November 22 2024 09:27:23
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Jakou grafickou kartu do staršího PC?
Lucka
Dneska jsem odnesla k reklamaci grafickou kartu ATI 9800 Pro. Zlobí vrtulka na chladiči. Buď se po startu neroztočí vůbec, nebo po chvíli "přemlouvání" ano, ale i tak po nějaké době dojde k přehřátí karty, takže přestane fungovat. Karta je v záruce do konce roku a měli by reklamaci uznat. Raději ale připravuji "katastrofický" scénář, kdyby bylo nutné koupit kartu jinou.
Do kompu dva a půl roku starého se mi už nějaké větší peníze investovat nechce, protože po příchodu BoB budu tak jako tak šetřit na nový.

Jaká grafická karta by byla vhodná?

Dá se ještě koupit NVidia 6800 GT? Nebo se mám poohlédnout po nějaké jiné kartě srovnatelného výkonu? Poraďte prosím. Úsměv

Panek
Reklamaci by měli uznat, ale kdyby ne, tach bych zkusil tu nejlevnější variantu.
http://www.alfaco...N0CA0AM8N4

1stCL_Fucida
Kdyby neuznali, tak bych zauvažoval spíše o novém větráčku za pár drobných, než kupovat novou kartu.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

MK_Paja
Panek napsal:
Reklamaci by měli uznat, ale kdyby ne, tach bych zkusil tu nejlevnější variantu.

Arctic-Cooling ATI Silencer pro ATI 9800pro pouze pokud ti to nechají na prodejně vyzkoušet !!! Šance, že nebude pasovat je asi tak 99%.

Panek
paja_cz napsal:
Arctic-Cooling ATI Silencer pro ATI 9800pro pouze pokud ti to nechají na prodejně vyzkoušet !!! Šance, že nebude pasovat je asi tak 99%.

I takové nástrahy jsou kladeny do cesty virtuálnímu pilotovi. Šklebící se
Stejně si myslím, že reklamace dopadne.

Lucka
paja_cz napsal:
Panek napsal:

Už jsem o takovém řešení slyšela před časem od jednoho virtuálního pilota v hospodě, ale myslela jsem, že si dělá legraci. A ono něco takového opravdu existuje Úsměv Mno a kdyby ten vercojk nepasoval na chladič ATI 9800 Pro, nešlo by něco podobného vyrobit? Koupit nějaký ventilátor a připevnit ho na chladič? Možná je to celé pěkná hovadina, páč nejsem zrovna technický typ Šklebící se

Lucka
Panek napsal:
paja_cz napsal:

I takové nástrahy jsou kladeny do cesty virtuálnímu pilotovi. Šklebící se
Stejně si myslím, že reklamace dopadne.

Snad ano, jinak jim tam z toho udělám kůlničku na dříví.Šklebící se
Člověk se vrátí ze študií, těší se, jak si zalítá a kvůli vrtulce na chladiči má 30 dnů distanc. Tomu se říká pech! Zamračený

CR_PETRAS
Hele,Lucko,já se s tím nepáral.Starý větrák jsem odmontoval a místo něj jsem "tavnou pistolí" přilepil jinej.Je věštší,má lepší proudění ale bacha na napájecí napětí.
Je rozdíl 5V a 12V ... Zamračený

http://avionika.webpark.cz
311_Liboch
Arctic-Cooling ATI Silencer pro ATI 9800pro, tento větrák jsem na téhle kartě měl (na 9800pro zn. Saphire), pasoval a fungoval, než jsem ho vyměnil za výkonější, neboť jsem ji přeflešnul na XT. Zůstal mi doma, takže pokud bys měla zájem dám ho i zadarmo.

Lekk
bud v klidu u nás Terpik poslal X52 na reklamaci s twistem a po 2 měsících mu to vrátili s tím, že 10% funguje což je v norměCool

Rufu
Poslechni Libocha a dej mu adresu na strejce.http://arctic-coo...php?idx=36na jakýmkoli eshopu s dílama na PC jsou v sekci chlazení větráky na grafické karty,z 90% jsou účinnější a tišší než ty původní na kartách stačí se pak proklikat na stránky výrobce a tam je uvedeno na co pasují.Většinou jsou k nim dodávány i malé čtverečky heatsinky co se lepí na paměti(tymalé čtverečky okolo grafického jádra.Ale ten silencer doporučovanej ostatníma je myslím vyjímka-chladí systémem používaným dnes-tj zabere 2 pozice v PC.

Jo a ještě se podívej jestli nemáš zahnědlou tu koncovku přídavnýho napájení -9800s tím mívaly problémy.
Upravil/a Rufu dne 02-07-2007 19:08

Hoper
kdybys tu kartu přivezla do Kostelce, mohla sis ji v neděli odvézt spravenou ;)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

VGR_Spawn
Jj.Měl jsem ten samý problém s touto kartou.Koupil větrák od Arcticu a problém zmizel.Vřele doporučuju.

1stCL_Piscot
Tohle mam ja a spokojen.

http://www.czechc...rtno=42040

Lucka
Větrák od Arcticu bude dobrým řešením. Pokud se vyrábí i na ATI 9800 Pro, není o čem přemýšlet. Tu ATInu už reklamujeme podruhé, v obou případech kvůli porouchané vrtulce na chladiči. Až mi pošlou novou kartu (snad to dopadne) nasadím na chladič tohle zařízení a bude po problémech.

Mám teď vůbec nějakou HW krizi Šklebící se Před dvěma měsící v našem PC shořel zdroj, takže jsem kupovala nový a když se podívám na Joy (Saitek Evo), ten už drží pohromadě snad jen silou vůle.

Díky za rady piloti a v srpnu naviděnou v luftu. Do konce září musím stihnout pořádně provětrat Spita. Mrknutí
Upravil/a Lucka dne 02-07-2007 20:51

310_Gringo
Lucko kup Nvidiu 7600 gs AGP 512 mb s pasivním chlaďákem a je po ptákách.V PCI jí maj taky,záleží co máš za desku.Já jí mám,stojí pár babek a lítám na perfekt...Už to neni High End ale do staršího PC jak říkáš dobrá volba....To je teda moje zkušenostMrknutí
Upravil/a 310_Gringo dne 03-07-2007 11:11

Mungo
Nenapisala si tu, aky mas vlastne pocitac. Celkovo su 2 moznosti:
1. vratia ti novu resp. opravenu kartu. Potom si do nej proste zozen novy, ale kompatibilny chladic.
Tu mas odkaz na Arctic Cooling, maju tam aj poznamky ku kompatibilite - vyska, poloha montaznych dier a pod.
http://www.arctic-cooling.com/vga2.php?idx=41
eventualne budes potrebovat dokupit samolepiace pasivy na pamate - nebyva problem. A urcite pre 9800Pro by sa nasli aj ini vyrobcovia chladicov.

2. "Nova" karta. Na lietanie Ila a so starsim PC podla mna nema zmysel kupovat nieco ozaj nove a vykonne. Su to vyhodene peniaze. Teda ak nemas primerane vykonne PC v zaklade a kupu noveho neplanujes o niekolko rokov.
Takze je potom lepsie sa porozhliadnut po karte z "druhej ruky", taka 6800GT sa sice do AGP tazsie zhana, ale da sa kupit myslim tak okolo 2000 Kc. Lepsia cena nez cokolvek nove. Pokial nebola nejako silne pretaktuvana atd., bude fungovat.

Co vlastne robis s tym Saitekom, ze tak vyzera? Cool Take mlatenie nie je pouzitelne snad na ziadne lieta... Moment ... Spit???? ...
Aha, tak to pochopitelne vselico vysvetluje Vyděšený
Varovanie Ministerstva informatiky:
Lietanie so Spitfirom moze sposobit znicenie vasho Saiteku. P-47D a MS SW FF2 vam garantuje dlhe letecke pozitky. Ak sa stale neviete zbavit zavislosti na Spitovi, obratte sa na najblizsieho fucidu

313_Sheddan
Mungo napsal:
Lietanie so Spitfirom moze sposobit znicenie vasho Saiteku. P-47D a MS SW FF2 vam garantuje dlhe letecke pozitky. Ak sa stale neviete zbavit zavislosti na Spitovi, obratte sa na najblizsieho fucidu
Šklebící se asi vážně zůstanu u eva a X52 kupovat nebudu, abych se nezruinovalMrknutí

http://www.letistechrudim.cz
Lucka
Mungo napsal:
Nenapisala si tu, aky mas vlastne pocitac.

Základní desku ASUS (typ bohužel nevím), procesor P4 3,2 Ghz, 1 GB RAM, HDD 80 GB.
Edit: Jo a 17" klasický monitor. Další vymoženosti jako pedály nebo trackir nevlastním Úsměv

Co vlastne robis s tym Saitekom, ze tak vyzera? Cool Take mlatenie nie je pouzitelne snad na ziadne lieta... Moment ... Spit???? ...
Aha, tak to pochopitelne vselico vysvetluje Vyděšený

Podle mých dosavadních zkušeností (létam rok a třičtvrtě) mi Saitek Evo vydrží v solidním stavu tak půl roku. Potom se vyčochtá jeho střed a joy je nepřesný, což hodně vadí zejména při střelbě. Částečně se na takhle vyčochtaný joy dá přivyknout a jde s ním létat ještě tak dalšího půl roku. Potom je na odpis. Už jsem takhle zničila dva a chystám se koupit třetí. Úsměv Je pravda, že létám typy letadel, se kterými se hodně kroutí (I-16, La, Spit), ale nemyslím, že bych s joyem zacházela nějak nešetrně. Je to spíše o četnosti létání a odlétaných hodinách. A těch bylo v mém případě opravdu požehnaně Úsměv
Upravil/a Lucka dne 03-07-2007 19:03

Hoper
Lucka napsal:
...Potom je na odpis. Už jsem takhle zničila dva a chystám se koupit třetí....

A po tom třetím bude následovat čtvrtý ? A pátý ? A ... ?
A nevyplatilo by se koupit něco lepšejšího, co ti vydrží cca 7-10let ?
Teda vlastně do doby, než budeš mít rodinu, to pak budeš vařit a uklízet, a ne si hrát :D
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,014,552 návštěv