November 24 2024 01:17:21
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 13

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - Letadla - technické a taktické informace
 Vytisknout diskuzi
Cobra a vyvrtka
Mungo
Na Airwarfare je clanok, ako dostat kobru z vyvrtky:
http://www.airwar...fb_p39.htm

Zial neviem aky je stary a akemu letovemu modelu zodpoveda. Skusal som to podla toho postupu, ale k nicomu to neviedlo. Proste prudko pritiahnem a stroj ide do vyvrtky, ktora je takmer okamzite plocha. Pritiahnutie a vykopnutie v smere rotacie neurobi absolutne nic, ked vykopnem proti, knipel vpred a kridelka proti rotacii, tak dosiahnem nanajvys, ze lietadlo pada po spirale cumakom k zemi, ale stale je nemozne vyviest ho z toho - nech som s motorom a ovladanim robil cokolvek, akurat som sa vratil k plochej vyvrte.

Existuje nejaka moznost, ako tu masinu z toho dostat?
Upravil/a Mungo dne 19-11-2005 16:14

eduardk
Ide to podstatne ťažšie ako v 4.01. Musíš vykopnúť kormidlo proti smeru otáčania, klapky full, plyn dole, vyváženie ťažké na nos. Akonáhle začneš točiť čumákom k zemi ako si spomínal pritiahni a vzápätí potlač. Ak však nemáš výšku aspoň 1500 m. radšej skáč

Mungo
Hmm, mam pocit, ze to funguje nahodne. Skusal som to z 5000m, ale podarilo sa mi to vybrat tak mozno 2-3 krat z 15-20 pokusov. Skusal som zo zvedavosti vysunut podvozok, pridavat plyn a pod., ale nejake riesenie som neobjavil.

GC3_Messik
nejlepším řešením je prevence. Jediné kdy to opravdu u cobry je zlé pokud vás překvapí němec a ošije vás do křídla. Okamžitě cobra jde do vývrtky.
Upravil/a GC3_Messik dne 19-11-2005 19:52
Išak je ten nejlepší! pozn. v roce 33 Mrknutí

gc3normandie.over.cz
Mungo
Ano, to ja viem, ale to plati u kazdeho lietadla, akurat u kobry obzvlast. Mna zaujima, ci je to proste definitivne stratene, alebo sa s tym da este nieco robit - a ake su sance.

eduardk
No ani mne sa to vždy nepodarí, ale tá úspešnosť je podstatne vyššia, aj keď mám pocit, že hodne závisí aj na tom, či už máš poškodené krídla, chvostové plochy atd.

1stCL_pbarry
u nas na prochorovce sem z vysky osolil kobru ktera spadla do spinu, borec ji nakonec vybral. Myslim zes to byl ty messiku Vyděšený docela vykon Mrknutí

barryk.webz.cz
CR_ARNOLD
Tak mi to nedalo a mé postřehy jsou takovétoVyděšenýkamžitě dát naplno kontra nohu ale pozor,hned netlačit ale naplno přitáhnout a nechat cobru dokud se ve vývrtce nestabilizuje.a až teprve vrtá čumákem dolů,tedy v normální vývrtce, potom teprve rázně naplno potlačit,jakmile se začne zastavovat rotace,ihned dát nohy a knipl do neutrálu,jinak jste okamžitě v opačné vývrtce.
Zde přikládám track[url]vwings.org/upload/Arnold/SpinP-39.ntrk [/url]
Schválně to omrkněte:yes:
Ještě jsem zapoměl,vždy křidélka v neutrálu a na volnoběhu.
Upravil/a CR_ARNOLD dne 20-11-2005 00:01

www.presneletani.cz
GC3_Messik
1stCL_pbarry napsal:
u nas na prochorovce sem z vysky osolil kobru ktera spadla do spinu, borec ji nakonec vybral. Myslim zes to byl ty messiku Vyděšený docela vykon Mrknutí

jj no ten den mě pak nahoře osprchnul do křídla Fuči a z 5 + jsem jen točil a točil..Úsměv
Išak je ten nejlepší! pozn. v roce 33 Mrknutí

gc3normandie.over.cz
BP_Tyrl
eduardk napsal:
Ide to podstatne ťažšie ako v 4.01. Musíš vykopnúť kormidlo proti smeru otáčania, klapky full, plyn dole, vyváženie ťažké na nos. Akonáhle začneš točiť čumákom k zemi ako si spomínal pritiahni a vzápätí potlač. Ak však nemáš výšku aspoň 1500 m. radšej skáč

Zkoušel jsem to a opravdu to funguje. Jediný zádrhel může nastat pokud do akce zapojíte i křidélka. Což hrozí zejména majitelům twistu.
Dále jsem při studiu vývrtky došel k názoru, že nejčastějším problémem prvotního stádia je okamžik kdy pilot zjistí, že začíná přepadávat. Většinou v pudu sebezáchovy škubne kniplem a tím si to podepíše. Mě se osvědčilo v okamžiku, kdy zjistím že jdu do vývrtky nejlépe okamžitě pustit knipl, případně letoun mallilinko připostrčit. pád přejde do půl sudu a následnou souhlasnou mírně klesavou zatáčkou lze letoun v pohodě ustálit.

310_Ikar
Ted jsem na to kouk Arnolde, a musim rict ze skvela prace.
Pekne uvedeni do vyvrtky a super vybrani. Fakt je ze u ty Cobry je pekne hnusna.
Zkousel jsem to nekolikrat a funguje to super. Nejdulezitejsi je podle mne pracovat s rizenim HODNE citlive, ale to prave u Cobry plati dvojnasob. Pak je to vynikajici ero. Holt to neni ero pro kazdyho :-)
Upravil/a 310_Ikar dne 20-11-2005 14:02

www.310raf.com
3IAP_Momo
Arnolde, hezky!....fakt to krásně funguje...takže žádné potlačení, ale nejdřív přitáhnout...skvělý fígl Mrknutí a pak že to nejde Úsměv paráda...

http://jaja.kn.vutbr.cz/~krupa9/
Ucho
Jak se to začne trhat, jednoznačně rychle potlačit. Vybírání vrtule je už řešení chyby.
Žije, žije ve stepi jeden v suché otepi.
Druhý v láptích pod pařezem, třetí v díře mezi bezem.
Ať si jsou, tam kde jsou. Ať sem na nás nelezou.

CR_ARNOLD
To máš pravdu,ale řešíme tu co dělat,když už v té vývrtce jseš.A Cobra je v ní dost rychle.Úsměv

www.presneletani.cz
Ucho
A není lepší nechat vývrtku testovacím pilotům a lítat bez ní? :-)
Žije, žije ve stepi jeden v suché otepi.
Druhý v láptích pod pařezem, třetí v díře mezi bezem.
Ať si jsou, tam kde jsou. Ať sem na nás nelezou.

CR_ARNOLD
Jsem pro,ale zatím se mi to nedaří.Šklebící se A bohužel myslím,že v tom nejsem sámŠklebící se

www.presneletani.cz
Hoper
CSL_Ucho napsal:
A není lepší nechat vývrtku testovacím pilotům a lítat bez ní? :-)

nechat vývrtku testovacím pilotům ? a čím si pak mi, obyčejní, budem otevírat víno ? usekávat hrdla usekávají jen barbaři Úsměv

AH_Cutora
Mno nevim jak P39, ale muj univerzalni postup na vybirani vyvrtky v podstate u vsech letadel:

- stahnout plyn
- noha kontra
- potlacit. Tady zalezi na letadle, nektera letadla musim razantne na plno, u nekterych staci jen mirne. Kdyz to prezenu, tak se muze stat, ze letoun vyberu na zadech.
- kridelka v neutralu!
- pokud jsem v ploche a nechce to jit ven, nouzovy postup je klapky na plno a podvozek ven at to zbrzdi a spadne po cumaku dolu a rozbehne se
- hned jak to prestane vrtat zavrit podvozek a zavrit klapky at je v tom stremhlavu neznicim a lip se to rozjede.
- opatrne tahat a vybrat stremhlav. Bez kridelek, korekce nohama.

pokud nespadnu do vyvrtky 300m nad zemi, nebo nejsem poskozen, tak vybiram spolehlive v podstate s cimkoli.

zajaczik
http://youtube.com/watch?v=zZCi2hdcTk4

jak na toMrknutí

606_Temp
Potreboval na to 1300m, tady http://www.youtub...9FrJSaXXNo to je vybrany z vysky 1km (na konci) Ale popravde me se to nedari ani z tech 2 km :-D
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin

http://no606.ic.cz/
Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,030,593 návštěv