Hoj kolegové piloti, chcu si schrasti jak z titulku jde znát sluchátka 5+1. Máte nějaký dobrý tip, se kterýma jste spokojení, které by jste mne doporučili. Diky
Někde byla recenze na tyhle sluchátka, ale nemůžu ji najít.
KAždopádně TEAC 5.1 mají dobrej zvuk, když si pohraješ s nastavením, ale mikrofon je o ničem a po hodince strašně bolí uči. MAjí mělký mušle a velkej přítlak. Ale zase když už, tak neuslyšíš ani kdyby ti stříleli vedle hlavy z pistole.
Doporučuji!! http://cybex.cz/P...tegoryId=0
Tyhle mám již od prázdnin.5.1 zvuk opravdu nádhera.Ten zvuk zajišťuje dekodér...Kdyby byl zájem,klidně pofotím pro představu.
recenze na 5.1 sluchátka http://www.pctuning.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=5587&Itemid=49
A osobně bych raději doporučil klasiku neb jak píšou v recenzi 5.1 v sluchátkách je jen náhražka ..... doporučuji sluchátka zn.. Sennheiser ... před časem jsem zatoužil po kvalitním zvuku , leč na kvalitní repro nejsou peníze (řádově cca 50 000) tak jsem se rozhodl pro sluchátka ... kvalitní s tím ,že kupuju věc na mnoho let možná i desetiletí ,jsem se věnoval porovnávání a poslouchání všech možných typů a Sennheiser ,mě přišly jako jasná volba ....mohu než doporučit .
dawis napsal:
A osobně bych raději doporučil klasiku neb jak píšou v recenzi 5.1 v sluchátkách je jen náhražka ..... doporučuji sluchátka zn.. Sennheiser ... před časem jsem zatoužil po kvalitním zvuku , leč na kvalitní repro nejsou peníze (řádově cca 50 000) tak jsem se rozhodl pro sluchátka ... kvalitní s tím ,že kupuju věc na mnoho let možná i desetiletí ,jsem se věnoval porovnávání a poslouchání všech možných typů a Sennheiser ,mě přišly jako jasná volba ....mohu než doporučit .
kde uz vim, ale jaky ... oni maj naky 3D s mikrofonem ?
nechtel si tim tvrdit, ze 5.1 sluchatka maj jen 2 reproduktory, ze ne ? v cnesni dobe bych tomu i uveril
Upravil/a clone9cz dne 08-10-2006 23:16
2 reporoduktory a prostorovej zvuk (5.1), to snad ne ?
predne zrak ma vyssi prioritu, a proto je smer, ze ktereho vnimate zvuk vzdy upraven prave podle toho co vidite !
to ze nemate prostorovej zvuk si snadno overite v jakekoliv 3D hre:
1. staci zavrit oci
2. a nechat generovat zvuk z jednoho statickeho mista v prostoru vpravo pred, nebo vpravo za vami
3. za podminky, ze nesmite ve virtualnim svete otocit hlavou
... poznate starou belu !
rozhresenim je pohyb vasi hlavy, pokud je zdroj zvuku vpravo pred vami a zacnete otacet hlavou doprava, hlasitost zvuku v pravem reproduktoru zacne slabnout - pokud je vpravo za vami, hlasitost zvuku v pravem reproduktoru zacne silit
bez bodu 1. to dopadne nasledovne:
pokud objekt, ze ktereho by mohl vyzhazet zvuk nevidite pred sebou, mozek podvedomne zajisti, ze ho uslysite vpravo za vami
tak todle je ten vas 5.1 zvuk ve stereo sluchatkach ? asi jo
... tim nechci nijak vyvracet ani potvrzovat nazor, ze "mají údaně jen dva reproduktory"
PS: ve skutecnosti to funtuje az neuveritelne !
zvuk sirici se odkudkoliv ( shora, zprava, zepredu ) je primo zachycen specialne tvarovanym vnejsim pravym uchem a smerovan do vnitrniho, s nepatrnym zpozdenim je zachecen ponekud slabsi zvuk vnitrnim levym uchem (po pruchodu lebkou a mozkem), dale nasleduji ruzne silne odrazy zachycene vnejsim pravym a levym uchem (opet v ruznem case dle vzdalensoti, kterou zvukova vlna urazi) ...
... napsal sem na cybex k tem 5.1 creativum, tak aby to bylo jasny vsem
Jak jsem již psal ve stati Hardware ( omluva+úprava )
Nedalo mi to a tak jsem bádal,klel,zkoušel a pátral po netu.
Řešení..
1.Přehodil jsem mikrofon z jiných sluchátek a ejhle.Stejný problém.Přeinstaloval jsem všechny ovladače od zvukovky a nastavil podle Kubrta TS juk, a najednou mikrofon běžel.Vrátil jsem ten původní a nic.Prostě pokus omyl jsem ještě jednou přeinstaloval Driver z netu,nastavil a .... sluchátka i mikrofon běhá
2.Přítlak jsem prostě zmenšil tím,že jsem silou ( ale s citem ) lehce narovnal dvě spony,které spojují obě mušle.Je přes ně sice natažená bužírka,ale uvnitř je zřejmě železo,protože se to už nevrátilo a na hlavu to netlačí.
3.Stále mě ale tlačili uši uvnitř mušlí,tak jsem vystřihl a vyřízl malé gumové mezikruží,které jsem podsunul s mírným tlakem pod obrubu sluchátek.Tak vznikl větší prostor mezi uchem a umělou hmotou sluchátka.Pozor,použil jsem tuhý molitan,aby to zas nemačkalo do květáku.
4.Nastavil jsem podle ucha ovládací potenciometry hlasitosti a to metodou mě vlastní.V BF2 jsem střílel z kulometu do té doby,něž se upekl a já byl s jeho "soundem" spokojen.
5.TS nyní funguje jak na tlačítko ,tak na Voice activation bez odezvy a dle vyjádření kámošů čitelně a čistě !!!
Na tváři mám a jsem šťastnej ,že těch 1.400 nebylo vyhozenejch do luftu.
Je to sice tak trochu DO-DO,dodělej doma,ale teď jsem spokojenej
Sypu si trochu popel na hlavu za ty Drivery,ale kua kdo by to byl tušil ....
P.S. Po kouknutí na stať vylodění z filmu " Zachraňte vojína Rayena ",mi běhal mráz po zádech.Audio pocit 5+1 je o 50% lepší než stereo !!!! A vibrace se projevila celkem slušně...
Tak díky za pozornost a sluchátka mohu nyní po úpravě vřele doporučit !!!!!!! HOJ
né ,že maj jen 2 reproduktory .... ale v recenzi jsem četl něco ,že stejně člověk nepozná ,že zvuk přichází třeba zleva nahoře ... A v cenách kde se 5.1 sluchátka pohybují už se dají pořídit špičkové stereo .... a odkaz jsem posílal na RECENZI srovnávají tam 3 sluchátka 5.1 ,která jak hrají ,ceny,kvalitu atd....
jak to vidim, tak se asi pustim do upravy tech svejch ... http://www.peltor...-395-BA001 ... mam dvoje, a to by bylo, aby se do jednejch nevesly 4 reproduktory
clone9cz napsal:
jak to vidim, tak se asi pustim do upravy tech svejch ... http://www.peltor...-395-BA001 ... mam dvoje, a to by bylo, aby se do jednejch nevesly 4 reproduktory
Tý jóóó...ty vypadaj jak ty dřevorubecký klapky na uši...v tom musí být tichoučko jak na pasece v nejhlubším lese....
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.