November 22 2024 06:44:24
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - Neoficiální Addony a MODy
 Vytisknout diskuzi
Mapa Slovenska pro vytištění?
310_cibule
Dá se někde stáhnout mapa Slovenska (z 4.09b ) v nějakém vetším forrmátu, který by šel vytisknout?

Na webu AH byly třeba k mání původní mapy, každá rozdělená na šesti A4. Slepilo se to dohromady a člověk měl krásnou mapu, podle níž se dalo opravdu létat.

A vůbec by mi nevadilo mít takhle i Alpy či třeba Maltu.
Upravil/a 310_cibule dne 08-12-2008 10:47
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Liptow
Cibule, mozem ti poslat map_ed.tga v original rozliseni - to je mapka ktora sa objavi v okne - ale neobsahuje nazvy miest a dedin. Rozmerovo je cca 2240x1360 pixelov. Posli mi PM.

310_cibule
Díky, to je (skoro ;-) ono. Poslal jsem.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

AH_Cutora
OT ke Slovenské mapě:

jen upřesnění, na AH webu ty mapy stále jsou.
http://www.aholub...y_tisk.php případně z nenu Ke stažení --- Papírové mapy pro navigaci v IL2. Tohle jsem típal z FMB editoru po screenách a v gimpu lepil dohromady do velké mapy a pak řezal na A4 atlas... Není síla udělat další mapy.

310_cibule
Tohle kdyby někdo udělal pro celého ila (kroužkový blog s možností doplňování), tak si to i koupím. Jako za peníze, myslím. Třeba za stovku nebo tak (tip na podnikání ;-)

1stCL_PETRAS
Cibule..není to blok ? Jako zápisník ? Blog je něco trochu jiného ne Šklebící se

( Musel jsem si rejpnout Vyděšený )

310_cibule
Profesionální deformace, Petrasi ;-)

3BAP_Cassius Chaerea
Reformace nebo deformace, to vyjde na stejno, ale s těma "mapama za stovku" to neni špatný nápad.

310_cibule
Hele, Čutoro, a jak to, že ty tam máš i názvy měst.

Liptow mi poslal mapu a psal, že názvy jsou zvlášť v texťáku. To jsi je tam ručně dopisoval?
Upravil/a 310_cibule dne 08-12-2008 14:49

AH_Cutora
Ne, při dostatečném zvětšení ve FMB se ti názvy zobrazí.

Postup jak jsem dělal mapy já: Osvědčilo se mi nazoomovat mapu ve FMB na velikost cca 50x50km a udělat přes prit screen snímek. Měřítko nastavit JEN NA ZAČÁTKU A MAPU PAK JEN POSOUVAT. Nezapomenout na nutné přesahy cca 15x15km. Oříznout z toho snímku věci co tam nepatří (ty rámy okna a tak ...) - tp lze naštěstí roboticky, má to konstantní rozměry. Při rozměrech Slovenska cca 350x200 km to je odhadem 8x5 snímků, to jest 40 snímků které musíš v graf. editoru poslepovat do jedné velké plachty - snímkly usadit pomocí těch přesahů. Tu velkou mapu pak zase s rozmyšlením skládání listů rozřezat a přescalovat na jednotlivé listy atlasu (nezapomenout udělat tak 10km přesahy mezi listy). A udělat to v nějakém dobře definovaném měřítku které se z papíru dobře bude přepočítávat kvůli navigaci. Já jsem volil konstantní měřítka 1:500 000 a 1:250 000. Plus jsem k tomu ještě doplňoval ty rámy s číslem listu a který list navazuje.

Nejhorší je to slepování do velké plachty, protože to je ohromný soubor, snímky interaktivně umísťuješ na ty mřížky přes přesahy a počítač se při tom pořádně zapotí.

No je s tím docela práce a nedivím se, že se s tím nikdo takhle už nechce mazat...

AH_Cutora
Možná kyby se toho chytil šikovný grafik a tiskař, tak by jim to tolik práce možná nedalo a třeba by na tom setu map i nějakou tu kačku vydělali. Ale nevím jaké jsou náklady na tisk a kolik kusů by toho muselo prodat aby se to zaplatilo. Obávám se že víc kusů a za víc peněz než kolik b toho komunita koupila.

310_cibule
Týýýý, voe.

Tak to dodatečně klobouk dolů před těmi mapami, co jsi dělal. To je docela nářez.

Chce si někdo přivydělat? Dám za mapu Slovenska... no, nevím, já bych dal asi dost, ale nechci kazit trh.

Kdo je ochoten zacálovat mapu Slovenska (a Alp, Malty či dalších)?

A kdo ji nabízí k prodeji (jako PDF)?

Tak honem, nehlaste se všichni...

Permon
JOOOOO --Já chci mapu Slovenska abych mohl vytisknout do svého archívu nějakou mapu dovezu na sraz do klubu.Cool

Tomik
Jéé, nejsem sám..
Kdysi jsem dělal něco podobného jako Čutora ale pro speciálku na UK-Dedicated:
http://battle-fie...stcount=23
http://battle-fie...stcount=27

Liptow
310_cibule napsal:
Liptow mi poslal mapu a psal, že názvy jsou zvlášť v texťáku. To jsi je tam ručně dopisoval?

J, kazdy nazov tych ~1500 miest a dedin je presne umiestneny v map toole pri svojom meste/dedine v tvare z 1944. Nenapada mi, ako to spravit inak ako hovori Cutora.

kirsha
No na lepení panoramat a map z jednotlivých snímků mám velmi šikovný prográmek. PanaVue Image Assembler. Umí lepit fotky s přesahama i bez. Stačí mu nadefinovat 2 styčné body pro každou hranu. A podařilo se mi na relativně nevýkoném počítači slepit i turistickou mapu 1:50000 scanovanou po A4 Úsměv. Takže pokud se toho někdo chce ujmout, můžu poskytnout. Případně pokud někdo vyrobí ty jednotlivé snímky, pohraju si se spojováním.

kirsha
Podařilo se mi vyrobit první polotovar. Pospojovaná mapa Slovakia on-line. Akorát to nemám kam nahrát, aby s tím mohl někdo kdokoli další pracovat. V bitmapě to má 24 mega, v jpg, 256 barev 8 mega. Má někdo zájem?

Permon
Jo mam pošli na meil nebo na ICQ.Dík

310_cibule
24 mega se mi asi do mejlu nevejde, ale případně před ICQ či Skype by to šlo. Kdyby nemohl Permo, také bych to někde uploadnul.

Permon
Budu doma v pondělí tak se ozvu kvuli te mapy.

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,013,294 návštěv