April 20 2024 12:06:22
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 2

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » Speciální mise
 Vytisknout diskuzi
Jak dal s velkymi specialkami?
LesniHU
Posledni dobou se nedari uspesne organizovat zadne 'velke' specialky - takove, kdy leti hodne lidi, prakticky vsichni jsou spokojeni a ohlas je pomerne velky a pozitivni.

Tohle vlakno je urceno pro obecnou diskusi o podobnych akcich, hlavne o tom, co jak udelat, aby to fungovalo. Prosim, nedelejte z toho hlasovaci vlakno, kdo by jakou specialku uvital (tj. zadne posty s obsahem pouze "to bych letel" a podobne), a pokud tu vznikne nejaky zivotaschopny navrh na nejakou akci, odneste si ho k propracovani do vlastniho vlakna.

Vitani jsou autori, piloti i notoricni kibicove, ale drzte se problemu.

Na zacatek nadhazuji par veci:

-posuny terminu akce kvuli malemu poctu lidi nefunguji. IMHO nejlepsi varianta je dat napevno termin a maximalne jeden dopredu pevne urceny nahradni pro pripad technickych problemu.

-bylo by dnes mozno zorganizovat neco typu Berlin, velkou akci s velkymi treninky? Posledni dobou skoro myslim, ze ne. Lidi je tu sice vic, ale spousta z nich uz podobne specialky letela a neni to pro ne nic extra. Ne natolik, aby kvuli tomu obetovali nekolik letacich veceru a letali 'jen' treninky.

-snaha o originalitu dnes prinasi hlavne posun na mene znama a mene oblibena bojiste, pripadne torchu jine pojeti. Coz nektere lidi prilaka a dalsi odradi.

-delat kvaziletkove specialky? Napriklad se rekne, leti se Berlin, a vetsinu nemeckych stihacu automaticky obsadi nemecke letky, bombardery bombardovaci letky atd. Velke vyhody by byly, ze by se v urcite mire dala garantovat kvalita lidi (ted mam na mysli treba udrzovani formace bombarderu, vec, ktera kvalitu a eleganci techto akci dost zabiji) a nahrazovani odhlasencu by asi bylo mnohem hladsi. Ve velkych letkach je take mnohem vice zkusenosti, lidi a zazemi pro organizaci. Rizikem je, ze se do podobnych akci nedostane nikdo, kdo neni z vetsi letky ci neni vseobecne znamy.
Ne, ze bych byl z teto myslenky nadseny, ale asi je to jedina cesta dal. Koneckoncu vetsina organizatoru patri k nejake letce a je logicke, ze to organizuji hlavne pro sebe a sve blizke.

-jak udelat pravidla? Jsou vitanejsi spis akce s pevne danou osnovou, nebo improvizace pod velenim generalu? Laka lidi vic nepredvidatelnost, nebo garantovana hratelnost?
 
BP_Tyrl
Já sice speciálky nikdy moc nelítal. Asi jsem měl smůlu. Na ty ne povedené.Mrknutí
Osobně si myslím, že potřebují dvě věci: Šanci a Kvalitu. To znamená, že obě strany mají mít šanci splnit úkoly a nepřipadat si jako potrava pro nadržené stíhače.
Neměl by být problém vytipovat zkušené speciálkaře a ty si nechat sestavovat vlastní teamy. Pak by ani nebylo potřeba příliš trénovat.
Zkrátka sestavit speciálkovský team, aby byla zaručena kvalita a nestranost.
 
1stCL_Fucida
Já myslím, že to hlavně musí bavit samotného tvůrce. Nemá cenu, aby se do něčeho nutil. No a když to tvůrce baví a je schopný tím svým nadšením nadchnout i lidi, pak by to mělo být dobré. Ale těžko na to hledat nějaký recept. Já bych se na něco vrhl už docela rád, ale je tam moc ALE, mezi kterými převažuje nedostatek času.

Dřív to byl velmi dobrý způsob, jak posílit letky - nabrat nové tváře, se kterými se dalo seznámit právě přes akci.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
606_hayes
mozno ze by sa oplatilo este raz za cas porobit rspektive prerobit stare velke akcie, lietam online asi rok a pol, ni eje to vela, ale zazil som za tu dobu len ejdnu velku specialku kde bolo okolo 80-100lietadiel na mape,

u niektorych lietiek lietajucich za cervenych, alebo u jednotlivcov moze prevladat nazor ze niekdy nemali navrch pri modrych, ked cerveny doprevadzali bombre tak modry na nich popadali este z prevysenia a z gundpodmi a pobili ich vsetkych,(nikoho nechcem urazit hovorim svoj nazor)

mozno by nebolo odveci urobit specialku aj ked je tazko ked nie su mapy ako Battle of Britain no ale bez map je to nanic......

a k novacikom: mozno by aj boli, ale ked sa novacik prihalsi na DF server alebo sem, a ma nejaky dotaz a stary mazak ho vysmeje namiesto toho aby mu poradil(aj ked to ten stary mazak mysli v dobrom nie kazdy to hned pochopi ako to bolo myslene) a tak radsej odide a nechce sa mu prihalsovat nikde....
......hotovo konec.....Úsměv
 
http://606.klikej.org/news.php
Jirka
Když to je pořád samý megažbluňk a letadlovka a pacifik, tak se nikdo nemůže divit, že je malá účast. Koneckonců. koukněte se na AHčka, jaká je návštěvnost na jakém typu mapy. Má to značnou vypovídající hodnotu co lidi baví a co ne.

Kdyby se udělala specka typu Normandie s pořádnýma letadlama, ze které by ovšem nebylo na první pohled zřejmé, že to je akce pro osvěžení ega pro blue boys, nebo ve které si neužije jen autor a jeho věrní, tak věřím tomu, že bude účast dobrá.
 
1stCL_Pospa
Muj názor je podobný Fučimu. Je opravdu třeba lidi zaujmout a nadchnout. Což předpokládá vytvořit takové akci náležité "promo". Upoutat příběhem a alespon maličko věrným historickým pozadím. Vtáhnout účastníky do akce a příprav samotných jsme hračičkové s fantazii jinak by nikdo z nás ila nelítal Šklebící se A hlavně udělat před publikací průzkum u letek zda by zrovna o tuhle akci byl zájem Mrknutí Prostě to není určitě práce pro jednoho člověka ale tým lidí kde každý má svoji úlohu. Někdo je hlava celé akce, další dělá skiny ostatní komunikují s letkami atp. A hlavně pokud je více lidí jsou schopni se podporovat protože ty dlouhé přípravy mohou jendoho pěkně otrávit Šklebící se
 
http://www.aeroklub-sumperk.cz/
MK_KaiN
Jirka napsal:
Když to je pořád samý megažbluňk a letadlovka a pacifik,

nebo ve které si neužije jen autor a jeho věrní.


Toto je velmi přesné Mrknutí

Pár specek jsem letěl a vždy to bylo to samé, nejzajímavější úkoly dostanou pouze vybraní a předem daní jedinci. A krom tohoto,speciálka znamená neustálé čekání na něco nebo na někoho. Takže nakonec s toho je velká nuda a opruz.
Úsměv
 
Ucho
LesniHU napsal:
-bylo by dnes mozno zorganizovat neco typu Berlin, velkou akci s velkymi treninky? Posledni dobou skoro myslim, ze ne. Lidi je tu sice vic, ale spousta z nich uz podobne specialky letela a neni to pro ne nic extra. Ne natolik, aby kvuli tomu obetovali nekolik letacich veceru a letali 'jen' treninky.


- A nepřehání se to s tím trénováním? To je žrout času jako blázen a požadavek na prezenci až nereálný. Chápu, že se dají trénovat věci jako: slétanost bombrů, hromadné přistávání, ale co dalšího? Pokud si dobře pamatuji, jediné co jsme jako stíhači na Berlín trénovali, byly útoky raketama v FW. Ale jen individuálně (jde to v Quick mission bul. a doporučuji raketovým nadšencům ve fokáčích, vyzkoušet kolik toho trefí :-) ). Ostatně udržení se ve formaci by šlo i v Coop s AI, třeba.

- Další věc, každá větší speciálka začla s hodinovým a více zpožděním, vopruz.

- Osobní, na posledních 2-3 akcích = Transfering mission. To mě dorazilo... :-)
 
310_cibule
Vogone, Klokane,

Megažbluňk není žádná speciálka, je to coopka pro dvacet lidí Úsměv

Jestli dovolíte, létali bychom je dále, docela nás baví.

Nicméně tady se spíš řeší, jak dál se speciálkami typu Berlín. Také bych si už nějakou dal.

Osobně se domívám, že je to trochu "generační" problém. Prostě tu před třemi čtyřmi lety bylo více nadšenců (také jsme byli mladší, svobodnějšjí a bezdětnější), než je tu dnes. To se stává. Za dva tři roky se to zase může obrátit (pamatujete, jak nás padestá vstávalo ve čtyři ráno, abychom mohli letět "realistickou" obranu Londýna?)

Stavět proti sobě ve speciálkách zavedené perutě mi přijde jako velmi dobrý nápad. Ať si šéfové sami zorganizují tréninky. A nebo se na to vybodnou, pak ale ta jejich partička asi dostane na frak. Pak by tréniky nemusely kolidovat s naplánovanými akcemi perutí.

A perutě budou samozřejmě doplněny o nezařazené lesníky a podobné podivíny.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
 
Jirka
Heleď Cibule, nebuď hned dotčenej, když si vezmu do huby ňákej megažbluňk. BTW. Tímto ti dávám na zbluňkání zaracha i když je mě to asi houby platný. Šklebící se

Ale vážně. Pokud by se organizoval Berlín, nebo Night Reapers, nebo jak se to tehdy jmenovalo. Tak na to okamžitě jdu. I ve čtyři ráno. Manželku za ty leta vztek přešel, takže je nejvyšší čas to zopáknout. Úsměv A tentokrát by to nebyl žádný němý osamělý vlk, protože teď mám bezva kumbál, ze kterýho není nic slyšet, takže si tam můžu řvát jak chcu. Úsměv
 
clone9cz
Vazeni,
resi se tu same pikacoviny, prvni a nejzakladnejsi veci je DISCIPLINA

1. kdyz nekdo rekne, ze pride, tak proste pride, i kdyby milenka rodila a manzelka se s nim ve stejny den rozvadela

2. kdyz zacne ffajtl po startu predvadet vykruty nad startujici 606, tak proste priste nepoleti, protoze se neni schopen podridit rozkazum a letovymu planu, kterej nic takovyho neobsahoval ... nehlede na to dava spatnej riklad, coz je vubec nejhorsi

takze az se vyresi tohle, tak se nebude muset trenovat 10hodin, staci jen aby spravni piloti umeli dodrzet letovej plan a druha polovina, schopna plne ovladat letoun, uz se muze pridat jako maso bez specialniho treninku


ted ke zkusenostem, ktere popisuje

stihaci s gondolama maji utocit na bombry, nestalo se tedy nic spatneho, naopak jsem zazil situaci, kdy stihaci doplnovali palivo a bombry prosly jak nuz maslem, tady neni co si vycitat, specialku prece nepripravuje hovado, aby mu na dalsi nikdo neprisel, jen to proste jeden strane perfektne vyslo a druha to perfektne zvorala, to se ale stane i pri sebelepsi priprave

megazblunk byl pro me typickym prikladem, kdy se vetsina lidi snazi a zbytek to umyslne kazi - byly presne definovany okruhy a postup pristani, nekdo prelit pres osu pristani a Cutora na vezi rika: "kdo prelit osu, prerus pistani", ja pristavam dal, ja to nebyl, posleze opakuje vyzvu az se nakonec pta: "kdo pristava?", odpovidam: "ja", tak me posila na dalsi okruh a ja letim pryc, i kdyz jsem osu pristani neprekrizil a o tom to je, i kdyz si splet letadla, tak jednou ridi pristani a ma vzdycky pravdu

kdyz uz se po 2 hodinach udelal poradek, tak jsem se domluvil, ze provedu prvni pristani a natocim nejake video z paluby (prvni ma bejt provedenej nizkej prulet a pak pristani na okruhu po 30-40s) a nerozstrili me nekdo pri prvnim pruletu

rikam to porad, potrebujem jmenovitej seznam spolehlivejch lidi a navacku jako ffajtl, za ktery se nekdo z tech spolehlivejch zaruci, pak se nestane, ze se 40 pilotu nudi na akci planovanou pro 60 pilotu, nekdo se cejti ukrivdenej, ze nebyl v akci a jen hlidkoval jeste ke vsemu nad mistem kam nic priletet ani nemohlo, protoze strana B totalne zmenila plany misi vzhledem k nedostatku ucastniku


EDIT: zasadni problem nastal, kdyz nekdo poprve prisel a rekl: "zabiram 6 mist pro svoji letku", bez toho, aniz by mel 100% potvrzenou ucast, pak se to totiz stalo zvykem

PS: mmimochodem, co je specialka (SM) a co je obycejna mise se tu probiralo, stejne tak jaky je tozdil mezi operaci sadomaso (SM)
Upravil/a clone9cz dne 22-04-2008 17:00
 
http://www.wwii-illusion.net
1stCL_Fucida
Clone, FF sice udělal celou řadu krávovin, ale zase bych z něj tady nedělal exemplární případ nespolehlivosti při speciálkách. Od toho tady máme jiné.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
LesniHU
Ucho, s treninkama je obecne problem, ze to, co je treba trenovat, bavi ty, co to uz umi, a ti ostatni na treninky kaslou. Pak je zakonite jedina moznost udelat treninky plosne povinne pro vsechny.

310_cibule napsal:
Osobně se domívám, že je to trochu "generační" problém. Prostě tu před třemi čtyřmi lety bylo více nadšenců (také jsme byli mladší, svobodnějšjí a bezdětnější), než je tu dnes. To se stává. Za dva tři roky se to zase může obrátit (pamatujete, jak nás padestá vstávalo ve čtyři ráno, abychom mohli letět "realistickou" obranu Londýna?)
Nemyslim, ze by tu takovych lidi bylo mene. Spis se trh nasytil - ti, co chteji letat organizovane jsou uz v letkach a organizovane lety jsou pro ne beznejsi.

clone9cz napsal:
EDIT: zasadni problem nastal, kdyz nekdo poprve prisel a rekl: "zabiram 6 mist pro svoji letku", bez toho, aniz by mel 100% potvrzenou ucast, pak se to totiz stalo zvykem
Souhlas. Nejak se to vsechno sesypalo v dobach, kdy zacalo hromadne odhlasovani, hromadne preventivni prihlasovani a rezervovani a dokonce i tiche ruseni akci samotnymi organizatory. Od te doby to asi nema tu vaznost, at uz pri prihlasovani, nebo pri samotnem letu.

clone9cz napsal:rikam to porad, potrebujem jmenovitej seznam spolehlivejch lidi a navacku jako ffajtl, za ktery se nekdo z tech spolehlivejch zaruci, pak se nestane, ze se 40 pilotu nudi na akci planovanou pro 60 pilotu, nekdo se cejti ukrivdenej, ze nebyl v akci a jen hlidkoval jeste ke vsemu nad mistem kam nic priletet ani nemohlo, protoze strana B totalne zmenila plany misi vzhledem k nedostatku ucastniku
Neco podobneho me uz taky napadlo - udelat cernou listinu s temi, co se neobjevili nebo na posledni chvili odhlasili. Pripadne i s cernymi puntiky za prusvihy behem akce. Asi by to musela byt 'negativni' listina provinilcu, kdyby to byl seznam tech dobrych, tezko by se tam novacci dostavali.
 
clone9cz
1stCL_Fucida napsal:
Clone, FF sice udělal celou řadu krávovin, ale zase bych z něj tady nedělal exemplární případ nespolehlivosti při speciálkách. Od toho tady máme jiné.

z ffajtla se naopak musi udelat exemplarni pripad za kazdej vykrut, aby si konecne uvedomil sam sebe, ma na to totiz uz vekŠklebící se
Upravil/a clone9cz dne 22-04-2008 22:19
 
http://www.wwii-illusion.net
alfik
Přiznám se že patřím k těm co se odhlašují a někdy i na poslední chvilku.
Kdyby mi rodila milenka, asi bych letěl, ale změna šichty je změna šichty... A já nemůžu o práci přijít, to bych pak nelítal vůbec Úsměv
Na Megažbluňk jsme chodil i na tréninky rád, a to proto že mám podobné akce rád, a specky pokud můžu tak lítám taky.
Je to něco jiného než lítání na AH, nemůžu do letky a tak aspoň takhle.
Nemyslím že by bylo špatně když někdo čeká někde na bombry co letěj jinam, nebo že se na bombry sesypou stíhači, holt - je to válka a ve válce a v lásce je dovoleno vše Šklebící se Podle mě je právě problém v očekávání. Kdo očekává válku, ten přinde i příště. kdo očekává zábavu, ten může být zklamaný. A příště nepřijde.
Řekl bych, že tvůrci jsou v tomto nevinně. Možná že se posunulo vnímání Ila a lítání někam jinam, možná, že s eto zase později posune někam úplně jinam.
Řekl bych sám za sebe, že by stálo za to zkusit koncipovat akce tak, aby se daly lítat i když se objeví třeba jen 20% lidí, aby se ti co se objeví necítili "jéééžiš to je vopruz je nás tu jen pár já du pryč" Jak to vidím, je to často spíš problém rudých, že jich přijde třetina. Ale možná se mýlím.
Je to jen návrh - přiznám se že na organizování akcí nemám -ani schopnosti ani čas
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
 
Lekk
je to venku - tak se ukažte.
 
ExtraG
No teda, se speciálkama se nám nějak roztrhl pytel...tak uvidíme, jaká bude reakce. Trochu se obávám, že ve chvíli, kdy je akcí na obzoru víc, by se nemuselo dostavit dost lidí ani na jednu z nich. Doufám, že se pletu.
 
606_hayes
Som rad ze sme v povedomi skoro v kazdom vlakne o specialkach.
na rovinu si povieme ze aj ked Winter od nas nahlasil pilotov a ti chalani nemali ani tusenie ze sa nieco leti......myslim ze piloti sa rychlo doplnili pretoze pilotov je mnoho a vzdy sa davali nejaky do zalohy prave pre pripady ze sa nedoplnia stavy.....
na k tomu co Clone pisal ze ked sa nahlasim tak to proste poletim, neviem ako je to v letke u ktorej leita Clone repsektive aky pristup k tomu mate,
ked sa ja nahlasim na specku ale nieco mi do toho pride tak jednoducho to nepoletim, udam dvovod a moze mi to byt jedno ci to akceptujete alebo nie. neratam tu take vyhovorky typu: nechce sa mi, zabudol som,
isiel som na pivo a co ja viem co. mam na mysli dvovody vazne a keby mi rodila priatelka(nechytam za slovicka ale pouzivam to ako metaforu na vaznejisie dvovody) tak proste neletim hotove, a ak je ostatok online komunity rozumny pochopi to ze hra je pre mna nie ja pre hru......
take si myslim ze to ze specky stratili svoje caro nie je narusene tym ze bola ohlasena specka a bez dvovodu zrusena, jedna specka to z biedy nevytrhne,...
skor by som to videl na urcite presytenie virtualnych akci na zaciatku a potom take povolenie.....zase prisli lduia typu megazblunk a pacifik a to mnoho pilotov nebavi, mozno aj samotni organizatori si na chvilku chceli oddychnut a stiahnut sa.


tak ako som pisal na zaciatku a aj Jirka na to poukazal,mnoho speciek a po nich mnoho diskusi sa viedlo o planesete a o vyhodnejisom postaveni modrych. letel som asi dve ci tri specialky, a vzdy sme doprevadzali bombre no a luftwafe aj ked sa dozvedela miesto naletu alebo smer bombrov az po starte tale mali dostatok casu vystupat este o 2km vyssie a potom na nas padnut. mozno to cast cervenych odradilo.....ostala len tvrda komunita pilotov(skor uz priatelov ktory sa poznaju aj osobne ako , IAP,BAP, a 312,310,311 aproti nim lionaci)novacikov to uz moc neoslovovalo.....a akcie typu berlin, a Level High co sa teraz leti druhykrat ubudlo.........
...toto moj nazor na vec.....
Upravil/a 606_hayes dne 22-04-2008 23:28
 
http://606.klikej.org/news.php
57thMH_Edison
Poslední dobou je vidět, že se naše komunita rozdrobila na kupu malých skupinek a příznivců různých stylů. Máme tady Bombarďáky, bitevníky, výškové stíhače, přízemní stíhače, nestíhače a nebo supersoniky atd. Jedni rádi východní frontu, jiní zase západní a nebo pacifiky. Pak je těžké pro mapy tvůrce vytvořit takovou specku, aby se všem zavděčil a tím měl plnou a nebo alespoň 80% účast. Každý kdo něco takového vytvořil měl nějakou představu, jak by to asi mělo vypadat a pokud má 40% účast, je víc než jasné, že je každá taková akce v ...... . Poměr sil a planeset na obou stranách je dám předem, je všem znám a tak každý předem ví s čím má počítat. A ne si po akci stěžovat !!!!! Že ty a ty měli lepší to a to. Autor tím chce určitě ve většině případů někam průběh děje nasměřovat. A za další tady neustále ovlivňuje běh akce tak zvaný lidský faktor. Skoro pokaždé se stane něco, co změní běh předem danných událostí viz. nezachycení bombardérů v daném sektoru z důvodu doplňování paliva atd. I ve válce nebyly nikdy síly vyrovnány.

Moc by mě zajímalo kolik lidí přijde na KURLAND 44. Pokud bude zájem jako poslední dobou. Tak z plánovaných cca 80 strojů by mohlo nakonec letět i 40 !!!!! I tak to bude pro mapy tvůrce dost hoňka, aby to dopadlo podle jejich představ. Necháme se překvapit.
RUM ZBYSTŘUJE ZRAK A ZJEMŇUJE PILOTÁŽ
 
1stCL_Fucida
Když dorazí 40 pilotů, tak se nepoletí, protože by to bylo málo. Chce to aspoň 60.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

19-04-2024 23:01
jo, kačer je dobrej Úsměv

19-04-2024 17:04
No já asi přejdu na duckduckgo, až jej vyladí.

16-04-2024 11:52
To jsou Jaromíre defekty z realtime anti-anti-ads google teroru. Chyba není na tvém přijímači. Už před 3 rokama jsem Chrome definitivně odinstaloval a přešel opět po 20 letech na FF

12-04-2024 16:25
Pořídil jsem si Arctic Liquid Freezer III 360. Poměr cena/výkon asi nepřekonatelný. Uchladilo to 300W po dobu 10 minut.

07-04-2024 21:31
Taky vám v prohlížeči Chrome vyskakují artefakty?

19-03-2024 14:59
Mrknutí

16-02-2024 16:54
1stCL .. forever :-)

15-02-2024 13:46
Chtěl jsem tu napsat výborný fór o České poště, ale mám obavu, že by vám to nedošlo.

02-02-2024 12:17
Nj, na rozdíl ode dneška tehdá ještě nešetřili.

29-01-2024 14:14
Dej vzorek.

34,730,035 návštěv