Kamarádi piloti! Chtěl bych poprosit o radu. Rád bych z Ila graficky vymačkal co se dá, ale nevím kterou grafickou kartu zvolit, tak aby byla vhodně zvolena pro moji sestavu. Volba není otázkou peněz, vím, že se budu asi pohybovat někde mezi 5 - 10 tisíci. Poradili byste prosím? Děkuji
Počítačová sestava se skládá z komponentů:
- LG DVD R/RW/RAM H50L RBB LightScribe, Blak, bulk + SW
- Seagate 250GB 7200rpm 7200.10 SATA-3G NCQ 8MB RoHS
- Core 2 Duo Conroe E4400 2.00GHz LGA775/800MHz 2MB, box
- MSI P965 Neo-F,s775,iP965, D.DDR2, SATA2,PCle, GL,AU
- KINGSTON DDR2 2GB 800MHz Non -ECC CL5 DIMM (kit of2)
- Sapphire Radeon X1650 PRO, 256MB GDDR3, 2xDVI/TV,PCl-e
- GEH-KB-9930.BS – -CASE – černý, atx, 400W, USB 2.0
- OEM Win XP Pro CZ CD SP2c – 1pk
Za to že máš v názvu základovky můj nick ti řeknu něco o mé grafice, která je náhodou výše zmiňovaná GeForce 9600GT. Má 1GB paměti. Koupíš ji přibližně za 3 tácy a pokud jde o rychlost - Mám vše na plno, conf.ini upraven jak jen to jde na tu nejlepší grafiku, mody, které ji také vylepšují, nastavení grafiky v systému také na nejvyšší kvalitu (tak mne napadá, chcete někdo fotky, je to nádhera... ) a fps se pohybuje od 30+, takže plynulost je zajištěna i při větších bitvách....
Ještě doplním že mám AMD 5400+ (což je 2,8) a 3gigáče paměti na 667 frekvenci.... takže myslím, že by ti to mohlo fakčit. SAMOZŘEJMĚ jsou daleko lepší grafiky, ale toto je grafika - za málo peněz HODNĚ muziky, nové hry mi běží na full bez lagování (DIRT, GRID, CRYSIS), takže zas tak hrozná grafka to nebude Ale pokud chceš investovat 10 táců.... hmmmm.... to bude možná v dnešní době i trošku zbytečný luxus za který bys za dva roky až budeš potřebovat takovou grafiku zaplatil 3000-4000..... Slovo "do budoucna" nemá v dnešní době už opodstatnění - nemá smysl kupovat něco, co dnešní hry nevyužijí, jelikož až to budou potřebovat, tak cena těchto komponentů bude ZCELA jinde a budete si rvát vlasy (nehledě na to, že v té době budou daleko lepší a silnější věci, ale opět tak trošku "brzy" a "zbytečně"
Pokud se topíš v penězích, tak si vyber luxus, pokud ne, kup si 9600 nebo 9800 což je o něco lepší Já kupoval kvůli paměti.... proč, to si nechám pro sebe abych ze sebe neudělal vola
A trochu si nataktuj procesor cca na 2,6-2,8 ghz zdvihne ti to FPS tak o 10-15.A pokud nehraješ jen Ila a trváš na tom že chceš Nvidii tak jedině 9800GTX+ za 4500.Ta 9600Gt je už za 2300 tak asi levnější nebude Dazzi.
Jsou tam rozdíly, to ano...... Ale ne nijak veliké. Samozřejmě neříkám, že není lepší, moooožná je, ale u mě vede ta 9600 kvůli velikosti paměti........
Rozdíl mezi 9800GTX+ a 9600GT jsou samozřejmě velký, resp. v počtu výpočetních jednotek, ve výrobní technologii, ve spotřebě atd. více tady http://www.svetha...FA892.html nemá to cenu všechno vypisovat.
Cyberolasi ber to tak, že 9600GT je pro ila dostačující, a každý vyšší model bude dostačující taky
Jsou tam rozdíly, to ano...... Ale ne nijak veliké. Samozřejmě neříkám, že není lepší, moooožná je, ale u mě vede ta 9600 kvůli velikosti paměti........
Rozdil mezi 64 stream processory a 128 stream processory je IMO sakra znat.
Díky hoši, jsem docela rád, že se nakonec volba ustálila na 2 typech, což mi značně usnadnilo orientaci v džungli nabídek na internetu. Díky moc, jako vždy jste mi pomohli, díky všem. cyberOlas
vyjadrili jste se tu ke slabemu zdroji, grafice a procesoru, tak snad uz jen pridam ten disk
mit jakoukoliv hru na systemovem disku je velmi nestastne, system se jako takovy nafukuje cachovanymi daty z prohlizecu, dokonce i pri ukladani stahovanych souboru na druhy disk vsechno napere do tempu na C: a az po uspesnem ukonceni stahovani kopiruje obsah na puvodne zamyslene misto druheho disku
ja bych tam tedy videl DRUHY DISK s takovou 30GB partition hned na zacatku, kam bych toho sturmovika instaloval
a proc na zacatku ?
na zacatku (na vnejsi strane) maji disky nejvetsi prenosovou rychlost a cim vice stredu disku tim je rychlost pomalejsi a to az o 40% (zalezi na konstrukci)
clone9cz napsal:
vyjadrili jste se tu ke slabemu zdroji, grafice a procesoru, tak snad uz jen pridam ten disk
mit jakoukoliv hru na systemovem disku je velmi nestastne, system se jako takovy nafukuje cachovanymi daty z prohlizecu, dokonce i pri ukladani stahovanych souboru na druhy disk vsechno napere do tempu na C: a az po uspesnem ukonceni stahovani kopiruje obsah na puvodne zamyslene misto druheho disku
ja bych tam tedy videl DRUHY DISK s takovou 30GB partition hned na zacatku, kam bych toho sturmovika instaloval
a proc na zacatku ?
na zacatku (na vnejsi strane) maji disky nejvetsi prenosovou rychlost a cim vice stredu disku tim je rychlost pomalejsi a to az o 40% (zalezi na konstrukci)
No, tak to je mi teda novinka..... (myšleno doopravdy a ne ironicky)... mám 2 hadry a vždy když instaluji hru tak ji instaluji standartně do programfiles.... a mám vždy dobrý pocit, že to dělám dobře a vono neeee Mám druhý harddisk, otázka je, jestli to doopravdy pomůže... fakt jo jo?
No já mám úplně novou Asus ENGT 260 PRO (ZDE). Je to taková výkonnější 260ka, přičemž v části aplikací zhruba dosahuje výkonu 280ky a cenově je hlouběji pod ní.
Včera jsme se tak nějak bavili s kamarádem z letky o FPS (konečně se za to nemusím tak stydět) no a on se jako chtěl vytahovat, že má teď na novým kompu okolo 65..no když jsem mu řekl, že já mám v plných detailech, 1600*1200, 8Q vyhlazování a 16 anizo přesně 100 FPS, tak říkal, že nikdo nemůže mít 100 FPS, načež jsem odvětil: Ano, to je tím, že můj obstaróžní monitor více nedovolí . Nicméně v ILovi už tolik nevadí, jestli 100, 120, nebo 80. Ale ten výkon je sakra znát ve Flight Simulatoru X a totálně neoptimalizovaných addonech k Microsoft Train Simulatoru (když mě naštvou moji drazí piloti v letce, tak jedu Praha - Blava a jsem šťastný) možná s trochou štěstí na tom pojede o BoBík. I když to už asi budu mít nový komp..možná budu mít i děti a možná i vnoučata
Upravil/a 1stCL_Fucida dne 19-09-2008 13:24
nee, pokud mas rozdeleny disk na C a D, tak to bude celkem k nicemu, protoze ti hlavicky budou cestovat z partition C na D a zpatky
musis mit fyzicky disk na system a fyzicky disk na sturmovika, kdy jeste u toho druheho fyzickeho disku vytvoris relativne malou partition v te nejrychlejsi oblasti disku
ja to mam osefovane takhle, ale to mam jeste dva dalsi disky na strihani videa, tedy 2 dalsi jenom proto, aby nedochazelo zaroven ke cteni a zaroven k zapisu na jednom fyzickem disku
[img]http://clone9.stopiv.cz/gallery/albums/others/disky.gif[/img] is not a valid Image.
Dobře, a kdybych teda měl 2 disky a na jednom systém, a na druhém Ila, tak kde je nejlepší mít: Program files, Documents a kde swap file?
Mám za to že by to pak mohlo mít dost značný vliv i na rychlost systému samotného a také jiných programů.
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
aalf napsal:
Dobře, a kdybych teda měl 2 disky a na jednom systém, a na druhém Ila, tak kde je nejlepší mít: Program files, Documents a kde swap file?
Mám za to že by to pak mohlo mít dost značný vliv i na rychlost systému samotného a také jiných programů.
to je jednoduche
data, ke kterym pristupijes casto, musis dat co nejvice vedle sebe (fyzicky na disku)
a data, ktera chces cist rychle, umistis co nejvice na zacatek disku
teoretisky, pokud budes mit 1 disk a zacnes zaznamenavat textovy log ze sturma, tak ti pri jakekoliv zadosti systemu o cokoliv na disku muzou jezdit hlavicky sem tam, coz je zbytecne, sice naprosto zanedbatelne, ale ...
pokud k tomu pridame nahravani NTRK se 100% vytizenim CPU pri litani IL-2, tak uz to bude meritelne a mozna i viditelne, pri tom nahravani se ti totiz jeste muzou dotahovat skiny letadel a skiny pilotu
IL-2 tedy nebude delat nic, jak si leckdo mysli, ale bude zapisovat log, log udalosti z konzole, skiny, ntrk a to nepocitam ruzne aplikace, ktere by si mohli usmyslet cokoliv kontrolovat
nechci teda vypadat, ze bych podcenoval vykon IDE disku, ja jim akorat nedam prilezitost a tim, ze zmencim prvni partition na 10% disku, usetrim cas pri presouvani hlavicek ze zbyvajicich 90%
Upravil/a clone9cz dne 19-09-2008 17:38
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.