May 02 2024 08:29:19
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 8

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,745
· Nejnovější pilot: Kokes
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » Speciální mise
 Vytisknout diskuzi
Bombardery, specialky a 30mm kanony
1stCL_BlueL
for tajpan
prehlizis tady jednu vec nemci dost dobre nemohli zasahnout vsim co meli proti jednomu naletu, jednoduse proto ze s kazdym (nebo s temer s kazdym naletem) se provadela rada mensich akci a proti tem byl nutno zasahnout.. dale Rajlich:
k dalsímu mimoradne tvrdemu stretnuti doslo o dva tydny pozdeji, 11. zari. 1944. Onoho dne vyslala 8. let. arm. z britských ostrovu svých 1131 bombardovacíh a 440 stihacich letounu predevsim na benzinové cíle v nemecku a severnich cechach. Soucasne uderilo 552 halifaxu a lancasteru na dalsi benzinove cile v nemecku. Nemci se vschopili k mimoradne velkemu nasazeni, kdyz se podarilo odstartovat asi 400 jejich stihacu.
Udalosti u nás ovlivnil predevsim svaz 384 fortressu, ktery miril k rafineriím v Ruhlandu, Boehlenu, Saské kamenici, a v Záluží u Mostu chranilo jej 275 P-51......
z toho jasne vidis ze nemci jednoduse nemohli posalt vsechny letadla na jeden nalet
Upravil/a 1stCL_BlueL dne 16-10-2007 18:06
 
606_Temp
No zase jsem cetl, ze galand planoval masivni nasazeni stihacu proti svazum USSAF a v podstate to co posbiral se spalilo na operaci Bodenplate, kde prislo nemecko o spoustu stroju a hlavne zkusenych pilotu. Plany na masivni nasazeni luftwaffe byly. prece jen ty svazy neletali kazdy den a ne na deset cilu zaraz, jenze ona taky neletala jen USAAF, Briti meli nad nemeckem spoustu mensich akci kazdy den atd. Nemci mirici k B17 se treba zasekli uplne nekde jinde a k b-17 se ani nedostali
 
http://no606.ic.cz/
Joe Hallenbeck
casto se i stavalo, ze na tentyz svaz utocily nemci nekolikrat po sobe.

Kazdopadne je fakt, ze v momente, kdy do Anglie prisly Thunderbolty a pozdeji i P-51 tak to defuckto znamenalo hozenou rukavici do ringu pro Luftwaffe.
Z Anglie 8th USAAF, z Italie pak 15th USAAF, dale pak RAF v noci.
313_FlyBoy
RY-C
 
Mungo
On ale v tom bol plan - rusive, odputavacia a klamlive nalety. Mam pocit, ze pokojne vyslali formaciu bez bomb k niektoremu cielu, aby Nemci videli niekolko zvazov smerujucich nad dolezite body a museli si alebo tipnut, ktory je ten spravny, alebo roztriestit sily.
 
1stCL_BlueL
mno ze by jen tak nekam poslali formaci bez bomb.. proc by to delali?
 
WT_Horrido
Ale to prece vubec neni otazka vice svazu a podobne. Slo o to zpusobit co nejvetsi ztraty ktere by byly pro americany neunosne. Proste by se vybral jeden nebo dva svazy ktere by mohly byt "vyhodne" zmasakrovany. Priprava velkeho uderu spocivala v nacviku organizace masivniho uderu, priprave letist pro prezbrojeni a ve vycviku k utoku ve velke formaci (cele JG) a hlavne ve schopnosti se znovu zformovat ke druhemu uderu kdy uz se nadalo pocitat s tim, ze se utocici JG udrzi pohromade. To predpokladalo nejen vycvik radovych pilotu, ale i velicich dustojniku kteri to museli vse zvladnout.
Tihle vycviceni piloti se promrhali pri presunu do Francie po invazi a 1.1. 1945.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
 
Mungo
BlueL - aby odputali nepriatelske stihacky. Proste ked zaletis nad Bremy, cakajuc nalet Liberatorov, nemozes stihnut B-17 na Essen.

Ad. masivny utok - dobry napad, otazka je, ci realizovatelny. Znamenalo by to masovy suboj ochrany zvazu s utocnikmi. Ak by to vyslo - nesmeli by vystartovat proti klamnym naletom. A ako to bolo s prehladom spojeneckych radarov do uzemia Nemecka? Vedeli by odhalit formujuce sa jednotky LW?
Mohlo by dojst k tomu, ze by to len urychlilo vykrvacanie LW. Tak ako Bodenplatte.
 
1stCL_BlueL
Mungo napsal:
BlueL - aby odputali nepriatelske stihacky. Proste ked zaletis nad Bremy, cakajuc nalet Liberatorov, nemozes stihnut B-17 na Essen.

to chapu ale proc by letely bez bomb?
Upravil/a 1stCL_BlueL dne 17-10-2007 13:31
 
WT_Flan
Rok 43 byl meznikem, kdy LW pousti zilou svazum, Americane nemaji jistotu sve denni koncepce, ochrana bomberu "sami sebe" neni nijak skvela, doprovody rostou z plenek.
Behem prvnich par mesicu 44 uz Nemci krvaci prisernym zpusobem, ztraty od zacatku roku jsou hrozne, veterani, experti, novacci padaji z nebe.
Velky uder mel znovu hodit Americany zpet v jejich jistote denni bombardovaci ofenzivy. Pri zmasakrovani jednoho, dvou svazu by prisli nejen o letadla, ale i o spoustu posadek a jistotu denni koncepce.
Pripravit monstrakci byl taky monstr ukol co se tyce zdroju, ktere sly sbirat po zdibcich ( piloti, stroje, palivo, letiste... ) a organizace, vycviku...
Co vsechno nakonec mohlo probihajici uder zmenit v pruser se muzeme jen domyslet...
 
WT_Horrido
Musel bych se podivat do knihy na presna cisla, ale Galland velice realisticky odhadoval vlastni ztraty na stovky stroju. Ovsem kalkulovane ztraty bombarderu vedly k predpokladu, ze by to na cas zastavilo denni utoky a ze se to tedy vyplati. Ztraty stroju byly sice nevratne, ale znacna cast pilotu by se zachranila, Americani by museli odepsat stroj i s posadkou.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
 
WT_Flan
Pokud vim, kalkulovalo se v podstate s tim, ze ztraty v beznych utocich na svazy jsou stejne tak velke, ze v koncentrovanem uderu behem jedne bitvy by to nebylo horsi, spise naopak. Ovsem skody by pro Americany byly mnohem vetsi a horsi.
Dale se kalkulovalo s tim, ze i jen pozastavena ofenziva by poskytla slusny oddych a prostor pro nacerpani sil, pripravu novych zdroju a zalatani nejakch der v tom co uz bylo na zemi rozsekano z prumyslove strategicke zakladny.
Z tohoto "klidu" by navic tezila zase i samotna LW pro svou dalsi pripravu a zacelovani ran.
Zhruba takto nejak bylo uvazovano z toho co jsem kde cetl...

A samozrejme vse bylo v podstate tajeno. Kdyz se to nakonec Hitler domakl, bylo po vsem.
 
Joe Hallenbeck
No tak to jsou pouze hypotezy.

ohledne volne taktiky sthani u 8th USAAF:
"...Pro Kepnera a ostatni cleny veleni to byla vitana zmena. Nove prvky volnosti byly postupne aplikovany v praxi s tim, ze nejdrive smela pouze jedna squadrona z kazde skupiny volne utocit a pronasledovat nepratelske stihace. Vysledky techto lovcu byly natolik povzbudive, ze brzy utocily az dve tretiny stihaci eskorty a pozdeji uplne cela skupina. Brzy se zjistilo, ze Mustangy pohybujici se ve vzdalenosti 80km od formace vlastnich bombarderu, byly schopny zastihnout jednotky Luftwaffe v nejzranitelnejsim okamziku, kdyz se formovali k utoku. Z pronasledovatelu se brzy stali pronasledovani, navic spojenecti specialiste peclive sledovali nemecky radiovy provoz, takze byli schopni zjistit polohu nepratelskych jednotek a vlastni stihace presne navigovat k drtivemu utoku. Bezprostrednim a nejdulezitejsim ucinkem nove taktiky byla vyrazna eliminace granatometnych shozu praktikovanych nemeckymi dvoumotorovymi stihacimi letouny, ktere vzdy mivaly smrtonosne dusledky. Tyto stihacky mohly nerusene poletovat mimo dosah nepritele, ovsem nyni se ocitaly v krvave pasti."

Walter J. Boyne, Kridla proti kridlum, str. 243
313_FlyBoy
RY-C
 
Mungo
BlueL - nevyhrabem ti zdroj, ale narazil som na info o naletoch, kde klamna skupina doletele do isteho bodu na trase naletu na niektore dolezite mesto a potom to otocila domov - ked uz pre nastupujuce stihacky LW bolo neskoro na prelet k skutocnemu utoku - nemali palivo.
Za danych okolnosti bolo zbytocne viezt bomby.
 
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo



Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

30-04-2024 10:19
Teď se tyká všude. Každý je familierní jak kdybychom všichni spolu pásli husy.

29-04-2024 20:53
Tem Teamspeak jedete trojku nebo pětku? Mně se nechce nikam registrovat.

29-04-2024 20:44
Jsem zapl discord. FUJ! Proč mi tam všechno tyká? To je tak nezdvořilé a neuctivé.

24-04-2024 12:25
-Vzrusuju te? - -Docela jo, jsi krasna zenska a chtel bych byt tvuj princ. - -To je pekne. Ale na to jsem se neptala. Potrebovala bzch yjistit, jak se yapina ceska klavesnice. Pomuyes mi?

22-04-2024 20:31
Njelepší je kombinace FF (s pluginem kačera)+uBlock ;-)

21-04-2024 09:36
No zatím ještě není. Neumí blokovat vyskakovací okna.

19-04-2024 23:01
jo, kačer je dobrej Úsměv

19-04-2024 17:04
No já asi přejdu na duckduckgo, až jej vyladí.

16-04-2024 11:52
To jsou Jaromíre defekty z realtime anti-anti-ads google teroru. Chyba není na tvém přijímači. Už před 3 rokama jsem Chrome definitivně odinstaloval a přešel opět po 20 letech na FF

12-04-2024 16:25
Pořídil jsem si Arctic Liquid Freezer III 360. Poměr cena/výkon asi nepřekonatelný. Uchladilo to 300W po dobu 10 minut.

34,800,599 návštěv