Ahoj pánové, po měsící bez ILa se mi podařilo rozhýbat systém, instalnout ILa a všechny doplňky a už jsem chtěl do vzduchu, když jsem zjistil, že mi nejde joy.
Na začátek chci říci, že na stejném systému mě stejný joystick běžel 8 měsíců bez jediného problému.
Standardne vložím CD, spustím instalaci, proběhne instalace správných ovladačů (Win 2000). Chce to připojit joystick, tak ho připojím, v tom se otevře nad instalačním oknem nové, zda chci přijmout hardware. Kliknu ano. Vyskočí další okno (dole zůstává původní okno s hláškou, ať připojím joy) kde se píše, že instalace proběhla bez problému. Kliknu hotovo a objeví se hláška o restartování, zda ano či ne (dole zůstává POŘÁD původní okno s hláškou, ať připojím joy).
Po restartu se opět spustí instalace od začátku, ale napíše mě to, že joy je připojen, ať ho odpojím a poté znovu připojím a opět stejný postup do nekonečna.
Vůbec mě to neposune do instalace doplňku pro konfiguraci jednotlivých tlačítek.
Když během opětovné instalace ji zruším a ručně pak s CD instalnu ten PROFILE EDITOR, tak se vše nainstaluje a chová OK. Profile si nadefinuju, spustím, spustím ILa, ale ouha .... FUNGUJÍ JEN OSY ve hře, ale žádné tlačítko z joye, na kláavesnici jednotlivá písmenka fungují.
Nejdřív se koukni jestli tam nemáš poškozenou předchozí instalaci tj. odeber joy a vytáhni ho z compu. stáhni si ze saiteku http://www.saitek...stdown.htm
nový ovladače pro win2k a instaluj ty by ti měli najet normálně. Vyzkušaj a pak instaluj programer. Já ho tedy nepoužívám a normálně ty tlačítky přiřadim v configu
Taky na něm "drandim" , ale bohužel na č.2 !!! První jsem vyměnil druhý den po koupi.
Natěšenej jsem ho doma rozbalil ( na krabici nápis jak prase W XP compatabile )
Nainstaluju a ??? ................ váš software nemá digitální podpis Microsoft,končim instalaci. Shit...
Výměna u prodejce za jiný a vše v POHODĚ :tup: a lítám do dnes.
Takže fuckt nevim v čem byla ošibka .... Tak zkus tu instalačku z NETU :tup: HOJ
S5T_Galland napsal:
Doporučoval bych vubec zadnej soft neinstalovat.Zkontroluj taky jestli ti jde na jinym USB portu. :geek:
Doporučuju doporučené nerespektovat...
Pokud nedodržíš postup instalace, joy ti sice pojede, ale bez FF a s kalibračním oknem od Win...
Instalace SST je potom bezpředmětná...
Pokud jsem z textu pochopil správně, jedeš na Win 2000. Ty nemám, takže nevím, jak se to má chovat při instalaci. Ale pod Win98SE i XP se mně tam nikdy neobjevilo to okno o přidání HW.
Vždy jenom CD-připojit joy-kalibrace a bylo hotovo. Ale neumím posoudit, jestli se Win 2000 nechovají trochu jinak.
Na přehazování USB něco je, to mně taky občas zlobilo.
Nevím jestli pomužu...ale muj PC guru mě kdysi poučil, že pořadí USB je i pořadím priorit..takže při nedostatku proudu je deska odpojuje od nejposlednějších..až po nejduležitější...prověř si zdroj a zkus to nainstalovat na port kterej je přímo na desce..jsou to ty vedle portu pro myš a klávesnici.
No nejsem zadnej expert spis uzivatel ale do minulyho tejdne jsem lital s logitechem a nebyl nejmensi problem a jen co jsem vymenil paku tak to zaclo Asi se zase vratim na starej rozkvrdlanej dobrej logitech se kterym jsem ale uz nic moc netrefil Jeste asi zkusim reinstall ale to mi dost nechce delat
Upravil/a 311_Tjurma dne 15-09-2006 08:59
Mno ja prisel nedavno na to, ze kdyz mam zapojenej joy Cyborg Evo do stavy v okamziku kdy komp bootuje, tak mi komp z cca 80% pripadu nenabehne... Vetsinou mam joy vytazenej kvuli tomu modremu podsviceni a zapinam ho az tesne pred ILem, ale parkrat kdyz jsem rebootoval, tak jsem se s tim vztekal a nemohl prijit na to co se deje, az jsem odpozoroval tohle.
Nevim jestli je to problem vyslovene joye nebo co, ale nenabehne mi ani Linux. Neni to MS-only chyba. Spis neco na urovni HW.
Jak uz je ale system nahozen, muzu joy pripojovat, odpojovat, ... chova se tak jak ma a system je stabilni (jak MS, tak Linux). Tam uz pak problem neni.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.