December 22 2024 06:27:36
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 13

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,751
· Nejnovější pilot: VGR-Spawn
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
VUZIX iWear VR920
cyberolas
Už jste někdo vyzkoušel tuto věcičku (VUZIX iWear VR920) na Sturmoviku? Je to opravdu takový zážitek jako inzerují? Názory v diskusích se různí, ale o zkušenostech na Ilovi jsem se nikde nedočetl.

clone9cz
jde ti primo o VUZIX iWear VR920 Head Mounted Display nebo o technologii samotnou ?

http://www.stereo...om/hmd.htm
http://www.stereo...splays.htm
a http://www.i-glas.../hmds.html, ktere jsem si vyzkousel

jak jsme na to ve sturmoviku s 3D zobrazenim
1. zamerovaci kriz neni umisten ve 3D prostoru
2. ingame chat neni umisten v 3D prostoru

otazkou je:
prinese mi to nejakou vyhodu oproti monitoru s rozlisenim 1920x1200 ? pro ten pocit si to prece kupovat nebudu, ze

EDIT: taky jestli mas nVidii
Upravil/a clone9cz dne 30-05-2008 14:45

http://www.wwii-illusion.net
cyberolas
O technologii samotnou, pořídil jsem si Track-IR a ten mě posunul úplně do nové dimenze, tak hledám něco dalšího. Áha, nVidii nemám, co z toho pro mne plyne?Zamračený

clone9cz
to je otazka, nVidie se z nejakeho duvodu zacla lepe prosazovat ve stereo zobrazeni, ne ze by to ATI neumela, ale asi na nich nejaka zavada byla (mozna jeste je)

... pro nVidii bylo stereo zobrazeni zjevne svaty gral, protoze dotahla drivery do funkcni podoby prave ve chvili, kdyz se zacaly prosazovat technologie podporujici stereo zobrazeni. A tak se stava, pokud najdes nejakou stereo hracku, ze do softwarovych pozadavku pripisou "hlavne nVidia stereo drivery" ... a ty jaksi nebezi na ATI, ze Úsměv
Upravil/a clone9cz dne 30-05-2008 17:04

Letka 13 Papa
il2 nebezi pod 3d afaik
teda bezi ale s nespravnym zobrazenim roznych ploch a pod.
skusane s 3d okularmi a myslim 93.71
dajte vediet keby sa to zmenilo...

cyberolas
Aha, děkuji za info.

alfik
Ne, neběží. A pochybuji že by se to změnilo, znamenalo by to v podstatě přepsat celý program, protože to nesprávné zobrazování popředí - pozadí se týká terénu, objektů i letadel. Taky jsem to prubnul.
A z tohoto důvodu to nebude nejspíš umět ani BoB protože začal být psán ještě před tím než se objevily knihovny pro zobrazování 3d...
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus

clone9cz
k tomu, aby to bezelo ve stereu neni treba nejaka specialni modifikace enginu hry, jen je treba, aby vsechny objekty byly ve 3D a ne jen tak vypadaly (mozek se rad necha oklamat, staci mu perspektiva se stinovanim a mame tu 3D hru, kteda ve stereu nikdy nepobezi)

... pak uz staci jenom zajistit, aby program komunikoval s drivery, kdyz si reknou o obrazek z mista leveho a nasledne praveho oka

alfik
Jasně, jenže ani 3d modely samy o sobě nestačí - ještě je třeba je pootáčet o paralaxu - to je to co píšeš jako "aby program komunikoval s drivery, kdyz si reknou o obrazek z mista leveho a nasledne praveho oka".
A tyhle knihovny pro drivery graf. karet se začaly psát asi tak kolem roku 2003. Obávám se že ani v BoB není jádro psáno tak aby posílalo dva výstupy, což je pro to 3d zobrazení nutné.
Je taková fičura na pseudo3d, je to v tom že existují programy které se jakoby zařadí mezi výstup z programu a vstup grafárny a přepočítávají "vzdálenost" jednotlivých "objektů". Ale nedokáží to dost dobře v tom FPS jaké je pro simulátory nutné. Navíc i to musí ten program trošku podporovat, a to Šturm nedělá. Navíc, stejně by to fachčilo jen když bychom se dívali na letadlo proti obloze, tam je dostatečný "rozdíl vzdálenosti". Objekty na zemi jsou při pohledu z letadla příliš blízko země.
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus

alfik
Píšu to polopaticky, tak mě prosím odborníci nekamenujte Šklebící se

clone9cz
kdysi jsem se snazil o jakysi prepocet citlivosti 21" monitoru pri uziti stereo zobrazni v adekvatnim rozliseni a FOV

Stereo zobrazeni (prakticka vyuzitelnost u objektu do vzdalenosti realnych 50m)

samozrejme, ze slo o teoreticky vypocet neopirajici se o vlastnosti lidskeho oka, pokud se nad tim ale clovek zamysli, tak musi dojit k zaveru, ze to pro litani stereo zobrazeni vubec nikdy nebude potrebovat - obrazek z paintu bohuzel nekam zmizel, mrknu se po nem

PS: mozna to vypada jako silenost, ale jde o vypocet vzdalenosti, ve ktere dostane leve i prave oko, pri uziti stereo zobrazeni, stejny obrazek na danem zobrazovacim prvku
Upravil/a clone9cz dne 31-05-2008 23:48

alfik
Jo jo. Přesně. Děkuji.

alfik
Jen ještě dodám že právě tohle umožňuje prakticky využitelnou navigaci podle nebeských těles. Přepočítávat sférické trojúhelníky pro velikosti stran až 40 000 km je pro magory. Naštěstí, ve vzdálenostech ve kterých se Měsíc (a tím pádem i Slunce apod.) nachází se dá aproximovat na rovinné trojúhelníky, a rozdíl ve výpočtu je významně (= v řádech) menší rozdílu vypočtených hodnot. Takže, vyjde-li vám že jste nad cílem, jste nad cílem Šklebící se a laskavě bomběte!

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

08-12-2024 13:02
Vypadá to, že Nvidia definitivně ruší GeForce Experience. Už se mi aktualizuje na Nvidia App.

06-12-2024 19:02
Viděl jsem jen prvních 8 sekund videa. Stačilo mi.

04-12-2024 13:31
Vlastně jako by miliony mozkových buněk vykřikly hrůzou a náhle utichly.

04-12-2024 12:50

03-12-2024 15:48
Zase po letech jsem zaskočil a tak vás všechny zdravím...borci Mrknutí

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

36,120,203 návštěv