mel bych takovou jednu prosbicku. poprosil bych postnout nebo nalinkovat co nejvetsi mnozstvi informaci o prvnich akcich nasich zahranicnich leteckych jednotek: 310., 311., 312., 313., B flight/68.; 1. ceskoslovensky stihaci pluk i 1. cs. letecke smisene divize
nejde mi jenom o den prvniho stretu a jakej typ letounu, ale pokud mozno hodina, misto stretu, primarni ukol, pocet letounu, jaci piloti a jejich imatrikulace, typy a pocty letounu nepratelskych, pripadne spojeneckych, ktere se ucastnili dane akce. volaci znak jednotky, leteckych navodcich, prubeh boje, kdo koho sestrelil, kdo byl sestrelen a cim, pripadne i radiova komunikace
3xx_ rajlich na nebi hrdého albionu 1-7, jinak první československá(spíš česká jednotka byla vytvořena už ve Francii). Hlodej Rajlich na nebi sladké francie.
3.bitevní letecký pluk hezky popsaný to je třeba tady
Vraný, J., Týc. P.: Ilustrovaná historie letectví (Iljušin Il-2, Junkers JI, Thunderbolt II), Naše vojsko, Praha 1990 http://www.rozhla...ava/164854
1 čs. stíhací pluk to nevim
Upravil/a Jp- dne 20-08-2007 15:33
Přečti si od Fajtla : "První doma" tam to máš všechno...
první bojový let proveden na letiště Piešťany.... teď tu knihu zrovna nemám u sebe a přesně ti nepovím, v kolik to bylo, ale tuším, že útočilo 8x La5FN.. Vrátili se všichni....
Ahoj, jak bych si s vámi mohl zalétat? Kdy, kde a jak?
Létal jsem BOS solo a ted si na TAW trosku osvojil i engine mgmt a navigaci jen podle mapy. Sám ale nemám šanci. Létám za spojence.
Ahoj,
Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá poraďte mi kde bych objevil staré veterány.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.