December 22 2024 06:03:51
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 15

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,751
· Nejnovější pilot: VGR-Spawn
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
FPS pri hre online
Unnamed3
Zdravim, chtel bych s ezeptat jestli je normalni, ze mam ve hre IL-2 Sturmovik 1946 pri hrani online (40-50hracu) jen 30fps... MAm AMD Phenom X4 2,5Ghz, 4Gb RAM, HD3870. Diky

XXX_Dazz
Záleží na moha věcech, kromě počtu hráčů záleží na konkrétní mapě a místě na mapě atd. atd. atd, ale samozřejmě, že je to možné. S HD3870 i pravděpodobné Úsměv

clone9cz
u simulatoru by se dalo rici, ze je mnohem dulezitejsi, aby FPS neklesalo prave pod toto cislo, a protoze jde o simulator, ve kterem se nedaji nektere veci predvidat, tak by bylo idealni mit jeste nejakou rezervu, nejsou to totiz optimalizovane prochazecky jako Max Payne

pokud ti tedy rapidne klesa FPS s vyssim poctem hracu, tak to znamena, ze mas pomaly pocitac a mel by si zrychlit a nebo slevit z grafickych naroku, aby sis vytvoril rezervu FPS pro odpovidajici pocet uzivatelu va serveru, viz. 2. Ladění conf.ini

http://www.wwii-illusion.net
606_Temp
mam slabsi grafiku (HD3850), polovinu pameti a silnejsi procesor (na ila) a co jsem si vsiml, tak se mi FPS mota mezi 40 a 180fps i na velkych mapac a 50 lidech
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin

http://no606.ic.cz/
GC3_Chroust
Pokud mas tech 30cet stabilne, tak ja mel to same... treba to pomuze.

...pak jsem si zmerit rychlost a tady uz nastal problem. Tak 50% casu to jelo presne na 29 snimku, min nikdy, kdyz vic, tak to vyletelo k sedesati. Zkusil jsem stahnout nastaveni, vyhlazovani....bylo to jedno. Nakonec jsem vypnul ten AI-antialiasing (mozna to neni uplne presne) a uz je to v poho...

Unnamed3
A na jakém rozlišení hraješ? Ja mam tohle prave v 1600x1200 na max details s directX vykreslovanim... Myslite z eby to mohlo byt procesorem? Jako neni to samozrejme zadne orezavatko, ale precejen 2,5Ghz na jednom jadru je mozna docel amalo, zvlast v onlinu s 50 hraci... U Ila mi je asi docela k nicemu quad core Smutný .U FSX je rozdil vicejadroveho procesoru znatelny (spise je to podminka pro plynule hrani), ale u Ila nevim, prave s nim zacinam Úsměv , tedy se k nemu spise vracim po letech. Skoncil jsem u prvniho dilu, ktery me bavil po velmi dlouhou dobu, pak jsem nejak presedlal na FSX. NNic no, tak budu muset stahnout teda asi detaily, i kdyz to s emi zda tak ymoc nepomohlo.... Kazdopadne diky za rady

XXX_Dazz
Procesorem to určitě nebude, jedu taky na cca 2.5 MHz u Athlonu X2, spíš si zkus pohrát s nastavením grafiky a to jak config.ini tak i ovladačů.
Upravil/a XXX_Dazz dne 09-12-2008 08:12

Unnamed3
XXX_Dazz napsal:
Procesorem to určitě nebude, jedu taky na cca 2.5 MHz u Athlonu X2, spíš si zkus pohrát s nastavením grafiky a to jak config.ini tak i ovladačů.

2,5Mhz??? Tyjo tak to bude u me neco spatne, kdyz ti to jede na takove vykopavce ... .)

Rufu
Hele v první řadě si přečti link co ti postnul Clone.Za druhé je il2 hra napsaná pod OpenGL takže to přepni na OpenGL a pak nastav Perfect jinak nikdy max kvalitu mít nebudeš.A posléze stáhni rozlišení na 1280x960 nebo širokoúhlé 1680x1050.Jak jsem tak zjistil nikdo to nemá nastavený na víc i když ti budou tvrdit že maj.I u Ati 4870 na tvém rozlišení 1600x1200 se FPs pohybuje kolem 45-60.A tady máš část configu z 3870 s dobrou viditelností dotů(přepiš část OpenGL).Pokud to chceš ještě lepší tak napiš do water místo 0- 1 nebo 2 (ale přijdeš asi o 10-15 fps).

[Render_OpenGL]
TexQual=3
TexMipFilter=2
TexCompress=0
TexFlags.UseDither=1
TexFlags.UseAlpha=0
TexFlags.UseIndex=0
TexFlags.PolygonStipple=1
TexFlags.UseClampedSprites=0
TexFlags.DrawLandByTriangles=1
TexFlags.UseVertexArrays=1
TexFlags.DisableAPIExtensions=0
TexFlags.ARBMultitextureExt=1
TexFlags.TexEnvCombineExt=1
TexFlags.SecondaryColorExt=1
TexFlags.VertexArrayExt=1
TexFlags.ClipHintExt=0
TexFlags.UsePaletteExt=0
TexFlags.TexAnisotropicExt=1
TexFlags.TexCompressARBExt=1

TexFlags.TexEnvCombine4NV=0
TexFlags.TexEnvCombineDot3=1
TexFlags.DepthClampNV=0
TexFlags.SeparateSpecular=1
TexFlags.TextureShaderNV=0

HardwareShaders=1

Shadows=2
Specular=2
SpecularLight=2
DiffuseLight=2
DynamicalLights=1
MeshDetail=2
VisibilityDistance=3

Sky=2
Forest=2
LandShading=3
LandDetails=2

LandGeom=2
TexLarge=1
TexLandQual=3
TexLandLarge=1

VideoSetupId=8
Water=0
Effects=0
ForceShaders1x=0

PolygonOffsetFactor=-0.0625
PolygonOffsetUnits=-1.0

Pro Horrida Úsměv není to můj config -nikdy jsem 3870 neměl.

WT_Horrido
Já mám 1920/1200. Fakt, nekecám Úsměv
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Rufu
A už je to tadyÚsměv.Jo jenže online už nelítáš.

Unnamed3
BP_Rufu napsal:
Hele v první řadě si přečti link co ti postnul Clone.Za druhé je il2 hra napsaná pod OpenGL takže to přepni na OpenGL a pak nastav Perfect jinak nikdy max kvalitu mít nebudeš.A posléze stáhni rozlišení na 1280x960 nebo širokoúhlé 1680x1050.Jak jsem tak zjistil nikdo to nemá nastavený na víc i když ti budou tvrdit že maj.I u Ati 4870 na tvém rozlišení 1600x1200 se FPs pohybuje kolem 45-60.A tady máš část configu z 3870 s dobrou viditelností dotů(přepiš část OpenGL).Pokud to chceš ještě lepší tak napiš do water místo 0- 1 nebo 2 (ale přijdeš asi o 10-15 fps).

[Render_OpenGL]
TexQual=3
TexMipFilter=2
TexCompress=0
TexFlags.UseDither=1
TexFlags.UseAlpha=0
TexFlags.UseIndex=0
TexFlags.PolygonStipple=1
TexFlags.UseClampedSprites=0
TexFlags.DrawLandByTriangles=1
TexFlags.UseVertexArrays=1
TexFlags.DisableAPIExtensions=0
TexFlags.ARBMultitextureExt=1
TexFlags.TexEnvCombineExt=1
TexFlags.SecondaryColorExt=1
TexFlags.VertexArrayExt=1
TexFlags.ClipHintExt=0
TexFlags.UsePaletteExt=0
TexFlags.TexAnisotropicExt=1
TexFlags.TexCompressARBExt=1

TexFlags.TexEnvCombine4NV=0
TexFlags.TexEnvCombineDot3=1
TexFlags.DepthClampNV=0
TexFlags.SeparateSpecular=1
TexFlags.TextureShaderNV=0

HardwareShaders=1

Shadows=2
Specular=2
SpecularLight=2
DiffuseLight=2
DynamicalLights=1
MeshDetail=2
VisibilityDistance=3

Sky=2
Forest=2
LandShading=3
LandDetails=2

LandGeom=2
TexLarge=1
TexLandQual=3
TexLandLarge=1

VideoSetupId=8
Water=0
Effects=0
ForceShaders1x=0

PolygonOffsetFactor=-0.0625
PolygonOffsetUnits=-1.0

Pro Horrida Úsměv není to můj config -nikdy jsem 3870 neměl.

Ok... diky. Prepnuti na OpenGL mi al eneprinese ani jedno fps navic, jak jsme tak zkousel... A proc bych to nemel hrat na tech 1920x1200??
Je to nativni rozliseni meho monitoru, tak proc ne?

Tajpan
1.AMD - stiahni si ofic driver na dosku/procák- pre istotu.
2.SmartDoctor - ak použivaš ofic utilitu, u IL2 robí problém, ak necháš defaultné nastavenia. zmen kontrolu z 1sek na cca 1 min.
3.conf.ini -v Il2 skontroluj nastavenie pre prácu procesora
4. ATI catalys - skus novšie, alebo skus staršie ovladače . no nainsštalovaní a odinštalovaní treba dať reštart.
na IL2 je doporučené CAT 7.11, ale u novších kariet nie je podpora. AI-antialiasing- sa doporučuje vypnuť, ale treba si to vyskušať.
5 prečisti si registre od ATI -catalyst a driver
6. vypni vertikal sync.
Upravil/a Tajpan dne 09-12-2008 09:08

XXX_Dazz
Páč ti to neutáhne grafika !!! Šklebící se

606_hayes
mno ja mam stejne podobny problem uz som to pisal do troch vlaken nikde nic, to ze tempikovi to vali na 40-180fps ma celkom udivuje, nemam sice najlepsi stroj uz je to dedko ale 11-13fps ked len stojim na letisku a nic nerobim sa mi zda ze mi signalizuje nejaku zradu a neviem aku pretoze fps mi nejako skoro vobec nestuplo ked som presiel z geforce 5500 na ati x1650pro s 512ddr2 agp8x,
mam ovladace ati 8.9 a pouzivam ati tools nemam origo catalyst,

jo a este jedna vec, nikdy ani len v menui nedostanem z toho viac ako 60fps, neviem teda ci je to tym ze monitor 17" LCD mi bezi na 60hz alebo neviem, ked som po prehodeni grafiky prvykrat pustil Ila tak v menu som mal fps nieco okolo 200 a teraz viac ako 60nemaÚsměv
a otazka este co je to ten AI-antialising ci akos a to pise ??
Upravil/a 606_hayes dne 09-12-2008 13:07

http://606.klikej.org/news.php
XXX_Dazz
Podívej se jestli nemáš zapnutou vert. synchronizaci, ta by měla právě jen těch 60fps, vzhledem k těm 60Hz, jinak pokud máš LCD 17", zbav se X1650pro a kup low end od Nv, příp bych měl doma na prodej ATI 3850 ještě cca rok a 1/2 v záruce.

Rufu
Zkopíruju sem co jsem napsal dneska i jinde

Jinak Il je sice starej,ale kromě Lomacu , MSFX a Army žádná hra nevykresluje takovou plochu a tolik věcí na zemi.Navíc si každej myslí že koupí novou grafiklu a dá všechno na max a rozlišení zvýší o 2 řády výš.Pak se diví že mu to jde blbě.Nejdřív má zkusit max na původním rozlišení a postupně přidávat.smiley

Ještě k tomu MSFX ani dnešní karty ho neutáhnou v rozlišení 1600x1200 a více na víc jak 40 -50 FPS

Můžete ještě zkusit jak píše Tajpan po spuštění Ila shodit ho do lišty a ve správci procesů mu nastavit vyšší prioritu.

Tajpan
ešte raz a naposledy.
1.ATi a ich slavné CCC su na hovno, resp 50:50. raz zaberu, raz nie.
2.vždy pri nainštalovaní nových Catalystov treba
3.odinštalovať a reštartovať
4.ist do registrov a zlikvidovať zostatky
5. pre istotu prejsto s programom napr Registry Cleaner, Driver Cleaner registry defrag
6. až potom naištalovať nové Catalysti
7. a modliť sa aspon 3xZdravas
Úsměv

Hayes, doporučujem ešte
1.odinštalovať zbytky z ovladačov z NV
2.použiť poriadne na to určené programy nap Driver Sweeper.
3.pozor na ovladače dosky!!!!
4.a modliť sa aspon 2x Otčenáš.

Spokojný a nervovo vyrovnaný užívať ATI HD4870. Šklebící se

Apropo, vypni si Vertikal synch v ovladačoch.
V menu mám 1000FPS, v hre tak cca 150 , VS=OFF.
V menu 60FPS, v hre 60FPS, VS=ON.
LCD na 60hz. Úsměv

Rufu
Tajpane píšeš to jako by tu byli samí PC guruové jako tyVyděšený
Já osobně nemám s CCC žádnej problém a nikdy jsem neměl.Navíc funguje korektní odinstalování.
Taktéž spokojný a nervovo vyrovnaný užívať ATI HD4870.Šklebící se

BP_Tyrl
Čím nižší rozlišení, tím míň pixelů na počítání. Takže nějak rozumně podělit nativní rozlišení a hned bude veseleji. Já mám třeba na AH na letišti 15 FPS, ale když se vyhýbám flakům a městům, tak to lítá v pohodě. Použitelné minimum je 25 FPS. Čím jsi výš, tíém máš víc FPS. Nejvíc pomáhá nastavit rozlišení detailů země tak na střed. Nauč se lítat s fokáčem v pěti km a budeš mít klidně 60 FPS. U země ve flaku kroutí jenom lama.

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

08-12-2024 13:02
Vypadá to, že Nvidia definitivně ruší GeForce Experience. Už se mi aktualizuje na Nvidia App.

06-12-2024 19:02
Viděl jsem jen prvních 8 sekund videa. Stačilo mi.

04-12-2024 13:31
Vlastně jako by miliony mozkových buněk vykřikly hrůzou a náhle utichly.

04-12-2024 12:50

03-12-2024 15:48
Zase po letech jsem zaskočil a tak vás všechny zdravím...borci Mrknutí

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

36,119,939 návštěv