December 22 2024 06:19:32
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 11

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,751
· Nejnovější pilot: VGR-Spawn
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
ATI HD4870 vs. NV GTX260
Patrikhuhu
Tak jsem nedávno pořizoval novou graf. kartu. Prvně jsem pořídil 4870ku, ale dojem z ní jsem měl podobnej jako Tajpan:
http://vwings.net...ad_id=2422
Obraz velmi pěkný, diky Adapt. AA vyhlazené břehy (u Nvidie nelze) atp. Ale... teda spíš ALE! Fps nižší než u mé předchozí Nvidie 9600GT!! Viz:
http://vwings.net...ad_id=2276
A hlavně problém s těmi artefakty co se zmiňuje Tajpan (a plno dalších uživatelů nových ATI karet, či uživatelů nových catalystů). Zkoušel jsem různé ovladače a jejich různá nastavení, různé doporučené configy atp. Nic nepomohlo. Klasickou ukázkou je track "F4F vs. G4M". Majitelům ATIn s ovladači 8.6 a výš (možná všech 8.X) vřele doporučuju tenhle track, na něm se pravda ukáže.

Takže místo 4870ky jsem nainstaloval GTX260ku a bylo... Sice zubaté břehy, ale rychlost velká, ovladače nastaveny na max. kvalitu obrazu. V conf.ini mám water=4, effects=2 a pohoda.

Prostě musím potvrdit, že dokud se nezmění ovladače pro ATI, či Oleg neudělá nějakou další lepší sadu dll souborů, tak je míň starostí s Nvídií. Tak před rokem jsem provozoval 1950 Pro AGP s 7.11kama a žádnej problém, ale 7.11ky s novejma HD48XX nechoděj.

Takže "flejmujte" Šklebící se

WT_Horrido
Já mlčím Šklebící se
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

313_Ffajtl
mám ATI 3850 a mě to jede normálně lépe, než na ATI 9800PRO. N aívce jsem prachy neměl a mě to stačí..

TSCHUUUS!Mrknutí

http://www.313.cz/
WT_Flan
Lepsi zubaty vrabec v hrsti, nez adaptivne vyhlazeny holub na strese, co ? Šklebící se

Patrikhuhu
WT_Flan napsal:
Lepsi zubaty vrabec v hrsti, nez adaptivne vyhlazeny holub na strese, co ? Šklebící se

Přesně takhle jsem si tu výměnu zdůvodnil. Mrknutí

WT_Slava
WT_Horrido napsal:
Já mlčím Šklebící se

Ale mlčíš velmi významněÚsměv

1stCL_Fucida
NV! Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Tomik
Jediné dobré ovladače pro mou 4850-ku a IL-2 jsou "hotfix_vista32-64_dd_ccc_hd4800series_64906.exe". Jsou trochu starší, ale žádné problémy nevidím, takže OK Mrknutí (narozdíl od všech novějších, kde lodě při výstřelech dostávají takovou nafialovělou barvu, to samé platí při střelbě z palubních zbraní některých letadel..).

Jirka
Tomik napsal:
Jediné dobré ovladače pro mou 4850-ku a IL-2 jsou "hotfix_vista32-64_dd_ccc_hd4800series_64906.exe". Jsou trochu starší, ale žádné problémy nevidím, takže OK Mrknutí (narozdíl od všech novějších, kde lodě při výstřelech dostávají takovou nafialovělou barvu, to samé platí při střelbě z palubních zbraní některých letadel..).

Fialovou řeši diffuselight=0.
Od CAT 8.10 je to spravené.

Patrikhuhu
Tomik napsal:

A přehrál sis ten track F4F vs. G4M? Jinak ty fialový záblesky nejsou tak velkej problém, protože buď použiješ tebou zmiňované ovladače, nebo stačí použít z těchto ovladačů ty dvě ogl dll knihovny a nakopírovat je do adresáře šturma - ovladače pro ostatní pak můžou být klidně nové. Také změna v conf.ini hodnoty diffuselight (či jak se to jmenuje) pomáhá.

EDIT: Á koukám, že Jirka již poradil...
Upravil/a Patrikhuhu dne 14-11-2008 09:03

WT_Schmouddle
A není lepší si prostě pořídít Nvidii, vrazit do slotu, nahrát nějaké nové ovladače a zapomenout že něco jako grafická karta je v počítači?Šklebící se
[img]http://forum.il2sturmovik.com/public/style_extra/team_icons/founder_gold_en.png[/img] is not a valid Image.

www.wtigers.org
WT_Horrido
Ne, protože hledat funkční ovladač a přepínat přepínače je zabava. Úsměv
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Rufu
To že je problém v ovladačích ATI vs Il2 neznamená že Nv je lepší.Samozřejmě pokud člověk nic jinýho než Il2 nespouští tak ano, Nv nemá s touto hrou žádné veřejně ventilované problémy.
Upravil/a Rufu dne 14-11-2008 09:40

WT_Horrido
Když mám doma mezi dalšíma pěti hrama Šturma, tak mám dojem že nVidia je lepší Šklebící se
Upravil/a WT_Horrido dne 14-11-2008 09:45
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Patrikhuhu
BP_Rufu napsal:
To že je problém v ovladačích ATI vs Il2 neznamená že Nv je lepší.Samozřejmě pokud člověk nic jinýho než Il2 nespouští tak ano, Nv nemá s touto hrou žádné veřejně ventilované problémy.

Já ATI a Nvidii pravidelně střídal a nikdy jsem neřešil žádný vážný problém. Až teď s ATI. Ale Nvidia měla taky svá období:
http://forums.ubi...2531042843
Nicméně jsme na fóru o Il-2 a bavíme se o stavu současném... Mrknutí

Rufu
WT_Horrido napsal:
Když mám doma mezi dalšíma pěti hrama Šturma, tak mám dojem že nVidia je lepší Šklebící se
No jo ,ale těch dalších 5 je Il2, FB,AEP,PF,Peshka,Complete edition.Šklebící se
Upravil/a Rufu dne 14-11-2008 10:07

WT_Flan
Sveho casu jsem do ATI taky vrazil warcats ovladace jiste verze a pak na tom valilo vsechno co jsem tomu podsunul. ALe to uz je davno.Šklebící se

GC3_Chroust
Tak jsem si sel po delsi dobe zalitat a jelikoz jsem si poridil nedavno novej poc - a taky novou ATInu(4850), tak jem byl zvedavej jak to teda bude. Nastavil jsem tedy vse na max, pustil track "F4F vs. G4M" .. a byl prekvapenej ze to je v pohode (ovladace naky z poslednich mesicu). Pak jsem si zmerit rychlost a tady uz nastal problem. Tak 50% casu to jelo presne na 29 snimku, min nikdy, kdyz vic, tak to vyletelo k sedesati. Zkusil jsem stahnout nastaveni, vyhlazovani....bylo to jedno. Nakonec jsem vypnul ten AI-antialiasing (mozna to neni uplne presne) a uz je to v poho, na max nastaveni mi to zatim jednou sletelo na 48 snimku, jinak se to vetsinu casu drzi na sedesatce.

Osobne jsem tedy spokojenej, kazdopadne jsem si s tim ale chvilku pohral nez jsem zjistil kde je problem. Za ten si ale muzu sam, pac tahle volba byla standartne vypnuta a zapnul jsem si ji kdysi ja : )

606_Temp
(prave je probodavano nekolik woodoo figurek GC3_Chrousta za kacirstvi)
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin

http://no606.ic.cz/
1stCL_Fucida
Já Chrousta vožeru 29. v Pardubicích, žádnej strach, on si to vodnese Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

08-12-2024 13:02
Vypadá to, že Nvidia definitivně ruší GeForce Experience. Už se mi aktualizuje na Nvidia App.

06-12-2024 19:02
Viděl jsem jen prvních 8 sekund videa. Stačilo mi.

04-12-2024 13:31
Vlastně jako by miliony mozkových buněk vykřikly hrůzou a náhle utichly.

04-12-2024 12:50

03-12-2024 15:48
Zase po letech jsem zaskočil a tak vás všechny zdravím...borci Mrknutí

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

36,120,124 návštěv