Moj problem vyzera nasledovne:
niekedy zblbne simulacia odporu paky, avsak FF odozva zostane zachovana. Nejde o znamy problem pri prepnuti sa z Ila do Win a spat.
Stava sa mi to pocas letu - pri zmacknuti spuste zbrane (obvykle je to odhod bom, nejakom FF efekte (turbulencia), ale aj vo Win pri nastavovani joysticka. Ten proste "vypne" a paka snima polohu, ale nekladie ziaden odpor.
Sucasne v nastaveni joystickov, v kolonke nastavenia FF zacne joystick oznamovat chybu s FF. A takisto ma tendenciu sa chovat v rezime testovacieho efektu "sedenie na pyramide"
Niekedy zaberie uplne odpojenie joya od PC a siete a pripojenie, inokedy az viacero restartov PC
Neviete, v com by mohol byt problem? Myslim, ze ovladaci soft som uz raz reinstaloval. Teoreticky je mozny nejaky konflikt s inym FF zariadenim (volant Saitek R440), kde mam sily naopak pocas lietania vypnute - volantom trimujem.
Upravil/a clone9cz dne 30-10-2007 14:45
Joy mi blbnul následovně:
Kousal se mi PC a joy ani KB ani myš po restartu nešla. Musel jsme vypnout a po chvíli zapnout PC. Jednoho dne jsem PC už nezapnul. Vyměnil jsem zdroj a problém zmizel.
Téké mne u páky zlobily ty čidla na to jestli páku držím, tak jsem je přelepil leukoplastí a je pokoj.
Ale dle dvého rozboru to vidím na kolizi s volantem.
Další možnost je špatná podpora chipsetem a to řeší jen nákup extrení karty pro ... no teď si nevzpomenu, bo pul litra Rumu je moc ... snad příště. (ale doufám, že sem ti pomohl, bo sem měl ten samý problém)
313_Blc napsal:
Další možnost je špatná podpora chipsetem a to řeší jen nákup extrení karty pro ... no teď si nevzpomenu, bo pul litra Rumu je moc ... snad příště. (ale doufám, že sem ti pomohl, bo sem měl ten samý problém)
Tak si hupkom spomen, lebo zrusit ten volant sa mi nechce - skvele sa nim trimuje vyskovka.
Na MSSWFF2 doporučuju, neinstalovat žádné drivery ( WINXP, Vistu sem netestoval), jen zastrčit do USB a hrát.
Proti vypadávání sil při pádu do oken, jsem učinil jednoduché opatření. V setupu ILa vypnul FF. Zůstanou "pružiny" který se už nikdy nevypnou.
Zvykneš si, uvidíš.
paja_cz napsal:
Na MSSWFF2 doporučuju, neinstalovat žádné drivery ( WINXP, Vistu sem netestoval), jen zastrčit do USB a hrát.
Proti vypadávání sil při pádu do oken, jsem učinil jednoduché opatření. V setupu ILa vypnul FF. Zůstanou "pružiny" který se už nikdy nevypnou.
Zvykneš si, uvidíš.
A vubec nejlepsi tak bude koupit genius joy za trista.
paja_cz napsal:
Zvykneš si, uvidíš.
Pokud nenainstaluješ ovladací soft od microšrotu, tak si nemůžeš nahrát makra a používat přednastavené profily.... Přímo v ilovi to nevadí, všechna tlačítka jdou ve hře nastavit, ale třeba více příkazů na jedno tlačítko nedáš, já například mám na msFF joyi tlačítko na Teamspeak a to tam bez přiřazení klávesy určitému čudlu nedáš.
3BAP_Panek napsal:
Joy mi blbnul následovně:
Kousal se mi PC a joy ani KB ani myš po restartu nešla. Musel jsme vypnout a po chvíli zapnout PC. Jednoho dne jsem PC už nezapnul. Vyměnil jsem zdroj a problém zmizel.
Téké mne u páky zlobily ty čidla na to jestli páku držím, tak jsem je přelepil leukoplastí a je pokoj.
Ale dle dvého rozboru to vidím na kolizi s volantem.
problem muze byt jeste s pretizenim samotneho USB, doporucuji tedy prozkoumat Event log na udalosti tykajici se USB v inkriminovanem case ... ac FF nemam, predpokladam, ze takove joye vyzaduji vyssi odber proudu jak 200mA, tento pozadavek vsak musi schvalit "system", pokud tedy dojde k pretizeni USB, joy uz si nemusi znovu zazadat o zvysenou dodavku proudu a zustane treba bez sil
ac si tim jist nejsem, doporucil bych nasledujici 2 zpusoby reseni, prvni je vedecky, druhy exaktni
1. zjistit odber proudu vsech zarizeni na USB (na SW si nevzpomenu, ale myslim, ze to lze pres Everest) a porovnat s papirama od zakladni desky
2. zapojit joy a volant, pripadne jakekoliv jine USB zarizeni s vyssim odberem (FF joye, externi disky, USB lampicky) , co "nejdal" od sebe (nebo je docasne odpojit) a testovat - zakladni desky maji totiz nekolik radicu a rozlozenim zateze by se mohl problem vyresit sam
Teoreticka moznost by tu bola, ale nepomaha ani uplne odpojenie a znova pripojenie joysticka - a to by sa mohol doske znovu "ozvat".
Obe zariadenia maju vlastne napajanie z normalnej siete, takze USB pohana nanajvys cast elektroniky.
Je teda pravda, ze dohromady mam 5 aktivnych USB periferii (mys je myslim PS2)
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.