November 22 2024 09:34:55
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 8

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Joystick bez potenciometru
Highlander
Zdravim. Mam probem. Hledam nejaky joystick bez potenciometru, tj. s bezdotykovymi snimaci (optickymi, Hallovymi atd.). Jediny o kterem vim je Saitek X52/PRO (mno, jeste vim o MS sidewinderovi, ale ten se uz nevyrabi, takze nic). Neni prece mozny, aby ten Saitek byl jediny, nebo jo? Vyrabet na kolene si nic nemuzu, protoze sem nesikovny jako Paris Hilton v praci. Prosim, poradteÚsměv

1stCL_Fucida
Dá se sehnat Cougar systém s HAL senzory. Ale celé to vyjde bratru na několikanásobek ceny X52. O dalších nepoťáckých joyích nevím.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Panek
MS Sidewinder má klasické potenciometry.

313_Blc
Pokud ještě seženeš F-33D tak to je Force feedback joy bez poťáků, snímání digitálně ... cena cca 700,-

Jedná se o kus kvalitního hardware

FellA
313_Blc napsal:
Pokud ještě seženeš F-33D tak to je Force feedback joy bez poťáků, snímání digitálně ... cena cca 700,-

Jedná se o kus kvalitního hardware

nekdo tady psal ze taky "uz" nejde sehnat a o jinem nevim takze ...

Pavloun
AH_Cutora napsal dne 19.02.2007:

Před chvílí jsem měl otevřený Saitek Cyborg Evo Force Feed Back. Mám ho asi jeden a půl roku a odešla mi mechanika (moc velké vůle), tak jsem se do něj podíval a valil jsem oči na elektroniku.

Snímání polohy je skutečně optické. Překvapivé ale je, že je to dělané na principu odečítání pulzů jako u myši. Nechápu jak si joystick hlídá výchozí polohu při zapnutí, protože na dorazy při připojení nejezdí (to udělal tuším jen napoprvé při instalaci ovladačů). Jinak síly jsou tam dělané pomocí stejnosměrných motorů a převodu do pomala na rukojeť. Snímač polohy (clonka a optické hradlo) je připojený přímo na hřídel elektromotoru. Ovládané je to jedním atmelem.

Mechanická stránka samotných převodů není špatná. Problém je ale v samotném kloubu, který je dost složitý výlisek z plastu který asi nemám šanci vyrobit z kovu, takže joystick jako celek je vzhledem k opotřebování už nepoužitelný. Ale ta elektronika by stála za to zužitkovat...

zajaczik
Já mám trust gm-2500 a sám nwm co je to za mega šmejd Šklebící se

Highlander
Hmm, tak jsem si myslel, že podstatou všeho zla v joysticích jsou potenciometry. Díky jejich opotřebení dochází ke skokům a nehratelným nepřesnostem. Optické snímače, jak jsem si myslel, jsou fakticky na věčné čásy, nikdy žádné skoky a vždy přesné jako na začátku. Jediná "zrada" (jak jsem si myslel) je vůle kolem středu, tj. že joy se chvilku pohybuje zcela volně a pak teprve zabere a letadlo začne točit. Začetl jsem se do různých diskusích a zjistil jsem, že to nemusí být úplná pravda. Čutora říká, že měl Saitek EVO FF a po půldruhém roce byl nadranc. Velká vůle (s čímž jsem počítal) a SKOKY!! (s čímž jsem u optiky nepočítal). Takže bych se ještě chtel zeptat, zdali dlouhá výdrž joyce (myslím tím, že nedochází ke skokům, joy je stále přesný, jen kolem středu může být ještě pořád hratelně vyčochtaný) záleží na typu snímače (potenciometr x optika) nebo ne (nebo jen nepatrně)?
Slyšel jsem, že u Saiteku Cyborg EVO bez FF je také optika (kromě twistu), je to pravda?
Vím, že to je předmětem diskuse na jiných vláknech, ale vydrží obecně déle saitek cyborg bez FF nebo s FF? Díky moc za jakoukoliv pomoc, už v tom všem mám nějaký zmatek. Nejsem sváteční pilot, už mám hooodně za sebou, ale s výběrem joysticků jsem naprostá lama (teď létám na joypadu s dvouma analogama a poťáky na nich blbnou). Do X52 se mi nechce, nejde ani tak o ty peníze (i když o ty jde vždy až na prvním místěMrknutí), ale je to zatraceně veliký krám, který se mi nikam moc nevejde (navíc, přesto, že létám velmi často, zas takový fajnšmekr nejsem). Takže jak jsem řekl, díky za každou pomoc.Šklebící se

WT_Horrido
BTW X52 mozna nema potenciometry, ale jako klacek stoji dost za hovno.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Jp-
tak si pořiď EVO je to za relativmě málo peněz nemá poťáky, plastová mechanika co je vevnitř se ti sice vochodí, jenže zas nestoují tolik aby sis jednou za 2 roky nekoupil novej. Poměr cena výkon je asi nejlepší a neni to takový strašidlo na stole jako X-52

jofe
Cyborg evo bez FF má potenciometre. Cyborg evo force vydrží viac. Mám obidva. Z evo mám trim pult a FF používam. Mŕtvy chod okolo stredu už má ako Blaník po 1200 hod od GO. Naštvaný

Highlander
Mno, tak to vypadá, že půjdu do Cyborgu EVO.
Doporučili byste mi spíš s FF nebo bez FF. Nejde mi ani tak o to vybrování (bez něj se v pohodě obejdu) spíše o výdrž a přesnost. Bez FF stojí něco přes 800,-- s FF něco přes 1600,--, takže, jestli varianta s FF vydrží více než jednou tolik co varianta bez FF, je Force Feedback jasná volba. Prosím o radu zejména Jofe, jelikož ten má zkušenosti s oběma typy. Ale jako vždy, předem moc děkuji za jakoukoliv reakci a pomocÚsměv

606_Temp
Kdyz uz je tu debata o joyich, nevite jestli je Logitech Extreme Digital 3D Pro jen prejmenovanej starej Logitech Extreme 3D Pro, nebo je aspon upravenej aby se nerozkalibrovaval, nebo ma uplne novy streva?
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin

http://no606.ic.cz/
jofe
Ja by som doporučoval evo force. Odpadá starosť o poťáky.
Pozri sem:
http://www.saitek...
nech vieš do čoho idešÚsměv

606_Temp
no na to EVO jsem cetl taky par nepeknych veci. treba ze se uprostred letu ve sturmu "prekalibruje" a pak to nefunguje atd. Ma taky svoje mouchy a radej logitech, kterej po roce odchazi, nez EVO, ktery blbne behem letu :-(
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin

Hanss
mam ho uz temer dva roky, a nic podobneho se mi nikdy nestalo...

606_Temp
asi bude zalezet na dalsich kusech HW, ale tady si na to stezuje par lidi http://www.czechc...l?ansid=16

1stCL_Fajlow
Pánové mám dotaz. Chci si koupit nějakou páku od emerickejch CH Products. U nich na krámu stojí cca $100 a Krouza ho nabízí za 4000,-.
Jelikož je kurz takový, jaký je, zajímá mě, jestli byste šli do joye tam odtuď nebo byste dali přednost českému prodejci s tím,že je možnost reklamace. Všichni sice víme, jak reklamace joyů funguje, ale jde o princip. Ten cenovej rozdíl tam je vidět.

WT_Horrido
Reklamace pri koupi v zahranici ma jednu nevyhodu, musis to tam poslat na vlastni naklady. Jinak je prubeh naprosto bez problemu, pokud tedy nenakupujes v nejakem pofidernim obchode nebo aukci.

Podotykam bezproblemu v JINEM meritku nez u nas, tj. omluva, zaslani noveho kusu neco malo pres tyden. To je osobni zkusenost z Amazonu...
Upravil/a WT_Horrido dne 04-04-2008 12:10
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Highlander
OK, tak jsem to vyřešil jednoduše. Pořídil jsem si dva (pro sichr) sidewindery precision 2 edition 2008. Takže bych měl mít na pár let vystaráno. Všem, co mi pomáhali radou děkuji.Mrknutí

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,014,624 návštěv