May 01 2024 23:43:11
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 9

· Piloti on-line: 1
Algy

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
IL2 - Cheat (cheats)
clone9cz
Slovo:cheat
Výslovnost:čít

Význam:Anglické slovo, znamenající podvod, v počítačích používané pro vyvolání skrytých možností většinou v počítačových hrách. Slouží např. k přidání peněz, života atd.


zdroj: http://slovnik-ci.../cheat-cit

Jelikoz se na zdejsim foru dost casto vyskytuje slovo chatovani, cheater a jim podobna, dovolim si toto tema trochu osvetlit

predne chci pripomenout, ze chetovani, v zazitem smyslu slova: "provedeni akce, ktera zvyhodni jednoho uzivatele proti ostatnim", je u on-line hracu povazovano temer za tezky zlocin ... specialne pak v pripade sitovych "letovych simulatoru", kterych neni na trhu nikdy dostatek a neni tedy mista, kam se ukryt jinam do vyreseni problemu s cheatovanim

ve svete IL2 Sturmovik je ale situace nepatrne odlisnejsi, cheatovani se totiz omezuje na zneuziti nekterych vlastnosti, ktere nejsou skryte, ale spis se o nich nevi, nebot po nich on-line hrac zpravidla netouzi, obzvlaste pak u pilotu s egem, ktere se nevejde ani do dveri od autobusu by byl uspech malou naplasti na pokazenou reputaci
oznaceni "cheater" ssebou ale nese i jiny vyznam, ve vetsine pripadu se tak oznacuje pilot, ktereho jste podcenili (obvykle to u pilotu, kteri dobre znaji letove vlastnosti jak sveho, tak i nepratelskeho letadla)

=============================================
=============================================
____________________________________________________________

cheaty (kody):
____________________________________________________________
zadne

____________________________________________________________

cheaty (zneuzitelne vlastnosti, necestne chovani):
____________________________________________________________
1. porizovani screenshotu (letoun se pohybuje po neuveritelnych letovych drahach, nelze na nej zamirit)
2. sonar (zvuky jsou nastaveny tak, aby byl potlacen zvyk vlastniho motoru a zvyrazneny zvuky ostatni - uzivatel slysi letadla v uhlech, kde by je nemohl z kokpitu videt, predevsim za sebou)
il-2 total sound cheat? (Youtube video)

3. dead kamera (dead kamera nema zadny casovy limit, uzivatel v ni muze zustat neomezene dlouhou dobu a informovat vlastni jednotky o situaci)
4. odpojeni za letu
IL-2 FB - AW Unfair behaviour of 315_Arthur_PL and 315_Michu (Youtube video)
5. ziskavani udaju z log souboru IL2 Sturmovik (nektere akce uzivatelu ukladaji do logu informace o poloze, ty se daji v realnem case zneuzit)
6. zrcatko - plati jen pro letadla, ktere maji zrcatko modelovane (nastaveni takoveho rozliseni, ktere umozni videt zrcatko v "plnem" rozliseni, tedy v takovem, kdy neni zmenceno jeho skutecnym tvarem - zrcatko se zobrazuje i pri pohledu do strany, nahoru, dolu ... porad)
7. zrychleni IL2 Sturmovik (zvysenim taktu procesoru, za behu programu IL2 Sturmovik, bylo mozne dosahnout zrychleni vseho, co se pocita na klientu, letadla tedy uletela vesti vzdalenost za stejny cas nez ostatni, byla rychlejsi, lepe stoupala, atp.)


____________________________________________________________

uprava kodu (inovace):
____________________________________________________________

1. 6DOF mod (umoznuje vyklaneni do stran - teoreticky se lze vyklonit i mimo kabinu, zalezi na verzi modu - pokud ale sturmovik neobsahuje kompletni 3D modely, vcetne krytu motoru a 3D sloupku, tedy dilu, ktere nejsou ze standardniho uhlu pozorovatelne, umozni to videt lepe nez beznemu uzivateli, ba dokonce lip, nez by bylo videt ze skutecneho letadla)

na nasledujicim videu je videt jeste mnohem vice, zajimave je napriklad zobrazeni zamerovaciho krize mimo pruhledovy zamerovac, az tedy bude oleg tvrdit, ze 6DOF ve sturmoviku ne, tak mu verteMrknutí
IL2 6dof-Ta183 version 4.08 (Youtube video)

____________________________________________________________

cheaty (skutecne podvody ktere nelze oznacit za inovace, jako je tomu napriklad u Sound Modu):
____________________________________________________________

1. ammo hack (zvysena ucinnost a dostrel palubnich zbrani)
tvrdi se, ze
Josse hacked the machine guns to be more powerful
a rozsiril hack mezi lidi

clone9cz napsal:
1stCL_Fajlow napsal:
Velice zajímavé

TAAA Imposter with Weapon Hack

Jen dodávám, že ten člověk není členem AAA. (shoda předpon)


... vlakno, kde by se presne vysvetlilo o co jde

abych tedy vysvetlil samotnou podstatu, nekdo nahral video (ntrk), jak spit vystreli ani ne ctvrt vterinovou davku na testovaci runway a za 4 vteriny to pise do chatu, ze je "vulcher", pak to udela jeste podruhe a rozstrili nekoho dalsiho, opet server napise, ze je "vulcher", na tom by ale nebylo nic divneho, kdyby to nebylo ze vzdalenosti, kdy se test runway vykresli z jedine teceky, tedy presne vterinu pote
pokus o sestreleni leticiho FW ze vzdalenosti 2.53 jeste nevyde, nasledne sestreli FW ve vzdalenosti 0.92, zaroven s nim exploduje vlastni spit, pote jeste ustreli nekomu kridlo ze vzdalensoti 0.8


odkazy jsou na ntrk s nazornou ukazkou jak funguje hack
http://forum.1cpu...tcount=323


____________________________________________________________
=============================================
=============================================

upravam kodu se lze branit zapnutim jakesi kontroly v conf.ini

The server can now check for changes on the client-side game modules, i.e. ensure the modules were not modified. To enable the check, a new key was added to the conf.ini file.

In order to set the client-side verification parameters you will need to manually edit the conf.ini file located in your main game folder before launching the game. Open the file with a text editor, find the [NET] section and in the checkRuntime = line write in either 0 or 1 (or 2), then save the file. If the checkRuntime = line does not exist in your conf.ini file, add it to the end of the [NET] section.

checkRuntime=0-no check is made (default);
checkRuntime=1-quick check;
checkRuntime=2-comprehensive check.


NOTE: during the comprehensive check, if the client runs a different OS version from the client, the check may identify the OS differences as changes in game modules.

zdroj: http://www.pacifi...hters.com/


bohuzel, tato metoda nezabrani zmenam provadenych primo v pameti RAM



PS: uprava letovych modelu nebyla zatim nikomu prokazana, da se sice povazovat za cheat, ale protoze se nijak nesiri, nema vyznam o ni ani spekulovat - za urciteho usili a casu je totiz mozne upravit vse
Upravil/a clone9cz dne 20-07-2008 00:35
 
http://www.wwii-illusion.net
WT_Schmouddle
checkRuntime je serverova zalezitost, tzn u DF serveru prijde do confs.ini, pridani linky do conf.ini u klienta nema zadny vliv pri pasivnim hrani, jen pri hostovani coop misi.


[img]http://forum.il2sturmovik.com/public/style_extra/team_icons/founder_gold_en.png[/img] is not a valid Image.
 
www.wtigers.org
Jirka
Kdysi jsem na nějakém ruském fóru narazil na ruské udělátko, které vrtalo do grafiky. Výsledkem byl sice divně barevný obraz, ale neskutečná viditelnost a vzájemný kontrast objektů. Lidově řečeno, ti rusáci viděli i to, co je při normálně naštelovaném ilovy neviditelné.
 
3BAP_Cassius Chaerea
A nebyly to ti slavní hoši od ROSS?
 
313_Ffajtl
Jmenovitě ROSS_SatoriVyděšený
 
http://www.313.cz/
clone9cz
E CL_Punkey napsal:
Doplnil bych, že jakékoliv zasahování do nastavení hry, které nelze udělat v menu hře, je nepovolené. V FPS hrách jako CoD, UT, Quake, CS, atd. je to považováno za cheat. Bohužel je to těžce prokazatelné. V našem případě záleží na svědomí každého z nás.


vzhedem k tomu, ze bezny configuracni nastroj nema spoustu uzitecnych vlastnosti, tak je to spise nutnosti
- dlouhou dobu v nem nebylo mozne nastavit rozliseni 1600x1200
- nedaji se v nem definovat hodnoty maxlagtime
- neda se v nem upravit pozice chatoveho radku [chat] region=(dx=0.799375,dy=0.096666664,x=0.0,y=0.0)
- nedaji se v nem upravit hodnoty pro vymazavani logu eventlogkeep=0
- neda se v nem zapnout zobrazeni strelcu 3dgunners=1
- neda se v nem nastavit rychlost rozhlizeni pres klavesnici Speed=16
a kdyz se pak clovek podiva, co nelze nastavit setupem oproti conf.ini, aby se vylepsila grafika na modernich kartach, tak je to spise nutnosti ... pokud si dobre pamatuji, tak moznost zvolit nastaveni MAXMAX nikdy nenastavilo grafiku na maximalni detaily, vzdycky tam byl nejaky kompromis poplatny dobe, il2setup.exe jsem tedy nespustil uz nekolik let a spis jsem si nastudoval co ktery radek znamena

Jirka napsal:
Kdysi jsem na nějakém ruském fóru narazil na ruské udělátko, které vrtalo do grafiky. Výsledkem byl sice divně barevný obraz, ale neskutečná viditelnost a vzájemný kontrast objektů. Lidově řečeno, ti rusáci viděli i to, co je při normálně naštelovaném ilovy neviditelné.


takovehle vrtani do grafiky se obvykle odehrava na urovni DX nebo openGL, tim muze byt ale postizena kazda hra, ktera nevyzaduje certifikovane drivery od MS, pokud by se nekdo hrabal primo v IL2, bylo by to dost netradicni reseni - jak takoveho vysledku dosahnout je pomerne dost, zmena textur nekterych objektu, uprava barevne palety, atp.

-----------------------
diky za pripominky
 
http://www.wwii-illusion.net
WT_Flan
clone9cz napsal:

a kdyz se pak clovek podiva, co nelze nastavit setupem oproti conf.ini, aby se vylepsila grafika na modernich kartach, tak je to spise nutnosti ...
-----------------------
diky za pripominky


Navic v nekterych read me k addonum a patchum byl primo od Olegboys psano - doporucovano, co je treba pridat a poeditovat v conf.ini, pokud chci cosi zlepsit, zmenit.
 
Tajpan
http://www.youtub...xXFoqCSFCc
Upravil/a Tajpan dne 31-10-2007 16:00
 
clone9cz
puvodne jsem si rikal, ze vam nebudu brat iluze, ale ono je to vlastne jedno ... kdo si chce upravovat IL2 a ma na to dostatecne znalosti, vzdycky si nejakou cestu najde

my ostatni si zapneme checkruntime=2

nejake ty mody, ktere vystoural fuci
http://allaircraf...m.php?f=18

a pak jeste stranky Tima Jostena se SFS extractorem http://timqwerty....
 
http://www.wwii-illusion.net
CW_boZZda
a je to v pr****
 
http://www.czechwings.com/
XXX_Dazz
proč já tam zatím vidím jen cocpity a zvuky ?
 
Tajpan
http://www.youtub...StRAZAakRc


 
XXX_Dazz


A co je jako tady špatně ? Ctělo by to vysvětlit. Hlášky nepřečtu jsou děsně mázlé Smutný
 
clone9cz
zrovna na todle videa nepotrebujem, to se deje dnes a denne, ze by se to sem ani neveslo
 
http://www.wwii-illusion.net
Joe Hallenbeck
XXX_Dazz napsal:


A co je jako tady špatně ? Ctělo by to vysvětlit. Hlášky nepřečtu jsou děsně mázlé Smutný


TO bude tim ze se nerozpadly kdyz je Fuckac zasahl, po davce do kridla kridlo vydrzelo, po narazu do zeme zadny vybuch.

Ale to co zverejnil Sabot ja lepsi Šklebící se
313_FlyBoy
RY-C
 
czs_scharck
Joe Hallenbeck napsal:
se nerozpadly kdyz je Fuckac zasahl

. . . . normálka . . . to nám ty rudí dělají pořád . . . Úsměv
Joe Hallenbeck napsal:
po narazu do zeme zadny vybuch.

. . . . disconnect v momentu dopadu na zem aby nepřišly o streak, nechtěj dávat body, neradi xcípaj . . . llllaaagggggg . . . ??
CSL/I_Scharck <iíi=< 59
 
alfik
Modří jsou chytřejší Šklebící se diskonnektnou se jak mají reda na šesté...
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
 
Joe Hallenbeck
aalf napsal:
Modří jsou chytřejší Šklebící se diskonnektnou se jak mají reda na šesté...


Šklebící seŠklebící seŠklebící seŠklebící seŠklebící se
313_FlyBoy
RY-C
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

30-04-2024 10:19
Teď se tyká všude. Každý je familierní jak kdybychom všichni spolu pásli husy.

29-04-2024 20:53
Tem Teamspeak jedete trojku nebo pětku? Mně se nechce nikam registrovat.

29-04-2024 20:44
Jsem zapl discord. FUJ! Proč mi tam všechno tyká? To je tak nezdvořilé a neuctivé.

24-04-2024 12:25
-Vzrusuju te? - -Docela jo, jsi krasna zenska a chtel bych byt tvuj princ. - -To je pekne. Ale na to jsem se neptala. Potrebovala bzch yjistit, jak se yapina ceska klavesnice. Pomuyes mi?

22-04-2024 20:31
Njelepší je kombinace FF (s pluginem kačera)+uBlock ;-)

21-04-2024 09:36
No zatím ještě není. Neumí blokovat vyskakovací okna.

19-04-2024 23:01
jo, kačer je dobrej Úsměv

19-04-2024 17:04
No já asi přejdu na duckduckgo, až jej vyladí.

16-04-2024 11:52
To jsou Jaromíre defekty z realtime anti-anti-ads google teroru. Chyba není na tvém přijímači. Už před 3 rokama jsem Chrome definitivně odinstaloval a přešel opět po 20 letech na FF

12-04-2024 16:25
Pořídil jsem si Arctic Liquid Freezer III 360. Poměr cena/výkon asi nepřekonatelný. Uchladilo to 300W po dobu 10 minut.

34,797,894 návštěv