Zajímalo by mě, jestli někdo nevíte, jak na tom byla tři výše uvedená letadla se samosvornými nádržemi, resp. kdy (od jaké verze) je dostala. Jediné, kde bych to dokázal tak nějak ještě snad i dohledat je Ju 88. Ale Do 17 a He 111..to je pro mě záhada. V dobách BoB snad ještě samosvorné nádrže neměly..ale já tak nějak opravdu tápu ve tmě a potřeboval bych to co nejrychleji dořešit.
Takže předem díky za jakoukoliv případnou pomoc.
Nahledl jsem to chytrych knizek. V technickem popisu Ju 88 A-5 jsou uvedeny vsechny nadrze (kridelni i trupove) jako samosvorne. A jelikoz A-5 jsou v podstate repasovane A-1 da se tvrdit ze Ju 88 mel samosvorne nadrze od pocatku.
Technicke popisy He 111 H-3 a H-6 uvadeji vsechny nadrze jako samosvorne.
Technicky popis Do 17Z uvadi vsechny nadrze jako samosvorne.
U He 111 H-3 právě očekávám jejich zavedení (v souvislosti s touhle verzí jsou nejasné zmínky o zavedení pancéřování, což by dle mého názoreu mohlo být ono..jenže taky nemuselo), zatímco u starších H-1, 2 a P-1, 2, 3 předpokládám ještě nesamosvorné, stejně jako velmi aktivní účast nesamosvorných bombardérů v BoB (nejen Stuk).
Těmi Do 17 Z jsem si právě nebyl jistý už vůbec..možná od Z-2..ale fakt tyhle "Fliegende Bleistift" netuším.
U "88" jsem si dnes taky ověřil, že to mělo samosvorné ve všech subvariantách. Už zřejmě od původních projektů. Prostě jako Fokáč..u Junkerse věděli, jak to postavit
Btw: mohl bych se zeptat, kde jsi ty popisy našel? Odkud pocházejí? Mám o Heinkelu i Dornieru jen dost kusé informace, které navíc vypadají, že čerpají ze sebe navzájem . Tak abych si rozšířil sources.
Jop, jsou v podstatě stejný, ale subverze si v detailech neodpovídaj - He 111 P-1 šel do výroby o něco dříve. P-2 (FuG 10 místo FuG III) pak odpovídá H-1. H-2 se vyráběl ve velkým množství delší dobu a měl zesílenou výzbroj, který se dočkal až P-4 (protože P-3 byl cvičnej). P-4 pak zhruba odpovídá H-3. Bohužel nemám u těch subverzí přesnou dataci, od kdy do kdy je linky chrlily. Je to bordel neskutečnej..jsem porovnával dva knižní zdroje a asi 5 internetových (z nichž ani v jeden nemám důvěru ) a najít v nich shodu nezavánějící přímým opisem..ble.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.