December 22 2024 04:55:08
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 9

· Piloti on-line: 1
LesniHU

· Registrovaní piloti: 2,751
· Nejnovější pilot: VGR-Spawn
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
IL2 a Centrino Duo
57MH_Zvire
Tak jsem si konečně vymodlil nový pracovní notebook a dostal jsem IBM R60. Tahle hračka vlastní:
CPU T2300 - 2x1,6 GHz Mobile
VGA ATI X1300 - 512 MB
1 GB DDR2 - Frekvence zatím neznámé. Žádné dva SW se nedokáží shodnout na FSB
No a samé podružnosti k tomu.

Testoval jsem Šturma, co jsem si zkopíroval z domácího PC.
(Pro představu P4 2,4/800, 1,5 GB DDR400, GF6600GT.)

V podstatě bez sebemenších úprav, teda kromě přehození v IL2setup.exe z nVidia na ATI X800 jsem testoval profláklou Black Death a zaznamenal podivný úkaz.
Zatímco na mém domácím PC mi běží BD tak 23 FPS na průměr a místy se dost prasácky kouše, na NB mi vestavěný ukazatel FPS ukazuje průměrné FPS 13, obraz je perfektně plynulý a na rozdíl od desktopu vidím každou trasírku, zásah i výbuchy na zemi.

Zátěž je na jednom CPU a i to neběží na 100%. Tohle fakt nechápu.

Kdo má s měřením reálných FPS v IL2 pomozte. Co na to mám použít za soft?

airspace.cz
57MH_Zvire
Zlobí zlobí zlobí moc zlobí.
FPS se podle nálady pohybují od 13 do 65. Divný. Až se mi konečně podaří rozdělit disk a udělám si zálohu, tak budu experimentovat s ovladačema.

Furt nikdo nezná spolehlivej soft na měření FPS?

airspace.cz
sucky
fraps >> www.fraps.com

313_Pycko
u mňa momentálne FPS na Black death 60-65 , úplná nádhera, nastavené na max.

Core2Duo 6400 (2x2,13 GHz)
1G DDR2
GF 7300 128MB

šlape pod XP pro x64

kua akurát tie ovladače SmutnýNaštvaný

www.ekkor.sk
Vitman
Sestavu máš pěknou, až na tu grafiku.
Nebo čekáš na GF 8850GTX? Šklebící se

zvíře stáhni si Fraps, o ničem lepším nevím.

313_Pycko
skoro máš pravdu, 7300 je tam len dočasna zapožičaná, a čakám na GF 7950 GTX, už je mesiac objednanán no stále jej v EU niet Smutný

www.ekkor.sk
57MH_Zvire
313_Pycko napsal:
u mňa momentálne FPS na Black death 60-65 , úplná nádhera, nastavené na max.

Core2Duo 6400 (2x2,13 GHz)
1G DDR2
GF 7300 128MB

šlape pod XP pro x64

kua akurát tie ovladače SmutnýNaštvaný

Jede ti na jednom a nebo obou jádrech?

airspace.cz
Hoper
c&c z tiscali:

Recenzenti to často popisují jako "zmatečné chování", kdy nějaká softwarová chyba způsobí, že se rozdělení priorit mezi jednotlivá jádra zvrtne v chaos a celkový výkon nečekaně klesne, i pod úroveň stejně taktovaného procesoru Core 2 Duo. Někdy to ani nemusí být chyba hry, softwaru nebo čehokoliv, co na procesoru právě běží, ale přetížené sběrnice nebo špatného managementu (řízení) vláken ve Windows. Více jader, jakožto nový standard, s sebou přináší i nové problémy a všichni se tomu budou muset nějak přizpůsobit.
sice top bylo na jiný procák, ale myslím, že to bude to samé :-)

CR_PETRAS
Kucí...chtěl bych si pořídit notebook,tak do 26.000 v českejch na stole a chtěl bych tam spustit nejen Word a Excel,ale i tu nějakou gamesku.Jak velký je rozdíl v integrované grafice ve srovnání s kartou ??? četl jsem že ta nejlepší integrovka stále nemá na low-end ve slotu,je to pravda ??

A dá se vůbec sehnat not v takové cenové relaci,nebo bych musel přitlačit ???

http://avionika.webpark.cz
57MH_Zvire
Ten můj byl pro naši firmu v nákupu za šestatřicet tyček bez daně. Byl druhej nejlevější a my jsme oficialní distributor produktů IBM.....

Takže sni dál a nebo hrubě přitlač. V podstatě platí, že za cenu notebooku pořídíš 1,5 stolního PC o stejných parametrech včetně LCD.

Jinak co se týče integrovaných gr. karet, tak ty postrádají většinu HW funkcí DX9 a 8.1, žerou systémovou paměť a jsou dobré akorát tak na Word a Excel.

airspace.cz
57MH_Zvire
Hoper napsal:
c&c z tiscali:

Recenzenti to často popisují jako "zmatečné chování", kdy nějaká softwarová chyba způsobí, že se rozdělení priorit mezi jednotlivá jádra zvrtne v chaos a celkový výkon nečekaně klesne, i pod úroveň stejně taktovaného procesoru Core 2 Duo. Někdy to ani nemusí být chyba hry, softwaru nebo čehokoliv, co na procesoru právě běží, ale přetížené sběrnice nebo špatného managementu (řízení) vláken ve Windows. Více jader, jakožto nový standard, s sebou přináší i nové problémy a všichni se tomu budou muset nějak přizpůsobit.

Mě neskáčou procesy. Většinu času to běží na jednom jádře.

airspace.cz
CR_PETRAS
Zvíře .... a co tenhle :

[img]http://www.pc-levne.cz/images/large/vyrobky/5112_LRG.jpg[/img] is not a valid Image.

Acer Aspire 5112 WLMi s procesorem AMD Turion 64 X2 TL 50(1,6 GHz, 512 kB L2 cache, 1 GHz HyperTransport), 1024 MB DDR2 RAM, grafikou ATI X1300 256 MB, SATA HDD 80 GB 5400rpm, optickou Super Multi DVD DL mechanikou, Wi-Fi, LAN 10/100/1000, 4x USB 2.0, FireWire, OS Windows XP Home CZ a dvouletou zárukou je 25 990 Kč bez DPH (30 928 Kč s DPH).

Hoper
57MH_Zvire napsal:

ale já reagoval na tuto:
57MH_Zvire napsal:
Zlobí zlobí zlobí moc zlobí.
FPS se podle nálady pohybují od 13 do 65. Divný.

XXX_Dazz
57MH_Zvire napsal:
Hoper napsal:
c&c z tiscali:

Na tom jednom jádře by ti to mělo běžet na 100%. Druhé jádro by se mělo ozvat jen pokud běží nějaký antivir, firewall, systém atd. Il-2 je jednovláknová aplikace, takže musí běžet jen na jednom jádru.

57MH_Zvire
XXX_Dazz napsal:
Na tom jednom jádře by ti to mělo běžet na 100%. Druhé jádro by se mělo ozvat jen pokud běží nějaký antivir, firewall, systém atd. Il-2 je jednovláknová aplikace, takže musí běžet jen na jednom jádru.

Jo tohle je hezká teorie, bohužel XP si to dělají jak chtějí. V podstatě jak se vyspí. Já ještě skusím přiřazovat procesy natvrdo na procesory, ale asi nebude moc úspěchu. Pokaždé to udělá něco jiného. :0/

airspace.cz
XXX_Dazz
Na dvoujádra pod winXP, existují nějaké patche - myslím, že byli distribuovány v rámci online servisu, ale i tak koukni jestli je tam máš. Bližší info zjistíš nejspíš zde http://forum.pctu...

57MH_Zvire
No já jsem se ještě pořád nedostal k zálohování systému. Pak si nahodím svoje vlastní okna a vrhnu se do toho. Zatím to řeším směřováním na tvrdo.

airspace.cz
313_Pycko
mne Ila na tých x64 rozbiehajú oba procáky, za kludného letu to zvládjú na cca 7% výkonu.

www.ekkor.sk
57MH_Zvire
CR_PETRAS napsal:
Zvíře .... a co tenhle :

[img]http://www.pc-levne.cz/images/large/vyrobky/5112_LRG.jpg[/img] is not a valid Image.

Acer Aspire 5112 WLMi s procesorem AMD Turion 64 X2 TL 50(1,6 GHz, 512 kB L2 cache, 1 GHz HyperTransport), 1024 MB DDR2 RAM, grafikou ATI X1300 256 MB, SATA HDD 80 GB 5400rpm, optickou Super Multi DVD DL mechanikou, Wi-Fi, LAN 10/100/1000, 4x USB 2.0, FireWire, OS Windows XP Home CZ a dvouletou zárukou je 25 990 Kč bez DPH (30 928 Kč s DPH).

Mno. Moje X1300 má 512 MB.

Ale asi takhle:

Je to ACER, takže měkké plasty, LCD co se prohýbá při sebemenším pohybu. Je na to rok záruka, ale to tě nemusí trápit, poku budeš kupovat na sebe bez IČO. Servis je u nás v Brně. Doba opravy je cca 3 týdny. A teď to nejdůležitější. Všechny ACERy jsou šíleně poruchové, mají spoustu konstrukčních chyb a velmi nízkou odolnost. Proto jsou tak levné.

airspace.cz
CR_PETRAS
Díky za radu.....takže druhá moje volba byla Fujitsu Siemens.Konfigurace stejná,nebo podobná.Ale ono si asi nevybereš,je to těžké rozhodování.A myslim,že je v tom i kus štěstí,jestli ten přístroj sestavili v pondělí,středu nebo v pátek,rozbije se to stejně v nejnevhodnější dobu, a pokud možno těsně po záruce. Smutný ... Je to loterie Zamračený

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

08-12-2024 13:02
Vypadá to, že Nvidia definitivně ruší GeForce Experience. Už se mi aktualizuje na Nvidia App.

06-12-2024 19:02
Viděl jsem jen prvních 8 sekund videa. Stačilo mi.

04-12-2024 13:31
Vlastně jako by miliony mozkových buněk vykřikly hrůzou a náhle utichly.

04-12-2024 12:50

03-12-2024 15:48
Zase po letech jsem zaskočil a tak vás všechny zdravím...borci Mrknutí

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

36,119,434 návštěv