Tomiczech napsal: nejdriv je potreba vedet respektive prijmout fakt ze skins nejsou jeno pravicacky fasouni. politicke deleni tohohle hnuti chudejch anglickejch delniku zacalo az na pocatku 80. let minulyho stoleti, kde vznikly 3 proudy. radikalni levice, pravice a stred jakej se tak nejak drzi puvodniho stylu - reakce proti hippies. takze ja jako byvaly sympatizant Bratricku (nebo jak se vlastne kluci menovali) - vlastenecke skins skupiny jakou nezajimala barva pleti ale zvyseni vlasteneckeho citeni a hrdosti k prislusnosti k ceskemu narodu - muzu klidne rict, ze jsem bejvalej skinhead, aniz bych nejak zmenil svoje nazory. holt skupina s jakou clovek sympatizoval zanikla pod tlakem fasounu
Tohle téma zakládám v reakci na rozbíhající se diskusi jinde, aby to tam nebylo moc OT.
Já myslel, že skinheads jsou právě primárně rasisti víc než nacionalisti. Ale trochu je mi divný to rozdělení na pravici, střed a levici - původně jsem předpokládal, že smýšlení, resp. celková orientace je pravicová až ultrapravicová, takže mě toto celkem dost překvapilo. Původním základem vzniku Skinheads je tedy vytvoření protiproudu k Hippies? Tady kráčím dost po tenkém ledě, ale Hippies mi přijdou takoví..no., z mého dnešního velmi omezeného pohledu se k tomu asi nebudu moc vyjadřovat . Máme je s Eričkem Cartmannem rádi asi stejně - ale mohl by být člověk Skinhead právě řekněme kvůli odporu k Hippies? myslím to tak, že by se sešli dva kámoši a ten nechápavej by se ptal druhýho, proč je Skinhead. No a ten by mu odpověděl, "Víš, já hlavně nemám rád Hipíky, jsme protiváha.". Tak?
Upravil/a 1stCL_Fucida dne 14-08-2006 17:26
Před asi patnácti rokama jsem měl velmi blízko ke kališníkům. Ovšem poté, co jsem měl co do činění s trutnovskýma BHS, kdy mě zachránily před rozkopaným ksichtem jen moje rychlý nohy a dobrá fyzička, jsem taky "bývalý skinhead".
Než začnete plivat na kluky z Orlíku (je to už obehraná písnička, ale nedá mi to) - budou náckové zpívat "...fašos tu nechceme..." a "...ale s křížem hákovým jděte do prdele..."?
Podle mě ne. Nejsem v současnosti příznivcem Landy (ten jeho Ordo Lumen Templi, či jak se to jmenuje je mi proti srsti), ale s 90% textů Orlíku dodnes souhlasím.
Skinheads nejsou jen neonacisti, místo "cikáni do plynu" jsme cestou z putyky hulákali "cikáni do práce". Máte snad někdo něco proti?
1stCL_Fucida napsal:
Já myslel, že skinheads jsou právě primárně rasisti víc než nacionalisti. Ale trochu je mi divný to rozdělení na pravici, střed a levici - původně jsem předpokládal, že smýšlení, resp. celková orientace je pravicová až ultrapravicová, takže mě toto celkem dost překvapilo. Původním základem vzniku Skinheads je tedy vytvoření protiproudu k Hippies? Tady kráčím dost po tenkém ledě, ale Hippies mi přijdou takoví..no., z mého dnešního velmi omezeného pohledu se k tomu asi nebudu moc vyjadřovat . Máme je s Eričkem Cartmannem rádi asi stejně - ale mohl by být člověk Skinhead právě řekněme kvůli odporu k Hippies? myslím to tak, že by se sešli dva kámoši a ten nechápavej by se ptal druhýho, proč je Skinhead. No a ten by mu odpověděl, "Víš, já hlavně nemám rád Hipíky, jsme protiváha.". Tak?
Ač to zní paradoxně, tak velmi zhruba řečeno to opravdu takhle nějak je. Skins v Británii vznikli jako reakce na celkové uvolnění (ať už to někdo chápe jako uvolnění morálky, sounáležitosti k vlastnímu etniku atd.) Kdysi to někdo (Landa?) definoval jako "chtěli jsme být takoví Rychlí šípy", čestní, spravedlivý,vlastenečtí. Proto z toho většina těch původních odpadla, když se to začalo víc nacionalizovat a fašizovat.
Byla to prostě jen určitá reakce na svojí dobu, nic míň, ale ani nic víc. Reakcí na to byl zase punk, chaos,kult ohavnosti, popření národní identity.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
To Fuči: co vim, tak tady je to dobře popsaný
http://cs.wikipedia.org/wiki/Skinhead
To Peci: problém je, že Orlík byli aj rasisti. To, že někdo není fašos
nebo nácek neznamená, že nemůže být "úplně normální rasista"
Rasismus je blbý, protože je věcně nesmyslný. Je to ideologie založená na blábolu, který je dávno vědecky vyvrácen (jedna z mála ideologií, která se dá vědou testovat, protože se sama odvolává na biologické tedy z vědy pocházející kategorie).
P:S:
Mohl by někdo vysvětlit co to je být vlastenec? To je jako mít rád svůj národ? A co to fakticky znamená? Mám s tím nějakej problém, pořád to nechápu...Děkuju.
Upravil/a rOckie dne 15-08-2006 01:48
Skinheads pokud vim vznikli nedy v 70tych letech. Slo o prislusniky delnicke tridy vystupujici proti Hippies hnuti. Tak jsem to nekde vycetl. Politicka orientace, snad meli byt bud stred nebo apoliticti.
Pokud chcete mluvit o naccich ci fasounech, pak je nenazivejte Skinheady, ale Boneheady.
BHS? Ze by Bohemian Hammer Boneheads? :lol: Hovada stejne jako Blood and Honnor.
Pak tu mame S.H.A.R.P.y kteri maji dle meho nazoru asi nejblize puvodnim Skinheadum, ale je to jen IMHO.
Take je u nas i malo pocetna skupina REDSkins nebo jak si rikaji, to jsou zase levicaci.
No tak ci tak, mam zkusenost, ze pokud potkate tlupu od kterekoliv teto skupiny plesatych hochu, a je jedno jestli Boneheadu, ci Skinheadu, majici blbou naladu a alkohol v krvi, pak je docela sance ze dostanete po hube at ste takovy nebo makovy. Zacnou provokovat a jen cekaji az jim neco reknete a uz dostavate ze vsech stran minimalne od 5ti nekdy i 10 plesatych blbecku naraz.
V souvislosti se mi vybavil jeden stary vtip jak se cigan pta borca:
"Kolik ti je?"
"Dvacet"
"Nas je taky dvacet"
Tak to plati i na plesky vseho druhu.
Upravil/a Joe Hallenbeck dne 15-08-2006 04:20
Joe Hallenbeck napsal:
No tak ci tak, mam zkusenost, ze pokud potkate tlupu od kterekoliv teto skupiny plesatych hochu, a je jedno jestli Boneheadu, ci Skinheadu, majici blbou naladu a alkohol v krvi, pak je docela sance ze dostanete po hube at ste takovy nebo makovy. Zacnou provokovat a jen cekaji az jim neco reknete a uz dostavate ze vsech stran minimalne od 5ti nekdy i 10 plesatych blbecku naraz.
neverim ze ta tvoje zkusenost je s opravdovejma Skinheadama, nebo SHARPama.. Byly to nackove.. pokud si teda v jednom pripade nehajloval a v druhem nehulil.. to bys pak dostal od obou..
Rook napsal:
To Peci: problém je, že Orlík byli aj rasisti. To, že někdo není fašos
nebo nácek neznamená, že nemůže být "úplně normální rasista"
Rasismus je blbý, protože je věcně nesmyslný. Je to ideologie založená na blábolu, který je dávno vědecky vyvrácen (jedna z mála ideologií, která se dá vědou testovat, protože se sama odvolává na biologické tedy z vědy pocházející kategorie).
Souhlasím s tím, že rasismus je fuj.
Ano dá se říct, že Orlík byl proti cikánům i proti přistěhovalcům jako takovým (proto jsem psal, že souhlasím s 90% jejich textů, mlátit někoho jen proto, že je černej nebo žlutej je proti mému přesvědčení).
A pokud je rasismus i to, že chci, aby cikáni chodili do práce, tak jsem bohužel rasista...
313_OTU_oblak napsal:
hmmm....z vlastní zkušenosti vím že jsou situace kdy je jim jejich "přesvědčení" jedno a jde jim jenom o to se porvat....
Což můžeš dostat i od skupinky metrosexuálů na dýze v Praze nebo od "vidláků" na klasický zábavě. To s přesvědčením nemá co dělat, někdo se prostě pere rád...
WT_Peci napsal:
....ale s 90% textů Orlíku dodnes souhlasím.
Skinheads nejsou jen neonacisti, místo "cikáni do plynu" jsme cestou z putyky hulákali "cikáni do práce". Máte snad někdo něco proti?
Nemám nic, ale je to sci-fi :rol:
A jinak u nás na "venkově" jsou skini spojováni právě s fašismem, nacismem a rasismem, ale mám za to, že je to z 90% práce médií a těch 10% co si skini říkají a se tak chovají.
313_Paegas napsal:
A jinak u nás na "venkově" jsou skini spojováni právě s fašismem, nacismem a rasismem, ale mám za to, že je to z 90% práce médií a těch 10% co si skini říkají a se tak chovají.
Skini jsou po celé ČR spojování s fašismem, protože je media jinak neukazují. Ovšem už si nikdo nevšimne, že i tihle poblouznění Fašos jsou organisace s velmi silnou strukturou a sebeovládáním. Viz třeba koncerty. Kdo viděl naposledy, žeby někde skini něco rozflákali? Přijedou pronajatým autobusem, zavřou se v pronajaté hospodě, proběhne koncert a v klidu se zase pronajatým autobusem odsunou domů. Jenom naše totálně xenofobní společnost se z toho může s odpuštěním posrat. Musí hlídkovat policajti a nakukovat periskopem do zateměných oken, jestli tam náhodou někdo nezvedl ruku při objednávání piva do špatnýho úhlu. Pamatujete si na nedávnou vzpomínkovou akci Nacionalistů? V absolutním klidu udělali ohlášený pochod k pomníku, kde byla pronesena řeč a zase se vrátili. Nikdo nic nerozbíjel, nezapaloval. Všechno v klidu dokonce i když se je snažila napadnout skupina fetek. A co třeba komunismus? Stalin povraždil milióny a komunisti jsou dokonce třetí nejsilnější strana v republice. Když je fašismus protizákoný, tak by měl být i komunismus. Skóre na vyhlazování mají stejný.
Jaký rozdíl oproti Skinheads je naše "zlatá mládež" svíjející se pod vlivem chemie a dělající bordel, ničící soukromé vlastnictví, protože je to přece !!!!SVOBODA!!!! A pak brečí, že dostali na hubu od policajtů, protože dělali bordel. Třináctiletá holka bez vědomí rodičů odjede na Czechtek, kde neuposlechne výzvy policie a způsobí si zlomeninu nohy. Kdo ví kde sebou fetka sekla, ale svede se to na policii. Chudinka. Má sedět doma na prdeli a rodiče by ji měli zlomit i tu druhoou za to co udělala. To že se pak naše trsající a bordel dělající mládež přesunula na Strahov, kde začal teprve ten správný tanec a kde si na ně po předchozí mediální aféřpolicie ČR už netroufla, aby z toho N@va neudělala další celosvětovou aféru. Zřezali tam pár lidí na sanitku. A oni se je jenom snažili usměrnit. Přece jenom pouštět TucTuc 24/7 v zástavbě není zrovna normální.
Víte že ti vaši nenávidění náckové mají vlastní velmi výkonou pořádkovou službu? Velmi výkonou.
Víte že vyholenejm holkám se neříká skinheadky?
Víte že jeden z důvodů, proč tohle hnutí vzniklo byl, aby v Anglii místní starousedlíci zabránili přílivu levné pracovní síly z východu a tím přicházeli o práci? Kontrolní otázka. Víte kdo dělá ve fabrikách v ČR a kdo nemá práci?
Víte že v ČR není rasismus, ale xenofobie? Jediný rasismus co tu je je tzv. pozitivní rasismus uplatňovaný na cigány? Cikorce stačí přijít na úřad a začít s tím svý: "Nééé to je dyskrymináááce." a má všechno co chcem protože úředníci mají díky Havlovi a jeho Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí strach cokoliv říct, aby je někdo nenařkl z rasismu. Bílej je v téhle republice jenom dojná kráva na daně pro černý nemakačenka a poslední dobou i ohroženej druh.
No, ale berte si plešky do huby. Ale bacha. Jednou by jsme se vám mohli i hodit. :confused:
"...jsi čech čech čech a čechům dělej čest..."
PS: Já jsem von Böhm. Náš rod má kořeny v německu, ale snažím se být hrdý na to, kde jsem se narodil a kde žiju.
Upravil/a 57MH_Zvire dne 15-08-2006 09:26
313_Paegas napsal:
Skini jsou po celé ČR spojování s fašismem, protože je media jinak neukazují. Ovšem už si nikdo nevšimne, že i tihle poblouznění Fašos jsou organisace s velmi silnou strukturou a sebeovládáním. Viz třeba koncerty. Kdo viděl naposledy, žeby někde skini něco rozflákali? Přijedou pronajatým autobusem, zavřou se v pronajaté hospodě, proběhne koncert a v klidu se zase pronajatým autobusem odsunou domů. Jenom naše totálně xenofobní společnost se z toho může s odpuštěním posrat. Musí hlídkovat policajti a nakukovat periskopem do zateměných oken, jestli tam náhodou někdo nezvedl ruku při objednávání piva do špatnýho úhlu. Pamatujete si na nedávnou vzpomínkovou akci Nacionalistů? V absolutním klidu udělali ohlášený pochod k pomníku, kde byla pronesena řeč a zase se vrátili. Nikdo nic nerozbíjel, nezapaloval. Všechno v klidu dokonce i když se je snažila napadnout skupina fetek. A co třeba komunismus? Stalin povraždil milióny a komunisti jsou dokonce třetí nejsilnější strana v republice. Když je fašismus protizákoný, tak by měl být i komunismus. Skóre na vyhlazování mají stejný.
Jaký rozdíl oproti Skinheads je naše "zlatá mládež" svíjející se pod vlivem chemie a dělající bordel, ničící soukromé vlastnictví, protože je to přece !!!!SVOBODA!!!! A pak brečí, že dostali na hubu od policajtů, protože dělali bordel. Třináctiletá holka bez vědomí rodičů odjede na Czechtek, kde neuposlechne výzvy policie a způsobí si zlomeninu nohy. Kdo ví kde sebou fetka sekla, ale svede se to na policii. Chudinka. Má sedět doma na prdeli a rodiče by ji měli zlomit i tu druhoou za to co udělala. To že se pak naše trsající a bordel dělající mládež přesunula na Strahov, kde začal teprve ten správný tanec a kde si na ně po předchozí mediální aféřpolicie ČR už netroufla, aby z toho N@va neudělala další celosvětovou aféru. Zřezali tam pár lidí na sanitku. A oni se je jenom snažili usměrnit. Přece jenom pouštět TucTuc 24/7 v zástavbě není zrovna normální.
Víte že ti vaši nenávidění náckové mají vlastní velmi výkonou pořádkovou službu? Velmi výkonou.
Víte že vyholenejm holkám se neříká skinheadky?
Víte že jeden z důvodů, proč tohle hnutí vzniklo byl, aby v Anglii místní starousedlíci zabránili přílivu levné pracovní síly z východu a tím přicházeli o práci? Kontrolní otázka. Víte kdo dělá ve fabrikách v ČR a kdo nemá práci?
Víte že v ČR není rasismus, ale xenofobie? Jediný rasismus co tu je je tzv. pozitivní rasismus uplatňovaný na cigány? Cikorce stačí přijít na úřad a začít s tím svý: "Nééé to je dyskrymináááce." a má všechno co chcem protože úředníci mají díky Havlovi a jeho Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí strach cokoliv říct, aby je někdo nenařkl z rasismu. Bílej je v téhle republice jenom dojná kráva na daně pro černý nemakačenka a poslední dobou i ohroženej druh.
No, ale berte si plešky do huby. Ale bacha. Jednou by jsme se vám mohli i hodit. :confused:
"...jsi čech čech čech a čechům dělej čest..."
Zvíře, dnes jsi mi, narozdíl od posledně, velmi sympatický...
....Víte že jeden z důvodů, proč tohle hnutí vzniklo byl, aby v Anglii místní starousedlíci zabránili přílivu levné pracovní síly z východu a tím přicházeli o práci? Kontrolní otázka. Víte kdo dělá ve fabrikách v ČR a kdo nemá práci?...
V 60-70 letech se báli pracantů z východu? Zrovna v Británii, která nám jako jedna z prvních otevřela pracovní trh? To se mi moc nezdá tohleto, nevím...Nebo snad ještě dál z východu, Indie, Pakistán?
No, ale jinak počítám, že s těmahle názorama se buď pořádně opíráte do plození dětí nebo s úděsem čekáte na možnost klonování, protože nevím co budete dělat v blízké budoucnosti, když je celkem jasně spočítáno, že bez přílivu docela vysokého % pracovní síly od jinud, bude mít ekonomika země těžké problémy. A i když se předtím někdo bude chtít odstěhovat dál na západ, bude to všude stejný... :-)
Žije, žije ve stepi jeden v suché otepi.
Druhý v láptích pod pařezem, třetí v díře mezi bezem.
Ať si jsou, tam kde jsou. Ať sem na nás nelezou.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.