November 05 2025 04:56:29
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 8

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Územní nároky po první světové válce
clone9cz
Územní nároky po první světové válce

Tomáš Krystlík

http://www.virtua...?art=12888

Níže cituji z knížky vyšlé roku 1919 Československý stát v mezinárodním právu a styku, jejíž text vznikl z větší části v roce 1918 pro „obhájení našeho práva“ na pařížské mírové konferenci a jehož autorem je právník Ladislav Stěhule, velký ....

.... Pro obyvatelstvo Dolních Rakous podle masarykovce Stěhule existuje též jednoduchý recept. Bude asimilováno, nastane příliv obyvatelstva československého a „osídlování bude regulováno veřejnoprávně, český živel bude element aktivní, za kterým bude autorita silného státu a který vyzbrojen všemi prostředky kulturními i hospodářskými, takže to bude živel panující, jež obyvatelstvo povahou tam již dnes nepokročilé a potom i opory státu zbavené snadno asimiluje. Dolní Rakousy... je půda, která dle přirozené historické tendence národu našeho patří do jeho osídlovací sféry“. A o průběhu tvrdé čechizace dodává: „Jestli by proces ten nepokračoval dosti rychle, přikročíme k vysídlování německého elementu, pokud by ohrožoval naši státní bezpečnost“.

...

http://www.wwii-illusion.net
Lekk
Těžko řící, jakou formou na toto reagovat - nyní s odstupem několika desítek let zkušeností. Jen mě napadá, že tehdejší světonázor (hlavně evropský) zněl zničíme německo aby už nemohlo znovu zahájit světovou válku. Že to posléze nahrávalo panu H. jen do karet a udělalo z němců mučedníky (proti všem), kteří byli odhodláni stát za silným vudcem, který je vyvede z područí vítězných mocností, jaksi nikdo nepřipouštěl.

Nejsem historik, a zde cituji v podstatě obecný názor ohledně vzniku WWII, jehož správnost dokazuje i to, že po WWII nebylo Německo ekonomicky zničeno právě na základě zkušenosti s výsledky Versailes.

A upřímně zase o trochu více chápu míru zklamání Čechoslováků, kteří se cítili zrazeni spojenci, pro které - dle tohoto autora (Stěhule) - jsme byli partner právě pro tuto chvíli německého ohrožení.

Popravdě z tohoto příspěvku mám radost z uplně jiného důvodu. A to proto, že si opět a znova uvědomuju, v jak otevřené době nyní žijeme (demokratickou bych ji rád nazval) - umíte si představit tyto prohlášení (Stěhule) prezentovat za komančů. Případně jiné historicky správné (roz. pravdivé) informace ohledně velkého bratra s ušankou.

Maně mi však přichází na mysl přísloví - historii píšou vítězové.

Takže otázka zní - lze se někdy vubec dozvědět celou pravdu v reálném čase. Nebude o naší současné demokracii za pár desítek let zase nějaká introspektiva otevírající nám všem oči?.

Zlatý UFO - tam je aspon jasno.Šklebící se
Upravil/a Lekk dne 20-09-2007 17:14

clone9cz
... kdyz se to vezme kolem a kolem, vznik naseho statu muze byt docela zahada .. a kdo si to precetl cele, muze vyvodit mezi radky i to, ze sme meli bejt "svetovej policajt" prave myŠklebící se

PS: rozhodne to ale vypovida o sve dobe (a zaroven vyjimecneho postaveni ceskych legii), nikoho by totiz neco podobneho pred valkou nenapadlo
Upravil/a clone9cz dne 20-09-2007 17:41

http://www.wwii-illusion.net
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,461,168 návštěv