Tohle jsem před chvilkou našel na webu. Docela mě to pobavilo.
PC World : Performance Results Mixed with Vista Service Pack 1
Files copied faster in our initial tests, but other performance was slightly slower with the SP1 installed
Hahaha, zipovani 500 megoveho souboru pomoci treti aplikace je o 14 sekund pomalejsi a vytvoreni image disku v Neru je o 3% pomalejsi. To je fakt tezky pruser
WT_Horrido napsal:
Von se zpomalil system? A na to jsi prisel jak?
To je jenom slovíčkaření.
Co třeba tohle ?
Když pustím komp tak mi moje XP64 naběhnou do použitelného stavu za nějakou dobu. To je odchrochtají se, připojí se domácí wifina, v liště se mě usadi ta ATI věc a antivir atp.
V mých pokusných vistách 64, a zdůrazňuju osekaných o Aero a jiné pičičárny, se mě sice desktop nastartuje během pár sekund ale , než se to dostane do stejného použitelného stavu , tak to trvá o dost delší dobu.
Asi jsem málo trpělivý. Prostě OS je věc co chci nainstalovat a pokud možno na ni po většinu času zapomenout. U Vist se pořád nemůžu zbavit pocitu, že OS je to hlavní, co na mém počítači běží.
Ale jo startuje to dluho jako svine a to jsem to nakrmil 4 gigovym readyboostem, zase na druhou stranu pouzivam opicarny....
Nejak mi to nevadi a kdyz uz to nabehne tak se tim pracuje fajn a svizne, bezi na tom bez problemu to co chci, je to stabilni (do modre smrti mi to dostal jen jednou povedeny ovladac bluuutuuuutu), je to bezpecne. Zipuju vestavenym zipem, prebujele nero nepouzivam a co je nejhorsi, ty vopicarny se mi libi a myslim ze jsou nektere i prakticke.
Ja nevim, za tech ctyri a pul tisice je to celkem slusny system i kdyz SP1 neprida 30% vykonu.
Upravil/a WT_Horrido dne 08-02-2008 10:38
(do modre smrti mi to dostal jen jednou povedeny ovladac bluuutuuuutu), je to bezpecne.
Rozepiš se prosím nebyl to bluetooth od MSI?
Já v době kdy jsem experimentoval s Vistami měl ovladač na bluetooth a házelo mi to modrý obrazovky celkem pravidelně, když jsem nechal běžet delší dobu PC bez jakéhokoli záshu(např přes noc)
Ve správci procesů mi to furt psalo hlášku která po zadání do googlu vypsala že je to od bluetoothu.Bohužel jsem podezříval i ovladače od ATIny a nakonec jsem zlostí formátoval a dal zpět XP.
Je to Bluetooth USB adapter od Belkinu, verze 2.0+EDR, za bezmala 500 voci, ovladac na Visty na to (jako) je, ovsem ta instalace. Nejdrive hlaska o necertifikovanem ovladaci, modra smrt, restart, modra smrt. Nasledne si to jako "sedlo," ale Visty startovaly snad pet minut.
Takze uninstall a cely adapter letel do kouta u odpadkoveho kose.
Nasledovalo stazeni BlueSolei softu. Ten jede bezchyby a je krasne graficky integrovan do prostredi Vist. K tomu jsem koupil nejjednodussi adapter made in china za stovku. Funguje to naprosto bez problemu...
Jo ten soft pro Belkin dodava Broadcom.
Upravil/a WT_Horrido dne 08-02-2008 18:13
Horrido, tady se musim Jirky zastat, 3% cehokoliv muzou byt totiz vitezstvim Intelu nad AMD a nebo naopak
take zvyseni vykonu o 3% u 3GHz procesoru je zatracene draha zalezitost, oproti zvyseni vykonu o 3% na 1.6GHz
pokud mi teda nekdo bude chtit nainstalovat na firemni 1GHz pocitadlo XP, tak ho poslu do haje, pokud mi nekdo bude chtit nainstalovat na moje domaci PC Visty, tak ho taky poslu do haje taky
oproti cemu ale, oproti 486 SX-25, opet se tedy ukazuje ze VISTY sou rychly jen proto, ze kvuli nim vymenujes 4 roky stary PC, na kterejch VISTY pobezej jen stezi, neli vubec, o tom to cele je
MICROSOFT se tedy snazi o neco, co predvedl INTEL s Ackovou radou Celeronu
http://www.tomsha...page4.html pridame-li dalsi 3% k jiz soucasnym vysledkum, tak je logicke ocekavat jen zlepseni a v necem i o 20% (s SP1 tedy o 23%)
vysledek je jasne videt na poslecni strance, VISTY maji vetsi spotrebu kdyz nic nedelaji, nez kdyz nic nedelaji XP http://www.tomsha...age11.html, je to ale jen 0.6%, proc neni tedy vsechno pomalejsi prave o 0.6%, ale o 3-20%, to je vec oc tu bezi
je tu nekdo, kdo by si tu pral o 3-20% menci plat ?
vymlouvat se na modry obrazovky je naprosta stupidita, nekdo ma a nekdo proste nema, na OS to nezalezi
muj argument tedy je, kdyz nemam modre obrazovky na XP, tak si nepomuzu instalaci pomalejsich VIST ... pardon, spravne zpomalujicich VIST
Upravil/a clone9cz dne 08-02-2008 18:52
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.