Konečne som si kúpil vysnené pedále od Saiteku. Po pripojení som nainštaloval nove drivery z priloženého CD. "Okná" ma upozornili, že najskôr vymažú starý SST software. Po nainštalovaní novších SST a driverov ma skoro vystrelo keď som po zapnutí rozhrania (naprogramovaných kláves na X52) pozeral na čiernu obrazovku a reštart PC.
Pokiaľ som nechal bežať joy a pedále bez namapovaných kláves bolo všetko v pohode. Akonáhle som zapol namapované klávesy nasledoval reštart.
Nakoniec som to vyriešil tak, že som odinštaloval nový SST a z registrov som vyhádzal všetko od SAITEKU. Potom som nainštaloval starý SST a všetko beží bez problémov. A potom, že spoľahni sa na nové drivery?!?!?!?!?
Moja zostava: P4 3,3, 2GB RAM, 256Nvidia Asus 6600, WIN XP
jo jo to je normální, nový drivery mě dělaj,že se mi obleví modrá obrazovka a následuje restart.
Tak sem tam narval starý a je klid. teda relativní protože teďka mi zase občas nejde páka. Musím ji rozkonektnout a zase zapojit. taky mě zlobí,že mi svítěj po čase hraní všechny diody co je páka má, to mě trochen s.ere. nevim co s tim,jebu nato
Saitek drivery su pre mna obrovskou zahadou. Mam od nich volant a pedale (kedysi aj joy EVO). Nova instalacia driverov je vzdy bozske potesenie, lebo jedny nie su univerzalne, takze musis instalovat kazdy jeden kus, instalacia zmaze predchadzajuce casti, takze sa mi niekolkokrat stalo, ze po instalacii druheho kusu HW to ten predchadzajuci zrusilo.
Jestli vás to potěší, tak joye od Thrustmasteru dělají to samý. Tam nespolupracovali Thrustmapper s FF. Ty mě odnaučili nějaké programování. Jinak při koupi saitek pedálů jsem měl akci vylepšenou ještě faktem, že se potřebné poslední volné USB rozhodlo nespolupracovat, takže jsem neinstalil pedály a ony nebyly vidět. Moc prima laborování, než byl objeven zakopaný pes.
Pre: BP_Tyrl.
Ja nemám namapovaných veľa funkcií, ale podarilo sa mi urobiť makro na plynulý zoom. Ide pekne a bez trhania obrazu pri zoomovaní. Dosť som si naň zvykol a keď som nainštaloval nové drivery na pedále, nemohol som namapované klávesy používať. Síce lietam len na svojej mašine offline, lebo net nemám ale blíska sa na lepšie časy. Celé mesto máme rozkopané, čo do zeme osádzajú optické káble. Dúfam, že v dohľadnej dobe sa mi podarí zadovážiť pripojenie na net s adekvátnou rýchlosťou a rozumným pomerom výkon/cena. Netvrdím, že som nejaký super pilot, ale dokážem odštartovať, sem tam niečo zostreliť a s pristávaním už tiež nemám extra veľké problémy. Občas je to pristátie ako keď hádžeš žabky ploským kameňom na jazere, ale dosadnem a lietadlo zostane celé. Šturma lietam od jeho prvého vydania, dokonca jednotku mám stále nostalgicky nahodenú v compe a občas so susedom lietame po LANe coop misie. Šturm je jednou z mála "hier", ktorá ma chytila a dokážem pri nej presedieť hodiny. Už hodne dlho som IL2 pozitívny.
- niekde tu na fóre som čítal, že hotas na X52 niekomu blbne a nemôže stiahnuť plyn na nulu alebo na 110. Občas to urobí aj mne ale mne pomôže keď na páke potočím rolovacím kolieskom (myslím tým to, čo sa podobá koliesku na myške) a ono mi tú hodnotu zvýši alebo zníži podľa toho do či s ním potočím dohora alebo dolu. Dokonca jeho zatlačenie používam na zatiahnutie/vysunutie podvozku, lebo je to po ruke...
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.