Celer 2,6 na P4X400 (VIA chipset)
512 RAM
NV GF4 MX440 128RAM 8xAGP - ovladače poslední pro tudle kartu, teď netuším kerý (ale už umí dva kontrol panely - klasický a "nový")
Win XP (Home i PRO, SP1 i SP2)
DirectX 9něco (poslední)
pokud pustím stařičký MotoGP2, po nějaké době se mi začne obraz škubat - zastaví se na několik vteřin, pak "cukne" (tak půlvteřinové rozjetí) a pak se zase kousne. Tohle trvá i několik minut, než se hra zase rozjede.
Pokud se přepnu do wokňousů, po několika vteřinách (i při zaseknuté hře) se přepnutí podaří a já mohu aplikaci shodit
pokud pustím Mafii, už v menu (3D) se mi hra kousne (oproti GP2 na daleko déleji) a pokurví se i textury (textury v GP2 se rozhodily až když jsem nastavil grafiku na high, při nastavení "low" byly textury ok)
před aktualizací ovladačů grafiky se GP2 kousla po projetí první rovinky, nyní se dá ujet jedno kolo na dvě kratší zakousnutí (cca 15s každé) - nesmí ale kolem mne jet další motorky... ;)
pokusil jsem se i aktualizovat vše do VIA čipsetu - driveragent mi pak už jen ukazoval staré ovladače modemu a ještě nějakou blbost...
zkoušel jsem nastavit HW akceleraci zvukovky na minimum - nic
zkoušel jsem v BIOSu nastavit AGP8x na 4x - nic
vypnout Fast Write - nic
zkoušel jsem i safe profil BIOSu - nic
zkoušel jsem přidat RAM až na 2GB - nic
zkoušel jsem jinou grafárnu, ale ty byly na tuten stroj moc dobré a hlavně žravé - je tam slabej zdroj...
aktualizoval jsem wokňousy až do posledních aktualizací - nic
komplet jsem dal novou čistou instalaci (PRO) - stejné
zastavil jsem se na upgrade BIOSu, neb mi při jeho přehrávání vypli elektriku... (takže pokud se mi během Po-Út podaří ten BIOS nechat přeflešovat, budu pokračovat dál...)
přijde mi, že problém je mezi grafikou a tím pos..ným VIA čipsetem, ale není to jisté
kromě upgrade BIOSu mne už nic víc nenapadá - napadá někoho něco, nějaké řešení ?
není to můj PC a nepředpokládám, že se do něj bude investovat
Upravil/a Hoper dne 12-04-2008 18:16
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
jo, teplota mne taky vlastně napadla - myslel jsem, jestli neupadnul třebas větráček z CPU ....
teplotu CPU nevím, ale pustil jsem nějaký zátěžák na CPU a to bylo ok
a ta grafárna má jen pasiv, takže předpokládám, že ta by hřát neměla
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
hmm, to přehřívání... tak nějak to na to vypadalo, ale...
ale našel jsem tu nějakej větráček, takže když vymyslím, jak ho zaelektrikovat...
ale jinak ten pasiv na grafice seděl jak přilepenej
a na procáku taky relativně fest
ale díky za tipy :)
blbý je, že musím čekat co s tím BIOSem, snad to v úterý už pojede...
jen je mi difný, že by se přehřívala grafárna, když ji udělali jen s pasivem
že by soudruzi v Číně někde udělali chybu ? :)
vypadá to, že je asi nemocná grafárna jako celek
nebo možná umírají její ramky
ofukuju ji 8cm větrákem a je celkem studená...
takže díky za rady, holt se musí hodit na smetiště dějin ;)
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.