November 22 2024 02:11:49
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Vice FFB zarizeni v pocitaci / FFB jako sekundarni zarizeni
LesniHU
Vi nekdo, co se stane, kdyz se zapoji vice force feedback zarizeni do pocitace, pripadne jen jedno, ktere ale nebude to defaultni hlavni? Budou se cukat vsechny stejne, nebo si windows to primarni nejakym zpusobem oblibi a ostatni nechaji lezet bez hnuti?

Panek
Když zapojíš FF joy a FF volant, tak jako na potvoru, cokat bude volatn a joy.
Hodně lidí, kteří používají pedály od FF volantů mají tuto neblahou zkušenost.

1stCL_Fucida
Kamarád mi asi týden zpátky říkal, že FF bude fungovat jen na primárním zařízení, ale sám jsem to nezkoušel.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

WT_Horrido
Bude cukat všechno to co budeš mít vybráno jako ovladač ve hře a pokud hra chce (podporuje) aby to cukalo...

Jestliže máš například připojen FF joy a gamepad tak rozhodně nejsou ve woknech synchronizovány na stejné vibraci Úsměv

BTW z jakého důvodu by měl cukat volant když na něj není namapována žádná osa?
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

3IAP_David
Máš pedály namapovaný . Sem to zažil - volant skákal po stole a Evo force vyselo bez odporu ,že stim šlo lítat jak po lahvi kořalky ....

WT_Horrido
No to je teda divné.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

3IAP_David
Pedále byli jako zařízení 1 a nešlo to změnit a il všechny síly dával taky zařízení 1 a jinému nee .... a tuším ,že bylo jedno jestli máš nebo nemáš namapovanou osu .... ale prd tomu rozumim ,třeba stačilo někam kliknout a bylo to fajn ,já ti strávil docela dobu času a vyřešit se mě to nepovedlo ... i tady na svk jsem to řešil ,někde by to šlo najít (cca 9-10 /2006 )

hroznys
Nevyřešil to už někdo? Úsměv Mám klasickej problém: saitek cyborg evo force + logitech formula force gp a ani za prase nemůžu donutit ILa, aby se klepal (i) ten cyborg. To ze by se cukal volant by mi bylo putna - vytahnu ho ze site a je po problemu, ale ten mrtvej knipl uz me vazne s***

hroznys
Heuréka, tak po třech dnech usilovného googlení, zkoušení, očekávání a zklamání jsem konečně dosáhnul nirvány Úsměv Saitek Cyborg se třese jak má a pedály od logitechu kormidlujou taky jak maj (a volant se neklepe, ani kdybych ho zapojil do sítě, což ale myslim nedělal ani předtim). Řešení je sice poněkud kostrbatě, nicméně funkční a spočívá v použití prográmku PPJoy a PPJoyJoy, kdy jeden z nich emuluje virtuální joystick a druhej na něj přiřadí požadované osy. Dále je pak potřeba nemít připojenej volant ve chvíli startování ILa (jinak by v ID předběhnul knipl), ale připojit ho až později. Tim IL vidí pouze dvě zařízení (a překvapivě v tuhle chvíli je na ID1 Cyborg a Virtual Joystick až na ID2) a dělá to co jsem od něj žádal. Kdyby chtěl někdo radu víc do podrobna, nechť se ozve. I když protože je původ tohodle topicu značně staršího data, už jste možná tohle řešení objevili taky a objevuju Ameriku Úsměv

Joe Hallenbeck
JA nemel problem. Ve woknech jsem si nastavil uprednostneni zarizeni na FF joy pred neFF joyem a FF volantem a vse bezelo bezproblemu nez jsem si poridil novy neFF X52Pro ktery mi trochu roze.ral drivery od Saitek volantu a na novych uz mi pedaly k volantu nefungovali jak mely.... Vyděšený) Ale pres to vsechno muj FF joy zustal jako primarni a i Il jej ma jako ID1 Úsměv
313_FlyBoy
RY-C

hroznys
problém je, že IL nereaguje na nastavení ID ve woknech (?) ani na upřednostnění zařízení (aspoň pokud jsou USCool. Klíč podle kterýho si to ID vybírá mi je neznámej... Úsměv Když jsem dřív míval knipl i volant od Logitechu, tak nebyl problém - v logitech softu jsem si i mohl vybrat, co bude jako ID1 a co jako ID2 a IL to chápal. Kombinace Saitek knipl a Logitech volant ale prostě nešlapala tak jak jsem chtěl, ani kdybych se rozkrájel. Zkoušel jsem ID switcher, upřednostnit to nebo ono, zařízení, nainstaloval jsem ovladače starýho kniplu a v logisoftu jsem volant posunul na ID2, progooglil jsem celý internety a nic. Jediný funkční řešení je to výše uvedený Úsměv

LEON
Nedá se to ID u USB zařízení někde ve Windowsu ručně změnit? Docela by se mi to hodilo. Mám na stole dva Throttle Quadrant boxy, joystick, USB panel se spínači a pod stolem pedály, takže mám USB device 0 až device 4. Problém nastane, když si někdy Windows vzpomene a čísla USB zařízení zpřehází, to pak musím v simulátorech přemapovávat 6 os a může mě trefit šlak Smutný

https://www.rcfree.eu
Topper-Czech
Topper-Czech napsal:
K přesouvání zařízení mezi ID zkus Joy ID swapper (položka JoyIDs utility), odkaz zde: http://www.wingma...s_Utility:

Docela užitečné postřehy také zde...

http://vwings.net...ost_124918

http://vwings.net...ost_141885

http://www.e-airport.wz.cz
Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,011,763 návštěv