May 04 2024 21:17:14
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 7

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - Kooperační mise
 Vytisknout diskuzi
Mini COOP mise - Norsko 43
Rufu
Já nepotřebuji jsem jen střelec. Šklebící se Ale hodilo by semi vědět na jaké mapě se to letí,když už mám někam navigovat.Šklebící se
 
3BAP_Bugs
Mapa Nórsko
 
http://3iap.org
Hiltos
Nestiham, nestacim Smutný
 
57thMH_Edison
Pro stíhače nebo nestíhače tady máme naše skiny. ID na trupu dle jména. Dejte si je tam všechny at se nemusí stahovat a neměňte jejich názvy !!!!

http://www.moused...Marlet.exe

cca 2,8MB Edison
Upravil/a 57thMH_Edison dne 29-04-2008 18:31
RUM ZBYSTŘUJE ZRAK A ZJEMŇUJE PILOTÁŽ
 
1stCL_Bumik
Neprijde mi to zrovna jako dobrej napad zverejnovat skiny hodinu a pul pred startem Zamračený

a navic na letadla se kteryma se vubec neleti........Naštvaný
 
57thMH_Edison
TY template jsou totožné tak je to šuma fuk stačí si je jen kopnout do FM-2 složky !!!!!!!
RUM ZBYSTŘUJE ZRAK A ZJEMŇUJE PILOTÁŽ
 
1stCL_Fucida
57thMH_Edison napsal:
TY template jsou totožné tak je to šuma fuk stačí si je jen kopnout do FM-2 složky !!!!!!!


Nejsou. Ale hlavně je problém v tom, že jsi poslal skiny po vydání skinpacku (to je nestandardní postup). Já bych použil jen ty ve skinpacku a ty nové ne..ale ať rozhodne organizátor akce.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
1stCL_PETRAS
No tak díky všem Mrknutí

Mělo to atmosféru , zápletku a finále ... bez jednoho motoru.
Nebýt zaměřovací služby,tak už se někde koupeme v mrazivé vodě.

Po tom,co jsem v prokleté mlze ve výšce 800m dolétl ke konvoji a krátkou dávkou poučil Ediho křídlo ,se mi někdo juknul do motoru.
Na jeden motor jsem opustil bojiště a po hodině letu přistál bezpečně na téměř neviditelné dráze,kterou již blokoval "Kondom" tedy Kondor od velkých bratrů a pan Bumíček s panem Fučidou a jejich pošramocená 110 Šklebící se

Pospa,ještě jednou dík ... mě se to líbilo. Mrknutí
 
Ucho
To že nenajdeme cílové lodě, s tím jsem trochu počítal, ale to že nenajdem vlastní letadlovky, no to je hrozný :-))

Jinak dobrej nápad, mě se to taky líbilo.
 
AH_Watson
Tak to máme za sebou. Dneska nám vyšlo, leader Doktorkop nás odvedl těsně pod mraky kamsi na východ. Chvíli jsem doufal, že mi tajný plán vyjde a když otevřu oči, budu ve Švédsku. Ale všiml si toho a točil na sever. Motali jsme se nad vodou a vyhlíželi lodě, které vyhlíželi nás. Jestli se ta stodesítka, která vzápětí poslala leadra dolů vyloupla z mraků, nebo nás sledovala už dlouho, vůbec netuším. Zběsile jsem otočil na jih a kličkoval mezi kopci směrem ke kanálu. Bugs se pak prodral k velení a to bylo naše štěstí. Po další rundě dokola Permon hlásil lodě, identifikovali jsme ty bachratější a zahájili útok. Nemám rád vodu, tak jsem se držel nahoře a nechal to na odvážnějších a otužilejších, ale došlo i na mně. První loď šla rychle ke dnu a svobodný Francouz Chroust platí rundu. Druhá ale odolávala. Poslední, komu zbyly bomby jsem byl já, takže jsem sestoupil tak nízko, jak mi odpor k vodě dovolil, pokřižoval se a odhodil. Vyšlo to a platím druhou rundu. Okamžitě jsme nasadili kurs 270 a drželi se ho s nadějí, že lodě jedou tam, co mají. Cestu nám zpestřily pobřežní flaky a asi i flaková loď, ale stříleli jen aby se neřeklo. Po přerušení rádiového klidu jsme opravili kurs na 300 a zjistili, že nikdo neměří čas od pobřeží. Ve chvíli kdy jsem propadal panice ohlásili ostatní lodě ideálně na eleven o´clock. Bez ohledu na kolegy raněné do močového měchýře jsem se vrhnul na první palubu, kterou jsem v tom sajrajtu uviděl, s tou starou bednou praštil jen natolik, abych zítra chodil a bedna už ne a s řevem upaloval, plný radosti že jsem to zase jednou přežil. Vzhůru do bezvědomí, ale fakt nevím jestli ta Hitlerova fuchtle za to stála a jestli to celé nebyl Bárové komplot.
 
1stCL_Bumik
3 Sekunden......víc leader nedostal Cool

Ostatně Váš úspěch zaručili o den dřív Vaši kolegové, kteří nám potopili loď se zásilkou MK 108 Vyděšený
 
3BAP_Bugs
Vďaka za super polet.

Síce sa štandartne štartovalo po pol hodine od ofic štartu a ešte sa to aj opakovalo, ale stálo za to si počkať

štart všetkých SBD aj stíhacieho coveru v poriadku, po dvoch okruhoch nad loďami vyrážame kurzom 160° vo výške cca 1000-1200 ft. Po 10 min letu otáčame stále vo formácia 2xV na kurz 90°. Po cca 20 min letu sa dostávame nad pobrežie, kde sme napadnutí prvou skupinou 110. časť je napadnutá stíhacím sprievodom, ale jeden sa prešmykol a dostal veliteľa letu. Úhybné manévre rozhodili formáciu a pokope sa drží ďalej len 3 SBD, dvaja ostávajú vzadu. Po upresnení polohy zisťujeme, že sme južne od fjordu, kde by mal byť cieľový konvoj. Ešte raz sme napadnutý 110 ale tentokrát sme všetci OK. Môj strelec opätuje palbu 110. Otáčame na kurz 0° a dostávame sa nad fjord. Stáčame pozvolna pravú na východ a potom na JZ. Pridávajú sa k nám opozdené SBD a celá formácia prečesávajúc fjord od jedného brehu k druhému letím JZ kurzom. Nakoniec a nám podarilo konvoj objaviť. A po opakovanýcvh útokoch šli obe dopravné lode vďaka presným zásahom Chrousta a Watsona ku dnu. Po útokoch odlietame 270°. Nad pobrežím nás ešte otravuje pomerne dotieravý flak, ktorému sa podarilo nejakým zázrekom načechrat Watsonovi pěšinku, ale našťastie letí ďalej. Ani neviem ako dlho sme leteli týmto kurzom, keď sme začali točiť na 330° a po pár minútach Sme - div sa svete - nad lietadlovkami. S alternatívou, že potopíme ciel a k llietadlovkám sa vráti 5 SBD a 4 FM2 nikto z nás nepočítal. Radíme sa do kruhu, prvý sadá Watson, mal by nasledovať Permon, ale Plooskie celý spotený kričí do éteru niečo o utrhnutom mechúre, takže dostáva prednosť. Zbytočne. Jeho 1. pristátie bolo dlhé - sa mi tak videlo - takže sadá Permon. A toto bol asi najtragickejší okamžik letu, keď správne neodhadol vzdielnosť a rýchlosť lode a rozbil sa o palubu.
Pristávam hneď za nim - upratovacie čata stačila neporiadok po jeho SBD už upratať - chytám lano asi vniekde v strede lán. Sedíme! Môj strelec hlási poškodenie jednej 110.
Za mou ešte sadá Plooskie, ktorý opäť pristátie opakoval, Chroust - nadšené jačanie jeho strelca dáva jasne najavo s akým výsledkom - a opäť Plooskie.
S 6 SBD pristáli 4, jeden stratený pri útoku 110, 2. po neúspešnom pristátí. Obe lode potopené!
Výborná práca!! Tak na atómku si Áda musí ešte počkať!

A aj keď to mala byť mini špeciálka, počtom cca 35 zúčastnených taká istotne nebola. Organizačne pekne zvládnutá a účasť 110%Šklebící se Ja som nezaznamenal žiadne lagy, všetko bolo ako má byť.

Ešte raz vďaka!
Upravil/a 3BAP_Bugs dne 29-04-2008 22:53
 
http://3iap.org
1stCL_Pospa
Díky za účast pánové. A smekám před rudou bandou fakt se vám to povedlo parchanti. Eva Braunová s plácačkou těžké vody ovšem prokřehlá doplavala na břeh. Ještě že norové ví za kterým balvanem se skrývá. To už je ale témá na další akci ...

A ted ještě briefingy obou stran:

RED

http://img512.ima...webwh2.jpg

BLUE

http://img100.ima...webrx1.jpg

Ale počasí bylo náš společný nepřítel Úsměv
Upravil/a 1stCL_Pospa dne 29-04-2008 22:48
 
http://www.aeroklub-sumperk.cz/
doktorkop
Přez pčáteční zmatky a tradiční zpoždení ostrého startu(což se asi u coop misí bude stávat pořád)jsme nakonec odstartovali v pohodě.Letěli jsme v marastu nahoru a dolu až konečně výška kolem 2000 stop se ukázala být neházející.
Pak jsme se ztočili na východ a v klidu pokračovali směr cíl.
K pobřeží jsme doletěli zhruba ve stejnou dobu,jako se ukázaly první hlídkující bf-110.Pak byl chvilinku klid a pak mi nějak přestala fungovat směrovka,výškovka a křidýlka.Ještě jsem zařval na střelce,že padáme,ale vzhledem k malé výšce to byl tvrdej dopad.
Pak už jsem umřel a nic si nepamatuju

Ale jinak naše výborné posádky splnily svůj úkol se ctí.Vody Norského fjordu trochu ztěžkly těžkou vodou a všichni se vrátili domů a skoro všichni úspěšně přistáli.
Ještě se těším na reporty našich stíhačů(o kterých nevím jak dopadli)a reporty Befek(o kterých to nevím taky)


Díky za pěknou akci,fakt se povedla po sránce organizace i účastiÚsměv

edit-pravopis
Upravil/a doktorkop dne 29-04-2008 23:00
Je snadné být přečíslen,když je někdo nula.
Že?
 
1stCL_Pospa
Velení Luftwafe se muselo zbláznit. Naše skvělé stroje se pohybují po dráze už při odbrždění. Ale co letíme a snad se i vrátíme. Držím se mého navigačně vyspělejšího vedoucího Herr Petrase, který již pár dní usíná s mapou Norska v jedné ruce a stopkama v druhé. Nascházíme optimální výšku pod základnami kde na sebe vidíme a moc to neháže. Neomylně nacházíme naše vodou naložené svěřence dlouho se nic neděje. Jsme téměř na odletu když nám hlídkový stroj Herr Hanse a Fajlowa hlásí velkou formaci směřující do našeho sektoru. Střelcům vydáváme rozkazy at mají oči na stopkách. Bumíkova dvojice již hlásí kontakt a v tom na deváté zpozorujem střelbu. Vrháme se do boje ale ty prokletí stíhači jsou všude. A co víc střílí po nás i zadní střelci z SBD. Naštěstí to vapadá že na tyhle pozice na poslední chvilku naverbovali někoho z lodní kuchyně protože vše šlo vedle Mrknutí Po krátkém boji dostáváme rozkaz k návratu a s větráním v kabině točíme kurz home base. Dlouhý let nad mořem ostrůvků a nesčetným dotazem na vektrování přestávám doufat že to letiště ještě existuje. Ale naštěstí se za chvilku setkáváme s zbytkem 110. Zjišťujeme že celou dobu hledáme letiště přímo nad ním. Ovšem dráhu blokuje FW200 který měl asi obdobné problémy. Bumík a jeho střelec za mohutného povzbuzování sedají i s jedním motorem po té následuje Petras. Na mě je řada nakonec. Spatřím dot v dálce prolétávám kolem dalšího kondora který je poškozen a dotahuje se na jeden motor. Řeknu vám že proti těm mrakům to byl impozantní pohled. Ale ten šmejd mi obsadil i zbytek přistávací dráhy .... při mém nejistém finále jsem přišel o pravé křídlo a podvozek. A můj střelec prošel kremací ...sry Wulfi Šklebící se

P.S: díky všem za účast na naší akci Mrknutí
Upravil/a 1stCL_Pospa dne 29-04-2008 23:24
 
http://www.aeroklub-sumperk.cz/
3BAP_Cassius Chaerea
1stCL_Pospa napsal:
A co víc střílí po nás i zadní střelci z SBD. Naštěstí to vapadá že na tyhle pozice na poslední chvilku naverbovali někoho z lodní kuchyně protože vše šlo vedle Mrknutí

Prej lodní kuchyně... V chatu hláška Pospa se rozmáznul při nouzáku do pole a umě ve střelišti se rozsvítil nápis Enemy Aircraft Destroyed.
 
1stCL_Pospa
3BAP_Cassius Chaerea napsal:
1stCL_Pospa napsal:
A co víc střílí po nás i zadní střelci z SBD. Naštěstí to vapadá že na tyhle pozice na poslední chvilku naverbovali někoho z lodní kuchyně protože vše šlo vedle Mrknutí

Prej lodní kuchyně... V chatu hláška Pospa se rozmáznul při nouzáku do pole a umě ve střelišti se rozsvítil nápis Enemy Aircraft Destroyed.


No vidíš a to jsou kecy ja se rozplácnul na dráze Šklebící se
 
http://www.aeroklub-sumperk.cz/
1stCL_Fucida
Bylo to moc hezký Úsměv Zase jsem si vyzkoušel něco jinýho Úsměv Bumík mi chvilkami připadal jako by trpěl nějakým trochu stresem - ale jakmile se objevil první bombardér, tak se v palubní vysílačce ozvalo jen "Meinen!" a já už jen sledoval, jak kolem mě prolétají plechy Úsměv

No a všichni se samozřejmě můžeme smát Pospovi, který ač jediný v podstatě nepoškozený, tak provedl dokonalé trojné salto s jedenácti vruty a rozmázl se o dráhu Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
 
Lekk
Sakrááá...zatr.práce...opožděná omluva - 15 minut před akcí mě odvolali do koncentráku...já bych brečel. závist jen zbývá.Smutný
 
mha
Zdravim, povedena akce, po dlouhe dobe polet s peknou atmosferou! Mrknutí

A nyni k akci. Cool

Start a zformovani stihacu probehlo bez vetsich organizacnich zmatku Úsměv, bohuzel po urcite dobe stracime radiove spojeni s velitelem letky Edisonem. Pokracujeme spolecne s SBD a snazime se udrzet vizualni kontakt. Po zmene kurzu na 090 posilame dvouclenou hlidku - MK_Ucho a MK_JP na volne stihani po smeru letu, zbytek doprovodu se drzi dal pobliz SBD. Po cca 25 minutach zjistujeme dot na devate hodine ktery s Radem jdeme zkontrolovat, slo o JU88 kterou ale radeji nestihame z duvodu ztraty kontaktu se svazem a vracime se k SBD. Dotahujeme svaz a v tom utoci z prevyseni dvojice 110tek a pak snad jeste dalsi... Boj je dost neprehledny, ztracime Rada, ale vzal sebou jednu 110ku a stihl jeste vyskocit, vsichni doufame ze se o nej postara norsky odboj... Úsměv Dalsi utok 110tek, otacim proti dvojici 110tek a prvni zasahuji v celnim pruletu do motoru, snad jsem ji poskodil... Vyděšený Edi hlasi ze prisel o kridilka, a vraci se tedy smerem k letadlovym lodim. Mezitim hlasi i dvojice provadejici volne stihani kontakt z jednou 110kou a poskozuji ji, nasledne otaceji smer homebase. Zbytek Martletu se pripojuje k SBD, ktere se po utocich opet zformovali a s ulevou zjistujeme ze jsme prisli jen o jedno... Bohuzel z neznamych duvodu ztracime Cardase ktery se zritil do more... Po urcite dobe nachazi svaz konvoj a SBD likviduji vsechny dopravni lode, pak uz jen navrat k letadlovym lodim a pristani. SBD S! Mrknutí
Tělo mrtvého nepřítele páchne vždy dobře.
Aulus Vitellius
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

03-05-2024 11:15
Vykání je následek nepochopení formy vlády pozdních římských císařů. Koncem Římského císařství spoluvládli čtyři vládci. Proto byli oslovován jako celek. Tykání je správné.

30-04-2024 10:19
Teď se tyká všude. Každý je familierní jak kdybychom všichni spolu pásli husy.

29-04-2024 20:53
Tem Teamspeak jedete trojku nebo pětku? Mně se nechce nikam registrovat.

29-04-2024 20:44
Jsem zapl discord. FUJ! Proč mi tam všechno tyká? To je tak nezdvořilé a neuctivé.

24-04-2024 12:25
-Vzrusuju te? - -Docela jo, jsi krasna zenska a chtel bych byt tvuj princ. - -To je pekne. Ale na to jsem se neptala. Potrebovala bzch yjistit, jak se yapina ceska klavesnice. Pomuyes mi?

22-04-2024 20:31
Njelepší je kombinace FF (s pluginem kačera)+uBlock ;-)

21-04-2024 09:36
No zatím ještě není. Neumí blokovat vyskakovací okna.

19-04-2024 23:01
jo, kačer je dobrej Úsměv

19-04-2024 17:04
No já asi přejdu na duckduckgo, až jej vyladí.

16-04-2024 11:52
To jsou Jaromíre defekty z realtime anti-anti-ads google teroru. Chyba není na tvém přijímači. Už před 3 rokama jsem Chrome definitivně odinstaloval a přešel opět po 20 letech na FF

34,815,936 návštěv