THRUSTMAPPER ?
|
Von Schnitzel |
Přidané 20-10-2005 11:59
|
Nováček
Příspěvek: 28
Založený: 10.10.05
|
...jsem si nastavil u afterburnera II jedno tlačítko jako SHIFT, v thrustmapperu to jede good, ale v nastavení ovládání v Ilovi mi to SHIFT+jiný tlačítko prostě nebere. Přitom samotnému SHIFTu taky nepřiřadím funkci, takže hra to tlačítko jako SHIFT nejspíš bere.
:confused::sm19:
Vám to funguje?? Dík za každou (dobrou) radu. :sm9:
Upravil/a clone9cz dne 29-09-2008 01:22
|
|
|
|
WT_Peci |
Přidané 20-10-2005 12:04
|
Uživatel
Příspěvek: 1355
Založený: 30.09.05
|
mě to funguje bez potíží... :rol: máš i v thrustmapperovi nastavený funkce pro shift+ tlačítko? |
|
|
|
Rufu |
Přidané 20-10-2005 15:48
|
Uživatel
Příspěvek: 1348
|
Na klávesu č.6 bez shiftu máš daný V(klapky dolu)
Chceš mít F (klapky nahoru) na tlačítko č.6 se shiftem ,shift samotnej máš na tlačítku 5.
V thrustmapperu klikneš na shift+tl 5 otevře se okno a pak zmáčkneš po sobě tl.č.5(shift) a klávesu F a potvrdíš. |
|
|
|
Drevokocur |
Přidané 20-10-2005 19:42
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 280
Založený: 01.10.05
|
Rufu napsal:
Na klávesu č.6 bez shiftu máš daný V(klapky dolu)
Chceš mít F (klapky nahoru) na tlačítko č.6 se shiftem ,shift samotnej máš na tlačítku 5.
V thrustmapperu klikneš na shift+tl 5 otevře se okno a pak zmáčkneš po sobě . tl.č.5(shift) a klávesu F a potvrdíš
to tlačítko shift už přece mačkat nemusíš, ne ? normálně na položce shift+tl 5 dáš klavesu F (už bez shiftu)
Upravil/a Drevokocur dne 20-10-2005 19:44
|
|
|
|
Von Schnitzel |
Přidané 20-10-2005 20:06
|
Nováček
|
To je právě to co mi nefunguje:
V mapperu přiřadim k shift+tlač.č.5 V (klapky dolu), k tlač.č.5 F (klapky nahoru) a ve hře v nastavení je tlačítko č.5 hluchý a když tam dám ty V a F k ovládání klapek, tak můžu klapky ovládat jenom klávesnicí, ať mačkám tlač.č.5 jak chci |
|
|
|
Von Schnitzel |
Přidané 20-10-2005 20:12
|
Nováček
|
V ILovi mi jedou pouze ta tlačítka který jsou defaultně nastavený jako "STANDARTNÍ" (talčítko č.5 jako 5) - když k nim přiřadim nějaký tlačítko klávesnice, tak ve hře jsou prostě "hluchý" |
|
|
|
LesniHU |
Přidané 20-10-2005 20:19
|
Stařešina
Příspěvek: 5855
|
A mas pri hre aktivovanej spravnej profil? |
|
|
|
Von Schnitzel |
Přidané 20-10-2005 20:24
|
Nováček
|
Mám, když je v mapperu tlačítko defaultní ve hře funguje, a když změnim jeho funkci tak nefunguje, což je jasnej důkaz :lol:
P.S: ještě to vyhazuje při startu ILa hlášku o zapnutém profilu |
|
|
|
LesniHU |
Přidané 22-10-2005 22:21
|
Stařešina
|
Von Schnitzel napsal:
Mám, když je v mapperu tlačítko defaultní ve hře funguje, a když změnim jeho funkci tak nefunguje, což je jasnej důkaz :lol:
P.S: ještě to vyhazuje při startu ILa hlášku o zapnutém profilu
Coz vubec jasnej dukaz neni. Defaultni tlacitko bude ve hre fungovat bez profilu a dokonce i s libovolnym profilem, ve kterem neni zmenena jeho funkce.
Aktivuj ten tvuj profil, pust notepad a mackej to tlacitko. Jestli profil funguje, prevede stisk tlacitka na stisk klavesy z klavesnice, takze do notepadu zacnes psat pismenka. |
|
|
|
ECL_Bulldok |
Přidané 06-08-2006 21:12
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 122
Založený: 19.12.05
|
Mám dotaz jestli někdo vyřešil tenhle problé... mám totiž úplně ten samej
LesníHU: Nefunguje to (V PROFILU) |
|
|
|
LesniHU |
Přidané 06-08-2006 23:54
|
Stařešina
|
ECL_Bulldok napsal:
LesníHU: Nefunguje to (V PROFILU) Nechytil jsem se, kde ti co nefunguje.
Kazdopadne vyzkousej tohle a napis, co ti nechodi.
1-v trayi nastavis manual mode, zaskrtnes dany profil a dvoukliknes na nej (tim se spusti Thrustmapper a dany profil bude aktivni)
2-v okynku mapovani klaves je vzdy cislo v krouzku (nebo sipka pro hat) a vedle jaky vyznam tomu je prirazen
3-vyberes si jedno tlacitko joye a priradis mu nejake pismenko (pres single mode, tj. s tim tlacitkem v dialogu vlevo nahore stisknutym). Na obrazovce pak bude vedle cisla tlacitka v krouzku dane pismenko ve ctverecku.
4-spustis notepad, budes mackat to tlacitko a tim v notepadu psat prirazene pismeno
5-nadefinujes shift - dane tlacitko bude popsano vyznamem "- shift -" a dole se objevi nove radky (x)+(1), (x)+(2) atd, kde x je cislo tlacitka shiftu.
6-priradis jedne kombinaci (x)+(y) jine pismenko, opet pres single mode. Na obrazovce pak bude (x)+(y) [p], kde [p] je pismenko ve ctverecku
7-v notepadu touhle kombinaci pujde psat
8-spustis ila a ujistis se, ze nejsou stisknute shift, ctrl, alt (nejlepe tim, ze je vsechny zmacknes a pustis)
9-skocis do definice klaves, vyberes si funkci a zmacknes prvni tebou nadefinovane tlacitko joye (to bez shiftu) - v ilovi se tim te funkci priradi to pismenko (ne tlacitko joye, bude tam napsane to pismenko)
10-vyberes si jinou funkci a priradis ji to tlacitko se shiftem - na obrazovce se opet objevi pismenko prirazene v thrustmapperu
11-skocis do letadla a vyzkousis obe
12-zavres thrustmappera a zapnes autodetekci profilu a overis, ze se spousti s danym programem |
|
|
|
57MH_Zvire |
Přidané 07-08-2006 09:45
|
Uživatel
Příspěvek: 1287
|
Trochu OT, ale jak to čtu tak zlatej Saitek. |
|
|
|
ECL_Bulldok |
Přidané 08-08-2006 02:20
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 122
Založený: 19.12.05
|
LesniHU napsal:
ECL_Bulldok napsal:
LesníHU: Nefunguje to (V PROFILU) Nechytil jsem se, kde ti co nefunguje.
Kazdopadne vyzkousej tohle a napis, co ti nechodi.
1-v trayi nastavis manual mode, zaskrtnes dany profil a dvoukliknes na nej (tim se spusti Thrustmapper a dany profil bude aktivni)
2-v okynku mapovani klaves je vzdy cislo v krouzku (nebo sipka pro hat) a vedle jaky vyznam tomu je prirazen
3-vyberes si jedno tlacitko joye a priradis mu nejake pismenko (pres single mode, tj. s tim tlacitkem v dialogu vlevo nahore stisknutym). Na obrazovce pak bude vedle cisla tlacitka v krouzku dane pismenko ve ctverecku.
4-spustis notepad, budes mackat to tlacitko a tim v notepadu psat prirazene pismeno
5-nadefinujes shift - dane tlacitko bude popsano vyznamem "- shift -" a dole se objevi nove radky (x)+(1), (x)+(2) atd, kde x je cislo tlacitka shiftu.
6-priradis jedne kombinaci (x)+(y) jine pismenko, opet pres single mode. Na obrazovce pak bude (x)+(y) [p], kde [p] je pismenko ve ctverecku
7-v notepadu touhle kombinaci pujde psat
8-spustis ila a ujistis se, ze nejsou stisknute shift, ctrl, alt (nejlepe tim, ze je vsechny zmacknes a pustis)
9-skocis do definice klaves, vyberes si funkci a zmacknes prvni tebou nadefinovane tlacitko joye (to bez shiftu) - v ilovi se tim te funkci priradi to pismenko (ne tlacitko joye, bude tam napsane to pismenko)
10-vyberes si jinou funkci a priradis ji to tlacitko se shiftem - na obrazovce se opet objevi pismenko prirazene v thrustmapperu
11-skocis do letadla a vyzkousis obe
12-zavres thrustmappera a zapnes autodetekci profilu a overis, ze se spousti s danym programem
Hele nejde mi to. Přeinstaloval jsem Windows a mapra...nic. Potom co jsem nainstaloval Maper tak mi comp začal syslit něco o tom, že našel novej Hardware(myš a klávesnici od thrustmastru - předtim to nedělal:geek Tvůj postup jsem zkoušel asi hoďku a nějak to nefachá.:rip:
Fakt mě to jebe |
|
|
|
Rufu |
Přidané 08-08-2006 09:28
|
Uživatel
|
57MH_Zvire napsal:
Trochu OT, ale jak to čtu tak zlatej Saitek.
Hele nech toho když Thrumaster vyrabel joe tak Saitek tahal kačery:lol: |
|
|
|
Rufu |
Přidané 08-08-2006 09:32
|
Uživatel
|
shiftový tlacčítko je defaultně na plynovce na ukazováku
Možná to máš dobře, jen musíš opravdu aktivovat před spuštěním ila ten profil v liště - zkus dat manualni.
klik na listu thrustmapperu zaškrtnout manual a pak pustit ila
jinak po ty tvý přeinstalaci je správně že to našlo virtual hid mouse a keyboard
Upravil/a Rufu dne 08-08-2006 09:34
|
|
|
|
swt |
Přidané 08-08-2006 11:06
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 198
Založený: 04.10.05
|
Trochu OT, ale jak to tady čtu
a) zlatej soft na programování Cougara
zlatý alternativní drivery s programováním na Saitek
Fabrickej soft na programování Saiteku = bleeeeeee |
|
|
|
57MH_Zvire |
Přidané 08-08-2006 12:09
|
Uživatel
|
swt napsal:
Trochu OT, ale jak to tady čtu
a) zlatej soft na programování Cougara
zlatý alternativní drivery s programováním na Saitek
Fabrickej soft na programování Saiteku = bleeeeeee
Hele nech si toho joooo.... ten alternativní soft měl tolik broučků, až to pěkný nebylo.
Se furt musí vytahovat že má knipl za tolik, co brácha auto.... to sou dneska lidi.... |
|
|
|
57MH_Zvire |
Přidané 08-08-2006 12:10
|
Uživatel
|
Rufu napsal:
57MH_Zvire napsal:
Trochu OT, ale jak to čtu tak zlatej Saitek.
Hele nech toho když Thrumaster vyrabel joe tak Saitek tahal kačery:lol:
No jak čtu tady ty problémy, tak nám asi začíná věkem senilnět... |
|
|
|
swt |
Přidané 08-08-2006 13:21
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 198
Založený: 04.10.05
|
57MH_Zvire napsal:
Hele nech si toho joooo.... ten alternativní soft měl tolik broučků, až to pěkný nebylo.
Já jsem s tím trable neměl, vím že tam pár věcí zlobilo ale byly to věci který šly udělat jinak nebo jsem je nikdy nepotřeboval - ale i s tím to bylo MEGAlepší než hrůza od Saiteku. Alt. drivery a scripting, stejně jako potom programovací soft na Cougara (a starší Thrustmastery, tuším F22) to byl tool kterej umožnil používat pro konfiguraci obyčejný soubory editovatelný třeba notepadem a to je pro mě ideál ...
57MH_Zvire napsal:
Se furt musí vytahovat že má knipl za tolik, co brácha auto.... to sou dneska lidi....
O kniplu jsem nemluvil, jen o systému jeho programování (viz. výše). btw na czechcomputer je Cougy za 6.5kKč, to mi nepřijde jako cena mimo mísu ...
edit: neposlušný pismenka
Upravil/a swt dne 08-08-2006 13:24
|
|
|
|
57MH_Zvire |
Přidané 08-08-2006 13:58
|
Uživatel