh, ještě jsem si vzpomněl na palubní telefon ve stíhačce.
Upravil/a czs_scharck dne 01-02-2009 11:02
CSL/I_Scharck <iíi=< 59

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,014,694 návštěv