May 03 2024 14:29:57
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 8

· Piloti on-line: 1
magot

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » Speciální mise
 Vytisknout diskuzi
Jak dal s velkymi specialkami?
3IAP_Dryjo
letky by vybraly jednoho zastupce plus dva nahradniky, jinak by to probihalo jako klasicky mistrovstvi v cemkoliv..pocet divaku by byl omezen, kvuli lagům, nahraval by jen jeden..planeset by byl danej predem na kola, samozrejme oba stejny letadlo..takze by se piloti mohli predem pripravit..byly by v nem na pilotaz jednoduchy i slozity letadla vsech moznejch narodnosti, aby nikdo nemel vyhodu porad..ceny..no, tady este nevim, leda, ze by nekdo zasponzoroval vymenou za podekovani organizatoru..Šklebící sejo a nakonec se omlouvam, za to jak pisu, ale uredniciny mam dost z prace..Mrknutítak kdyby to nekomu vadilo..tak vi co muze delatŠklebící seMrknutí
 
1stCL_Fucida
V minulosti byly pokusy organizovat podobnou akci podnikány opakovaně, zhruba jednou do roka. Nikdy se to nesetkalo s větší odezvou. Jen tak mimochodem sis vybral vlákno, které k tomu nepřísluší Úsměv


Vonty: co bylo špatně na Kurlandu (kterém?)?
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
3IAP_Dryjo
Tak sem byl odkazan do prislusnych mezi. Fuci diky za odpoved, pockam a jestli zajem opravdu nebude, neda se nic delat..ohledne vlakna..co se da delat, nechtelo se mi zakladat nove a prislo mi, ze to svym zpusobem take ma co do cineni s vlaknem "Jak dal s velkymi specialkami"..Mrknutí
 
3IAP_Dryjo
cloniku, hodis me do novyho vlakna, kam uznas sam za vhodny?dik mocMrknutí
 
Lekk
Dryjo - tohle je probíráno v rámci vlákna o ESL - asi jediná organizace, která skutečně ty dogfighty organizovaně dělá. V našich českých zemích se to zatím nesetkalo s odezvou. Jinak ESL jede a je tam možnost jak single tak dvojic. Kdyžtak se jukni do vlákna o ESL.

Jinak jak dále se speciálkama:

popravdě si myslím, že sme vyčerpaný - chybí nám nápady a energie dělat něco nového, nebo vymýšlet něco originálního.

Největší prudou jsou bohužel absence STABILNICH serverů/serveru pro pořádání masakru o 60 a více pilotech.
Kdysi to byl uspěšný LION server, v současné době se zkoušely AH akro, ale bohužel - všichni víte jak to dopadlo.

Jako další pak si myslím, že nám chybí glorifikace speciálek - IMAGE, že učast na této akci je to nejvíc co se muže pilotovi povést. Pak by byly zájemci i ze zahraničí. Pro podporu tohoto stavu nám chybí jednoznačně stejně smýšlející piloti, kteří vědí do čeho jdou a ocenují i to, že si nevystřelí (něco jako esprit de corps, či radost z "reality" poletu). Bohužel samotné následné zhodnocení nám ukazuje, že co pilot to názor.

Proto navrhuji:
zavést několik hodnotících kriterií, která nám budou dopředu říkat, jak se specka postavena a co od ní mužeme očekávat.
1/ Realism (nastavení serveru)
2/ History (planeset a dobové reálie/zbraně apod.)
3/ Balance (Blue / Red / Neutral) - výhody jednotlivých stran - např. Adlertag a Tora,tora,tora budou vždy Blue - D Day/ Level HIGH budou vždy Red - umělé vyvážení počtu letounů je Neutral
4/ Targets - splnění cíle, časový usek, eliminace protistrany apod.
5/ Estimation - co tvurce očekává od účastníků - a zde bych apeloval na pravdivý popis hlavního cíle specky (např - převážně se jedná o patrolu nad uzemím, nebo hlavní je přežít, nebo budete čekat na startovací okno i pár hodin apod.)

Po zaletění specky bych klidně ohodnotil jak moc se skutečně specka podobala uvedeným parametrum a to klidně i formou hlasování. Výsledkem by byl jasný metr co je co a co se líbí. Zároven by lidi věděli, do čeho jdou.

Bohužel bez funkčního serveru se asi 60 lidí na nebi jen tak neutká.
V souvislosti se serverm musím připomenout jednu věc - WOE bylo dříve velmi nestabilní hlavně v nočních hodinách, ovšem v poslední době je i při plném obsazení polet naprosto bezproblémový. Nemužou si kucí 312 a AH předat info co se poladilo a kde - pokud tedy stále platí, že AH server se muže používat na specky. V opačném případě je potřeba začít od tvorby special serveru, který bude skutečně jen pro specky a podílet se na něm budou jen ti kdo jej budou chtít využívat.

Mrknutí
 
3IAP_Dryjo
lekku dik za odpoved, ale o ESL vim. ten muj navrh byl udelat si interni zavod, kde by se srovnali ti nejlepsi z ceske sceny potazmo legendy z svk..nebudu jmenovat, este by se nafoukli..Šklebící seale kazdy ma svoje vzory, i ja a me by jen zajimalo, jak by to vypadalo,kdyby se utkaly tyto legendy spolu..tot vse. nabidl jsem organizaci v pripade zajmu, kdyz zajem nebude, toz, co se da delat..Mrknutí
EDIT: carkaÚsměv
Upravil/a 3IAP_Dryjo dne 11-11-2008 15:32
 
311_Tank
Obcasnou zabavou v nasi letce jsou letecka zavody (prolitani trate podle branek nebo neco ala redbul air race). Kupodivu je to velka prca a imo by ztoho byla vetsi zabava nez zase nejaky sestrelovani Úsměv

Q: vydrzi ten must poletet to celi na boost se zavrenym chladicem ?
A: jasne bez problemu...
800m pred cilem se mi definitivne zadira motor... Šklebící se
 
CSL1_Vonty
ad lekk
chce to vedet do jakejch parametruu tu specku muuzu zasadit , lidi se najdou - viz tora tora (a to je prevaazne bombardovaanii japkama) ostatnii uz neni tak hroznyy
 
http://www.czletka.zde.cz/
Lekk
Vonty..jenže tady se snažíme najít nějaký další směr vývoje akce zvané speciálka - případně najaké standarty pro ně. popravdě sám nevím ani co je tímto vláknem myšleno ani co s těma speciálkama dáleŠklebící se - ono se dost těžko definuje něco co vzniklo jaksi spontáně díky možnostem IL a nezájmu Olega.

Co máš na mysli těma parametrama? - jako období a planeset..nebo úkoly a cíle.

Podle mě specku odlišuje od dogfightu jen jedna věc - pevně stanovený cíl, který všichni zučastnění respektují. IMHO muže být cíl jakýkoliv. Pokud se pak neudělá bota ve vyvážení planesetu nebo history podtextu (něco jako BOB ve schwalbkách) tak by se mělo najít dost pilotů aby se to dalo zalítat.

Jak si tak uvažuju tak asi smysl tohohle vlákna bude ve vytvoření prostředí (at už serveru nebo pravidel tvorby FMB misí), které bude většině pilotů vyhovovat a ztotožní se se záměrem tvurce.

Sami jste si určitě všimli, že od klasických jednoranných úkolů typu všichni letíme sem, se už tvoří komplexní bojové mapy s více úkolama, rolema a dokonce i několikadenníma operacema.

Takže jsme vlastně ve vleku předchozí specky, kterou chceme překonat nebo rozšířit, či jinak obohatit - prostě honíme se za novotou, protože zbytek už známe. Bohužel IMHO sme už vyčerpali potenciál historie a už vytváříme imaginace.

Co mě ještě napadlo je že sme vlastně nikde nedokázali udržet dlouhodbý dojem z těchhle akcí. Většinou to skončí pár strankovým komentem ve vlákně, ale hlubší vyhodnocení prostě není. Což mě dovádí k myšlence, že kdybychom každou specku vyhodnotili pomocí mission logu a udrželi dlouhodobé stats pro tyto akce - měly by specky další rozměr dlouhodobé činnosti a budování profilu pilota.
Pravda chce to stats na nějakých web stránkách a pravidla pro nahrávání filů s logem, ale i to by se dalo při dobré vůli vytvořit.

Každá specka zařazená do hodnocení na tomto webu/serveru by se pak podílela na výsledcích daného pilota. Specky by museli splnovat nějaké základní parametry (počet lidí, několik cílů, časovou náročnost apod), ale vcelku by se daly rozjet stats pro klidně i neomezené bojiště...klidně si umím představit celosvětovou mapu kde se vítezství ve specce odrazí na celkovém frontovém posunu.
Puvodně jsem tohle rozpracovával pro vlastní DF server, ale umím si představit i jednorázové puštění speciálky a její vyhodnocení v rámci aktuální situace na frontě.
Samozřejmě dle typu mapy by se specka zahrnovala do toho kterého frontového useku.

No nic...zkuste kdyžtak okomentovat..zda by byl zájem.Mrknutí
 
Rufu
My si ty specky pamatujem.Wilde sau,Berlin,Midway a pak 3 denní frontu v rusku.Ostatní byly moc malý nebo moc jednostranný.
 
Jirka
BP_Rufu napsal:
My si ty specky pamatujem.Wilde sau,Berlin,Midway a pak 3 denní frontu v rusku.Ostatní byly moc malý nebo moc jednostranný.


Jojo, to byly nezapomenutelné akce. Jenže, dle mého názoru, to bylo v době, kdy byl IL na online relativně nová věc a specky to počáteční nadšení z něj ještě víc gradovaly. A to je teď minulost. V této době se pojetí ILa změnilo. Budu opakovat již vyřčené, když napíšu, že vše bylo mnohokrát vyzkoušeno. Kouzlo je pryč. Specka i když s jinýma letadlama a na jiné mapě je už jen specka. Akorát v bledě modrým. A noví piloti už k tomu mají docela jiný vztah. Vidím to skoro denně na HL - prostě je přestal bavit Counterstrike a teď zkoušejí letadla. Nic moc bych od toho nečekal a v nic moc velkého bych nedoufal. Ba naopak si myslím, že ta Dryjova mašlenka s dogfajtem by se právě v současné době krvechtivých mladíků mohla ujmout.
 
CSL1_Vonty
Kluci , jestlize proziivaate nejaky zklamani z naapaditosti specek - bude to nejspiis vec pilotuu co liitaj delsii dobu .
Ja sem specek moc neodliital a liitat organizovane k nejakyym ciiluum je nejvyssii forma reality jaky lze v ilu dosahnout.
Jak je videt na prikladu tora tora (bombardovaanii za japonce v zapalovaciich , s dlouhym preletem a velkou pravdepodobnostii smrti nad ciilem - coz neni nic moc ) zaajem je.
To co si lekku popisoval o celosvetovy mape a posunech fronty , v rusku uz to maj daavno zmaaklyy i se fsema statistikama, aneb air war
De mi jen o to aby nekdo fundovanej napsal na kolik lidi , flaku atd.. se muze nadimenzovat specka na jednotlivejch serverech tak aby to bylo hratelny a koho kontaktovat . Tot vse
 
http://www.czletka.zde.cz/
CSL1_Vonty
podojil sem cutoru (diky cutoro) o naky info o AH , takze asi takhle :

12.11.2008 - 02:15:27 AH_Cutora
Jo zapoměl jsem, s narůstajícím počtem objektů na mapě (prostě s její velikostí) se protahují časy nahrávání mapy. Na Krasnodaru kde bylo na každé straně mezi 2000 až 3000 objektů se některým klientům mapa po spuštění mise nahrávala kolem 20 minut.
--------------------------------------------------------------------------------
12.11.2008 - 02:13:03 AH_Cutora
Otázka nezní kolik toho utáhne server, ale kolik toho utáhnou klienti. Pokud se vyskytne jeden nebo více klientů se slabším strojem, pak začnou nestíhat a rozesílat zpožděná a vadná data a rozlagují to ostatním.

Počet lidí: méně než 50.
Počet objektů: není až tak rozhodující pokud jich nejsou stovky na malém prostoru (nápad namodelovat město, nebo hustě osázený 3km úsek fronty se 200 tanky se 100 děly ...)
Počet flaků: Nedávat víc jak 5 rychlopalných flaků (tj. 20mm a pod.) na jedno místo, případně omezit kadenci a podobně. Pozor na Wirebindy, ty mají 4 rychlopalné hlavně a jak se to rozezvučí, půlka klientů lehne.
 
http://www.czletka.zde.cz/
Jirka
CZS_Vonty napsal:
...
Počet objektů: není až tak rozhodující pokud jich nejsou stovky na malém prostoru ..


Toto není pravda. Dle mých praktických zkušeností z dob CW, má i větší množství objektů rovnoměrně rozmístěných po celé mapě pro slabší klienty fatální. O době nahrávání nemluvě. Viz Čutora.
 
1stCL_pbarry
no...konkretne AH posledni dve specialky ktery pamatuju neutahly. Celej server odesel do hodiny po zacatku akce. Nikdo zatim nevysvetlil cim to bylo.
Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já!
 
barryk.webz.cz
clone9cz
to je porad dokola, kdyz se podivate na zacatek, tak tu najdete snad i muj navrh s vytvorenim seznamu proverenych lidi s kvalitnim HW a pripojenim

vime prece, ze staci jeden silenec s celeronem, aby odstrelil dalsich 8-10 lidi, zatimco si zbytek niceho nevsimne
 
http://www.wwii-illusion.net
j4ck41
CZS_Vonty napsal:
...
To co si lekku popisoval o celosvetovy mape a posunech fronty , v rusku uz to maj daavno zmaaklyy i se fsema statistikama, aneb air war
...


mno tak to bych uplne nesrovnaval ... AFW ma se speckou spolecnyho tak maximalne to, ze je tam casovej limit a ze vsichni zucastneni zacinaj ve stejnej okamzik (coz u specky taky neni vzdy pravidlem) ... Lekkova myslenka celosvetovy specialkovy valky - tak jak ji chapu ja - se mi zamlouva, akorat si nedovedu uplne presne predstavit herni principy (napriklad Japonci by "dobyli" Novou Guineu a tim si vytvorili odrazovy mustek k utoku na Australii -> a na cem by se Australie letela? taky treba specka pro dejme tomu 50 lidi na mape Arden by ze zcela zakonite musela z nedostatku mista zvrhnout v jeden velkej masomlejn)

to by spis bylo lepsi "roztahnout" Fuciho dvoudenni specky ... jenze to je zase na pikacu jak by to bylo s ucasti apod. takze by to nebyli velky specky ale maly a to uz je zase letkova zalezitost


btw. Tora, Tora, Tora je sice v tuhle chvili plna, ale teprve pri startu akce se uvidi kolik lidi se nakonec dostavi (co si tak vybavuju tak snad akorat na Macho Grande dorazili vsichni prihlaseni)
 
j4ck41
clone9cz napsal:
to je porad dokola, kdyz se podivate na zacatek, tak tu najdete snad i muj navrh s vytvorenim seznamu proverenych lidi s kvalitnim HW a pripojenim

vime prece, ze staci jeden silenec s celeronem, aby odstrelil dalsich 8-10 lidi, zatimco si zbytek niceho nevsimne


a jak chces do toho seznamu proverenych pridavat novy lidi? to ti jako nekdo napise "hele vole mam 60 megovou optiku, 20 megovou ramku, 6 intelackej procaku 8400 a 4 geforsky 9800 chtel bych litat s vama specky" a ty teda v ramci toho sezves vsechny provereny udela se specka a s tim "novackem" se zaleti aby se zjistilo ze nekeca a nerozhodi to?

EDIT: a jak chces vubec vytvorit ten uplne prvni seznam proverenejch?
Upravil/a j4ck41 dne 12-11-2008 14:03
 
1stCL_Fucida
Jak píše Berry - hlavní problém u posledních dvou Specek byl, že po určité době se server nakrknul a prakticky všechny vykopal. A absolutně nevíme, proč se tak stalo.

Jinak pravidla jsou jednoduchá - co možná nejméně pozemních objektů, co možná nejméně flaků. To platí obecně. Konkrétní případy závisí na dalších proměnných.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
311_Tank
Tak hura do tichomori Úsměv Tech par letadlovek ustojej vetsinou vsichni.

EDIT: a jak chces vubec vytvorit ten uplne prvni seznam proverenejch?


Vygenerujes report pomoci DXdiag a clone ti pak uci zdali si hoden rise.. ee teda specialky Šklebící se
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

03-05-2024 11:15
Vykání je následek nepochopení formy vlády pozdních římských císařů. Koncem Římského císařství spoluvládli čtyři vládci. Proto byli oslovován jako celek. Tykání je správné.

30-04-2024 10:19
Teď se tyká všude. Každý je familierní jak kdybychom všichni spolu pásli husy.

29-04-2024 20:53
Tem Teamspeak jedete trojku nebo pětku? Mně se nechce nikam registrovat.

29-04-2024 20:44
Jsem zapl discord. FUJ! Proč mi tam všechno tyká? To je tak nezdvořilé a neuctivé.

24-04-2024 12:25
-Vzrusuju te? - -Docela jo, jsi krasna zenska a chtel bych byt tvuj princ. - -To je pekne. Ale na to jsem se neptala. Potrebovala bzch yjistit, jak se yapina ceska klavesnice. Pomuyes mi?

22-04-2024 20:31
Njelepší je kombinace FF (s pluginem kačera)+uBlock ;-)

21-04-2024 09:36
No zatím ještě není. Neumí blokovat vyskakovací okna.

19-04-2024 23:01
jo, kačer je dobrej Úsměv

19-04-2024 17:04
No já asi přejdu na duckduckgo, až jej vyladí.

16-04-2024 11:52
To jsou Jaromíre defekty z realtime anti-anti-ads google teroru. Chyba není na tvém přijímači. Už před 3 rokama jsem Chrome definitivně odinstaloval a přešel opět po 20 letech na FF

34,808,530 návštěv