Taky jsem před časem něco podobného hledal a zkoušel pár podobných prográmků bez nějakých větších úspěchů. Tak jsem pokračoval v "ruční" konverzi podle tabulky. Nedalo mě to a zkusil jsem tenhle znova (myslím že jsem ho taky testoval) se stejným výsledkem - požitelný jenom jako konvertor diakritiky na text bez diakritiky, což umí i některé textové editory. Napadlo mě, že na to nemusí být specielní program, že na to udělám makro do wordu ale když jsem ho zkoušel, zjistil jsem u některých messagí, že se třeba "ů" a i pár dalších znaků nechce překonvertovat. Ve finále mě to přestalo bavit ale hned potom jsem našel potřebnou funkci v českém PSPad Editoru verze 4.53 (www.pspad.com). Tak jak na to? Message, které chcete převést do formátu pro správné zobrazování ve šturmovi (jak už někde Enjoy psal, je to Unicode) otevřete PSPadem v nástrojích vyberete uživatelské konvertory a skoro až na konci vyberete "Chars to UNICODE entity", dáte OK a máte hotovo. "Unicode entity to chars" funguje přesně opačně a převede unicode znakování do čitelné podoby.
Já to opravdu dřív nevěděl a kdyby se to opravdu samo překládalo, to by byla bomba .
Jinak ve Wordu message ukládej jako prostý text nebo rtf. Potom by ho měl pspad bez problémů načíst.
Pro Bleskovéhopodrse - tabulky, podle kterých pspad konvertuje znaky jdou všechny editovat. A není nic těžkého napsat nové. A jinak k čemu je Unicode(UTF8) dobré?
A ještě jednu geniální věc jsem v pspadu objevil - lorem ipsum, což je generátor textů podle nějakého slovníku (českého/latinského) volitelně i jako báseň. Tady je malá ukázka
Lorem ipsum dolor sit amet
Consectetuer fermentum Curabitur dolor mauris
Convallis eu orci ut vel
Cursus libero elit tempus eros
Massa rhoncus volutpat felis Nam
Lorem tincidunt consequat commodo tristique
Sapien tempus felis Nullam Duis
Vel auctor Nulla nunc ac
Phasellus Integer aliquet semper volutpat
Lacus Curabitur elit ac est
Orci wisi quam mauris lorem
Nec auctor vel tellus urna
Orci ligula lacus consequat euismod
Elit a quis Duis quis
Zvlášť ta latina vypadá uvěřitelně. Sice blbost ale zajímavá.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.