Vice FFB zarizeni v pocitaci / FFB jako sekundarni zarizeni
|
LesniHU |
Přidané 29-11-2008 19:47
|
Stařešina
Příspěvek: 5855
Založený: 30.09.05
|
Vi nekdo, co se stane, kdyz se zapoji vice force feedback zarizeni do pocitace, pripadne jen jedno, ktere ale nebude to defaultni hlavni? Budou se cukat vsechny stejne, nebo si windows to primarni nejakym zpusobem oblibi a ostatni nechaji lezet bez hnuti? |
|
|
|
Panek |
Přidané 29-11-2008 21:13
|
Diskutující
Příspěvek: 2105
Založený: 15.07.06
|
Když zapojíš FF joy a FF volant, tak jako na potvoru, cokat bude volatn a joy.
Hodně lidí, kteří používají pedály od FF volantů mají tuto neblahou zkušenost. |
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 29-11-2008 21:14
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 10825
Založený: 26.01.13
|
Kamarád mi asi týden zpátky říkal, že FF bude fungovat jen na primárním zařízení, ale sám jsem to nezkoušel.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
|
|
|
WT_Horrido |
Přidané 29-11-2008 21:38
|
Fusioner
Příspěvek: 10264
|
Bude cukat všechno to co budeš mít vybráno jako ovladač ve hře a pokud hra chce (podporuje) aby to cukalo...
Jestliže máš například připojen FF joy a gamepad tak rozhodně nejsou ve woknech synchronizovány na stejné vibraci
BTW z jakého důvodu by měl cukat volant když na něj není namapována žádná osa?
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
|
|
|
|
3IAP_David |
Přidané 29-11-2008 23:03
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 223
Založený: 28.09.06
|
Máš pedály namapovaný . Sem to zažil - volant skákal po stole a Evo force vyselo bez odporu ,že stim šlo lítat jak po lahvi kořalky ....
|
|
|
|
WT_Horrido |
Přidané 30-11-2008 11:22
|
Fusioner
Příspěvek: 10264
|
No to je teda divné.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
|
|
|
|
3IAP_David |
Přidané 30-11-2008 11:55
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 223
Založený: 28.09.06
|
Pedále byli jako zařízení 1 a nešlo to změnit a il všechny síly dával taky zařízení 1 a jinému nee .... a tuším ,že bylo jedno jestli máš nebo nemáš namapovanou osu .... ale prd tomu rozumim ,třeba stačilo někam kliknout a bylo to fajn ,já ti strávil docela dobu času a vyřešit se mě to nepovedlo ... i tady na svk jsem to řešil ,někde by to šlo najít (cca 9-10 /2006 )
|
|
|
|
hroznys |
Přidané 19-02-2011 19:43
|
Nováček
Příspěvek: 7
Založený: 19.02.11
|
Nevyřešil to už někdo? Mám klasickej problém: saitek cyborg evo force + logitech formula force gp a ani za prase nemůžu donutit ILa, aby se klepal (i) ten cyborg. To ze by se cukal volant by mi bylo putna - vytahnu ho ze site a je po problemu, ale ten mrtvej knipl uz me vazne s*** |
|
|
|
hroznys |
Přidané 21-02-2011 18:59
|
Nováček
|
Heuréka, tak po třech dnech usilovného googlení, zkoušení, očekávání a zklamání jsem konečně dosáhnul nirvány Saitek Cyborg se třese jak má a pedály od logitechu kormidlujou taky jak maj (a volant se neklepe, ani kdybych ho zapojil do sítě, což ale myslim nedělal ani předtim). Řešení je sice poněkud kostrbatě, nicméně funkční a spočívá v použití prográmku PPJoy a PPJoyJoy, kdy jeden z nich emuluje virtuální joystick a druhej na něj přiřadí požadované osy. Dále je pak potřeba nemít připojenej volant ve chvíli startování ILa (jinak by v ID předběhnul knipl), ale připojit ho až později. Tim IL vidí pouze dvě zařízení (a překvapivě v tuhle chvíli je na ID1 Cyborg a Virtual Joystick až na ID2) a dělá to co jsem od něj žádal. Kdyby chtěl někdo radu víc do podrobna, nechť se ozve. I když protože je původ tohodle topicu značně staršího data, už jste možná tohle řešení objevili taky a objevuju Ameriku |
|
|
|
Joe Hallenbeck |
Přidané 21-02-2011 21:11
|
Uživatel
Příspěvek: 1781
Založený: 22.04.06
|
JA nemel problem. Ve woknech jsem si nastavil uprednostneni zarizeni na FF joy pred neFF joyem a FF volantem a vse bezelo bezproblemu nez jsem si poridil novy neFF X52Pro ktery mi trochu roze.ral drivery od Saitek volantu a na novych uz mi pedaly k volantu nefungovali jak mely.... ) Ale pres to vsechno muj FF joy zustal jako primarni a i Il jej ma jako ID1
313_FlyBoy
RY-C
|
|
|
|
hroznys |
Přidané 22-02-2011 09:54
|
Nováček
|
problém je, že IL nereaguje na nastavení ID ve woknech (?) ani na upřednostnění zařízení (aspoň pokud jsou US. Klíč podle kterýho si to ID vybírá mi je neznámej... Když jsem dřív míval knipl i volant od Logitechu, tak nebyl problém - v logitech softu jsem si i mohl vybrat, co bude jako ID1 a co jako ID2 a IL to chápal. Kombinace Saitek knipl a Logitech volant ale prostě nešlapala tak jak jsem chtěl, ani kdybych se rozkrájel. Zkoušel jsem ID switcher, upřednostnit to nebo ono, zařízení, nainstaloval jsem ovladače starýho kniplu a v logisoftu jsem volant posunul na ID2, progooglil jsem celý internety a nic. Jediný funkční řešení je to výše uvedený |
|
|
|
LEON |
Přidané 11-12-2011 18:02
|
Diskutující
Příspěvek: 2076
Založený: 28.10.10
|
Nedá se to ID u USB zařízení někde ve Windowsu ručně změnit? Docela by se mi to hodilo. Mám na stole dva Throttle Quadrant boxy, joystick, USB panel se spínači a pod stolem pedály, takže mám USB device 0 až device 4. Problém nastane, když si někdy Windows vzpomene a čísla USB zařízení zpřehází, to pak musím v simulátorech přemapovávat 6 os a může mě trefit šlak
|
|
|
|
Topper-Czech |
Přidané 11-12-2011 21:30
|
Uživatel
Příspěvek: 879
Založený: 17.05.08
|
Docela užitečné postřehy také zde...