January 20 2026 03:23:21
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,759
· Nejnovější pilot: Kubas
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - diskuse
 Vytisknout diskuzi
IL-2 Stab
ondravojta
Mám Ila 1946, českou verzi 4.08m
V nastavení jsem měl na výběr maximální rozlišení pouze 1024×768 (pokud nepočítám širokoúhlá), a to na LCD s rozlišením 1280×1024 nevypadalo moc dobře. Tady jsem se v nějakém topicu dočetl, že se s tím dá hrát pomocí programu IL-2 Stab. Stáhnul jsem ho a nainstalovat. Rozlišení šlo nastavit na 1280×1024, takže paráda. Hru už ale nemám česky. Můžu jí nějak dostat do češtiny? A také mi v hlavním menu il-2 stab nefunguje položka 1946 Setup - napíše to: Unable to lunch C:\Progra ... \IL2SETUP.exe (asi to bude tím, že tam není il2setup.exe, ale il2set.exe) Je to normální, nebo ne? A dá se nějak vrátit hra do původního nastavení?

1stCL_Fucida
Do původního stavu asi jen reinstallem..nebo nejde ten soubor jen přejmenovat?
Jinak nastavení rozlišení si můžeš udělat sám. Mrkni na soubor conf.ini, otevři si ho třeba v Poznámkovém bloku a najdi si tam tuto sekci:

[window]
width=1280
height=960
ColourBits=32
DepthBits=24
StencilBits=8
ChangeScreenRes=1
FullScreen=1
DrawIfNotFocused=0
EnableResize=0
EnableClose=1
SaveAspect=1
Use3Renders=0

Důležité jsou ty tučně zvýrazněné. Abys zachoval správný poměr stran, tak si teď nejsem jistý, jestli musíš mít SaveAspect=0, nebo =1. Kdyžtak vyzkoušej obě možnosti Úsměv
IL-2 Stab je dnes snad už úplně nepotřebná záležitost.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

310_Podrs
SaveAspect=0 je správně...

http://www.310raf.com
ondravojta
Díky moc. Už to funguje. Přeinstaloval jsem ho a akorát to přepsal v tom texťáku.

ondravojta
Tak se vyskytl další problém. Možná souvisí s výše napsanými věcmi, tak zde navážu.

Včera, ještě než jsem nainstaloval IL-2 Stab, jsem zkusil poprvé hrát online. Připojil jsem se na server AH. Vše šlo ok.

Dnes (po přeinstalování sturma a odstranění il-2 stab.) jsem se chtěl opět připojit a po napsání adresy a kliknutí na připojit mi téměř okamžitě vyskočí:

Connection attempt to remote host failed. Reason: Connection Lost

Nevím co s tím. Zkusil jsem restartovat pc a router. Vypnout firewall a hrál jsem si v nastavení sítě v setupu Sturma. Pořád to samé. Dělá mi to i na jiných serverech. Akorát, když se chci připojit na AH "tréninkový a akrobatický" server, tak ještě před tou chybou stihne vyskočit okno pro zadání hesla. Pak to ale zkončí stejně.

Nevím jestli to nemoh rozhodit právě IL-2 Stab, který tam byl nainstalovaný. Už mě to pěkně štve Smutný Asi to budu muset zkoušet znova přeinstalovávat.... Smutný Smutný
Upravil/a ondravojta dne 22-06-2008 12:12

606_Temp
a patch 4.08 jsi nezapomnel nainstalovat?
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin

http://no606.ic.cz/
ondravojta
Ne. Mám rovnou instalaci české verze Sturma 1946 ve verzi 4.08m

ondravojta
Takže úspěšně vyřešeno.

Protože se minule il-2 stab odinstalovával nějak "hašišácky", tak jsem ho teď nainstaloval znova. Restart. Odinstalovat il-2 stab. Restart. Odinstalovat Sturmovnik 1946. Restart. Nainstalovat Sturmovik 1946.

A jede to. Sem si oddych. Kůli návratu po několika letech ke Sturmovi jsem si koupil nový joy, tak bych byl rád, kdybych si ho trošku užil.

Takže teď už jenom po třetí během dvou dnů předělat ovládání .. ufff ... a mužu letět Mrknutí

FK_Rychtyg
ondravojta napsal:
Takže teď už jenom po třetí během dvou dnů předělat ovládání .. ufff ... a mužu letět Mrknutí

Weidmannsheil!

clone9cz
ondravojta napsal:
Takže úspěšně vyřešeno.

Protože se minule il-2 stab odinstalovával nějak "hašišácky", tak jsem ho teď nainstaloval znova. Restart. Odinstalovat il-2 stab. Restart. Odinstalovat Sturmovnik 1946. Restart. Nainstalovat Sturmovik 1946.

A jede to. Sem si oddych. Kůli návratu po několika letech ke Sturmovi jsem si koupil nový joy, tak bych byl rád, kdybych si ho trošku užil.

koukam, ty se s tim nemazes, zadny polovicaty reseni, vytej u modrych Úsměv

http://www.wwii-illusion.net
1stCL_Fucida
Jo, ten se s tim nese*e Úsměv To se mi líbí Úsměv

czs_scharck
. . . he héé, to je nějakej plíživej druh agitace ? Šklebící se
CSL/I_Scharck <iíi=< 59

1stCL_Fucida
No až se zeptá, jak dostat na mašinu Hakenkreuz a jak odstranit z Fw 190 tu zasr* lištu, tak to teprve bude agitačka Šklebící se

313_123
a asi sem moc červenej
a stab používám
a takový problémy nemám a neměl jsem
a šturm de česky

ps:
ta hvězdiča v různých slovech je trapná
bud se naučte datlovat sprostě pořádně
nebo prostě datlujte slušně
Upravil/a 313_123 dne 23-06-2008 06:24

3BAP_Cassius Chaerea
Numero ne*er.
Upravil/a 3BAP_Cassius Chaerea dne 23-06-2008 08:54

Hiltos
3BAP_Cassius Chaerea napsal:
Numero ne*er.

... neber? :-)

Wulfi
pos.r ?? Úsměv

ondravojta
...ale je tu hezky :-)

313_123
vid

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

13-01-2026 15:22
touch & go jde i bez podvozku https://youtube.c.
..906nYc3PZR

01-01-2026 13:45
Spitfire Over Berlin Šklebící se https://youtu.be/.
..5VhM8uOx67

31-12-2025 14:37
Přeji všem, aby nový rok přinesl dny plné radosti, hezkých okamžiků a inspirace pro všechny plány.

23-12-2025 20:47
19.12. bylo výročí úmrtí Aloise Alzheimera. Nikdo si nevzpomněl.

18-12-2025 17:22
Padá databáze, něco si přej!

17-12-2025 11:06
K Vánocům si kupte RAM Šklebící se

16-12-2025 17:30
kdybyste nevěděli co k vánocům Úsměv https://youtu.be/.
..6x4ODnwcGu

14-12-2025 08:41
Pohodový vánoční čas všem přeju. Děkuju, že jsem vás mohl poznat ... najít svobodu a poznat něco víc.

11-12-2025 18:43
Vylez si tam sám, Tylere, mě bolej nohy Úsměv Žádné tři židovské knihy nebudou! Šklebící se

07-12-2025 13:51
Niitaka yama nobore!

39,116,716 návštěv