Začal jsem zkoumat v jaké míře se používalo vysokooktanové či jinak zvlášť upravené palivo oproti standardu ve WWII technice.
Zatím jsem narazil pouze na tyto stroje (vybral jsem jen ty implementované do ILa):
Fw 190 F-8 (BMW 801 D-2)
Fw 190 A-8/Mistel
Bf 109-G10 (DB 605 DCM) - máme implementovaný tento motor?
DB 601 N
DB 605 DC
Ta 152
He he . Benziny používané u Luftwaffe máš v podstatě dva, C3 (96 oktanů, = vysokooktanové) a B4 (87 oktanů, = nízkooktanové). Všechny Fw 190 A s motory BMW 801 D-2 létaly na vysokooktanový benzin C3, tj. Fw 190 A-3 - A-9, pravděpodobně včetně několika strojů A-2 (možná i A-1) s tímto motorem (přestavba nebyla nic neobvyklého, i když si nejsem jistý, zda pak nedošlo k přeznačení na A-3). Vysokooktanový benzin používaly i určité typy Fw 190 D, u Ta 152 H si nejsem moc jistý, na jaký benzin fungovalo, ale spíš bych čekal B4.
Takže z implementovaných Fw 190 jsou to tyhle:
A-4, A-5, A-6, A-8, A-9, F-8, D-9 (44)
Pak ještě to bude mít Bf 109 K-4(C3) . U Bf 109 je to u označení motoru patrné - DCM, ASCM.. ty, které v názvu motoru mají B, nebo nemají nic, tak létají na nízkooktanový B4.
No dále bych podotknul, že se tu nějak zapomínáte zmínit o J-2, což nebylo vůbec řídce používané palivo.
Rudidlo - co vlastně sháníš - vrtulové motory, do kterých se lilo něco jiného než B-4, C-3, nebo ti jde i o rozdíly nízkooktanový benzin + MW50 vs. vysokooktanový benzin + MW 50, zajímají tě paliva pro německé roury (J-2 pro švalbiny a šílené směsi pro komet) nebo jdeš vyloženě po takových chuťovkách jako je třeba Fl-Anlaßkraftstoff pro BMW 801 D-2? Tvá otázka je tak široce položena, že na ni není jednoduché odpovědět...
WT_Peci napsal:
No dále bych podotknul, že se tu nějak zapomínáte zmínit o J-2, což nebylo vůbec řídce používané palivo.
Rudidlo - co vlastně sháníš - vrtulové motory, do kterých se lilo něco jiného než B-4, C-3, nebo ti jde i o rozdíly nízkooktanový benzin + MW50 vs. vysokooktanový benzin + MW 50, zajímají tě paliva pro německé roury (J-2 pro švalbiny a šílené směsi pro komet) nebo jdeš vyloženě po takových chuťovkách jako je třeba Fl-Anlaßkraftstoff pro BMW 801 D-2? Tvá otázka je tak široce položena, že na ni není jednoduché odpovědět...
No nejde mi ani tak o přesné specifikace, jako spíše o základní druhy paliv (případně i jiných látek, jako třeba obsahy nádrží pro MW-50) a jejich poměrná dostupnost v průběhu války.
Něco jako
1939 - B4 80% C3 15%, MW50 2%
Stačilo by jen přibližně.
Chytrým hlavám děkuji předem.
Pro zacatek zkus tohle: http://www.fische...45_toc.htm
jen nevim, jetli tam najdes seznam spotrebovanych tun podle roku a typu, jsou tam spise zakladni udaje o vyrobe a technicke udaje.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.