November 25 2024 01:18:16
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 9

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
THRUSTMAPPER ?
Von Schnitzel
...jsem si nastavil u afterburnera II jedno tlačítko jako SHIFT, v thrustmapperu to jede good, ale v nastavení ovládání v Ilovi mi to SHIFT+jiný tlačítko prostě nebere. Přitom samotnému SHIFTu taky nepřiřadím funkci, takže hra to tlačítko jako SHIFT nejspíš bere.

:confused::sm19:
Vám to funguje?? Dík za každou (dobrou) radu. :sm9:
Upravil/a clone9cz dne 29-09-2008 01:22

WT_Peci
mě to funguje bez potíží... :rol: máš i v thrustmapperovi nastavený funkce pro shift+ tlačítko?

Rufu
Na klávesu č.6 bez shiftu máš daný V(klapky dolu)
Chceš mít F (klapky nahoru) na tlačítko č.6 se shiftem ,shift samotnej máš na tlačítku 5.
V thrustmapperu klikneš na shift+tl 5 otevře se okno a pak zmáčkneš po sobě tl.č.5(shift) a klávesu F a potvrdíš.

Drevokocur
Rufu napsal:
Na klávesu č.6 bez shiftu máš daný V(klapky dolu)
Chceš mít F (klapky nahoru) na tlačítko č.6 se shiftem ,shift samotnej máš na tlačítku 5.
V thrustmapperu klikneš na shift+tl 5 otevře se okno a pak zmáčkneš po sobě . tl.č.5(shift) a klávesu F a potvrdíš

to tlačítko shift už přece mačkat nemusíš, ne ? normálně na položce shift+tl 5 dáš klavesu F (už bez shiftu)
Upravil/a Drevokocur dne 20-10-2005 19:44

http://traumazero.euweb.cz/fotogalerie/
Von Schnitzel
To je právě to co mi nefunguje:
V mapperu přiřadim k shift+tlač.č.5 V (klapky dolu), k tlač.č.5 F (klapky nahoru) a ve hře v nastavení je tlačítko č.5 hluchý a když tam dám ty V a F k ovládání klapek, tak můžu klapky ovládat jenom klávesnicí, ať mačkám tlač.č.5 jak chciNaštvaný

Von Schnitzel
V ILovi mi jedou pouze ta tlačítka který jsou defaultně nastavený jako "STANDARTNÍ" (talčítko č.5 jako 5) - když k nim přiřadim nějaký tlačítko klávesnice, tak ve hře jsou prostě "hluchý"

LesniHU
A mas pri hre aktivovanej spravnej profil?

Von Schnitzel
Mám, když je v mapperu tlačítko defaultní ve hře funguje, a když změnim jeho funkci tak nefunguje, což je jasnej důkaz :lol:
P.S: ještě to vyhazuje při startu ILa hlášku o zapnutém profilu

LesniHU
Von Schnitzel napsal:
Mám, když je v mapperu tlačítko defaultní ve hře funguje, a když změnim jeho funkci tak nefunguje, což je jasnej důkaz :lol:
P.S: ještě to vyhazuje při startu ILa hlášku o zapnutém profilu

Coz vubec jasnej dukaz neni. Defaultni tlacitko bude ve hre fungovat bez profilu a dokonce i s libovolnym profilem, ve kterem neni zmenena jeho funkce.

Aktivuj ten tvuj profil, pust notepad a mackej to tlacitko. Jestli profil funguje, prevede stisk tlacitka na stisk klavesy z klavesnice, takze do notepadu zacnes psat pismenka.

ECL_Bulldok
Mám dotaz jestli někdo vyřešil tenhle problé... mám totiž úplně ten samejNaštvaný
LesníHU: Nefunguje to (V PROFILU)

LesniHU
ECL_Bulldok napsal:
Nechytil jsem se, kde ti co nefunguje.

Kazdopadne vyzkousej tohle a napis, co ti nechodi.

1-v trayi nastavis manual mode, zaskrtnes dany profil a dvoukliknes na nej (tim se spusti Thrustmapper a dany profil bude aktivni)
2-v okynku mapovani klaves je vzdy cislo v krouzku (nebo sipka pro hat) a vedle jaky vyznam tomu je prirazen
3-vyberes si jedno tlacitko joye a priradis mu nejake pismenko (pres single mode, tj. s tim tlacitkem v dialogu vlevo nahore stisknutym). Na obrazovce pak bude vedle cisla tlacitka v krouzku dane pismenko ve ctverecku.
4-spustis notepad, budes mackat to tlacitko a tim v notepadu psat prirazene pismeno
5-nadefinujes shift - dane tlacitko bude popsano vyznamem "- shift -" a dole se objevi nove radky (x)+(1), (x)+(2) atd, kde x je cislo tlacitka shiftu.
6-priradis jedne kombinaci (x)+(y) jine pismenko, opet pres single mode. Na obrazovce pak bude (x)+(y) [p], kde [p] je pismenko ve ctverecku
7-v notepadu touhle kombinaci pujde psat
8-spustis ila a ujistis se, ze nejsou stisknute shift, ctrl, alt (nejlepe tim, ze je vsechny zmacknes a pustis)
9-skocis do definice klaves, vyberes si funkci a zmacknes prvni tebou nadefinovane tlacitko joye (to bez shiftu) - v ilovi se tim te funkci priradi to pismenko (ne tlacitko joye, bude tam napsane to pismenko)
10-vyberes si jinou funkci a priradis ji to tlacitko se shiftem - na obrazovce se opet objevi pismenko prirazene v thrustmapperu
11-skocis do letadla a vyzkousis obe
12-zavres thrustmappera a zapnes autodetekci profilu a overis, ze se spousti s danym programem

57MH_Zvire
Trochu OT, ale jak to čtu tak zlatej Saitek. Vyděšený

airspace.cz
ECL_Bulldok
LesniHU napsal:
ECL_Bulldok napsal:
Nechytil jsem se, kde ti co nefunguje.

Kazdopadne vyzkousej tohle a napis, co ti nechodi.

1-v trayi nastavis manual mode, zaskrtnes dany profil a dvoukliknes na nej (tim se spusti Thrustmapper a dany profil bude aktivni)
2-v okynku mapovani klaves je vzdy cislo v krouzku (nebo sipka pro hat) a vedle jaky vyznam tomu je prirazen
3-vyberes si jedno tlacitko joye a priradis mu nejake pismenko (pres single mode, tj. s tim tlacitkem v dialogu vlevo nahore stisknutym). Na obrazovce pak bude vedle cisla tlacitka v krouzku dane pismenko ve ctverecku.
4-spustis notepad, budes mackat to tlacitko a tim v notepadu psat prirazene pismeno
5-nadefinujes shift - dane tlacitko bude popsano vyznamem "- shift -" a dole se objevi nove radky (x)+(1), (x)+(2) atd, kde x je cislo tlacitka shiftu.
6-priradis jedne kombinaci (x)+(y) jine pismenko, opet pres single mode. Na obrazovce pak bude (x)+(y) [p], kde [p] je pismenko ve ctverecku
7-v notepadu touhle kombinaci pujde psat
8-spustis ila a ujistis se, ze nejsou stisknute shift, ctrl, alt (nejlepe tim, ze je vsechny zmacknes a pustis)
9-skocis do definice klaves, vyberes si funkci a zmacknes prvni tebou nadefinovane tlacitko joye (to bez shiftu) - v ilovi se tim te funkci priradi to pismenko (ne tlacitko joye, bude tam napsane to pismenko)
10-vyberes si jinou funkci a priradis ji to tlacitko se shiftem - na obrazovce se opet objevi pismenko prirazene v thrustmapperu
11-skocis do letadla a vyzkousis obe
12-zavres thrustmappera a zapnes autodetekci profilu a overis, ze se spousti s danym programem

Hele nejde mi to. Přeinstaloval jsem Windows a mapra...nic. Potom co jsem nainstaloval Maper tak mi comp začal syslit něco o tom, že našel novej Hardware(myš a klávesnici od thrustmastru - předtim to nedělal:geekÚsměv Tvůj postup jsem zkoušel asi hoďkuNaštvaný a nějak to nefachá.:rip:
Fakt mě to jebeSmutný

Rufu
57MH_Zvire napsal:

Hele nech toho když Thrumaster vyrabel joe tak Saitek tahal kačery:lol:

Rufu
shiftový tlacčítko je defaultně na plynovce na ukazováku

Možná to máš dobře, jen musíš opravdu aktivovat před spuštěním ila ten profil v liště - zkus dat manualni.
klik na listu thrustmapperu zaškrtnout manual a pak pustit ila

jinak po ty tvý přeinstalaci je správně že to našlo virtual hid mouse a keyboard
Upravil/a Rufu dne 08-08-2006 09:34

swt
Trochu OT, ale jak to tady čtu
a) zlatej soft na programování Cougara
Cool zlatý alternativní drivery s programováním na Saitek

Fabrickej soft na programování Saiteku = bleeeeeee

57MH_Zvire
swt napsal:
Trochu OT, ale jak to tady čtu
a) zlatej soft na programování Cougara
Cool zlatý alternativní drivery s programováním na Saitek

Fabrickej soft na programování Saiteku = bleeeeeee

Hele nech si toho joooo.... ten alternativní soft měl tolik broučků, až to pěkný nebylo. Šklebící se

Se furt musí vytahovat že má knipl za tolik, co brácha auto.... to sou dneska lidi.... Úsměv

airspace.cz
57MH_Zvire
Rufu napsal:
57MH_Zvire napsal:

Hele nech toho když Thrumaster vyrabel joe tak Saitek tahal kačery:lol:

No jak čtu tady ty problémy, tak nám asi začíná věkem senilnět... Šklebící se

airspace.cz
swt
57MH_Zvire napsal:
Hele nech si toho joooo.... ten alternativní soft měl tolik broučků, až to pěkný nebylo. Šklebící se

Já jsem s tím trable neměl, vím že tam pár věcí zlobilo ale byly to věci který šly udělat jinak nebo jsem je nikdy nepotřeboval - ale i s tím to bylo MEGAlepší než hrůza od Saiteku. Alt. drivery a scripting, stejně jako potom programovací soft na Cougara (a starší Thrustmastery, tuším F22) to byl tool kterej umožnil používat pro konfiguraci obyčejný soubory editovatelný třeba notepadem a to je pro mě ideál ...

57MH_Zvire napsal:
Se furt musí vytahovat že má knipl za tolik, co brácha auto.... to sou dneska lidi.... Úsměv

O kniplu jsem nemluvil, jen o systému jeho programování (viz. výše). btw na czechcomputer je Cougy za 6.5kKč, to mi nepřijde jako cena mimo mísu ...

edit: neposlušný pismenka
Upravil/a swt dne 08-08-2006 13:24

57MH_Zvire
A prodáš mi ten svůj Cougar za 6,5k Kč??? Šklebící se

airspace.cz
Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,038,543 návštěv