November 21 2024 16:32:06
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 14

· Piloti on-line: 1
57thMH_Edison

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Fw 190A-3
BP_Imelman
Kluci sháním kamuflážní podklady na Fw 190 A3,zakoupil jsem model 1/48 od Tamiya a tak sháním podklady. Všechny,barevné obrázky ,kresby no prostě co naleznete budu rád když poskytnete. Dík IMMrknutí

1stCL_Fucida
alespoň trošičku upřesnit by to nešlo? Tohle už je velmi rozšířený Fw 190..bylo jich vyrobeno několik stovek, je spousta bokorysů, fotografií.. nechceš upřesnit alespoň jednotku..pilota..? Úsměv
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

jofe
Napr. Armin Faber Šklebící se

S5T_Galland
BP_Imelman napsal:
Kluci sháním kamuflážní podklady na Fw 190 A3,zakoupil jsem model 1/48 od Tamiya a tak sháním podklady. Všechny,barevné obrázky ,kresby no prostě co naleznete budu rád když poskytnete. Dík IMMrknutí

Fuči napsal:
alespoň trošičku upřesnit by to nešlo? Tohle už je velmi rozšířený Fw 190..bylo jich vyrobeno několik stovek, je spousta bokorysů, fotografií.. nechceš upřesnit alespoň jednotku..pilota..?

Jo jo, tady si možná můžeš dovolit jakoukoli kamufláž, značení a podobně a stejně si můžeš bejt vcelku jistej, že alespň jedno takový letadlo existovalo Úsměv

www.letectvi.wz.cz
BP_Imelman
No mnoho jednotek v roce 1941přelom 1942 typ FW 190A-3 nemělo. O jednotky nejde Fuci znám je stejně jako ty a co píše Jofe je sice pravda,ale Fabera jsem ani neuváděl Úsměv,hodil jsem odborný dotaz na odbornou věřejnost .Faberova 190A-3 s kterou přistál po ztrátě navigace v Pembry je tak profláklá a stavěná každým druhým modelářem Smutnýkterý má FW 190 rád ,že jsem ji neuváděl.Šklebící se

Je na vás co by Vás napadlo mi poslat jde mi přesně pouze o typ FW 190 A-3 se specifickým sloupkem antény který se od verze A-4 tímto lišil a také jinou...... maličkostí.

Jde mi tedy nejen o bokorys ,ale i o rozložení barevných polí na křídlech a typu barvy .

Zrovna Faberova Fw 190A-3 je zpracovaná ale je tu háček,v roce 1942 ještě některé Fw 190 A-3 měli kamuflážní schéma složené z barev stejných jako např.BF 109 E-3,4 léta 1940 a některé již používali takzv."zeleno fialovou" některé šedohnědou ,svetlešedou atd.........

S tím se nebudeme zatěžovat.

Jestli Tě napadne Fuči ,či Jofe nějaká inspirace budu kluci fakt moc rád. ! !MrknutíMrknutí
Upravil/a BP_Imelman dne 20-02-2007 18:35

1stCL_Fucida
http://images.goo...1zky&gbv=2
Upravil/a 1stCL_Fucida dne 20-02-2007 19:49

BP_Imelman
Fuci zajímavé dík,jen tak dál...Mrknutí

jofe
fw190.hobbyvista.com/aakra1.jpg
http://fw190.hobb.../14jg5.htm

Flym
http://www.luchto...0_cam1.htm

Jakub Vilingr
Model od Tamiye je moc hezkej. Nedávno jsem si na jeho základě udělal Fw 190 A-4 od JG 1. Doporučoval bych však dokoupit novou podvozkovou šachtu od Airesu, vzhledem k tomu, že ta od Tamiye je velmi nepřesná a celkově špatná. Je pravda, že se pak musí strašně moc ztenčit křídlo zevnitř, ale za tu snahu to rozhodně stojí.

[img]http://www.modelplac.wz.cz/images/kits/fw190a4tam/fw190a4tam-03.jpg[/img] is not a valid Image.

Eduard na ten model od Tamiye dělá lepty, které jsou využitelné tak ze 60%. Aires na to dělá taky moc hezkej kokpit, včetně vchního krytu nad přístrojovou deskou. No a nakonec by se dalo doporučit dokoupení zaměřovačů REVI C.12 od Quickboostu.

Ve skutečnosti se souběžně vyráběly verze A-2 a A-3, které se zvnějšku lišily prakticky jen oktanovým číslem použitého paliva ve žlutém trojúhelníku. Dalším rozlišujícím znakem mezi verzemi A-2 a A-3 je W.Nr., dle kterého je možné identifikovat továrnu, ve které ta konkrétní mašina byla vyrobena.

Na podklady doporučuji zabrouzdat do knihy od Petera Rodeikeho Focke Wulf Jagdflugzeug. Najdete tam množství informací a fotografií.

Obtisky je možné najít u Aeromasteru, Superscalu, Eagle Cals, Propagteamu, Eagle Striku, Lifelikedecalsů a podobně. Výběr je myslím solidní.

www.modelplac.cz
Hoper
tak teď ještě ten počet nýtů ... ;)

ed: teď trošku vážněji - hlavně jsou z lízátek nebo z jehel ? Nebo jiný tovar ? ;)
A ten dvojbarevný kužel - šablona - to je "vystřižené" kolečko v papíru kolmo posazené na kužel ?
nebo jiná technika ?
TC mi tuhle cosi postoval a snad dokonce podle toho pak dělal toho N-N Jaka.
Ale nějak nevím, jak přesně vykroužit bez otřepů otvor
A pak taky uchycení té šablony na kužel tak, aby to bylo kolmé ...
Upravil/a Hoper dne 22-02-2007 20:48
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

3IAP_David
Kup si raznice ........ Daj se koupit lacině v HobbySuperShopech ,sice nic nevidržej ,ale zas sou levný a tak často je nepotřebuješ ...

1stCL_Fucida
Jakub Vilingr napsal:
Ve skutečnosti se souběžně vyráběly verze A-2 a A-3, které se zvnějšku lišily prakticky jen oktanovým číslem použitého paliva ve žlutém trojúhelníku. Dalším rozlišujícím znakem mezi verzemi A-2 a A-3 je W.Nr., dle kterého je možné identifikovat továrnu, ve které ta konkrétní mašina byla vyrobena.

měl bys tady nějaké podrobnosti? V Rodeikově knize nejsou totiž A-2 a A-3 rozlišeny, stejně jako nikde jinde - prostě jakmile dorazily nové motory, tak to tam asi začali cpát. Výrobní série nijak rozlišené imho nejsou. Pokud máš jakékoliv informace, které pomohou rozdělit počet vyrobených kusů mezi A-2 a A-3, tak budu rád.

Jo a poprosil bych o odstranění baneru z podpisu, nebo jeho minimalizaci tak max. na polovinu současného stavu.

Jakub Vilingr
To Hoper:

hlavně jsou z lízátek nebo z jehel ? Nebo jiný tovar ? Mrknutí
Hlavně jsou nařezané injekční jehly pomocí kalené žiletkové pilky, posléze začištěné a nabarevné - výhoda je jasná - naprosto přesný rozměr a vycentrovaná díra v hlavni.

A ten dvojbarevný kužel - šablona - to je "vystřižené" kolečko v papíru kolmo posazené na kužel ?
nebo jiná technika ?

Ten dvoubarevný kužel je nejprve nastříkaný základní RLM 70, která byla určena předpisem na vrtule a vrtulové listy za předpokladu, že na vrtulovém kuželu nebyla spirála. Pak byl kužel černej. Poté jsem si z Tamiya pásky vyříznul 1 mm široký pásek a omotal těsně vedle spáry a nastříkal RLM 25 od Agamy. Bohužel tendle odstín dělá jen Agama.

Ale nějak nevím, jak přesně vykroužit bez otřepů otvor
A pak taky uchycení té šablony na kužel tak, aby to bylo kolmé

Při stříkání dost často využívám rýsovací šablonu - postavím kužel nabarvený základní barvou na stůl, přiložím kruhovou šablonu a kolmo nastříkám špičku kuželu. Nesmí se se šablonou hnout. Poté jen rychlým pohybem šablonu zdvihnu a mám přesný tvar barevného pruhu bez zbytečně složité práce.

www.modelplac.cz
Jakub Vilingr
1stCL_Fucida napsal:
měl bys tady nějaké podrobnosti? V Rodeikově knize nejsou totiž A-2 a A-3 rozlišeny, stejně jako nikde jinde - prostě jakmile dorazily nové motory, tak to tam asi začali cpát. Výrobní série nijak rozlišené imho nejsou. Pokud máš jakékoliv informace, které pomohou rozdělit počet vyrobených kusů mezi A-2 a A-3, tak budu rád.

Jo a poprosil bych o odstranění baneru z podpisu, nebo jeho minimalizaci tak max. na polovinu současného stavu.

Nemám tu knihu teďka u sebe, ale jsou tam vždy v úvodu kapitoly o konkrétní verzi uvedeny továrny, kde se ta konkrétní série vyráběla a W.Nr. od - do. Mimoto je velmi přínosný link na IPMS Stockholm, kde je přesně popsáno, jak se jednotlivé verze od sebe odlišovaly, včetně uvedených konkrétních typů motoru, kabin, vrtulí a podobně.
Je to zde: http://www.ipmsst...190_01.htm

Doporučuju prostudovat.

Baner jsem o polovinu zmenšil, kdyby opravdu překážel, tak ho samozřejmě smažu.
Upravil/a Jakub Vilingr dne 23-02-2007 07:15

www.modelplac.cz
Hoper
Jakub Vilingr napsal:
Při stříkání dost často využívám rýsovací šablonu - postavím kužel nabarvený základní barvou na stůl, přiložím kruhovou šablonu a kolmo nastříkám špičku kuželu. Nesmí se se šablonou hnout. Poté jen rychlým pohybem šablonu zdvihnu a mám přesný tvar barevného pruhu bez zbytečně složité práce.

ještě mi doma zbyly rýsovací "bubliny"
ale těch "děr" v nich není tolik, aby obsáhly všchny možnosti kuželů...

a to držení šablony - další příklad toho, že modelář by měl mít neklepající se ruce :))
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

BP_Imelman
No to je úrodička,děláte mi radost. Flyme dík za ten odkazMrknutí .Vždy když vidím Vilingrovu práci upadám do maniodepresivní nálady a prodávám své malé modelářské vybavení.Smutný

Moc dobrá práce.

WT_Peci
BP_Imelman napsal:
No to je úrodička,děláte mi radost. Flyme dík za ten odkazMrknutí .Vždy když vidím Vilingrovu práci upadám do maniodepresivní nálady a prodávám své malé modelářské vybavení.Smutný

Moc dobrá práce.

Imelman neser Šklebící seŠklebící se

Když tě sundá Kocour, taky prodáváš komp, vyhazuješ joy z okna a odcházíš objímat stromy na Vysočinu?Vyděšený Neni dulezite byt jako Kubrt, ale patlat si ty svoje vitrinacky. Pokud teda nemas soutezni ambice... Ovsem soutezni modelari netravi vecery na BP_dedicated, ze? Mrknutí

Holt tohle je otazkou priorit....

BP_Imelman
Vědět ,že mi odpovíš Ty Peci ještě bych to vyšperkoval.Šklebící se

Ale je pravda ,že bych Vilingra u nás rád přivítal abych si to sním mohl vyřídit.Hi Hi

Co se týče Kocoura toho se nebojím jelikož se nestekáváme.On určitě nelétá a je to jen fáma.Já za 3 roky na on-line jsem ho potkal jednou.Cool....asi má strach----hi hiVyděšený

BP_Imelman
Tomu se jinak říká ...skrytá reklama...BP....Šklebící seMrknutí

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,006,650 návštěv